Hamilton: "Brezilya Benim İçin Yegane Deneyimlerle Dolu"

yazar:

kategori:

Genç sürücü, ilk sezonunu geçirdiği 2007’de fırtına gibi bir sezon geçirmesine rağmen son yarıştaki hatası ile şampiyonluğu kaybetmiş, 2008’de de yarışın son virajı öncesinde Timo Glock’u geçmeyi başararak son anda ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı.

Hamilton “Brezilya’da her zaman yegane deneyimler yaşıyor gibiyim. Formula 1’de ilk yılımda bir çok araçla mücadele ettim ve ancak 7. olup şampiyonluğu kaybettim. Bir sonraki yıl ise zor bir yarıştı ancak son turumda 5.liği kazanıp şampiyon oldum. Geçen sene sıralamalarda hata yaptık, 17. oldum ve KERS’in de yardımıyla birlikte 3.lüğe kadar yükselerek kariyerimin en iyi yarışlarından birisini çıkardım. Bu sene normal bir yarış geçirmeyi tercih ederim!”

“Brezilya’ya en hızlı araca sahip olmayacağımızı bilerek gidiyoruz ancak yine de iyi çalışabilecek bir paketimiz var. Güçlü bir motorumuz ve iyi düzlük hızımız var bu yüzden yine de hızlı olacağız. Bu kombinasyonun pistteki en iyi geçiş noktası olan birinci virajda iyi geçiş şansı sunmasını umuyoruz.”

“Şu anda herkesin zihninde şampiyonluk olduğunu biliyoruz ancak ben çok fazla düşünmüyorum. Şansımı Abu Dhabi’ye taşımak için iyi bir sonuç almam lazım, bu yüzden önceliğim bu. Be olursa olsun, sıkı bir mücadele olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. sanki siz işinize geldiği gibi konuşmuyorsunuz alonsoya olanlar tüm yıla yayılmadı ne zaman alonso hamiltondan rahatsız olmaya başladı ipler o zaman koptu
    alonsoya takım kötü davranıyormuş elinden geleni ardına koymayan alonso değildi herhalde takımı tehdit eden pit duvarına araba süren (sebebi takımın hamiltona alonsoya yol ver dememesiydi) bendim sanırım
    herşey karşılıklıydı ama bir gerçek vardıki tecrübe faktörü alonsonun yanındaydı hamiltonun mental rahatlığına karşı onun haricinde herhangi bir mekanik üstünlüğü yoktu hamiltonun bu kadar da olmayın lütfen

  2. Dostum bunlara laf anlatamassın kendileri sütten cıkmıs ak kaşık çünkü belkide f1 tarihinin en rezil olayını bunlar yaptı F2007'in bilgilerini çalarak ALonso baktı dennıs kendısıne yanasmıyor 30 beygır dusuk aracla yarısıyor gitti her seyi anlattı iyide yaptı McLarenın 2008 aracıda bu bılgılere göre yapıldı.

    Bunlar böyle konusur durur işte eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Şartlar eşit derken 🙂 çok komiksiniz nasıl işiniz gelirse öyle konuşuyorsunuz, mclaren ve ron dennis o sezon resmen alonsoya karşı tavrını bilmiyormuş gibi, bugün massaya haksızlıktan bahsedersiniz peki o gün alonsoya yapılanlar ne idi, eşit şartlar altında olmak aynı aracı kullanmakmıdır sadece, o zaman massada alonsoyla eşit şartlara sahip, bunu kabullenmezsiniz ama ötekini evet, hadi canım sizde, biraz tutarlı olun, eşit şartlarmış…

  4. Şartların eşit olduğu zamanda evet yapmadı.

  5. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Elbette

  6. hamiltonun buna gücü yetseydi kendini şampiyon yapardı

  7. hamiltonun buna gücü yetseydi kendini şampiyon yapardı.

  8. Terbiyeni takın sen mahallede cilli oynarken biz f1 izliyorduk senin tuttuğun adamı tutacak değiliz işte bunun yüzünden sizde tuttuğunuz diazda çifkef terbiyesizin önde gidenlerisiniz.

  9. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    karaçocuk senden nefret ediyorum ama şu bi gereçek brezilyada değil ama abu dhabide çok güçlü olcan bence eğer biz brezilyada duble yaparsak senn abu dhabide 1 olmanı isterim çünkü webbere puan kaptırmamak lazım her ihtimale karşı webber 1 olsa bile biz brezilyada duble yaparsak 4 puan almamış şampıyon olmamıza yetecektir ki, 1 olamzsa puan almasak bile şampıyon oluruz tabi brezilyadaki duruma bağlı ama bekleyip görelim redbullarda çok güçlü olcak ama çok istiyorum alonsonun kazanmasını

  10. ******* tavan yapmış rakip takım pilotu destekleniyo o altınızdaki araca yazık

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ya sen ne …. bi adamsın tuttuğun takım ortada hamiltonu destekliosun çaylak

  12. Yürü hamilton diazı şampiyon yapmıyacağız

  13. McLArenın Motoru yok Mercedes demek istedin galiba

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    vites kutusunda sorun olması kendi hatasımı

  15. 2007 de ki olaya neden hata diyorlar anlamış değilim. Olabilecek en kötü şansızlıklardan biriydi. Aynısı bir yıl sonra Heikki nin de başına gelmişti.

  16. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    En güçlü konusuna ben çok katılmıyorum.
    McLaren çok güçlü motorlar yaptı ama genelde dayanıklılık problemleri vardı.

  17. Mercedes motoru bu sene Ferrari motorundan buyutulecek kadar guçlu değil hatta eşit. gecen sene durum Mercedes Motoru acısından biraz daha iyidi(motor gelışımı yasak) motor gelısımı serbest olduğu yıllarda Ferrari her zaman en guclu ve en dayanıklı motordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir