Massa Zafer İstiyor Ama Alonso'ya da Yardım Edecek

yazar:

kategori:

Massa, şu anda şampiyonluk mücadelesinde yok ve takım arkadaşı Alonso, en yakın rakibi Webber2in 11 puan önünde Brezilya’ya gidiyor.

Ama Massa, sadece Alonso’nun şansını düşünmediğini, kendisi için elinden geleni yapacağını dile ifade etti.

Massa: “Benim de bu yarışı kazanmamı bekliyorum. Bu insanlar için yarışı kazanma adına elimden gelenin en iyisini yapacağım. Almanya’daki yarışın ardından bile Brezilya’da insanların bana karşı çok iyiydi, muhteşemdi ve beni ileri yönde teşvik ettiler. Gerçek insanlar harika; gazeteciler ise çok daha zor”

Bununla birlikte Alonso’nun, arkasında olması halinde yer verip vermeyeceği sorusuna Massa: “Zaten yapmıştım bunu, değil mi? 2007’de yaptım, hatırlamıyor musunuz? Ben, profesyonel bir pilotum”

“Elbette şampiyonluk mücadelesindeki diğer pilotlardan puan çalan bir pilota sahip olmak her zaman önemlidir. Kendimi o noktada görüyorum ve şüphesiz en iyi yerde başlayıp en iyi yerde bitirmeyi de düşünüyorum”

Massa, Alonso’nun bu hafta sonu Brezilya’da şampiyonluğunu ilan etmesi için aceleye gerek olmadığına inanıyor.

Massa: “(Alonso) şampiyonada ilk sırada. Bu yüzden elbette bunu yapabilir. Odak, şampiyonluğu elde etmek. Burada kazanırsa elbette takım adına iyi olur. Ama (asıl) odak noktası,şampiyonluğu kazanabilmesi.”

“Bazı yarışlarda Red Bull’un kolaylıkla kazanabileceği düşünüldü ama yarışta bir şeyler oldu ve birçok puan kaybettiler. Son yarışta olan da tam böyle bir şeydi.”

“Seb’in (Vettel) 10 sıralama birinciliği var ve 3 yarış kazandı. Bu yüzden şampiyonada her şeyin olabileceğini görebilirsiniz, özellikle de şimdi Fernando önde iken. Şimdi kazanmak için şans çok büyük”


Yorumlar

  1. eğerki alonso bu yarışta şampiyonluğu garantilerse ki inşallah abu dabi yarışında daha hayecanlı sahneler izlettirebilir bize.

  2. burak bocek avatarı

    Hadi abi kazanın bitirin şu işi burada.Brezilya çokça şampiyonun belli olduğu pist olmuştur.İnşallah zaferle ayrılıp geri kalanların nerde olduğuna bakamdan bu işi bitiririz.Haydi güldürün biz milyonlarca tifosiyi başarılar kalbimiz sizinle.


  3. Bununla birlikte Alonso'nun, arkasında olması halinde yer verip vermeyeceği sorusuna Massa: "Zaten yapmıştım bunu, değil mi? 2007'de yaptım, hatırlamıyor musunuz? Ben, profesyonel bir pilotum"

    İLK AĞIZDAN ÇIKAN Bİ AÇIKLAMA… HADİ BUYRUN.. ^^ =))

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şimdi tüm gözler Massa ve Alonso nun üzerinde.Tahmin ediyorum ki bu yarış birden fazla yer değiştirmeye sahne olacak.Mesela button hamiltonun önünde olursa yol vermeyecek mi? Ya da vettel webberin önünde olursa yol vermeyecek mi.Belki bazı oyunlar oynayabilirler.Mesela vettel telsizden (monza 22.tur) motorum arızalandı deyip webbere yol verdikten bir tur sonra pistteki en iyi turunu falan atarsa diyecek bişeyimiz yok.
    Yani uzun lafın kısası, hesap dışı bir olay vuku bulursa yer değiştirme kaçınılmaz olacaktır.İster Ferraride olsun,ister mclarende olsun ve isterse her seferinde takım emri yok diye sallayıp duran redbullda olsun.

    Ayrıca takım emrine sadece iki pilotun yerdeğiştirmesi olarak bakmamak lazım.Özellikle diğer unsurları da düşündüğümüzde bunu bir bütün olarak tamamayabiliriz.Webberin ikinci pilot için iyi bir sonuç diye bağırttırılması,ingilteredeki olaylar,takımın sahibinin vettel webberden daha hızlı demesi gibi bazı olayları da takım emri çatısında toplayabiliriz.Ne de olsa psikoljik olarak biri yükselirken diğeri geride kalıyor.

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kimi fanlarıın bu habere gelmey yürekleri yok bence

  6. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''2007'de de yaptım hatırlamıyormusunuz'' bazıları hatırlamıyor massa

    şu mesajı kabul edemeyen bazı sığ görüşlü Kimi fanları yokmu alın tepe tepe okuyun.
    yerlere koyamadığınız pilotunuz kimler sayesinde şampiyon olmuş okuyun ve anlayın artık.
    Alonsoya gelince mi problem oluyor bu takım emirleri hep vardı ve de olacak..

  7. MagicAlonso avatarı

    Massa burda çok hızlı olacaktır ama ben sıralamalarda Alonsonun yine massayı geçeceğini düşünüyorum.Gerçi motor gücü konusunda massanın Alonsoya göre avantajı var ama yine de bence favori Alonso.Gerçi pistin kısa olmasından ötürü zamnlar daha yakın olacaktır ve massa güçlü bir performansla önde olabilir.Bekleyip görelim

  8. massa interlagos kendı evin olduğu için daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyorum ama bakalım sıralama turlarında alonsoyu gecebileckmisn.

  9. öyle abartarak gülmesemde yuzumde tebessum olustu.

  10. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Brezilya da Alonso şampiyon olacaksa bile yol vermesini istemem Massa'nın, bir kez daha Massa'ya yapılmaz bu ancak Massa yarış içerisinde kendi yol verirse o ayrı.

  11. murat levent avatarı

    Afferin len Massa, inadına konuş. Horner iyice kudurur artık, zuhaha… :)))

  12. ''2007'de de yaptım hatırlamıyormusunuz'' bazıları hatırlamıyor massa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir