Alonso: "Değişen Bir Şey Yok – Umarım Massa Kazanır"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, Red Bull sürücülerinin Kore’de yarış dışı kalmasının ardından uzun zaman sonra şampiyona liderliğini ele geçirdi ve son 2 yarışa girerken oldukça güçlü konumda.

Alonso “Gerçekten bir şeyin değişmediğini düşünüyorum. Evet, puanlar açısından önde olabiliriz ancak Kore’de açık bir şekilde işlerin nasıl değişebileceğini gördük bu yüzden önümüzdeki 2 yarışta yaklaşımımız değişmeyecek.”

“Dayanıklılık önceliğimiz olacak ve her iki yarışta podyumda olmaya çalışacağız. Bunun şampiyon olmaya yetip yetmeyeceğini Abu Dhabi’de göreceğiz.”

“Ancak bizim işimiz maksimumu kazanmak, son yarışlarda olduğu gibi araçtan maksimumu çıkarmak ve umarım son yarışlardaki gibi şanslı da oluruz çünkü şampiyona sonucunda şansın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.”

“Bu önemli bir yarış, Monza, Singapur ve son 4-5 yarış bizim için çok önemliydi.”

“Eğer son 4-5 yarışta bir şeyler olsaydı o zaman şampiyonluğa elveda diyebilirdik. Ancak bu yarışlarda çok fazla  baskı altında olmamıza rağmen her şey iyi gitti çünkü biz de iyi odaklandık, hata yapmadık ve bu şekilde devam etmek zorundayız.”

“Ancak dediğim gibi kolay olmayacak. Rakiplerimiz güçlü olacak. Red Bull hep baskın oldu ve Mclaren’in de mücadeleci olacağına eminim.” dedi.

Alonso, Red Bull’un Brezilya’da yine favori olacağını ve Mclaren’in de kendileri için büyük tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Alonso “Red Bull her pistte favori. 2010 şampiyonasında çok baskın oldular. Her sıralama seansında güçlü oldular ve yarışların % 90’ında ilk çizgide yer aldılar. Bu yüzden onların rekabetçi olmasını bekliyoruz ancak aynı zamanda Mclaren’in de güçlü olacağını düşünüyoruz.”

“Kötü bir hafta sonunda bir anda kendinizi 5 ya da 6. sırada bulabilirsiniz çünkü gerçekten rekabetçi olan 4-5 araç var ve bu araçlar zirve mücadelesi verebilirler. Bu yüzden maksimumu çıkarmalıyız ve ne olacağını göreceğiz. Mücadelenin içerisinde olanlara saygımız var ve Red Bull’un çok güçlü olduğunu biliyoruz.” dedi.

Alonso ayrıca Felipe Massa’nın kendi evinde kazanması halinde bundan memnuniyet duyacağını çünkü bu rakiplerinin daha az puan alacağı anlamına geleceğini söyledi.

Alonso “Felipe normalde burada çok güçlü olur. Bizim için ve şampiyonluk açısından en iyisi Felipe’nin yarışı kazanması olur çünkü öyle olursa herkesten 25 puanı almış olur. Bu sene en büyük fark, liderin 25, 2. olanın ise 18 puan alması.”

“Ardından 2. ile 3. ve 3. ile 4. arasındaki fark daha az. Bu da avantajımı korumama yeter. Benim için endişe uyandıran 25 puan ve şampiyonluk mücadelesi verenlerden birisi bu puanı alırsa kötü olur. Umarım Felipe her iki yarışı da kazanabilir ve bu benim için en iyi şey olur.” dedi.

Alonso ayrıca motor konusunda endişelerinin olmadığını yineledi.

Alonso “Bizim için motorlar iyi durumda. Bir kaç kez söyledim, Çin’den sonra bir program uyguladık ve büyük sorunlar olmadan bu programı takip ettik.”

“Bizim 7 ya da 8. motorda olmamız önemli değil. Kore’de Vettel’le gördük. Eğer bu dönemde motor sorunu yaşayıp 25 puan kaybedersek bunun telafisi zor olur.”

“Bu açıdan kullandığımız motor sayısı açısından endişeli değiliz, biz sadece her şeyi kontrol altında tutup yarışları tamamlamaya çalışacağız ve önceliğimiz bu. Eğer podyumda olursak iyi olur ve Red Bull’ların önünde olursak daha da iyi olur. ŞAmpiyon olmak istiyorsak bu yarışları tamamlamak zorunda olduğumuzu biliyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu "malup edişler" 😀 sırasında geçiş falan gormedim hiç gozlerim bozuk heralde ama siz; duman atan, motoru biten, vites kutusu bozulan, yada kenara ceken araçların yanından gecen nandoyu gelmiş burda savunuyorsunuz.
    uslup bakımından da kendinizi belli ediyorsunuz. haklıyım diye bu kadar sinir yapmayın bence. allahtan kendi f1 bilgimi sınamak için surekli bana yol veren ve ayagı takılıp onumde dusen takım arkadaşlarına ihtiyacım yok!

  2. Daha güneşi göremeyen sığ kişilersiniz diyorum.
    İşinize gelmedi mi dalga'ya vurun. Tickhi,Mark Webber yada Sebastian Vettel her neysen özenti kişilik. !!

  3. Daha yavaş bir ferrari ile redbull ları daha yavaş 2 renault ile mclaren ve ferrariyi malup eden sıradan bir pilot tabi.Herşey bal dimi? Objektif olun biraz. Hamiltonu hiç sevmem onda tipik mclaren ingiliz iticiliği var aa hakkını vereyim çok iyi pilot. Bunu Alonsoya söyleyemiyorsunuz. Bu işin ustaları söylüyor, sen senin gibiler istediğiniz kadar konuşun güneş balçıkla sı-van-maz!

  4. artık size cevap vermeye bile değmez

  5. Alonso yine almış eline kagıt kalem dusmus hesap peşine. ne hesapladıysa 1 puan fazlasını almak icin cabalamaz merak etmeyin!!! super pilot diye satırlar yazın siz…

  6. bende vermiyorum hem takımda buna müsaade etmez etmemektede haklı aynısını mclaren'de yapıcak hamilton'ı button'ın önünde tutacaklar olmadı geride kalırsa pitstoplarda hallederler. :))

  7. doğal olarak temkinli yaklaşıyor alonso bu sene öne geçenlere hiç yaramadı liderlik daha 2 yarış ve 50 puan var bu herşeyi değiştirir. herşey bitti demek için daha çok erken.

  8. ben ferrarinin buna izin vereceğini sanmıyorum alonso'ya tolerans göstereceklerdir tabii massa'nında buna anlayışla yaklaşması lazım sonuçta önemli olan herzaman takımdır kimse takımından üstün değildir.

  9. watercolour avatarı

    Geçemez.Massa bu sene lastiklerle sorun yaşıyor.İhtimal dahi vermiyorum ben.

  10. Şu yarışta Massa Alonsoyu performans olarak geçerse, ben hayal kırıklığı yaşarım şahsen 🙂

  11. Sir Jack B.  avatarı

    şimdi italyanlar gibi oynayacaklar 🙂

  12. Massa Singapurda ki motoruyla mı yarışıyor hala. Öyleyse Massa nın işi zor. Alonso bir tek Monza da ki motoru iyi durumda galiba. Buda ona normal şartlarda yeterde artar.

    Alonso yarış galibiyeti düşünmüyor bundan sonra, bu biraz bana güçsüz gözükmeye çalışılıyor gibi bir his verdi. Koreden önce böyle konuşmuyorlardı. Açıkçası bir dümem çeviriyorlar bana kalırsa(yanlış anlaşıma olmasın kurallarla ilgili değil).

    Ferrari her iki araçla 2008 de McLaren nın yaptığını yapıcaktır. Yani en mantıklısı o çünkü. Red Bull lar ve öz. Lewis arasında çok fena bir yarış geçebilir.

    Ferrari daha önce de demişti temkinli yaklaşıcaz diye yanlış hatırlamıyorsam.

  13. Aman vega, inşallah tutmaz 🙂

    Pazar gecesi rüyamda görmüştüm. C.tesi geceleri (sıralamanın olduğu gün) gördüklerimden birkaçı hariç genelde tutuyor. Bu ise bir hafta önceden geldi 🙂 Neyse dediğim gibi, hayırlısı olsun.

  14. Şansın açık olsun Onur. Ben Monaco Webber tahmini yaptım. oldu. Umarım senin tahminin de tutar.

  15. 1. Alonso
    2. Lewis
    3. RBR
    4. RBR

    Yarış tahminlerine gıcık olurum. Sanırım, yaklaşık 3 senedir bu sitedeyim ve ilk defa tahminde bulunuyorum. Hayırlısı olsun…

  16. Adam işini biliyo… =))

  17. Merhaba ben Ali Ağaoğlu

    Alonso Massa kazanır demiş,inanmadım buna bi tarafımla gülerim .

  18. doğru demiş henüz şampiyonayı kazanamadık demekle.

  19. alonso daha ne diyebilirm ki :)) süpersin adamım.

  20. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yine dicek bişey bırakmamışsın dostum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir