Anderson, Ferrari'de Takım Emirlerinden Şüpheleniyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in tecrübeli isimlerinden Gary Anderson, Malezya’da Ferrari’nin takım emirleri uyguladığı yönünde şüphelerini dile getirdi.

Jordan ve Jaguar gibi takımlar için araç tasarımı yapmış olan yarı emekli Gary Anderson, sıralamalarda ilk cebi almasına ve ilk pitstoplara kadar Kimi Raikkonen önünde liderliği korumasına rağmen Felipe Massa’nın ikinci sıraya atıldığını düşünüyor.

Bir seri hızlı sektör, Raikkonen’i pitler sonrası öne taşıdı ve kısa süre sonrasında da Massa, çakıl alana takılı kaldı.

Motorsport Aktuell’e konuşan Anderson: "Raikkonen’in ilk pit-stoplarda Massa’yı geçiş şekli, bunu Ferrari’nin dışarıdan planladığı yönünde beni şüphelendirdi."

Anderson, Ferrari’nin hâlâ ‘1 Numara’ politikasını uyguladığını belirtti ve dünya şampiyonu Raikkonen’in bu konum için seçildiğini ifade etti.

Anderson: "Unutmayın, 7 dünya şampiyonluğu kazanmış Michael Schumacher’in yerine getirilen bir adam hakkında konuşuyoruz"

"Benim için kilit sahne ilk virajdı, Raikkonen’in Felipe ile bir çarpışma yaşamamak için yeteri kadar akıllı hareket etmesi"

"Kimi daima daha büyük resmi gördü"

Bununla birlikte Motorsport Aktuell ayrıca, Honda CEO ve eski takım patronu Nick Fry’ın, Super Aguri’de yeni patronluk için atanacağını iddia etti.


Yorumlar

  1. Anderson biraz iş olsun diye yorum yapmış bence. O zaman takım arkadaşları birbirlerini geçmesin hiç bir zzaman şüphe yaratmamak için.
    Kimi nin ilk virajda fazla temkinli olduğunda bahsetmiş. Bence son derece normaldi o şekilde davranması. Berbat geçmiş bir Avustralya yarışının ardından ilk virajda iki Ferrarinin birbiriyle çarpışmasını düşünüyorumda heralde felaket olurdu.
    Pitte geçme olayına gelince zaten Kimi hafta boyunca Massa dan hızlıydı. Sadece sıralamalarda lastiklerinde faydalanamadığı için Massa nın arkasında kaldı.
    Bence Ferrari bu yarışta bırakın takım emri düşünmeyi bir an önce finişe ulaşmayı istedi sağ salim…

  2. altın işte size kayırma :))

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    adamın biri çıkmış takım emrinden şüphelenmiş. sadece şüphe abartmaya gerek yok. massa malezya'da hafif olduğunu için pite girdiğnde artık yarışı tamamlayacak kadar benzin almak zorunda kaldı yani biraz daha fazla benzin demek.. pitte ne kadar kaldıysa o kadar zaman kaybetti. zaten aralarında kaç saniye fark vardı ki?

  4. Gary Anderson.! sana massa nın kendi stratejisini söyliyim (farkındasındır)hafif araç hızlı turlar atmak. fark açabilmek. pit'deki takım arkadasının önünde dönebilmek. lakin Massa'nın çok hızlı bir takım arkadaşı var. ve kim oldugu biliniyor. daha fazla yakıt yüküyle hızlı turlar atıyor. bu da felipe'yi zaten 2. pilot yapıyor. çok hızlı ve istikrar'a sahip olan Kimi dir. Daha Fazla Tartısmaya gerek yok.

  5. siz hiç herhangi iki ferrari pilotunun birbirini geçme denemesi gördünüz mü? duydunuz mu? 200 den fazla GP seyrettim ama ben görmedim. bu yadrıganacak birşey mi? takım puanları açısından hayır sadece izleyici açısından berbat bu da ferrari'nin neden umrunda olsun ki. kazan yeter. taraftarın zaten mutlu olur.

  6. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    hiç biri değil. sadece kimi massa'dan hızlı. ilk pit stopa kadar kimi massa'yı kovalayabildi ve ödülünü pit sonrasında onu geçerek aldı. ama pitten sonra massa kimi'yi kovalayamıyordu ki fark giderek açılırken dağıldı ve yarış dışı kaldı. kimi sadece massa'dan hızlı olmanın ödülünü alıyor.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Takım planımı takım emrimi yoksa takım stratejisimi

  8. salih karkili avatarı
    salih karkili

    ferzan dağ kardeşim çok güzel yorumlamışsın tşk..

  9. gayet normal. Ferrari bunu 60 senedir yapıyor. yadırgayan yok ki.

  10. takım kimi nin önde cıkmasını istedi
    basaramayabilirdide.cünkü ikisi karşılastıgında fark 0,5 sn idi.yani rai
    hızlı turunu atamasa cıkamyabilirdi.yalnız kiminin deposu 2o turluk massa ise 22 turluk yakıt almıştı.yani düzen adil bir sekilde idi
    massa ikinci pit stopa kadar farkı 2sn civarında tutsa idi ikinci pit stopa gec girecegi icin kesin önde cıkacaktı.
    fakat takım testlerde sunu anlamıski uzun turlarda kimi massada hızlı muhtemelen kimiyi önde cıkarmakla massanın arkada kalcagı tahmin ediliyorduki öyle oldu sadece massa hırsından spin attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir