Red Bull, Webber'e Öncelik Tanımaya Açık

yazar:

kategori:

Takımdan gelen açıklamalar, her iki sürücünün de eşit şansa sahip olacağı ve takım emri olmayacağı yönündeydi.

Ancak Brezilya’da konuşan Christian Horner “Takımlar içerisinde her iki sürücümüz de adil bir şekilde mücadelenin içerisinde olduğu için biraz farklı konumdayız.”

“Açıkçası Ferrari kartlarını uzun zaman önce açtı ve Mclaren’de de Jenson Button matematiksel olarak şansa sahip olsa da pek muhtemel görünmüyor. Bizim sürücülerimizden ise Mark 11 puan geriden en yakın takip eden isim ve Sebastian bir yarış galibiyeti içerisinde.”

“Bu hafta sonuna girerken her iki sürücümüze eşit bir şekilde yaklaşacağız ancak kaçınılmaz olarak matematiksel hesaplar yapılacak.”

“Her iki sürücü de takım adına yarışıyor ve ellerinden gelenin en iyisini yapacak. Bu puanlar ve permutasyonlar üzerinde çalışmak için roket mühendisi olmanız gerekmiyor.”

“Her şey koşullara göre şekillenecek. Sadece bu hafta sonu değil, Abu Dhabi’de olacaklara göre durum şekillenecek. Ancak kesinlikle bu hafta sonuna girerken her iki sürücümüzün de şampiyonluk kazanma şansı olacak. Mark, Sebastian’a göre daha iyi konumda ancak her ikisi de mücadelenin içerisinde.” dedi.

Horner, takım stratejilerinin tam olarak ne zaman devreye gireceği konusunda açık vermese de, Vettel’in şampiyonluk kazanacak durumda olmaması halinde ve Webber’in önünde olduğu zaman pozisyonunu korumasının pek mantıklı olmayacağını söyledi.

Horner “Hepimizin bildiği üzere takım emirleri yasak. Ancak matematiksel hesaplara da bakmak lazım. Eğer Fernando Sebastian’ı yenerse o zaman Seb şansını kaybeder.”

“Her iki sürücümüz de hesapların farkında. ve her ikisi takım adına yarışıyor. Her ikisi takım için ellerinden geleni yapacaktır.”

“Ancak her ikisinin de şampiyon olma şansı varsa o zaman her ikisini eşit desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. başlık yanlış olmuş arkadaşlar

  2. redbull da rekabet iyice artıyo bu hafta sonu bakalım neler olacak .. vettel webere geçilmeyi kabul eder mi telsizden yavaşlaması söylenirse merak konusuu ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir