Alonso: "Ferrari Üstünde Baskı Yok"

yazar:

kategori:

Alonso Brezilya yarışı öncesinde 11 puan avantajına sahip ve daha önce belirttiğimiz gibi bu hafta sonu şampiyonluğunu ilan edebilecek tek aday.

Aşpmsp “Rahatım çünkü henüz cuma günündeyiz. Pazar günü tabiki biraz daha stresli olabilirim ancak yine de aşırı heyecanlı ya da motive olma konusunda yapabileceğimiz şey çok az çünkü aracın şu andaki hızı belli.”

“Bu yarış ile Abu Dhabi arasında araca eklenecek güncelleme sayısı çok az olacak ya da hiç olmayacak. Tüm kartlar masaya döküldü, sadece daha iyi oynayıp sonucu görmeliyiz.”

“Şampiyon olmamız ya da şampiyonluğu kaybetmemiz, bu dönemde araca ekleyeceklerimiz yüzünden olmayacak.”

“Kader ya da şansın etkisi olacak çünkü aramızda çok az puan farkı var ve araçların performansları yakın bu yüzden ilk 5 sıradaki isim elinden gelenin en iyisini yapacaktır ve sonuçları göreceğiz.” dedi.

Alonso, ilk seansta ömrü biten motorunu konusunda endişesi olmadığını söyledi.

Alonso “Bu sabahki programımızda zaten iki seans arasında motoru değiştirme yer alıyordu. Bu sabah için çok eski bir motoru kullandık. Bu yüzden sadece 3 tur kaybettik. 3 tur daha atabileydik programı tam uygulamış olacaktık ve Abu Dhabi’ye kadar daha iyi sayıda motorumuz var.” dedi.

Alonso ayrıca Red Bull’un her iki seansta da 1-2 sonucu almasına rağmen endişeli olmadığını söyledi.

Alonso “Cuma günü zamanları karşılaştırmak zordur çünkü o dereceleri pistte hangi zamanda kaydettiğiniz önemlidir. Ve şu anda Red Bull hâlâ rekabetçi görünüyor ve onlar için yine güçlü bir hafta sonu olacak. Biz de onların arkasında ilk sırayı kazanmak için MClaren’le mücadele edecek gibi görünüyoruz.”

“Bizim için önemli olan pol pozisyonu savaşında Red Bull’a mümkün olduğu kadar yakın olmak. Singapur’da bunu başardık. Orada da cuma günü rekabetçi görünüyorlardı ancak pol pozisyonunu biz kazanmayı başardık. Bu açıdan yarın da bunu başarabileceğimiz konusunda umutluyum.”

“Bunun yanında rekabetçi görünen Williams ve Renault gibi takımlardan da uzakta olmamız lazım. Mesela Suzuka’da Kubica 3., biz 5. sıradan başlamıştık. Bu yüzden bu araçlardan uzakta olmalıyız. Genel olarak bu hafta sonu için iyimseriz.” dedi.


Yorumlar

  1. lev nikolayevic avatarı
    lev nikolayevic

    Herkül, bak Alonso tevekkül etmiş.:)

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    eller daha dağıtılmadı fernando yarın tüm eller meydana dökülecek ve sanslı olan iyi oynayan bu turnuvayı kazanaacak kazamız mübarek olsun Allah yolunu açık etsin hakettin ve inşallah şampıyon oluruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir