Hamilton: "Red Bull Kuru Zeminde Yakalanamaz"

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü, bugünkü seanslarda en hızlı 3 ve 4. zamanları kaydetti ancak tur zamanı açısından Red Bull’dan yarım saniyeden fazla geride kaldı.

Hamilton “Araçtan mümkün olan her şeyi çıkarıyorum. Belki bir kaç salise kazanabilirdim ancak bu kadar fark varken diğerleri daha rahat olabiliyorlar. Aracım iyiydi ancak downforce seviyesi açısından biraz zayıftı. Ne yazıkki şu anda Red Bull’dan yarım saniye daha yavaşız.”

“Red Bull ve Ferrari’ler genel olarak hızlılar, çünkü onlar daha fazla downforce seviyesine sahipler ancak eğer yağmurlu olursa o zaman piyango olabilir ve bizim için durum daha kolay olur. Aracım yağmurda geçen seneye göre daha iyi bu yüzden son seansta pol pozisyonu mücadelesi verebilirim.”

“Kuru zeminde saf hız açısından ise Red Bull’larla mücadele edemeyiz. Ancak yağmur, dayanıklılık, motorlar gibi şeyler önümüzdeki 2 yarışta önemli olacak ve bunların bize avantaj sağlamasını umuyoruz.” dedi.

Jenson Button “Aracın hem arkasında hem de önünde yol tutuşu çok azdı. Aracın dengesini sağlamak için çok çalıştım. Şu anda yüksek hızlarda iyiyiz ancak düşük hızlı virajlarda aracın önünü kaybediyorum.”

“Öğleden sonra hem düşük hem de ağır yakıt yüküyle sürüş gerçekleştirdim ve ağır yakıt benim için daha iyiydi. Denge sorunu yaşadım ve düşük hızlı virajlarda zorlandım. Ancak ağır yakıtla iyiydim.” dedi.


Yorumlar

  1. Ben birileriyle dalga geçmeğe çalıştım, tümsek tümsek diye yırtıyorlardı kendilerini. Yanlış anlamışsın.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    tümsekle ilgisi yok.

    pist yavaş ve hızlı virajların birleşimi, hatta pist virajdan oluşuyo diyebiliriz, son sektörde bile redbull en hızlıysa daha söylenecek söz kalmamış demektir.

    daha mart ayında demiştim, brezilya redbull için yapılmış gibi.

  3. Sıralamada 3. olursa Lewis güzel bir yarış olur bizim için.

    Araç saf hız olarak tüm sezon olduğu gibi Red Bull dan yavaş, bu yeni bir şey değil. Ama yarışta saf hız her zaman önemli olmadığına bir çok kez şahit olduk. İki kez daha şahit olmak dileğiyle şampiyon inşallah McLaren ve Lewis olur.

    Gerçekten zor gerçekten. Ama imkansız gibi durmuyor şu an.

  4. Doğru tespit hamilton yakalarsan sen yakalarsın button zaten bu sene çok kötü bir grafik çizdi

  5. Ah şu tümsekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir