Brawn: "Öncelik 2009 Olmalı"

yazar:

kategori:

Honda Racing takım patronu Ross Brawn, RA108’in cesaret verici ilk sinyalerinin, takımın 2009 aracı üzerinde çalışmalarını sekteye uğratacak şekilde bu senenin aracının gelişimine odaklanılmasını sağlamayacağını söyledi.

Jenson Button ve Rubens Barrichello, senenin ilk iki yarışında bazı umut verici performanslar sergilediler. Ve gelecek bir kaç yarışta gelişimin gündemde olmasıyla birlikte tempo için ümitler, yüksek.

Ama bu sene daha da rekabetçi olmak için şimdiki aracın gelişimine yönelik daha fazla kaynağın ortaya konulması yönünde cezbedici unsurların olmasına rağmen Brawn, takımın hâlâ 2009 aracı üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

Brawn: "Aracı geliştirebileceğimiz bazı takım alanları görebiliyorum. Aracın sürüş kalitesinin pek iyi olmadığını pistte izlerken görebilirsiniz. Tümsekleri iyi kullanamıyoruz. Bu yüzden gelişime ihtiyaç duyduğumuz buna benzer şeyler var"

"Aero tarafına bakarsak, iyi bir şekilde gelişim kaydediliyor. Şaşi açısından daha güçlü olmamız gerekiyor ama herkes bu durumun geliştirilmesi için açık ve olumlu"

"Nerede olduğumuzu anlamak için bir kaç yarışa daha ihtiyacım var. Ama kış testlerinde olduğumuzdan kesinlikle çok daha iyi yerdeyiz. Ve gelecek olanlara bakarsak, gelecekte bazı çok heyecan verici adımlar var"

"Ama 2009 için neye ihtiyaç duyduğumuzun bilincinde olduğumuzu söyleyerek tedbir alıyorum. Bu bizim için gerçekten büyük bir fırsat."

Brawn şu anda takımın, hem 2008 hem de 2009 projeleri üzerinde çalışmak için yeterli kaynağa sahip olduğunu söyledi ama gelecek bir kaç hafta içinde 2009’u öncelik haline geitirp getirmeme konusunda bir kararın alınacağını hissettiğini ifade etti.

Brawn: "2009 programı başladı ve bu program için daha fazla kaynak var. Şu anda herhangi bir kaynak uyumsuzluğu yok ama emin olmak bir kaç ay lazım"

"Kaynak uyumsuzluğu gördüğümüzde hangi yolda gideceğimiz yönünde karar vermek zorunda kalacağız. Genel kanı 2009 programına yönelmek. Çünkü o bizim geleceğimiz ve bu araçla yapabileceklerimiz sınırlı"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir