Hakemlere Daha Fazla Ceza Verme Hakkı Geliyor

yazar:

kategori:

Ferrari Almanya’da takım emri uyguladığında hakemlerin verebileceği maksimum para cezası 100 bin dolardı ve hakemler bu cezayı verdiler.

Sir Jackie Stewart “100 bin dolar, bütçesi çok fazla olan bir takım için ceza bile değildir. Ferrari için bu küçük bir değişiklik.” demişti.

FIA Genel Meclisi dün Paris’te toplandı ve hakemlerin verebileceği para cezasının 250 bin dolara çıkarılması teklifi geldi.

Bu teklifin en azından önümüzdeki 2 yarışta geçerli olmayacağı söylendi.


Yorumlar

  1. 250.000 dolar olun aman yapmayalım mı diyecekler sanki, ne kadar korkutucu, tüylerim ürperdi! Para cezası dışında daha sert bir yaptığım olmadığı sürece homurdanmalar devam edecektir.

    Ayrıca para cezasını artırmadan önce hakemlerin yarış içinde karar verme sürelerinde bir ayarlama yapılmalı. Valencia'da bunun örneğini gördük ya da Macaristan'da. Ayrıca Monaco'da Massa'nın pit çıkışında çizgiyi cebine koyup götürmesini de göremeyen ve bunu itiraf eden hakemler ve yanındaki yardımcı eski pilotlar için de daha ciddi çalışmalar yapılmalı. Bu kadar basit olmamalı, görmedik diyemezler ya da vaktimiz yok. Bir de şu yarışı inceleyip kararı sonraki yarışa bırakma saçmalığına da acil bir çözüm bulunmalı.

  2. David Jones avatarı

    Sebastiyan vettel altındaki aracın hakkını veremedi demiyorsunda Alonzonun 7 puanına mana buluyorsun.Ama merak etme Alonzo 7 puandan fazla bir farkla Vettelin önünde şampiyon olacaktır.O zaman belki susarsınız.

  3. Puan silmeleri gerekir para cezası nedir ya parasını versinler sonra yol versinler öylemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir