Vettel Kazandı, Red Bull Şampiyon!

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Sebastian Vettel, tüm yarışı kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada tamamladı ve şampiyonluk şansını son yarışa taşıdı. Alman sürücü bu sene 4. zaferini kazandı.

Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber yarışı 2. sırada tamamlarken Ferrari pilotu Fernando Alonso 3. oldu.

Bu sonuçlar ile Fernando Alonso şampiyonada liderliğini sürdürürken Mark Webber aradaki farkı 8’e düşürdü. Sebastian Vettel ise liderin 15 puan arkasında 3. sırada yer alıyor. Red Bull ise takımlar şampiyonasında puanını 469’a çıkararak ilk takımlar şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yarışı 4. sırada tamamlarken gerilerden başlayan Jenson Button, erken pit stratejisi sayesinde yükselmeyi başardı ve yarışı takım arkadaşının arkasından 5. sırada tamamladı.

Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg 13. sıradan başladığı yarışta iyi yükseliş gösterdi ve 6. sırada yarışı tamamladı. Michael Schumacher de normal bir yarışın ardından damalı bayrağı takım arkadaşının arkasında gören isim oldu.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Nico Hulkenberg beklendiği gibi öndekilerin temposuna ayak uyduramadı ve 8. oldu. Hulkenberg’i Renault’dan Robert Kubica takip ederken günün son puanı Sauber’den Kamui Kobayashi’ye gitti.

Son bölümde Vitantonio Liuzzi’nin kazasının ardından güvenlik aracının piste girmesiyle pist oldukça karıştı. Puan tablosunun hemen dışında kalan isimler Algersuari, Sutil ve Buemi oldular.

Rubens Barrichello’nun kendi evindeki şanssızlığı devam ederken günün talihsiz isimlerinden diğeri yine bir diğer Brezilyalı Felipe Massa oldu. Massa Button gibi pite erken giren isimlerdendi ancak pitte sağ ön lastikte yaşanan sorun nedeniyle Brezilyalı sürücü bir sonraki turda yine pite girmek zorunda kaldı ve yarıştaki iyi sonuç alma şansını kaçırmış oldu.

Gelecek hafta sonu Abu Dhabi’de gerçekleştirilecek son yarış öncesinde Alonso avantajını sürdürürken şampiyonluk mücadelesi sadece 4 pilot arasında geçecek ancak gerçekçi olmak gerekirse Mclaren pilotu Lewis Hamilton da şansını büyük ölçüde kaybetmiş gibi görünüyor.

Poz.  Pilot        Takım                       Süre
1. Vettel Red Bull-Renault 1sa33:11.803
2. Webber Red Bull-Renault + 4.243
3. Alonso Ferrari + 6.807
4. Hamilton McLaren-Mercedes + 14.634
5. Button McLaren-Mercedes + 15.593
6. Rosberg Mercedes + 35.300
7. Schumacher Mercedes + 43.400
8. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
9. Kubica Renault + 1 lap
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
12. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
13. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
14. Massa Ferrari + 1 lap
15. Petrov Renault + 1 lap
16. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
17. Heidfeld Sauber-Ferrari + 1 lap
18. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps
19. Trulli Lotus-Cosworth + 2 laps
20. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps
21. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
22. Klien HRT-Cosworth + 6 laps

Hızlı Tur: Hamilton, 1:13.851

Yarış dışı:


Di Grassi Virgin-Cosworth 63
Liuzzi Force India-Mercedes 50


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Alonso 246 1. Red Bull-Renault 469
2. Webber 238 2. McLaren-Mercedes 421
3. Vettel 231 3. Ferrari 389
4. Hamilton 222 4. Mercedes 202
5. Button 199 5. Renault 145
6. Massa 143 6. Williams-Cosworth 69
7. Rosberg 130 7. Force India-Mercedes 68
8. Kubica 126 8. Sauber-Ferrari 44
9. Schumacher 72 9. Toro Rosso-Ferrari 11
10. Barrichello 47
11. Sutil 47
12. Kobayashi 32
13. Hulkenberg 22
14. Liuzzi 21
15. Petrov 19
16. Buemi 8
17. De la Rosa 6
18. Heidfeld 6
19. Alguersuari 3


Yorumlar

  1. Gerçekten çok doğru..

  2. cnn türk günlerini ne çabuk unutuyorsunuz!
    adamlar laubali yayın yaparlardı. canlı yayın girer, f1 yayını keserler, bir devlet büyüğünün konuşması girer yayını keserler, tenis maçı olur yayını keserler vs..

    trt gayet güzel, az reklamlı yayın yapıyor. belli bir kaliteyi de yakaladılar. şu an karasal yayın ile köylere dahi ulaşıyorlar.

    biraz eleştiri yaparken geçmişide gözetmek gereklidir. trt1 şu anda motor sporu yayınlarına önem veriyor. yiğidi öldürün hakkını da verin.

  3. kerim sisman avatarı

    yarışın tek zevk aldığım tarafı alonsonun hamiltoni geçişiydi. ham in baskı altında hata yapması, bocalaması güzeldi. ama hamiltona da fazla suç bulmuyorum. çünkü altındaki araç bi felaket. devamlılığı yok. 3 turda lastik bitio anlayamadım ben bu işi. ham yeni lastiklerle anca alonsonun bitik lastikleriyle olan zamanını yakalayabildi. alonsonun şampiyonluk şansınıda %51 olarak görüyorum. en azından elde olmayan durumlarla redbullar bu kadar fark açmazsa alonso bu işi bırakmaz.

  4. Kesinlikle çok yerinde bi yorum. Lewis olmasa Button gibi bi plotla o araçdan çıkarılabielcek sonuçlar ortada… Lewis farkı diyebiliriz.. =))

  5. Bu iş Alonso'nun 6.lığa saplanmasıyla yatabilir.Her an yer değişecekler diye aralarında az bir zaman farkı olur,Vettel'i şampiyon yapmaya yettiği içinde yer vermez,Webber çıldırıp Vettel'i biçer ve herşey mahvolur.Alonso'da üstün performansı ve RBR'nin kötü kararlarıyla hak ettiği şampiyonluğu alır.

    İşte size komplo teorisi 🙂

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bence hamilton bu paketten fazlasını bile çıkarıyor. bakınız geçen senenin şampiyonu ne halde, bahanesi yok. ne oldu massa gibi ölümden mi döndü ki hadi bu seneyi boşver diyelim. yani helal olsun hamilton olmasa bu araçla anca orta sıra mücadelesi verilir. neweyin acilen evine dönmesi lazım deilse bunların bişe yapacağı yok.

  7. kerim sisman avatarı

    alonso sc'den sonra bütün tur bindirmelerini sanki normal geçişmiş gibi yapmak zorunda kaldı. hiç kimse yol vermedi. hatta alonso geçmesin diye iç tarafa yanaşıp kapıyı kapatanlar bile oldu. ama gazozcular şanslıydı ve önlerinde çok araç yoktu. alonsonun gazozculara yaklaşması imkansızdı bu şartlar altında. zati önü açılınca arayı kapatmaya başlamıştı. fakat süre yetmedi.

  8. kerim sisman avatarı

    bu zaat yarışı seyrettimi. veya f1 i çikolata markası olarak mı biliyor?

  9. Red Bullun takımlar şampıyonluğu hayırlı olsun.şampıyonanın kaderını etkıleyecek takım emrını uygulamadılar umarım haftaya üzülmezler.vettel tempoyu hep elinde tuttu,webber aranın fazla açılmasına müsade etmedi ama geçmek için teşebüste bulunmayacağı kesin gibiydi.Alonso gereğinden fazla risk aldı ve başarılıda oldu,neredeyse red bullarla aynı tempodaydı sureklı yani yavaş kalmadı.hamilton berbat bir yarış daha çıkardı.resmen son yarışlarda geriye gittik.button ıyı bır stratejiyle 5. oldu onada tebrıkler.hulkenbergin savunması gerçekten güzeldi hem alonsoya hem hamiltona karşı.aklımda başka bir sey kalmadı.haftaya en hızlı olan kazansın….

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bütün tebrikler RedBull'a 🙂
    Vettel startta Hulk'u geçip yerini korudu ama yine de tebrikler hata yapmadığı için.RedBull şampiyon olmazsa gerçekten tuhaf bi durum olurdu.Başka ne denir bilmiyorum 🙂

    Vettel'in şampiyon olmasını istiyorum ama bugün Webber'e yol vermeliydi.Daha avantajlı olan Webber ve artık yolun sonuna geldik.Son viraj.

    ve RedBull'un şarkısı: "WE ARE THE CHAMPIONS MY FRIENDS" bu gece bıkmadan dinleyeceklerine eminim 🙂

    Herkese iyi geceler ve iyi haftalar diliyorum

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Öyle hatırlıyorum ki sezonun en bol geçişli yarışı oldu.Üst sıralardaki pilotların sürekli olur olmadık yerlerde adam geçmesini isteyen ve bu konuda sürekli eleştiri yapan fanatiklere Alonso iyi bir temiz geçiş dersi vermiştir.Yerine razı kalmakla eleştirilen Alonso Hulkenbergi 3 tur içinde geçmiştir.Ama agresif süren ve olur olmadık yerlerde atak yapan hamilton hulkenbergi bir türlü geçememiştir.Düz yolda geçemeyip pitte ancak geçmiştir.
    Massa'nın rosbergi geçmesi de güzeldi.Diğerleri de güzeldi ve keyifliydi.

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bugun gördükkü redbull un dibine bile sokulamadığınız bir yarıştı ki tüm sezon öyleydi.

    hadi ya gerçekten öylemiydi? tüm sezonu izlediğinden eminmisin?

  13. red bull'a tebrikler takımlar şampiyonluğu için. rb6 muazzam bir araç, son yılların en iyi aracı. adrian newey'e de ayrıca tebrikler bu muhteşem aracı tasarladığı için. adam dahi! 🙂

  14. Vettelden niye korkuyorsun?

  15. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Benim bildiğim bu yıl SC kurallarında bu madde ile ilgili değişiklik yapıldı.
    Tur yiyen pilotlara yeri geri verilmiyor ama muhtemelen seneye yine eski sisteme dönerler.
    Bu arada eğer o kural bugün olsaydı şansınında yardımı ile Lewis bu işten faydalanabilirdi, ama çok fazla hak etmemiş olacaktı.

  16. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Webberin motor avantajı olacak.

  17. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Hamiltonun şampiyon olması
    1 Alonso yarış dışı kalacak
    2 Webber çok gerilerde bitirecek
    3 Massa ve Button (veya herhangi iki pilot) Vettel'in önünde bitirecek
    4 Lewis birinci bitirecek
    Hadi diyelim ki çok ekstra bir durum oldu ve Lewis her şeye rağmen kazandı ya geri kalan 3 madde onları nasıl oldurcaz.
    Maalesef şansımız beklenmedik olayların aynı anda gerçekleşmesine bağlı.
    Ama çıkmayan candan umut kesilmezmiş.

  18. burak bocek avatarı

    Ya bak sebastian vettel,çok kışkırtıcı yorumlar yapıyorsun ancak herhalde henüz başlarındasın f1i izleme olarak.şampiyonluk için her zman geçiş yapmak,favorileri geçmek gerekmiyor,en önemli şey istikrar.lütfen bunu o küçük beynine sok tamam mı.adamıda germeden yapıcaksan kaliteki yorum yap sonra burda hakaretler havada uçuşuyor.kendine taraflı tarafsız insanlardan küfür çekme.insan gibi yorum yap kimsenin ağzı bozulmasın

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbullara ve Alonso'ya tebrikler.Webber şanslıydı ve 2.liğe sevinmesi bile gerekir.Alonso ve Hamilton'a ölümüne direnen Hulkenbergin webbere kolayca geçilmesi yarışın kader anıydı.Alonso Hulkenbergi 3 turda ancak geçebildi.Hamilton ise Nikoyu 8 tur boyunca ve pite girinceye kadar geçemedi.Bu durum webberin işine yaradı.Aynı zamanda Hamilton yüzünden değiştirilen sc kuralının da berbat bir hale getirildiğini gördük.Bu da webberin işine yaradı.
    Bugün hamilton telsizle çok konuştu.Ardarda sorunlardan bahsetti.Belki Alonsoya geçilip ardından onun gibi hulkenbergi geçemediği içindir.F kanalın çalışmadığını söyledi,aldığı yanıt ise F kanal çalışıyor oldu.Pit duvarına mı inanırsın hamiltona mı anlamadım.
    Massa yarışın en talihsiz ismiydi.Memleketinde takımına ve takım arkadaşına yardımda bulunmasını bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğrattı.Extra pit herşeyi mahvetti.Takımlar şampiyonluğu 2.liği de elini kolunu salladı gitti.Buemi'nin Massa'ya karşı yaptığı gereksiz hareketleri anlayamadım.Aptalcaydı.
    Button ingilteredeki gibiydi.Orada da Q2 de elenmişti.Etliye sütlüye bulaşmadan yükselip puan almıştı.Islak zeminlerde iyi işler yapardı ama dün Q2 de kaldı.Ayrıca 12.turda pite girip değiştirdiği lastikler ne kadar dayanacaktı ,arkasındaki mercedeslere geçilecekmiydi diye merakla beklerken sc durumu kurtardı.
    Hayırlısı olsun bakalım.1 hafta nasıl geçer bilinmez.

  20. Keşke kazansanızda şampiyon olsanız ne güzel olur şöyle alonso webberi geçse yada vetteli geçebilmeyi başarabilse ayakta alkışlasak yorum yapacaksanız gerçek gözle yapın taraftar şeklinde değil bugun gördükkü redbull un dibine bile sokulamadığınız bir yarıştı ki tüm sezon öyleydi bundan sonramı değişicek gülerim haha haa

  21. Vettel yol da versydi yada vermeseydi durumda deyişen bir şey olmayacaktı.olay şöyledir.bu gün webber de kaznıyor olsaydı abu dabide alonsoya geçilmesi durumunda yine şampiyonluğu kaybedicekti.aynen şimdiki gibi sadece biraz risk alıb vetteli(vettel de güvenerekten) de araya sıkıştırdılar

    Her halükarda webber puan olarak alonsonun arkasında kalıcatı ve mutlaka abu dabide alonsonun önünde bitirmek zorundaydı.aynen şu anki durum gibi.sadece red bull vettelin abu dabde podyumda olacağına güvendiği için böyle bir strateji seçti.zaten vettel norma şartlatrda hep ilk 3 de oluyor

    Webber kendi kıçına güvenmiyorsa ağlamayı bıraksın zaten kalite ortada.vettelin finişe vardığı yarışları görüyoruz.hep bir adım gerisinde kalıyor.örnek son beş yarışa bakın.bunun suçlusu da ben değilim horner da newey de değil

    Aşağıdaki yazımda da belitttiim gibi webber hekettiğini göstersin.kazansın demiyoruz vetelin arkasında kalsın o kadar.onu yapamıyorsa ……………………PARADOX

  22. Redbull çok önceleri ilan etmeleri gereken şampiyonluğu ancak bu yarışta becerebildiler. kolay iş değil ilk defa bu işi başarmak. son yarışta pilotlar şampiyonluğu için gerekirse takım emri uygulayacaklardır.

  23. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    burak bocek aynen katılıyorum.yok anti-Alonso ymuş,yok olmasını istemiyormuş,ondan sonra genizden gülmeler vs.çocukça geliyor bana
    1-kimse size sormuyor
    2-şampiyon olursa 7 puandan az,takımınızın yaptığı açıklamayı okuyun.

    sebastian vettel arkadaşımız,öyle millete bir yürü gir yol al,ezdik mezdik diye konuşma.Bak sonuç ortada,İngiltere gp si ortada.Button da yardım ediyor,Massa da.Umarım siz aynen bu kafayla gidersiniz,hatta umarım Alonso kazanır da hepiniz güzel bir susarsınız.O zaman tekrar konuşuruz.

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    rosberg 3 pit yaptı 😉

  25. burak bocek avatarı

    Boşver biz alıştık starscream_Ferrari arkadaşım onlar denize düşse yılana sarılırlar.O yüzden Alonso'nun şampiyon olması onlar için büyük bir yıkım.Yani yediremezler mazallah kendilerine bir şey yapmalarından korkuyorum.Artık haberler bile böyle baksana ağzı açılan Alonso şöyle yaptı böyle etti.Kendi pilotu veya takımı kaybeden çareyi öbür tarafı desteklemekte buluyor eee ne demişler düşmanımın düşmanı dostumdur.Eyvah Alonsoya gidecek şampiyonluk diyorlar içlerinden ancak burda farklı yazıyorlar tabi.Bakalım son yarışta o maviler dediklerini yutacak mı haa yutsalar bile haklılar ama böyle biz yapmayız etmeyiz delikanlıyız ayaklarına yatmasın kimse.Salak değiliz yani onca zamandır olmuş şeyler normal karşılamasınıda biliriz.8 puan fena bir avantaj değil öyle yada böyle lider gidiyoruz.Hayırlısı ne ise o olsun tekrar söylüyorum inşallah en çok hakeden kaderinde şampiyonluk yazılı pilot kazanacak.

  26. Red Bull taraftarlarını kutlarım. Hayırlı olsun.

  27. Alonso 5 başlamıştı. Alonso nun arkasındakilere olucak.

  28. Hay ağzına sağlık..Bu kaçımcı strateji hatası ..Adamlar shumiyi resmen ateşe atıyorlar..
    Ben artık kasıt arıyorum bu işte…

  29. 01McLaren01  avatarı

    takımımı tebrik ediyorum, aracı yolda bile tutunamaz bir hale getirdikleri için. zaten sezon başı ilk yarıştan belliydi bu aracın yapım hatası olduğu.hamiltonın çabaları ve ferrarinin geç açılması olmasa takımlarda 2. de olamazdık. bir tebrikte redbula sürücüler şampiyonluğunu alonsoya hediye etmek üzereler. ferrari sezon ortasında takım emri uyguladı, bunlar son yarışa gelinmiş artık yapılması gereken belliyken hala aptalca hatalar. redbull alonsoya şampiyonluğu hediye etmek istiyorken alonsoda geri çevirmemeli doğal olarak.

  30. Eray Parlak avatarı

    benim diyecek birşey var bu yarış hakkında allah o mercedes ekibini ve özellikle schumacherin yarış mühendisi olan adı her ne halt olan kimse ona sözüm. yani muhtemel bir dördüncülük en kötü 5. lik gitti. ya adam buttonu geçti adam mclarenden hızlı. trafiğe takıldı alsana be kardeşim button gibi erkenden pite. hadi almadın. sutilin hemen arkasında çıkıcağını hesaplamış olmalısınız ki sutilden 2 saniye civaarında hızlı turlar atıyor schumacher eee kardeşim ekstradan 1 tur arttır onun önünde çıksın. allah cezanızı versin bunları mühendis diye kim tutuyor burda ben televziyon ekranından sayısız strateji üretiyorum sen bunu akıl edemiyormusun. ayrıca rosberg 2 kere pit yaptı nasıl schumacherin arkasında döndü onu anlamadım. artı schumacher bu ekibi komple kovdurtması lazım akıllı bir mühendis şart.

  31. Bende anlamadım.

  32. Algersuari Alonso ya savunma yaptığına şahit oldum sanki bir ara. Güvenlik aracı periyodunda araçlar sırasıyla dizilseydi bunlar olmazdı. Neden böyle birşey yapıldı anlamış değilim.

  33. Kadir YILMAZ avatarı

    Hulk u geçti, gerekeni yaptı olacaktı, Vet yol ver de, Web i kastettim..

  34. adam göz göre göre sağ ön lastiği gösterdi. neredeyse araçtan çıkacaktı sağ ön lastikte bir şeyler oldugunu göstermek için ama anlamadılar 🙂

  35. Kadir YILMAZ avatarı

    Ne kadar Vet i desteklesem de umarım son yarışta 1 ve 2 giderlerken Web e yol verir. Fark ettim ki bende epey taraflı bi adam olmuşum, sadece arızalardan biri olmasaydı bu durumlara düşülmezdi, kendi hıyarlıklarını saymıyorum çünkü onların suçu… Taraflıyım çünkü Serhan ın söyledikleri sinirlerimi bozdu açıkçası, Mas ın güvenlik aracı periyodunda yaptıkları falan, cılkı çıkmış.
    Ham a de kızgınım, hırsına hep evet dedik, ataklarını sakıncalı bulsamda suçu karşılık vermeyen rakiplerinde bulurdum, saolsun sezonun son yarışlarına gelince hep geriye gidiyor, o hata yakıştı mı şimdi ona.
    Alo ya da tebrikler, Hulk u gerekeni yaptı. Vet vazgeç dostum, bu adam çok stabil ve problem yaşama konusunda hepinizden şanslı, yol ver.
    Galiba yapmış olduğum en taraflı yorumum için kusura bakmayın.
    (bir de yalan söyleyen bir sürücüye ahlaksız demiştim, o kelime başka anlamlara büründü nedense, gereksiz yere bir arkadaşın kalbi kırıldı, bir de öle bişi yazmıştım işte o kadar)

  36. Güzel bir yarış tı diyemem sıkıcıydı.Ama bugün Ferrari taraftarlarının istediği olmadı gibi Redbulun takım emri uygulanmasının dışında.Alonso 11 puanın üzerine puan koymayı hedefliyordu ama fark sekize indi.Abu dhabi de Redbull paşa paşa takım emri uygulayacaktır kısacası 2008 finaline benzer bir yarış izleyeceğiz gibi.Takımlar şampiyonluklarını kutlarım ve 2006 dan sonra Bir Renault motoru tekrar şampiyon tebrikler işte budur

  37. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sorması ayıp neden alonso motor yakıyor, yada sen kaç kez yanan ferrari motoru gördün, motor yakma ihtimali en fazla olan vettel şu konumda….

  38. İlk önce 1995 yılından beri pistlerde bulunan, 2005 yılında kendi takımını kuran Red Bull'u başarısı ve şampiyonluğu için tebrik ederim. Ortalama heyecana sahip bir yarıştı. Başı eğlenceli, ortası sıkıcı, sonu tekrar eğlenceli. 19 sezonluk bir yarışın enerjisi de tek yarışa taşımış oldu, pilotlar şampiyonluğundan bakarsak. Ö

    nümüzdeki 7 günün hemen geçmesini dileyelim. Süper bir son yarış olsun. Alonso son yarışa da lider girdi zaten, kimin şampiyon olacağı pek önemli değil artık. Alonso almış Webber almış Vettel almış. 3ünde de sevineceğim, belli nedenlerden ötürü. Ayrıca elimizde süper bir sezon var. (Daha ilk yarış Bahreyn de aa ne kadar sıkıcı dememeliymişiz yani :D)

  39. bu nasıl olabilirdi ben anlamadım?

  40. pitten çıkınca max. çıkarmadı mı? el insaf kardeşim 5 turda 14 saniye fark kapattı, 7 araç geçti. liuzzi'ye kadar arada olan 7,5 saniyeyi 3 turda kapattı. aşağıda akan bilgi bandını da mı hiç görmedin? 7. sıradaki schumacher ile arasında 4,5 saniye kalmıştı SC girmeden önce. daha ne yapsın? fazladan yaptığı pitsop resmen yarışını katletti adamın.

  41. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sanmıyorum ama olabilir

  42. Sanırım şampiyonayı Rosberg Kubikanın önünde bitirsin diye böyle yapıyorlar.Umarım öyledir…….

  43. webber polü alırsa alır başını gider.

  44. Massa pit stobundan sonra yeni lastiklerle maximumu çıkardıgıda söylenemez. Toro rossoyla teması Petrov ve nick arkasındayken taşması boşyere sıra kaybedip sonra onu kazanmaya çalışması.. Massa uçsun demedik ama madem burası hep önde götürdüğü bi yer beklenen performansı veremedi diğer yarışlarda olduğu gibi (bi kaçı hariç) , Dün sıralamarda belli etti kendini zaten. Pit ekibine temiz demedik ki yine ne hata yaptıysalar, geçen yarışda Alonso da sorun yaşamışlardı ne tesadüftür ki sağ ön lastik de ordaki herif de bi soırun mu var nedir anlamadım. Antrenmanlarda Massa iyi göründü ama sonradan anladık önce kendine yardım etsin…

  45. Yazmayacaktım ama insan dayanamıyor ki arkadaş. massathebest'in de dediği gibi adamı ezecektiniz de niye geri getirdiniz. Mercedes GP'de ne haltlar dönüyorsa canımı çok sıkmaya başladılar. Bu işin içinde her kim varsa, ben kendim kim olduğundan emin değilim, ne diye bunları yapıyor en azından onu açıklasa da biz de bilsek. Michael'e ne gözle bakıyorlarsa artık biz taraftarları olarak bunu bilmek bizim de hakkımız.

    Yarışta yaptıkları taktik berbat birşeydi. Bir komplo teorisi daha yapmak istemiyorum ama herşey bir oyun gibiydi. Yani koskoca Mercedes Michaelin trafiğin ortasına düşeceğini göremeyecek kadar aciz bir takım mı ? Ben hiç zannetmiyorum.

    Dikkatimi çeken birşey de Michael yarışın başında aracı en az Mercedes kadar iyi olan Button'u geçiyor(Bu sene Michael Button'un başının belası oldu). Geliyor lastikleri eskimiş Sutil'in peşinde bir saat takılıyor o ana kadar 1.17'li turlar yapıyor. Güvenlik aracı girer girmez ne değiştiyse artık 1.15'li tur atarak insanların aklında şüphe bırakıyor (yani isteseydim zaten zorunlu pitstop yapacak olan Sutili geçerdim ama Nico ile arka arkaya gelmemden takım hoşlanmacak mı dedi anlamadım). Yani Allah aşkına bunun neresi mantıklı ya. En azından benim aklım almıyor.

    Eğer Mercedes gerçekten bugün Nicoyu kayırdıysa ki, benim gördüğüm oydu, buna "Aslanı kediye boğdurmak" denir be kardeşim.

  46. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Malesef bu saatten sonra çok ama çok zor.

  47. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben abu dhabide webberi geçeceğini düşünüyorum fernandonun çünkü webberden hızlı bi pilot

  48. Alonsonun ikinci olabilme ihtimali var dediğim gibi bukadar salak olamazlar heralde Son yarışta bile bile Vettele oynamakla bu resmen kumar olur ama Alonso kötü bir sıralama geçirirse ancak bu şekilde Vettele oynayabilirler baktılar yarış kötüye gidiyor bir pitstop ile webber lider olabilir yarış içinde oynanacak kumar biraz riskli olacak dediğin gibi bu yarışta bunu yapsalardı Webber şampiyonluğu göğüsleyebilirdi.

  49. Haklısın ama unuttuğun birşey var o dediğini bu yarışda son turlarda yapsalardı da Webber in şansını arttırsalardı daha iyi olmaz mıydı? Boş yere önümüzdeki yarışı riske soktu sizin elemanlar.Önümüzdeki yarışda o güvendiğiniz Vettelde duman çıkartabilir. Bu durumda Webber 1. dahi olsa Alonsoya 2. lik yetiyor.

    RedBul Webber e öncelik tanımayacak bu aldıkları risk çok saçma.

  50. Son yarış için tezim şu vettel alıp başını gider webberin onun arkasında olması tart tabii.son tura kadar mucize bekler sonra da webber yol verir.kimse de yol verdi diyemez.ama ip webberin elinde ya kendi boğazına bağlıycak yada rakipleinin

  51. Son yarışta REdBull Webber e oynayacaktır sonuçta Vettel e oynayıp şampiyonluğu riske alamazlar sıralamalardaki duruma göre değişecektir tabi bu eğer alonso motor yakıp gerilerde başlarsa vettel şampiyon olabilir ama sıralamalardaki alonso vettel farkına göre redbull stratejisini belirleyecektir.

  52. Ferrari pit ekibi hata yapmasaydı,massa muhtemelen redbullları yavaşlatıp Alonsonun yakalamasını sağlayabilirdi.

  53. Şu son yazdığınız cümleyle ilgili, çok net hatırlıyorum bir yarışta fisichella hamilton beni geçti diye telsizden şikayet etmiş telsizdekiler de ona izin verdiler 1 tur geride olduğu için demişlerdi. 2007 avrupa yarışı sanırım. Yani pilotlara sc periyodunda liderin arkasında olsalar da izin veriliyor diye hatırlıyorum.

  54. bazen hiç anlamıyorum, söz konusu massa olunca adamdan kara şimşek gibi uçmasını falan mı bekliyorsunuz? daha yarışın 10. turunda, 1,16-17 ile dönülen pisttte 1,12 dakika geriye düşmüş, neredeyse tur yiyecek pozisyona gelmiş. pit ekibinin salaklığı olmasa button'ın yerindeydi bugün. aynı hatayı alonso için yapsaydı pit ekibi, görürdüm buradaki yorumları.

  55. Bu hafta jack stewartın trt deki röportajını izledim.çok tuhafıma gitti.ben normal geçiştirme yorum bekliyordum ama adamın konuşması tam benim tarzım oldu

    Adam diyor ki vettel genç alman bir pilot.red bull imajına red bullun verdiği mesaja daha iyi uyuyor.webber ise yaşlı reklamlard pek işe yaramaz gibisinden

    Aynen red bull da öyle düşünüyor bende katılıyorum şimdi bu yarışa aksi durum olsaydı webber yol vermek zorunda kalıcakdı ama şu var vettel webberden daha hızlı son 5 yarıştır devamlı webberin önünde.genel olarak da üsteki pazarlama oyunları da vettelin elini istemeden de olsa güçlendiriyor

    Şampiyonluk şansına gelince vettel ihtimali ferrarinin bu haftaki hızı göz önüne alınınca zor görünüyor.ama 2007 den daha zor değil

  56. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Programa bakıyorumda,kendi pilotlarından umudu kesenler Redbull taraftarlığına başlamışlar.Birde gururla söylüyorlar,ama suratlarına bakınca bu işten anlamadıkları belli.Şimdide hamdi saçmalıyor.Kendi takımı,pilotu bile bunun önemli olmadığını kabul edecek kadar büyükken ,kendisi nokta kadar küçük bir insan.
    Bunlara cevabı verecek olan Alonso ise,Webber'i geçemeyince kaybetti.En azından Hulkünbergi ve Hamilton'ı geçti.Yoksa hiç şansı kalmayacaktı.

  57. önceki senelerde tur yiyen pilotlar, SC arkasındayken aradan çıkarlar, gerçek sıralama oluşurdu.. şimdi kimin eli kimin cebinde belli değil. webber ile alonso sözde arka arkaya, arada 4 araç vardı. alonso ile hamilton arkaya, arada 7 araç vardı. kim kime salladı bir ara hiç anlayamadım. eline gözüne bulaşmış bir SC kuralı oluşturmuşlar bu yıl.

  58. ben de anlamadım. yer vermemek için iyi direndiler tur yiyecekler. karambole gitti herşey orada. yol verme olayı scnin hemen arkasında lider değilde başka araç varsa oluyor.

  59. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso abu dhabide bence alonso sıralamalarda webberi geçecek ve 2 başlıcak veya 3 başlayıp ilk virajda atak yapcak bekleyip görelim herşey olabilir ama ebn alonsoya güveniyorum

  60. Hakkaten bu güvenlik aracı periyodunu anlayamadım. Böyle durumlarda tur yiyen pilotlara izin verilmiyor muydu konvoyun önüne geçsinler diye. Niye burada böyle birşey yapmadılar anlamadım hem yarış çok karıştı, hem ön taraftaki mücadeleyi bitirdiler hem de o sağlamak için ölüp bittikleri güvenliği tehlikeye attılar. Ne yaptıklarını anlamak güç.

  61. ben normal koşullarda vettel için umut görmüyorum çünkü alonso minimum 3. olur son yarışta. red bull pilotları istiyorsa webbere odaklanmalı. pilotlarımıza eşit davranıyoruz diyorlar ama tersi olsaydı çoktan webberden vettele yardım etmesini isterlerdi.

  62. Dikkatimi çeken asıl şey Ya MAVİ BAYRAK İHLALİNİ sizce sadece Nick mi yaptı… SU İT il alonsoya çeyrek tur direndi nerdeyse aynı şekilde diğerleride debelendi durdu…Massa zaten pfff pit ekibi ayrı bi kamil Massan ciddi anlamda umutluydum… HÜSRAN

  63. hepimiz emekçiyiz rosbergle bizim ne davamız olabilir ama emeğin bu kadar edepsizce harcanmasına karşıyız.bütün bunların rosberge faydasıda yok isin ilginci şampiyonluğa oynamıyor neticede.mercedes takımı schumiyi sadece ismi icin almıs bu çok net.bırakın insanlar islerini yapsınlar korkaklar ve düzenbazlar asla bir yere gelemezler

  64. hepimiz emekçiyiz rosbergle bizim ne davamız olabilir ama emeğin bu kadar edepsizce harcanmasına karşıyız.bütün bunların rosberge faydasıda yok isin ilginci şampiyonluğa oynamıyor neticede.mercedes takımı schumiyi sadece ismi icin almıs bu çok net.bırakın insanlar islerini yapsınlar korkaklar ve düzenbazlar asla bir yere gelemezler.

  65. Alonso 1 veya 2 olursa otomatikmen şampiyonluğu ilan edicek

    Hamiltona da şansı var ama sanki ufak çaplı bir mucize gerekli.ayrıca bu haftaki hızları göz önüne alınırsa.tünel sonu pek ışıklı görünmüyor ama kim bilir…

  66. Arkadaşlar çok alakasız gibi görünecek ama bilen varsa yanıtlayabilir mi, TRT ne zaman formulayı azat edip beni eski mutlu günlerime döndürecek?

  67. Hulkenberg yarışın bütün zevkini kaçırmışken, güvenlik aracı isteğim gerçek oldu ama güvenlik aracı kuralları yerine getirilmeyince yine yarış berbat bir sonla bitti. Açık konuşmak gerekirse beklediğimin yüzde 5 ini bile geçemez yarış.

    Hulkenberg Lewis in arkasındakilere geçilmemek için yarışması lazımken 8. oldu. Çok acemice bir yarış stratejisi. Savunma yaparken arkadakilere zaman kaybetti. Kendini böyle göstermeye çalıştı. Artık yanlış olduğunu anlamıştır.

    F1 de her zaman olmasada hatice değil netice önemlidir.

  68. Webber tur bindirmelere kadar istikrarlı olarak her tur farkı kapatıp geliyordu hatta farkı 1.5 sn altına indirmişti bir ara, ancak tur bindirmeler ve SC sonrası Vettel'den tamamen koptu.

    SC sonrası anladımki Vettel kasmıyormuş.Bu şartlarda Webber'in, Vettel'i geçmesi çok zor…

    Vettel'de, Webber'e yardım ederse biraz olsun sempatik gözükebilir.Alonso gözüktüğü kadar yavaş değil.Abu Dhabi'de Webber'in önünde bile bitirebilir..

  69. küfür etmiyoruzya adamlara sizler yöneticisiniz pilot taraftarı değil ne diyeceğimize karışamazsınız.

  70. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Red Bull 2 1 Pilot Seçmez İse Şampiyonluğu Hep Kaptırırlar.Bundan Eminim..

  71. Webber 1 alonso 3 olduğu takdirde webber şampiyon olucak(PUAN FARKIYLA)

    Vettel 1.olursa webberi galibiyyet fazlasıyla ve tabbi alonso 5. veya daha gerilerde olması durumuna alonoyu da 3 fazlasıyla geçicek

  72. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tebrikler redbul şampıyonluğu hakettiniz ama bu gidişle şampıyonluğu bile bile alonsoya vercekler abu dhabide alonsonun wbberin önünde olma şansı var pistin tipi gerekçesiyle vettelin zor gibi ama webberin önünde olabilir bekleyip görelim fernando sen bu şampıyonluğu hakediyosun kazanamasan bile bu kadar alonso taraftarı seninle gurur duyuyor şampıyon olursan extra mutlu olucaz ama olmasanda sorun değil dostum

  73. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    way bee nefrete bakarmısın, adam mclaren taraftarı ve redbull hakaret yağdırıyor, sebebi ise alonsonun şampiyon olma ihtimali, büyüksün alonso bunları görüyoruz yaa sen şampiyon olmasanda yeter ….

  74. Haklısınız, Mercedes i ve strateji müh. anlamak çok güç…

  75. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesin Ne Yaptıgını Anlayamadım Schumacheri İçeri Alıyorsunuz Niye Rosbergi Almıyorsunuz Saçmalık.Seneye Böyle Birşey Olursa Schumachere Yazık Olur Yani Böyle Yapacaklarını Bilse Eminim Dönmezdi.Tebrikler Red Bull.Vettel Kadar Kıskanç Görmedim Yani Alonso Elenmedikten Sonra Şampiyon Olamayacak Oda Biliyor Ama Webbere Gıcıklık Olsun Diye Yer Vermiyor..

  76. Vettel in Webber e yol vereceğini sanmıyorum yapsalardı bugün yaparlardı ve Webber in elini güçlendirirlerdi.Horner amca gıcık mıcık ama böyle devam etsin.. =))

  77. dikkatimi çeken bir başka şey de schumi-rosberg olayı. arkadaşların tespitleri çok doğru. schumi önde başlamış, önde götürmüş, 1 pit yapmış ama; 14. başlayan, yarışın çoğunda geride olan rosberg, 3 pit yapmasına rağmen yine schumi'nin hemen önünde yarışı bitirmiş!! nasıl oluyor bu, anlayan varsa bir zahmet açıklasın. koskoca efsaneyi bir rosberg inadı yüzünden bitirdiler, rezil ettiler. sene başından beri mercedes schumi'nin yararına tek bir hamle yapmadı, madem adamı ezecektiniz niye getirdiniz takıma?? o ross brawn denen hazımsızın da derdini çok merak ediyorum. şimdi ezdiği schumi olmasa, ross brawn dış kapının dış mandalından başka bir kariyere sahip olmayacaktı..

  78. sen ne dediğini iyi biliyorsun

  79. BAH
    alo
    mas
    ham
    vet

    AUS
    but
    kub
    mas
    alo

    MAL
    vet
    web
    ros
    kub

    ÇİN
    but
    ham
    ros
    alo

    İSP
    web
    alo
    vet
    shu

    MON
    web
    vet
    kub
    mas

    TÜR
    ham
    but
    web
    shu

    KAN
    ham
    but
    alo
    vet

    AVR
    vet
    ham
    but
    bar

    İNG
    web
    ham
    ros
    but

    ALM
    alo
    mas
    vet
    ham

    MAC
    Web
    alo
    vet
    mas

    BEL
    ham
    web
    kub
    mas

    İTA
    alo
    but
    mas
    vet

    SİN
    alo
    vet
    web
    but

    JAP
    vet
    web
    alo
    but

    KOR
    alo
    ham
    mas
    sum

    BRA
    vet
    web
    alo
    ham

  80. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    lanet okumakta yasak olsun o zaman! schumi1907 var kagan ismli arkadaşta var

  81. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tebrikler Hulkenberg lider başlayıp arkandaki araçlardan tur yediğin için, Vettel ve alonso yarışa renk kattılar gerçekten, son yarış tam bi muamma, içimden geçen motor farkıyla alonso, vettel in motoru 1 yarış daha aynı tempoyu kaldırabilirmi hiç sanmıyorum, webber e galibiyet yetmeyebilir, bayram öncesi müthiş bi final bizleri bekliyor, bakalım neler olacak….

  82. Alonsoya bişe olmassa ve ilk 5 de bitirirse senin Parmak çocuk sezon boyu gösterdiği parmakla kalcak… Hatırladın ?

  83. ilk önce aklımdaki yazayım. takımı eleştirdiğimizde laf yiyoruz da eleştirmemek için de kör olup yarışı izlememek lazım.

    massa bugün yarışı button'ın olduğu noktada tamamlayacaktı. mclaren ile aradaki puan farkı azalacaktı. ama sağolsun ki pit ekibi, yine her zamanki öküzlüğünü gösterdi ve böyle felipe'nin atak olduğu bir günde yarışının içine etmeyi başardı. bunlar öküz diyorum başka bir şey demiyorum, kimse kusura bakmasın.

    gelelim esas mücadeleye. alonso'yu özellikle tebrik etmek isterim. pist üstünde hem hamilton'u hem hulkenberg'i geçecek atakları başarıyla yerine getirip, kendini sıkıntıya sokmadan istediğini alabildi.

    vettel'e de tebrikler. tartışmasız bu haftasonunun en hızlı adamıydı, hak etti.

    webber yine yetişemedi, ayak uyduramadı vettel'e. ve sanırım artık takım webber'in biletini kesmiş, şu durumda hiç bir takım böyle bir davranışta bulunmaz, diğer pilotunun avantajını bu şekilde azaltmaz. açıkça görülüyor ki, seneye webber bu takımda olmayacak. takım emri uygulamadığı için red bull'u tebrik etmek isterdim ama bu hareketlerinin nedeni takım emri uygulamaya karşı olduklarından ziyade, vettel'in webber'e karşı yer vermesini istemeyişlerindendi. tabi bu da alonso'nun ekmeğine yağ sürdü. kendileri bilir. valla alonso şampiyon oldu, olacak..

    button strateji ile iyi yükseldi, hamilton yol tutuş nedeniyle yerinde kaldı. yaptığı hata ile alonso'ya geçildi, aynen geçen yarışta olduğu gibi.

  84. pilotlara lakap takmak yasak arkadaşlar

  85. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Nico Rosberg efendi açıkça kayırılıyor!!!! Lanet olsun size Mercedes GP
    yönetimi!!! Rosberg yarışı Schumi'nin 3 sıra gerisinde götürüyor. İlk
    pitlerden sonra 2 sıra önünde çıkıyor işe bakın !!!! Rosberg 3 pit yaptı, Schumi ise 1 pit ama Rosegül yine önünde işe bakın!!!

    birinin bana kastımı var kerdeşim niye sildiniz? yazdığımm şey biriyle tartışmamı yarattı?

  86. 2009 katar yarışı, ancak yarış 12 nisan'da yapılmış. Tabii bende de hata var, ihtimal hiçbir zaman sıfır olmaz ama öyle kabul ettim. Yine de çok birşey beklememek lazım. Bana göre binde bir ihtimal var öyle birşeye.

  87. Son yarışta Webber lider bitirip şampiyon olacak 🙂

  88. tebrikler red bull ve vettel. webber kötü sayılmaz risk almadı sadece. alonso en iyi sonucu aldı sayılır. bir dahaki yarış ilginç olacak, bence bu yarışta vettel çok zorladı motoru, ne yapacak son yarışta merak ediyorum.

  89. red bullun takımlar şampiyonluğu için geçde olsa tebrikler.pilot desteklemesemde mantıklı olan vettelin yer vermesiydi webbere abu dhabi de iş daha zor olacak ama müthiş bir sezon bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum ama hafızlara kazınacak bir sezon finali olacağı kesin haftaya yarışta telsiz konuşmasından başka bir şey duymayacağımız kesin ama vettelinde artık elin taşın altına koyması gerekir genç yaşta şampiyonluk süperdir ama ekmek yediğin takımın şampiyon pilot çıkarması daha önemli sanırım :d

  90. varyaaa ross brawn senin kadar d…l mesafesi büyük adam yok delikanlı ol gözlüklü kertenkele schuminin yarışını mahvettin sen ve ekibin lanet olsun size !!!!

  91. serdar yakut avatarı

    şampiyon red bull tebrikler bir çok hata yaptılar ama en doğru yaptıkları şey harika bir araç hazırlamaktı buda onlara markalar şampiyonasını getirdi.vettel startı kazandığı anda yarışı kazanmayı kolayladı.webberde hulktan erken kurtulmayı başardı.alonso podyumu haketti.güzel bir sürüş çıkardı.mclaren pilotları şampiyonluk şanslarını bir başka bahara ertelediler.son olarak pilotum hulkenbergide kutluyorum.yanılmıyorsam 8 tur alonsoyu pite girdiği tura kadarda hamiltonu arkasında tuttu.benim için parlak bir yarıştı

  92. Abu Dabide de olsa bu mevsimde yağmur olabilir.
    Eğer yanlış hatırlamıyorsam MotoGP'de böyle bir yarış olmuştu.
    Daha iyi hatırlayan arkadaşlar muhtemelen yılınıda yazarlar.

  93. Gurur..Gururdan çatlıyoruz diyelim :)) Sen anlamazsın gururu dostum :)) Benim pilotum altındaki araçla maksimumu hatta fazlasını yaptı.

  94. mercedes takımına lanet olsun o malum ekip gitmeden seneyede bir sey beklemeyin schumi den. ya sizin önünüzde 50 tane görüntü verisi var mühendisi var telemetri verileri var yakıt ikmali derdimi varda adamı trafigin ortasına düsürüyorsunuz. varmı baska örneği iki tur sonra al pite allah kahretsin göstere göstere bu kadar olur.her yarış aynı önce hep schumi mi pite girmek zorunda hep aynı nakarat schumi önde oldumu pite alırlar rosbergi pitte schuminin önüne tasırlar bu kacıncı o kadar takmıslarki sanki rosberg sampiyonluga gidiyor ikinci kez pite cağirdilar rosbergi yumusak lastik taktılar en sonki pitinde geçsin diye yuh artık ya.

  95. tebrikler redbull , gelecek yarışta vettelin yol vermesi gerek , yoksa salaklıklarından pilotlar şampiyonası elden gidecek…

  96. bencede alışık olduğunuz şeyler sizin için : )

  97. Kore yarışından sonrada bunu diyordunuz balonunuz patladı çekemiyorsunuz bukadar basit birşey sinirden çatlayacaksınız haha

  98. tebrikler redbull , vttelde poleden başlayınca eğer mekanik arızada yoksa hatasız sürüyor basıp gidiyor onada tebrikler , ancak bu şekilde alonsoyu şampiyon yapacaklar tüm redbull takımı…ancak bu sene alonsonun şampiyon olmasıda gerekiyorsa hiçbirşey buna engel olamaz…

  99. tuttugum takıma cıldırmak uzereyım.alonsoyu sampıyon yaparsak redbulu bırakırım.weber sen en buyuksun…

  100. vettel webber e yol verirse birşey demeyi planlamıyorum. açıkcası rahatsız bile olmam. anlayışla karşılayabilirim.

  101. bu yarışta yer vermemekle mantıklı olanı yaptılar. zor bir karar ancak öyle. bu puanlarla her şey olabilir. ama haftaya seb yer vermek zorunda kalacak gibi çünkü normal koşullarda webber yeteri hıza sahip değil.

  102. Terbiyeli konuş biraz.Altında pistlerin en hızlı aracı olan Vettel'in şimdiye kadar şampiyonlugunu ilan edememesi onun yeteneklerinin kanıtıdır.
    B.Alonso dedigin adam pistlerin şuanda en iyi ve formda pilotudur.Senin gibi ve Vettel gibi yeni yetmeler bunu anlarlar,ama inkar ederler.
    Haftaya anyayı konyayı göücez.

  103. Çekemeyen b.alonsocular eksiler içinizde kaldı hahaa dediklerimden sonra suratınız nasıl morsladı şuan keyfim süper sayenizde erken şampiyon olduklarını sanan bir grup b.alonsocular haha

  104. mercedes takımına lanet olsun o malum ekip gitmeden seneyede bir sey beklemeyin schumi den. ya sizin önünüzde 50 tane görüntü verisi var mühendisi var telemetri verileri var yakıt ikmali derdimi varda adamı trafigin ortasına düsürüyorsunuz. varmı baska örneği iki tur sonra al pite allah kahretsin göstere göstere bu kadar olur.her yarış aynı önce hep schumi mi pite girmek zorunda hep aynı nakarat schumi önde oldumu pite alırlar rosbergi pitte schuminin önüne tasırlar bu kacıncı o kadar takmıslarki sanki rosberg sampiyonluga gidiyor ikinci kez pite cağirdilar rosbergi yumusak lastik taktılar en sonki pitinde geçsin diye yuh artık ya.

  105. Gelecek yarış müthiş olacak, olacak da Red bull sezon boyunca sürdürdüğü sözde pilot eşitliği saçmalığına son vermek zorunda kalacak büyük ihtimalle. Yarış çölde olacağı için yağmur vs beklentisi yok, bu da yarışın büyük ölçüde bugünkü gibi olacağını gösteriyor. Eee bakıyorum Vettel birinci olsa dahi Alonso'nun 5. veya daha kötü yerde yarış bitirmesi lazım, son yarışlardaki performanslara göre Vettel 1 Webber 2 Alonso 3 olacağından( hadi 4 olsa bile) şampiyon Alonso oluyor. Bu yüzden Red bull şampiyonluk istiyorsa son turlarda Vettel e "geri bas kardaş" demek zorunda kalacak. Çok komik olacak Red bull un kıvrandığını görmek istiyorum. İşin ilginç yanı Vettel yol verir ise Alonso ve fanları hiçbir şey diyemez çünkü aynısını onlar da yaptı. Şimdiden heyecanlandım bak ortalık çok karışacak. Herkes birbirini suçlayacak.

    not: Bu yazı herşeyin normal olduğu bir yarış üzerine kurgulanmıştır. Sahibinden izinsiz alıntılanamaz yazılı ve görsel basında kullanılamaz. Her hakkı mahfuzdur.

  106. markalar şampiyonluğunu ilan eden red bull a tebrikler. vettel hatasızdı ve yarışı ne kadar çok istediğini göstere göstere muhteşem bi zafer aldı. onada tebrikler. bu zafer bizim de işimize yaradı. webber in 1. olması bizim şampiyonluğumuzu zora sokabilirdi. sanırım red bull markalar şampiyonluğunu daha çok istiyor.

    gelelim alonso ya. start çok iyi olmasada lewis a yaptığı baskı onun hata yapmasına sebep oldu. güzel bir andı. sonra nico yu geçişi muhteşemedi. elinden geleni yaptı ve hatasız süper bir yarış çıkardı. izlerken onunla gurur duydum. lewis yarışın başından beri lastiklerden şikayet etti. nico yu geçememesi ilginçti. alonso benzeri bi atak yaptı ama başaramadı. SC periyodunda lastik değiştirme taktiği uyguladı ama işe yaramadı. güzel bir yarıştı. şampiyona lideri olarak son yarışa gidiyoruz. orda da vettel in kazanmasını umuyoruz:)) kimsenin sonucuna bakmadan alonso ya 2. lik yetecek. bu heycana kalp dayanmaz.

  107. Şampiyon olduk pilotlar şampiyonasında biz kurallara uyuyoruz yol verin demiyoruz geçebilen geçiyor bizde b.alonso gibi hiç geçiş yapamadan şampiyonluk almayız bileğimizle alırız sonrada samba samba sambaa 😀

  108. mercedes takımına lanet olsun o malum ekip gitmeden seneyede bir sey beklemeyin schumi den. ya sizin önünüzde 50 tane görüntü verisi var mühendisi var telemetri verileri var yakıt ikmali derdimi varda adamı trafigin ortasına düsürüyorsunuz. varmı baska örneği iki tur sonra al pite allah kahretsin göstere göstere bu kadar olur.her yarış aynı önce hep schumi mi pite girmek zorunda hep aynı nakarat schumi önde oldumu pite alırlar rosbergi pitte schuminin önüne tasırlar bu kacıncı o kadar takmıslarki sanki rosberg sampiyonluga gidiyor ikinci kez pite cağirdilar rosbergi yumusak lastik taktılar en sonki pitinde geçsin diye yuh artık ya.

  109. Vettelin sambası çok güzeldi Tekbrikler Seb

  110. burak bocek avatarı

    Tebrikler Ferrari bir pit stop hatası dışında olabilecek en iyi sonucu aldık zaten takımlarda mucize lazımdı 2.lik için.Yarışta Serhan Acar tümsekler ve saf hızlar hakkında güzel bilgiler verdi.Massa'nın başına gelen pişmiş tavuğun bağına gelmez.Ferrari bu hataları artık yapmamalı stres açıkça görülüyor.Allah'tan Alonsoya yapılmadı bu hata ama 2 yarıştır çok kritik hamleler izliyoruz bir an evvel toparlanmak lazım.Bu yarışta daha iyi sonuç alamazdık.Şimdi düğümün çözüleceği zincirin son halkası.Yine son2 yarışta olduğu gibi Redbull favori Alonso ise mümkün olduğu kadar podyuma çıkmayı isteyecektir.Sezonun ilk kupasını kazanan Redbulla tebrikler.Gerçi çok önceden kazanmaları gerekirdi ama kısmet değilmiş.Tebrikler herkese

  111. Bu Horner kadar kafası çalışmayan adam yok heralde F1 de….Vetteli pış pışlayacaz diye şampiyonluğu kaybedecekler…ve şampiyonluğu kaybetmeyi hakediyorlar….

  112. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Schumi onu Interlagos'a gömerdide neyse!!! arkasında Keke babasıyla Ross amcası var!!

  113. tebrikler, redbull zaten arac olarak tartısmasız en hızlıydı ve kazandı…inşallah fernando şampiyon olur…

  114. Red Bull'u sevmesem de tebrikler.
    Vettel ve Alonso tebriği hak ediyor.

    Geçen yılın ardından yine beşincilik ve güzel bir yarış geldi Button'dan. Tacını ve ünvanını devredecek bir şampiyona yakışan bir yarış oldu.

    Ne diyebilirim ki, yarışta kötü isim çok azdı ve en kötüsü -ne yazık ki- yine Webber'di. Konuşmak için çok erken ama bence her şey bitti. Vettel son yarışlarda çok iyi bir performansla Webber'i alt ediyor.

    Red Bull'u bir takım emri uygulamaya kalkmadıkları için ayrıca kutlarım.

  115. Şampiyon takımın şampiyon taraftarı size ne demişti heheyyt eksi yağmuruna tutacaksınız biliyorum ama napalım eze eze şampiyonluğumuzu ilan ettik sırada vettel in yada webberin şampiyon olması kaldı.

  116. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Nico Rosberg efendi açıkça kayırılıyor!!!! Lanet olsun size Mercedes GP yönetimi!!! Rosberg yarışı Schumi'nin 3 sıra gerisinde götürüyor. İlk pitlerden sonra 2 sıra önünde çıkıyor işe bakın !!!! Rosberg 3 pit yaptı, Schumi ise 1 pit ama Rosegül yine önünde işe bakın!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir