Hamilton: "Artık Mucizeye İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Hamilton’un şampiyonluk şansı hâlâ devam ediyor ancak lider Alonso ile fark 24 puana çıktı ve gerçekten şansı yok denecek kadar az.

Hamilton “Burada yeteri kadar hızlı değildik ve Abu Dhabi’de de yeterince hızlı olamayacağız. Gerçekçi olmak gerekirse artık muvizeye ihtiyacımız var. Ancak ben zorlamaya devam edeceğim. Kaybedeceğimiz bir şey yok.” dedi.

Hamilton yarış içerisinde hep yol tutuşu olmamasından şikayet etti ve yarışın ardından 4. olduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Hamilton “Zor bir yarıştı, araç sanki hiç bir yerde değildi ve yol tutuşu yoktu. Yarışı 4. sırada tamamladığım için şanslı olduğumu düşünüyorum.”

“Aracımız antrenmanlardaki gibi değildi ve özellikle düzlüklerde mükemmel değildi. Yavaş araçları geçmekte bile zorlanıyordum ve F-kanalın çalışmadığını düşündüm.”

“Ancak takım strateji açısından harika iş çıkardı, yeteri kadar hızlı olmayan araçla kazanamazsınız.” dedi.


Yorumlar

  1. mcl- attack avatarı

    whitmarsh lütfen son yarışta güncelleme yapmayın.

  2. MagicAlonso avatarı

    düzlük konusunda bende hamiltona katılıyorum.dün hem ferrari hemde mclaren son bölümde redbulllardan güçlü olması gerekirken onlarla aynı sektör zamanlarını hatta bazen daha kötü sektör zamanları çıkarmaları çok ilginçti.redbullun çekişi harikaydı dün.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    singapurda downforce seviyesini artırmak için araca en ekledilerse bu bizim aracın tüm dengesini bozdu, gereksiz kilitlenmeler ve aşırı lastik aşınması. singapurda diğer tüm takımlar neredeyse tek lastikle yarışı bitireceklerdi ancak bizim lastikler daha 10. turda dağıldı.

    bence mclaren ın güncellemeleri geri tepti, seneye umarım son 20 yılda olduğu gibi kısa bir araç yaparız

  4. bence lewis sezonun ikinci yarısında aracı iyi okuyamadı , ya da psikolojisi bozuldu … bunda Mclarenin gelişimde redbull ve ferrarinin gerisinde kalmasıda eklenince yaklaşık 1 sn yavaş olan aracı gereksiz zorlamalarla dahada kötü sonuçlara yönlendirmiş oldu… son iki yarıştır lewisin yaptığı hatalardanda arkasında alonso var diye yaptı demek hata olur. çünkü aynı durumda alonsonunda yakınmalarını duymuştuk. son olarak ferrari şuan bariz şekilde Mclarenden hızlı …

  5. "alonsoyu arkada gördumu yolu şaşırmaya başladı resmen son ıkı yarıstır."
    güzel itiraf. bunu sizden birinin kaleminden okumak ilginç oldu.

  6. Böyle işmi olur ya..adam bitiremediği yarışlardan ikisinde ilk beşte yer alsaydı şimdi şampiyondu..göz göre göre gitti şampiyonluk..

  7. Böyle işmi olur ya..adam bitiremediği yarışlardan ikisinde ilk beşte yer alsaydı şimdi şampiyondu..göz göre göre gitti şampiyonluk..

  8. Ya sen monzada aracın kafasını o virajda içeri sokuyorsunda bu ilk virajda geride bıraktığın webbere resmen yol verır gıbı geçiliyorsun.şimdi yapman gereken agresif sürüşü 4 yarış önce yapmasaydın şu anda mucizeye ihtiyacımız yoktu.alonsoyu arkada gördumu yolu şaşırmaya başladı resmen son ıkı yarıstır.şu lastıklerde bır kerede bıtmesın be kardeşim.

  9. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ben bu gelişememeyi gizli 2011 planına bağlıyorum.
    Ben gelecek yıldan oldukça umutluyum.
    Ama her ne olursa olsun Lewis ciddi fırsatlar tepti.
    Sezonun başında iyi değilken gerek rakiplerinin hataları, gerekse kendi iyi sürüşleri ile en iyi olmayan araçla çok iyi bir konumdaydı.
    Ama monzada yaptığı hata, simngapurda Webberin iyimser savunması ve bunun Japonyaya olan ekstra etkisi zaten işleri yeterince zorlaştırmıştı.
    Korede zaten yarış sonunda illaki geçilirdi Alonso'ya lastikleri bitmişti onun için çok bir sorun yok.
    Tabikide 14 puan ekstradan alabilirdi ama F1 de se sa larla iş yürümez.
    Her ne olursa olsun hala daha bir şans var.
    Ama Hulkenberg'in Brezilya'da pol alması kadar ufak bir şans. 🙂

  10. Bunları daha önceden yazdım aslında. Kore de aracın ayarlarından kaynaklanan bir fren problemi vardı. Yani arkasında ki Alonso olunca böyle bir problemle 1. olmasını beklemek saçma olur.

    Burda sıralama turlarında ıslak bir zemin, yarışta kuru zemin aynı yumuşak lastikler sorun yaratmış olabilir. Hava şartlarının herkes için aynı olması, herkesin sorun yaşaması veya yaşamaması anlamınada gelmez buarada.

    Bence şampiyonluğu Singapurda kaybetmiştik ama belli etmemeye çalışıyorduk.

  11. Evet en hızlı turu attık ama son 19 turda yeni lastikleri takarak.Oda zar zor…

  12. Mclaren geçmiş yılların tersine sezonun ikinci yarısında ilerlemenin oranında geriledi… lewisin yapabileceği hiçbirşey yok , ancak bukadar zorlayabiliyor…

  13. hamilton sevdiğim bir pilottur ama bazı şeyleri yazmadan geçemeyeceğim. monza'daki, singapur'daki kazları saymıyorum, hepsine yarış kazası diyelim, hamilton'a bağlamayalım. ama yayında serhan'ın da dediği gibi, köre'deki yarışta yaptığı hata, alonso ile arasında 14 puan oynamasına neden oldu. yağmurlu yarışların üstadıdır dedik, daha SC çıkar çıkmaz rosberg'e geçildi. alonso'nun önünde iken dışarı çıktı. kötü bir sürüşle galibiyeti verdi geçen yarış.

    bugün alonso'nun önünde giderken, aynen hulkenberg'in kaydığı noktada kayarak alonso'ya geçildi. yol tutuş problemini anlıyorum ama, hamilton gibi üst düzey bir pilot, kontrolü elden bırakmayacak, böyle hatalar yapmayacak.

    ard arda yaptığı 3 kazayla noktalanan yarışları saymıyorum; son iki yarıştaki hatalarıyla hamilton şampiyonluk yarışını kaybetmiştir bence.

  14. Artık hala şampiyonluk mu düşünüyorsun?

    En hızlı turu attık ve çok iyi bir strateji yaptık ama araç çok kötüydü. İlk iki vites araç gitmiyordu sanki, aracın arkasında 10 ton bir ağırlık vardı adeta.

    Seneye artık ne diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir