Alonso: "Şampiyonluk Hâlâ Herkese Açık"

yazar:

kategori:

Red Bull, Interlagos’taki yarışta egemendi ve ama Alonso’nun üçüncü olması, şampiyona lideri için bir anlamda mümkün olan en iyi sonuçtu ve fark sadece 3 puan kapandı.

Webber’in kazanmaması ile Alonso biraz rahat nefes alsa da İspanyol pilot, mücadelenin hâlâ ortada olduğunu belirtti.

Alonso: “Mark kazanırsa, şampiyon olmam için ikincilik lazım. Seb kazanırsa da beşincilik lazım. Bu yüzden neler olacağını göreceğiz”

“Bugün, işlerin ne kadar kolay değişebileceğini gördük: Güvenlik aracı, değişen bazı şeyler ve değişmeyen diğerleri. Yanlış zamanda yanlış kararlar verirseniz 8.-9. olabilirsiniz ve şampiyonluk gidebilir.”

“Hepimiz için stres dolu bir hafta sonu olacak. Ama burası F1 ve gelecek hafta sonu her şey olabilir. Hepimiz sıfırdan başlıyoruz. Yedi günlük zamanda kimin daha iyi bir iş çıkaracağını göreceğiz”

Alonso, yarışın başında Hulkenberg ve Hamilton’un arkasında o kadar çok zaman kaybetmemesi halinde Red Bull’larla tempoyu tutturma şansının olduğunu ifade etti.

Alonso: “Hamilton ve Hulkenberg’i geçmek için çalışırken yarışın ilk turlarında zaman kaybettik diye düşünüyorum. O kaybettiğimiz 10-12 saniyeyi geri almamız imkânsızdı. Bazı turlarda belki 0,1-0,2 kadar hızlıydık. Bu yüzden 12 saniye kaybettiğinizde iş bitmiştir.”

“Güvenlik aracı girdiğinde bir şansımız vardı. Ama kendimizi yanlış bir konumda bulduk; Mark ile aramızda birçok (tur bindirilecek) araç vardı. Bu 7 aracı geçmede fark 6-7 saniyeydi.”

“Genel olarak bizim için iyi bir yarıştı: podyumdayız, Hamilton ve Hulkenberg’i geçtik. Yapması kolay değildi, biliyoruz ama puanlar açısından oldukça mutluyuz”


Yorumlar

  1. inşllah hadi bakalım haftasonu gelse artık yaa

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    abu dhabinin yapısı gereği ben fernandonun redbullardan en az birinin önünde olacağını düşünüyorum düzlüğü kıvrımlarına göre daha çok ayrıca kıvrımları suzukadaki gibi deil keskin virajlar var ki eğer önlerine geçemezse yarış içinde atak yapacaktır bu pistte diye düşünüyorum bekleyip görelim

  3. dün cok iyidin aslanım.:) abudabidebu işi bitirelim.

  4. kerim sisman avatarı

    yaw o kadar fark yoktuki redbullarla. 0.3 sn kazansak zaten işimiz olmaz redbulla.

  5. valla daralıyorum dün akşam yarıs bittiğinden beri içimde bir sıkıntı tamam 3.Guzel fark 8 puan son yarıs ama 3.lük bizim için bu kadar kötu olmamıstır heralde su araca bi 0.3 sanıye daha ekleyebilsek ama nasıl nasıl nasıl nasıl

  6. ewet yamur cumartesi işleri bozdu yoksa en kötü ihtimal 3. olurdu yarışda da webber i geçebilirdi neyse bunada şükür.adu dabi de iyi şanslar

  7. benim gördüğüm kadarıyla en fazla SU İT İL de zaman kaybetti

  8. vettel kazanırsa alonso'ya 5.lik yetmez. puanlar, galibiyetler ve 2.likler eşitlenir, 3.lük falzasıyla vettel şampiyon olur. vettel'in galibiyeti halinde alonso en az 4.olmak zorunda.

    ama alonso ihtiyatlı ve soğukkanlu bir pilot. kendisi için gereken şey ne ise, hiç riske girmeden onu elde eder. tabi mekanik veya bir motor arızasını saymıyorum ki, zaten bu ihtimal tüm adaylar için var.

    abu dhabi'de işleri bozabilecek bir de mclaren var tabi. bakalım rekabetçi olup bu pilotların arasına girebilir mi.. çok heyecanlı bir yarış bizi bekliyor ama alonso işin çoğunu halletti bence. bir pilotaj hatası beklemiyorum.

  9. normal koşullarda takım emri ile
    %60 alonso %50 webber
    %30 webber %49.9 alonso
    %9.9 vettel %0.1 hamilton
    %0.1 hamilton

  10. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Çok zor çok.Bakalım takım emri diye ağlayanlar ne yapacaklar.

  11. efendimayin  avatarı

    Eğer webberin arkasına gelebilseydi belki de geçebilirdi hep başkalarına takıldı.

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    evet fernando niconun arkasında biraz zaman kaybettik yoksa onlardan 0,1 sn daha hızlıydık nese bunada şükür önümüzdeki yarışa şampıyona ldieri giriyosun ve inş şampıyon çıkcan hadi aslanım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir