Hamilton Kaçan İlk Cebe Üzülüyor

yazar:

kategori:

 

Şampiyona lideri Lewis Hamilton, Brezilya yarışı öncesindeki sıralamalarda Felipe Massa’nın arkasında kalarak ilk cebi kaçırmasının ardından hayal kırıklığı yaşıyor.

Hamilton, hızlı turunda Felipe Massa’yı geçebilir gibi göründü ama İngiliz pilot o turu Ferrari pilotunun gerisinde tamamladı.

Buna rağmen Hamilton, çok önemli bir şekilde yarınki yarışa şampiyonadaki rakipleri Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso önünde başlayacak.

Lewis Hamilton: "Çok ama çok yakındı ve aslında gerçekten sıralama seansından zevk aldım. Araç sürüş için harikaydı ve takım, bize iyi bir yer kazanma fırsatı için iyi iş çıkardı."

"(Son turum) iyiydi. Son virajda biraz zaman kaybettim. Bu bir hata değildi ama o zamana kadarki sahip olduğumu kaybetmek istemiyordum. Sonuçta 0,05 saniye kaybettim."

"Bundan ayrı olarak düşününce, mükemmel bir turdu. Çok ama çok mutluyum ve bu, başlamak için iyi bir yer."

Alonso’nun 4, Raikkonen’in ise 7 puan önünde şampiyonada lider olan Hamilton, yarın kendisinin ilk senesindeki ilk şampiyonluğu elde etmek için favori durumda. Bu sayede, ilk çaylak ve en genç şampiyon pilot olma ünvanını elde etme fırsatına da sahip.

Ama İngiliz pilot, ilave bir baskı hissetmediğini ve meydan okumanın lezzetinden tat aldığını kabul etti.

Hamilton: "Vızıldıyorum, gerçekten heyecanlıyım. Kendimi çok ama çok rahat hissediyorum. Altımdaki araç iyi durumda, piste aşığım ve taraftarlar heyecanlı. Biraz desteğe sahip olduğumu görmekten mutluyum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir