Newey, Eserinin Meyvelerini Topluyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber Brezilya’da 1-2 yapıca Red Bull, takımlarda şampiyonluğunu şimdiden garantilemiş oldu.

Newey: “Geçen sene iyi bir aracımız vardı ama sene başında çift katmanlı difüzör ile yeteri kadar hızlı değildik. Bu sene ise araç hızlı oldu ama birçok sorun yaşadık, mekanik veya her ne ise”

“Çok puanı çöpe attık. Bütün yarışlarım arasında en kötülerinden biri olan Kore’den sonra güvenimi kaybetmeye başlamıştır.”

Williams ve McLaren’de iken tasarladığı araçlar şampiyonluklar kazanan Newey, yükselişinde büyük katkısı olan Red Bull ile alınan unvanın daha tatminkâr olduğunu belirtti.

Newey: “Bu takıma bunu yapmak inanılmaz. Neredeyse başından beri yanlarında olmak ve takımlar şampiyonluğunu kazanmak için birlikte bir şeyler yapmak, Milton Keynes’teki bütün takım için muhteşem bir başarı.”

“Açıkçası istek, şampiyonluğu kazanmaktı. Ama (aralarına katıldığımda) bunu gerçekten yapabileceğimizden pek emin değildim. Takım, kesinlikle büyüklerin alt yapısına sahip değil. Williams’a ve sonrasında McLaren’e katıldığımda, takımların alt yapıları olması ve hemen aracı tasarlamaya başlamanız açısından çok şanslıydım”

“Burada ise daha büyük bir görev oldu.  Her şeyi inşa et, operasyonları bir araya getir… Ve Milton Keynes’teki herkes, bu görev için muhteşem bir şekilde yol kat ettiler”

“Peter Prodromou ve Rob Marshall, Baş Aerodinamikçi ve Şef Tasarımcılar olarak abaları nedeniyle özel bir teşekkürü hak ediyor.  Araca muazzam katkıları oldu.”


Yorumlar

  1. O araca ben oturayım pilot olarak ben bile 5 yarış önceden şampiyon yapmıştım aracı o derece yani;)

  2. Hasan Yaman avatarı

    Arkadaşım sen çok hızlı bi araca tecrübesiz ve yavaş birini oturt bak bakayım neler yapacak.Bunlar sadece aracın hızı ile değil pilotların tecrübe ve hızylada ilgili.İstanbulda çarpışmalarıt ecrübesizlik değil yarış esnasındaki öndekini geçmek için yapılan hamledir.bu başka pilotlarında başında gelebilirdi.Bu asla tecrübesizlik değildir.Webber 2 yarışta Hamilton'un yarışını bitirmesi wEbber in yavaşlığı değildir sadece şanszlıktır.Alonso nun şampiyonda lider olması sadece bu iki pilotun şuçu ha(!).Yani Button ın hamilton un hiç mi suçu yok.(Mesela bunlar alonhsu yu önleyebirdi ama önleyemedi onun için suçlu buluyorum.)Alonso iyi bir pilot olabilir ama şampiyonda sen birinci olmasının nedeninin webber ve Vettel e bağlamını saçma ve gerksiz buluyorum.

  3. Dediğin poller zaferler aracın hızı ile doğru orantılı. Redbull düşmanı değilim sadece yazık olduğunu söylüyorum güzelim araca. Bu araç her piste uygun ve çok çok hızlı bir araç, şanssızlıkları saymazsak pilotaj hatasından kaç kere 1.likten oldu bu pilotlar. İstanbulda 1-2 giderlerken birbirine tosladılar, Weber iki yarışta Hamiltonun yarışını katletti. Şuan Alonso şampiyona lideriyse bu tamamen bu iki pilotun suçu ve Alonsonun başarılı pilotajı soğukkanlılığı sayesinde.

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Asıl şampiyon işte bu adam.

  5. Hasan Yaman avatarı

    Vettel'e tecrübesiz (!) webber'e yavaş(!) diyorsun.Vettel tecrübesiz olabilir ama yinede hızlı Webber ise kesinlikle yavaş değil çok hızlı bir pilot.Tecrübesiz dediğin pilotun 9 polü 4 zaferi varken yavaş dediğin adamın nasıl oluyorda 4 yarış zaferi oluyor+5 de pol.Sanırım sıkı bir Red Bull düşmanısın.Ben bunu anladım(Ben bunları bir McLarenci olarak yazdım)
    newey iise terik ederim ama adamın tasarımları hızlı olduğu gibi dayanıksız oluyor.

  6. Böyle bir aracın daha önce şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirdi, biri yavaş diğeri tecrübesiz iki pilotun elinde olması şanssızlık bence.Yine de tebrikler Neweye:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir