Webber Takım Emri İstiyor Ancak Umutlu Değil

yazar:

kategori:

Webber bugünkü yarışı lider olarak tamamlasaydı Alonso ile puan farkını 1’e düşürecekti ancak beklenen olmadı ve Vettel kontrol ettiği yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Webber “Takım emri yardımcı olur ancak takımın felsefesi öyle değil. Seb bugün iyi sürerek kazandı ve hepsi bu.”

“Takım sportif açıdan her zaman davrandığı gibi davranacak ve hepsi bu.”

“Fernando Hockenheim’da iyi puanlar almıştı. Bu geçmişte oldu ve gelecekte de olacak.”

“Herkesin farklı düşüncesi var ve yapacak bir şey yok. Hâlâ iyi şansa sahibim ve Abu Dhabi’de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.” dedi.

Abu Dhabi’de Vettel’in önünde olması halinde kendisine izin verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Webber “Son turdaki duruma bağlı.” dedi.

Webber, sıralamalarda Vettel’in arkasında kalmasının ve ilk turda geçememesinin bu sonucu getirdiğini söyledi.

Webber “Yarışların çoğu cumartesi günleri ya da ilk virajda belli oldu. Birbirimizi takip ediyoruz. Eski günlerde strateji uygulayıp pite erken ya da geç girebilirdik ancak şu anda bu pek mümkün değil.”

“Yarışın 2. bölümünde bazı sorunlar yaşadım. Hr nedense motorum çok ısındı bu yüzden çok fazla kısmak zorunda kaldık ve sadece arkamdan gelen Fernando’ya odaklandık.” dedi.

Webber ayrıca takımın ilk şampiyonluğunu kazanmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Webber “Burada çalışan baylar ve bayanlar için çok mutluyum. Çoğuyla uzun zamandan beri tanışıyorum. Onlar büyük çabanın parçası ve onların takımlar şampiyonluğunu kazanması harika. Ferrari ve Mclaren’e karşı bu zaferi kazandılar.”

“Onları adil bir şekilde mağlup ettik ve bu takım için çok iyi bir başarı.” dedi.


Yorumlar

  1. mcl- attack avatarı

    Umarım Webber kazanır ama…

  2. watercolour avatarı

    Sebastian Vettel nickli şahsiyet sen nasıl bir dangalaksın bilmiyorum ama son günlerde türeyen ve beni baya güldüren birisin.Muhtelemen F1 i bu sene izlemeye başlamışsın yaptığın yorumları 10 yaşınca çocuk yapmaz.Bu sitenin yüz karasısın sen.Hiçbir yönetici bu kişiyi görmüyor mu acaba?Oturup birde terbiye dersimi vereceğiz burda?

  3. Diğer bi nokta Abu Dhabi de Webber e oynayabilirler son turlarda bu muhtemel de Alonso nerde olacak yol veirirken ya da pit çıkışında Alonso enselerinde olursa ne olacak Vettel yol verirken karambolde alonso geçerse ne olacak.bi çok ihtimal var Alonsoya 10 sn fark yemiş gibi davranmayalım. =))

  4. Haklısın usta podyumda bi karmaşa oldu webber in suratından düşen bin parça herifin aklı başka bi yerde, ve hafta içindeki açıklamalarını takip edicem bakalım neler diyecek. Webberde ciddi anlamda bi durgunlun var gerçektende..

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Burak Böcek,
    Gerçekten karmaşık bir durum var ortada.Webber düşünceli olduğu kadar kendinden emin tavırlar sergilemeyi de ihmal etmiyordu.Podyumdaki yerini bile şaşırdı.Alonso webberle gözgöze geldi.Sanki kendine gel ne yapıyorsun diye.Sonra webberle Alonso yer değiştirdiler.Anladım ki webberin aklı orada değildi.Sıra şampanyaya gelince sanki zaferi o kazanmıştı.Öyle seviniyordu ki hem de hornere bakarak.Ben surat asacağını falan bekliyordum.Belki de bu galibiyeti vettele korenin özrü için verdiler.Abu dabide kesin webbere çalışacaklar gibi geliyor bana.

  6. burak bocek avatarı

    Pardon arkadaşlar Vettel yol vericektir demek istedim

  7. burak bocek avatarı

    Webber yol verecektir, o kadar da enayi değiller kralı bile olsa takım emri uygulanır.Hatırlasanıza zamanında Schumi bile Irvine için hem de Ferrari'de yol verdi yardım etti.Vettel bakmayın isteksiz gözüküyor lakin acımazlar adama.Pistte son tur 1-2 gidiyorlar 0.5sn var ne yapıcak?Mantıksız olur aksi çünkü her 2 şampiyonluk Vettelin bir yılından çok daha önemli.Bu şans bir daha gelmez Webbere o yüzden vericektir

  8. yani bu yoruma katılıyorum

  9. Ezdi ezdi RBR gibi bi arabayla çoktann şampiyonlugu ilan etmeniz lazımdı,Markalarda başardınız eyw Tebriklerde..Ya diğerleri. Ayrıca ALonso ile Webberin durumu çok çok başka Alonso sezonun ortasında aldı 7 puanını, Ozamanlar Alonsonun buralara geleceğini kimse beklemiyordu adamla dalga bile geçtiniz..

    Sezonun son yarşında seninRBR pilotunun böyle konuşması gerçekten A C İ Z A N E…

  10. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Şu heiki hamilton olayını bence yanlış yorumluyorsunuz.
    Hamilton zaten çok büyük bir momentumla geliyordu ve o yarışta tek geçtiği kişi heiki değildi.
    O yarışda massa'yıda geçmişti, başka pilotlarıda.
    Heiki sadece direnmedi.
    BU yıl Alonso olayında ise ALonso denedi.
    İlk denemede olmadı ama muhtemelen bir kaç defa daha denese illaki geçebilirdi. (ihtimal)
    Ama riskide beraberinde getirirdi.
    Bugünkü yarışta eğer dikkat ettiyseniz görürsünüz.
    Hamilton Hulkenberg'e atak yaparken bir ara geçiyor gibi oldu ama temas yaşarmıyım diye çekindi. Halbuki geçmişdi. Ama geri yavaşlamak zorunda hissetti kendini.
    Singapurdaki gibi bir olayın olmasından korktu.
    Alonso'nun bu yıl Massa ile yaşadığı olayda da hem Alonso'nun daha fazla puan alması için hem takım arkadaşlarının çarpışmaması için Ferrari kendince doğru olan yolu denedi.
    Lütfen bu iki olayı karıştırmayalım.

  11. yürüyün gidin yol alınya bu adamı şampiyon yaparken size evet puan silmek yok parayla kurtar adama gelince hakkıyla alsın siz hangisi hakkınızla aldınız şampiyonlukları takımlarda ezdi geçti redbull yanına bile yaklaşamadınız

  12. Ozaman alonso da yol istemeyecek gülüm olamayacaksan olmaymış massa yol vermese geçebilicekmiydi şöyle boş boş konuşuyorsunuzya deli ediyorsunuz adamı adamlar patır patır ezdi bütün takımları çıkın şu ezilmiş havanızdan artık kabul edin yenilgiyi.

  13. Tabiki haklısın ama bahsettiğin olaylarda yol veren takım arkadaşı şampiyonluğa oynamıyordu aradaki fark iki takım arkadaşının şampiyonluğa oynaması bu nedenle yol verme durumu olmamalı benim mantığım bu, tersi olsaydı vettel şampiyonluk şansı olmasaydı kesinlikle yol vermeliydi örneklerde sunduğun gibi.

  14. Adamsın Webber sen elinden geleni yaptın tıpkı Alonso 2007 di de tek başına nasıl savaştıysa sende şuan tek başına tek yürek savaşıyorsun keyfini çıkar son yarışın

  15. arada Mateschitz olmasa çoktan ipini çekmişlerdi webberin.

  16. yahu arkadaşlar, webber haz ettiğim bir pilot değildir ama, dürüstlük yapmak için adamın şampiyonluğunu mu beklediniz demeden de edemiyorum.. hamilton'a şampiyon olduğu yıl heikki yol vermedi mi? bu yıl massa alonso'ya yerini vermedi mi? 2008'de çin'de raikkonen massa'ya yerini vermedi mi? 2007 brezilya'da massa yol vermese raikkonen şampiyon olabilecek miydi?

    adayın ismi webber olunca mı böyle konuşuyorsunuz? diğerleri şampiyon olurken sorun yok, aynı şeyi webber bekleyince "hakkıyla şampiyon"….

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    o zaman bunların tüm garezi webbere yoksa kim oturursa otursun koltukta takım emri uygulardı

  18. aynen katılıyorum takım tüm planlarını vettel üstüne yapmış seneye yanında dünya şampiyonu olmuş webberi görmek istemezler

  19. Kesinlikle haklısın şampiyon olmak için ellerinde olması gereken herşey var başarabiliyorsa şampiyon olsun alkışlayalım, olamıyorsa zaten şampiyonluğu hak etmemiş demektir. Yok ferrari motor patlatacakmış yok vettel yol verecekmiş vs bunlara bel bağlanmamalı. Hakeden kazansın.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alkım,
    güzel bir yorum ve iyi bir tesbit olmuş.Tebrikler.

  21. Altında en iyi araç var.Yapması gereken tek şey takım arkadaşını geçmek.Herşey eşit.Şampiyonluğun bana göre en büyük favorisi şuanda.

    Ama bu tarz açıklamalar şampiyon adayı birine yakışan şeyler değil.
    Vettel izin verecek mi vermeyecek mi diye soruyorlar.Cevap "son turlardaki duruma bağlı" oluyor.Çok acizce.

    Piste çık işini yap, elinden geleni yap.Olamıyorsan olama şampiyon.

  22. bu işten benim anladığım şudur.

    1. webber'in takımda bileti kesilmiş. açıklamıyorlar ama seneye takımda olmayacak.

    2. hiç bir takım böyle bir pozisyonda avantajı açıkça belli olan diğer pilotunun avantajını azaltmaz. "takım emri uygulamıyoruz…" lafı işin hikaye tarafı. ingiltere'de kanadını alıp vet'e takan, sonra da "önde olana ayrıcalık tanınır" diyen yine red bull'du.

    3. işin en ilginç tarafı, yapabilirlerse vettel'i şampiyon yapmaya çalışacaklar. vettel şampiyon olmazsa alonso'nun şampiyon olmasını engellemek için webber'e yardım etmeyecekler. tahminim, red bull için önemli olan pilotlar şampiyonluğunu kaybetmek değil, bu yıl vettel'in puan olarak webber'i geçmesini sağlamak.

    4. vettel şampiyon olamayacaksa alonso şampiyon olsun diye düşündüklerini bile iddia ediyorum.

  23. Orası da doğru tabi. =)

  24. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    abu dhabi de ilk virajı web dönerse şampiyon dönmezse vettelin insafa gelmesi gerekicek.. ki bence webbere son turlarda yol verecek

  25. İşte ondan diyorumya Webber e öncelik tanısalardı en kötü ihtimalle bu yarışda yaparlardı önümüzdeki yarışda da yapacaklarını snamıyorum..

  26. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    şampıyonun kim olduğunu redbul belirlemiyo alonso 1 veya 2 olursa redbul istediği yerde bitirsin şampıyon

  27. Webber pole'u alırsa yarışı başladığı gibi bitirebilir. Tek istisnası Belçika oldu bu sene galiba. Şampiyonun kim olacağını Red Bull'un belirleyeceğini söylemiştim bundan bir kaç hafta önce. İşte o ana geldik. Tespitimin doğru çıkmasına seviniyorum bir yönden.

  28. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu adama bu gidişle şampıyonluğu yar etmicekler gibi

  29. bu ne be böyle takım emriymiş adam gibi veteli geçebiliyosan geç geçemessen de yapacak bişi yok alonso şampiyon olsun

  30. webberin yapması gereken polü almak. kaç yarıştır ufak farklarla vettelin gerisinde kalıyor bir sürü puan kaybetti bu yüzden.

  31. Tamam'da takım emri olsa ihtimal dahilinde olan Vettel'in şampiyonluğu göz ardı edilecek. Alonso-Massa durumunda öyle bir şey söz konusu olmadı. Sezon boyunca Massa performans olarak Alonso'yu geçebilecek bir performans gösteremedi sezonun herhangi bir bölümünde. 1-2 yarış belki, gerisinde Massa olması gerekenin altındaydı. Sonuç olarak şuan Red Bull'un yapmadığı takım emrinin Ferrari'de yapılan ile benzerliği yok bence. Şu an yapılan Vettel'e haksızlık olur, kendisi Webber'i geçebilecek hızda sezonun son bölümünde.

  32. Son anlardaki berbat durumun açıklaması umarım bu motor sorunudur.

    Bunun dışında Red Bull'un takım emri uygulamamasını umuyorum.

    Alonso'nun kazandığı puanlar onun şampiyonluğuna gölge düşürmez, ancak Webber'inkine düşürür. Alonso Almanya'dan bu yana sadece Spa'da hata yaptı-ya da şanssızlık yaşadı.- Ancak Webber'in performansı sürekli düşüşte. Vettel de tam tersine tırmanışa geçti. Üzgünüm ama Webber'in bu dileğinin gerçekleşmemesini istiyorum.. Bu ona şampiyonluğa mal olsa bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir