Schumacher Rosberg'e Bilerek Yol Vermiş

yazar:

kategori:

Yarışın son bölümüne yaklaşırken piste giren güvenlik aracından sonra Schumacher, Mclaren sürücülerinin arkasında ancak art arda 2 defa pit giren takım arkadaşı Nico Rosberg’in önündeydi.

Güvenlik aracı piste girdiğinde önde yer alan Mclaren’ler temiz lastikler için pite girerken Schumacher girmemişti ve Alman sürücü onlarla mücadele edecek lastikleri olmadığı için bu kararı verdiğini söyledi.

Schumacher “İyi bir start yaptım ve 2 sıra kazandım ancak Robert’le olan mücadelemde pist dışına kaydığım için hemen bu pozisyonları kaybettim.”

“Daha sonra iyi performansa sahiptik ancak pit için belki biraz aceleci davrandık ve bu Sutil’in arkasında takılmama neden oldu.”

“Yarışın sonlarında Nico’nun geçmesine izin verdim çünkü temiz lastiklerle önümüzdeki Button’u yakalamak için daha iyi şansa sahipti. Artık iyi bir yarış geçireceğimizi düşündüğüm Abu Dhabi için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Rosberg, güvenlik aracının girdiği dönemde telsizdeki bir anlaşmazlıktan dolayı pite bir kez fazla geldi ancak yine de pozisyonunu kaybetmedi ve yarışa Schumacher’in arkasında döndü.

Rosberg “Bugün iyi bir kalkış yaptım ve Michael pite girdiğinde önüm temizdi ve iyi bir strateji ile pozisyonlar kazandım. Ardından kaosun ortasında kaldım ancak takım güvenlik aracı girdiğinde yeni lastikler için iyi bir çağrı yaptı.”

“Ne yazıkki Jenson da aynısını yaptı ve tur yiyen araçlarla çok büyük kaos vardı bu yüzden daha fazla sıra kazanamadım. Michael benim yeni lastiklerim karşısında eski lastiklere sahip olduğu için geçmeme izin verdi ve bu hoştu.” dedi.

Ross Brawn “Bugün iyi stratejik çağrılarla bir çok sıra kazandık. Her iki aracın puan kazanması güzel ancak açıkçası istediğimiz yerde değiliz.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    mclaren 1saniye yavaştı o yarışta ferrariden buda geldimi aklına 🙂

  2. evet 6.oldu.yanlış yazdım ama düzeltme gereği duymadım.zaten çok farketmez.4.-5.6. ne rosberg nede schumi bunların peşinde.onlar için galibiyet önemli.şampiyonluk önemli.yoksa beni bu saatten sonra podyum bile kesmez.rosbergide öyle seneye bakacaz.

  3. bırde sundan sıkayet edılmıs rosbergın pıt olaylarından ya japonya yarıs ıcınde olan bıssey lastık fırlaması kac tur sonra gerceklesmıs ne kadar yersz bı elestırı bu yanı ıkıncısı kanada yarısı ya bunu yanı aklında tut allah askına ucuncu olarak bu yarısta ıstedıklerı kadar pıtte hata yapsınlar schumnn arkasındakıler konvoydan tur yedıgı ve guvenlık aracı gırdıgı ıcın turlarını gerı alamadılar yanı rosberg bır tur herkesın onundeydı ıstedıklerı kadar agırddan pıt yapabılrlerdı onlara koymazdı zatn ıkncı pııtekı lastıklerın hızlı olmadıklarını anladıklarından ucuncu pıtı yaptılar ve zaman kayhbetmedıler schumıye sadece yer kaybettıler o da tur yemedıklerı ıcın o da zaten hemen gerı verdı yernı

  4. jetman arkadasım bırıncısı rosberg 6. oldu ıkıncısı schumıyı gecerdı taze lastıklerle demısın sxhumı taze lastıklerle sutılı gecemedı en onemlı faktorde motor gucu olması aynı sekılde hulkenbergın arkasında hamılton bıle ne kadar zaman kaybettı ısteseydı arkasında cok rahat tutardı schumı kaldıkı rosberg gıbı bıraz gec pıte alsalardı ılk pıt olayında ıkıncısınde rosberg gıbı lastık degıstrtselerdı schumıye bu masalı baskalarına anlatmak zorunda kalırdın arkadasım

  5. pit ekibinden ve stratejiden schumciler şikayet ediyorlar birazda ben edeyim.pitte lastiğimiz fırladı.japonya da yine lastiğimiz fırladı.brezilya rezaletti acaba yumuşak mı sert lastikmi takalım karmaşası vardı.bitime az kalmış bari yumuşakları takında hiç olmazsa atak gidelim.belki sıra kazanırız düşüncesi olmalıydı.
    ayrıca hiedfeld nerdeyse 1 tam tur rosberg den tur yiyeceği halde yol vermedi konvoya takılmasaydık.durum daha farklı olurdu belkide.

  6. Eray Parlak avatarı

    takım takım değil , ross brawn ross brawn değil , mühendisler mühendis değil , araç araç değil. ama schumacher gerçek schumacher. son yarışlardaki müthiş yükselişi, harika geçişleri o sert zorlamaları hataya teşvik etmesi adamı bitiriyor beni. mercedes brezilyada ıslak zeminde redbulldan, ferrariden,mclarenden hızlıydı schumacher için bu tabi. bir ara 0.38 ile 2. idi. ross brawn lastikleri artık daha iyi anlıyoruz dedi ve schumacher performansında 1 saniyelik birr artık oldu geri kalan fark ise kuru zeminde araç. schumacher kendini buldu gerçi hiç kaybetmemişti…
    ıslak zemindeki performansı mercedes ve schumacherin harika 2011 bomba bir sezon olucak bu kesin…

  7. schumi de iyi iş yaptı.iyisin schumi hemde gayet iyi.tebrikler.
    hala schumi-rosberg ikilisinin griddedi en iyi ikili griddeki diğer takım arkadaşlarına göre daha güçlü olduklarını düşünüyorum.seneye bunu net göreceğiz.

  8. bilerek yada takım emriyle yol vermiş fark etmez.zaten rosberg taze lastiklerle schumiyi geçerdi.takım emri varsada gayet doğal sonuçta rosberg kubica ile klasman mücadelesi veriyor.ard arda 3 kez şanssızlıktan sonra nihayet 5.olabildik.2.pite girince rosberg yine yandık dedim amam nasıl olduda yerini kaybetmedi bende çözemedim.

  9. evet sana sonuna kadar katılıyorum neden Schumacher i de almadılar o zaman button'ıda geçebilirdi birde Schumacher i pite erken almaları sinirimi bozdu lan 1-2 tur daha bekletsene bari sutilin arkasında çıkmazdık… sutilin arkasında çok zaman kaybettik bu yıl mercedes strateji uzmanları Schumacher ile ilgili hep yanlış kararlar veriyorlar seneye de böyle yaparlarsa kötü olur. inşallah yapmazlar…

  10. o geçiş çok daha fazla görseldi 🙂 bugün olmuş gibi gözlerimin önünde gerçekten

  11. en basit örnek mclaren'ler 1-2

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunu Şumi mi düşünmüş yoksa takım mı emretmiş?
    Foto çok güzel olmuş.Bir anda gözümün önüne 2006 yılı geldi.Aynı pist aynı viraj, içerden bir atakla yine bir mclareni geçmişti.

  13. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Tabi Alonso da (ihtimal) Lewisde (imkansıza yakın) şampiyon olursa aynı senaryo gerçekleşir.

  14. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Mesela şampiyon Webber olur ve RedBull'da kalmazsa Webberin gideceği takım 1-2 numaralı araçlara sahip olacak.
    redBull 3-4 başlayacak.

  15. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Şampiyon pilot numarasını alıyor gerisi takımlara göre belirleniyor.

  16. Sir Jack B.  avatarı

    numaralar takımlar şampiyonasına göre belirleniyor.

  17. İşin başka bir ilginç tarafı schumi pit için neden acele etti lastiklerini degiştirmemiş sutil'den daha mı yavaştı 2 tur daha attırıp onun önünde çıkmasını saglamadılar sonuç olarak rosberg geçti schumi sutilin arkasında kaldı hızını gösteremedi mercedes için yine fiyasko

    ayrıca rosberg SC içerdeyken rosberg 2 defa pit yaptı schumi 1 defa bile yapmadı kaybedicek poziyonuda yoktu o da pite girip button'NU beraber geçmeyi neden düşünmediler acaba

  18. Güvenlik aracı 1.'nin önüne girdi o sırada onlarda konvoya tur bindiriyolardı tam schumi ye gelmişlerdi ki güvenlik aracı girince schumi ve rosberg onlara 1 tur bindiricek pozizyona gelmediler çünkü güvenlik aracı tam arkalarındaydı ve bunların önü açıktı zaten güvenlik araca pistten çıktıgında schumi konvoyun arkasındaydı

  19. külahıma anlatın. madem rosberg button'ı geçsin diye yaptınız, neden button ile rosberg arasında 20 saniye var?

    adamların tek derdi, rosberg'in kubica'dan daha fazla puanla sezonu bitirmesi ve böylece mercedes'in taşıyacağı numaraların renault'unkilerden önce olmasını sağlamak.

  20. sanırım rosberg'in arkasındaki pilotlar 1 tur yemişti bile çoktan, o yüzden pite gir çık yaptıktan sonra bile sıra kaybetmedi ekstradan, zaten diğerleri 1 tur gerideydi, emin değilim ama ben böyle gördüm.

  21. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Bunun cevabını ben de çok merak ediyorum bilen arkadaş varsa ya da fikri olan lütfen bizleri aydınlatsın.

  22. ben de ne olduğunu merak ediyordum. sonuçta öğrenmiş olduk. ancak rosberg nasıl oldu da 2 pite rağmen pozisyon kaybetmedi onu anlamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir