Hulkenberg: "Elimden Gelen Her Şeyi Yaptım"

yazar:

kategori:

Hulkenberg, yarışın ilk bölümünde Red Bull’lara geçildikten sonra bir süre Fernando Alonso’yu arkasında tutmayı başardı. Daha sonra ise Lewis Hamilton’a zor anlar yaşattı ve Hamilton onu geçemeyince önündeki sürücüler ile fark daha da açıldı.

Hulkenberg “Sonuçtan memnunum çünkü bugün her şeyimi verdim. Gerçekten daha fazlasını yapamazdım. Araçta çok fazla zorlandım, sürüşü çok kolay değildi ancak Kubica’yı sürekli arkamda tutmayı başardım.”

“Takım harika bir pit stop yaptı ve doğru stratejiyi seçti. Sadece aracımız biraz daha hızlı olabilirdi. Polden başlamama rağmen yarış için beklentimiz 5 ile 10.luk arasındaydı bu yüzden 8.lik iyi ve bu artık takımlar şampiyonasında 6.lığa yükseldiğimizi gösteriyor.” dedi.

Kendi evindeki talihsizliği devam eden Rubens Barrichello “Bugün sorunlu bir pit yaptık ve bunu incelememiz lazım. Ancak performansımdan memnundum. Ne yazıkki Algusersuari’yi ilk geçiş denememde üzerime geldi ve lastiğimi patlattı bu yüzden tekrar pite gelmek zorunda kaldım.”

“Pite o kadar geldimki puan kazanamazdım. Farklı sonuç umarak buraya gelen Brezilyalı taraftarlar için üzgünüm. En sonuna kadar elimden geleni yaptığımı söylemeliyim.” dedi.


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    arkadaşım ciddi misin sen.savunma yapmak bu sporun en keyifli ve en güzel anlarından biri.tıpkı 2005 ımola 2006 türkiye gibi.kaldı ki hulk rakiplerini hiç bir zaman tehlikeye sokmadı.öyle olsaydı alonso ve hamilton bundan şikayet ederlerdi.

  2. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bende aynı şeyleri söyledim zaten ama bu durum bu kadar abartılacak bi konu değil. yol vermek istemedi önüne kırdı gibi yakıştırmalar yapılması haksızlık olur sarı oğlana. ve ayrıca redbullara geçilmenin hırsını alması da gayet normal değil mi, daha fazla yer kaybetmek istemeyen bir pilot için.

  3. MagicAlonso avatarı

    Gökhan Eroglu dikkat ettiysen ben söylediklerimi Alonso için değil aynı şekilde hamiltonu da kastederek söyledim.redbulllara geçilmenin hırsını aldı adeta hulkenberg.kendisi için de iyi olmadı.yarışmak trulli treni oluşturmak değildir.netice de kendisi de zman kaybedip daha yukarı sıraları elde edemedi

  4. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    alonso eğer redbulların arkasından start almış olsaydı ilk tur içinde çok rahat geçerdi hulkenbergi. önce hamilton'un geçmesi gerekiyordu. iki tur sürdü sanırım hamilton'un peşinde. hulkenberg startın heyecanını üstünden attıktan sonra daha fazla geçilmemek için alonsoya karşı savunma yaptı. keza aynısını hamiltona da yaptı.

  5. Alonsoya yol vermeyecekti tabi ama keşke redbullarada yol vermeseydi daha ilk turda redbullara geçilip Alonsoyu arkasında ölümüne tutması burnuma kötü kokular getirmedi değil;)

  6. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    alonsoya yol mu verecekti yani? cumartesi hulkenbergi göklere çıkaran alonso taraftarları, pazar günü yol vermedi diye adamı topa tutuyorlar. F1 bu mu yani?
    "yarışmak" bir anlamda altındaki araç, arkandaki araçtan ne kadar yavaş olursa olsun, ona geçilmemek demek değil mi?

    nerde kaldı senna, scumacher zihniyeti…
    yapmayın lütfen

  7. MagicAlonso avatarı

    dün kobayashiyi de görünce onu nekadar sevdiğimi ve aslında nekadar kalite bir pilot olduğunu daha iyi anladım.koba arkasından gelen hızlı pilotlara çok fazla sıkıntı yaşatacak kapı kapatma hareketinde bulunmazken hulkenberg abartı şekilde sürekli önünü kesti pilotların bu aslında onun için de iyi olmadı çünkü bu tarz savunmada öndeki pilotda gereğinden yavaş gitmiş oluyor.hulkenberg koltuk böyle savunmalarla kazanılmaz.eğer dün daha akılıca yarışşsaydın hem daha yukarıda bitirecektin hemde şampiyonluk savaşındaki pilotların daha yakın çekişmesine engel olmayacaktın.

  8. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Bir ara Schumacher'i, Barrichello'nun arkasında gördüm, tur bindirecekti. Uzun zaman yol vermedi. Tam tersi olsa Rubens neler derdi çok merak ediyorum. Bu sene podokta emzik hediye etmeyi bile düşünmüştüm !

  9. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Senin sürüş tarzı stilindeki pilotlara yazıklar olsun..
    hızlı olmadığınız halde arkanızda illa tren oluşturacaksınız.
    redbullara bahis oynamışcasına yarıştığın bu pistte daha ilk metrelerde hemen yol verdin fakat Hamilton ile Alonsonun resmen katili oldun hız olarak.

    birde elimden geleni yaptım demezmi.

  10. watercolour avatarı

    Cumartesi akşamı herkesin konuştuğu Pazar akşamın kimsenin ismini dile getirmediği isim 😀

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webberi birkaç tur arkanda tutsaydın yarış çok daha zevkli bir hal alırdı.
    Bu da webberin şansı oldu.Redbull ve diğerleri arasında adeta duvar ördün.Webber emekli olursa belki de onun yerine geçersin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir