Massa: "Her Şey Benim Başıma Geldi"

yazar:

kategori:

Dün sıralamalarda 9. sırada kalan Massa, yarışın başında bir kaç sıra kazanmıştı ancak pit stoplarda yaşanan sorundan dolayı Brezilyalı sürücünün 2. kez pite girmesi durumu daha da zorlaştırdı ve daha sonra bazı ikili mücadelelerde temas yaşandı.

Massa “Bugün her şey benim başıma geldi ve dünkü sıralamalardan sonra alabileceğimiz iyi sonucu alamadık.”

“İlk pit stoptan sonra piste döndüğümde sağ ön lastikte bir şeyler olduğunu hemen hissettim ve tekrar lastikleri değiştirmek için pite geldim. Ardından yarışım zaten bitmişti. Yarışın sonuna doğru güvenlik aracıyla bir fırsat yakaladık ve aslında bir kaç sıra kazandım.”

“Ancak Buemi’yle olan temas beni tekrar geriye düşürdü ve tur bindiren araçlara yol verirken geçmeye çalıştıklarımla teması kaybettim.”

“Önüm açıldığında rekabetçi zamanlar kaydedebildim ve bu iyi bir potansiyele sahip olduğumuzu gösteriyordu.”

“Ön bölümde mücadele etmek isterdim ancak bu mümkün olmadı. Bunu son yarış Abu Dhabi’de yapmaya çalışacağım. Hâlâ önemli bir hedefimiz var ve bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    aynı araçla alonso redbulların arasından sıyrılıp şampiyon olacak nerdeyse, sen kendi evinde bile, sutil'in kore yaptıklarına benzer, "harala gürele" ataklar yaparak bir kez daha bizleri hayal kırıklığına uğrattın massa…

  2. massadan son yarışa birseyler katması lazım en azından alonsoya yardım etsin bari ..

  3. massa dün çok şansızdı ancak yinede iyi müğcadele etti. öte yandan massanın kullandığı araç Mclaren olsaydı muhtemelen sol ön lastiği hepten kopmuştu…

  4. umit isbilen avatarı

    yanılıyor muyum yoksa bir kaç yıl önce sanırım bir silverstone yarışından sonra yine aynı açıklamayı yapmamış mıydı massa?

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hiç değilse 9 adet motor kullanmanın avantajını son yarışta göster.

  6. watercolour avatarı

    Bahtsız Bedevi 🙂 Seviyorum Felipeyi burda çok şey bekliyordum yine olmadı.Artık gelecek sezonda kendine gelir umarım

  7. chris dyer açıklamış. "felipe'nin ön sağ lastiğinin yerine oturmasında problem çıktı" diye. yine bir beceriksizlik daha geldi buldu bizimkini.

    bunun dışında, yarışı live timing'den takip edenler ya da aşağıda akan bilgi bandını izleyenler görmüştür, felipe gayet iyi sürdü bugün. ama daha ilk turlarda, o esnada 1,16-17 ile dönülen pistte 1,12 sakika geride kalmak; maalesef yarışını mahvetti.

    bolca geçiş yaptı, bir ara 7. sıradaki pilotla arasdına 4,5 saniyeye kadar düşmüştü fark. ama buemi ile olan teması bu durumu da sildi süpürdü.

    ekibin yaptığı salaklık olmasa bugün felipe ya button'ın yerinde olacak, ya da hamilton'u geçmek için zorlayacaktı. çok yazık oldu.

    tabi mclaren ile arada olan 25 puan fark da bayağı azalacaktı.

    abu dhabi, felipe'nin hiç yarışmadığı ya da tur atmadığı bir pist. inşallah antrenman turlarında bir arıza yaşamaz da öğrenecek kadar vakti olur. yine super soft lastikler olacak, yine ümitliyim. son yarışı podyumda bitirebilirse çok güzel bir kapanış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir