Red Bull Takım Emri Uygulamayacak Ancak…

yazar:

kategori:

Önümüzdeki Abu Dhabi yarışında, son yarışlarda performans olarak ön plana çıkan Vettel lider olursa bu Mark Webber için iyi haber olmayabilir çünkü Alonso’nun hemen arkalarında yer alması şampiyonluğu Ferrari sürücüsüne götürecek.

Ancak Alonso ilk 4’e giremezse o zaman Vettel’in şampiyonluk umudu doğacak. Alonso’nun ilk 4’te yer alması durumunda ise Vettel şampiyon olma şansını elde edemeyecek ve belki de takım emri uygularsa Webber’in şampiyonluğuna yardım etmiş olacak.

Takım Patronu Christian Horner “Zor bir karar olacağını düşünmüyorum. Takım için çalışan iki sürücümüz var ve bu sene her ikisi eşit bir şekilde inanılmaz destek aldılar. Bugün sürücülerin yerini değiştirmesi uygun olmazdı çünkü her iki pilotun şamspiyonluk umudu var.”

“Kimsenin kristal küresi yok, kimse gelecek hafta ne olacağını tahmin edemez ve hep sürücülerimizi eşit şekilde desteklemeye çalıştık. Ve eğer herhangi birisi kendisinin şampiyon olamayacağı durumda diğeri olabiliyorsa, ona yardımcı olacağına eminim. Ancak bu tamamen sürücüye bağlı olacak.”

“Onlar, takımın iyi sonuç alması için ellerinden geleni yapacak iki karakterler.”

“Bu onların kararı olacak. Her ikisi takım adına yarışıyor ve her ikisinin de mevcut durumda en iyi kararı vereceğine eminim. Gelecek hafta sonu her iki sürücü de şampiyon olma şansıyla piste çıkacak.”

“Her iki pilotu eşit şekilde destekleyeceğiz ve her ikisi takım adına yarışıyor. Doğru olan neyse onu yapacaklarına eminim. Bu konuda şüphem yok. Eğer bugün Fernando’nun önde olduğu bir durum söz konusu olsaydı o zaman Sebastian tabiki takım için doğru kararı verecekti.”

“Ancak öyle bir durum olmadı. Her iki sürücümüz Fernando’dan değerli puanlar aldılar ve Abu Dhabi’ye 8 ve 15 puan farkla gidiyoruz. Bu da durumun bir anda değişebileceğini gösterdi.” dedi.


Yorumlar

  1. "Red Bull Racing, önümüzdeki Abu Dhabi yarışında Sebastian Vettel'e takım emri uygulamayacak ancak Alman sürücünün yarış içerisinde doğru karar vereceğinden emin."

    Bu sözlerin ne farkı var şimdi "Fernando senden daha hızlı, bu mesajı aldığını doğrularmısın?"dan?
    madem o kadar eşitlik eşitlik diye tutturdun bütün sezon boyunca öyle de devam et. Yok devam etmezsen de bir süre insan içine çıkma bence Horner!

  2. RBR yanlışlarına devam ediyor bu yarışta ve singapurda Vettel yer verse şimdi Webber şampiyona lideriydi 15 puan farkla Sebastien şampiyon mu olacak rüya mı görüyor RBR yönetimi Alonso yarış dışı kalmadığı sürece Webber RBR'in en kuvvetli şampiyonluk adayıdır bunun aksini iddia etmek aptallıktan başka birşey değildir bu yarış Vettel yer verse fark 1 puana inecekti ve Abu Dhabi'de 1.Vet 2.Web 3.Alo olsa şampiyon yürüye yürüye Mark olurdu!!!

  3. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    UTOPİK ,
    AMA YERMİ YER :d

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    abu dhabi hockenheim'e benziyor ferrari daha güçlü olabilir alonso webberi geçebilir ama büyük ihtimal redbull 1-2 yapacak. takım emride son 10 turdan sonra yapacak herhalde redbull.alonso startta webberi geçebilir o olmazsa. Alonso'da büyük ihtimal 4. ye 20-30 saniye arası fark atacak. Ferrari'nin stratejisi webbere'pist üstünde bir atak yapacak şekilde yaklaşamazsa alonso bence
    1-) alonso webber'e yakın takip uygulayacak takım emri sırasında oda webberin hemen ardından yararkanmaya çalışacak. yakın takip yapamazsa
    2-) uzak kalırsa son 10 tur vettel lider giderken 4.yle olan fark 20 saniye falan olacağından sorun yaşıyomuş numarası yapacak. diyecek Motor güç kaybediyor diyecek tur başına 2 saniye falan yavaşlıyacak arkadakiler yaklaşacak redbullde heyecan yapacak vettel şampiyon olacak diye finişe vettelle gidecekler. alonso son turlarda da numaradan aracı pit yolunda gidermiş gibide yavaşlatabilir. alonso webbere yaklaşamöazsa tek çare böyle numara yapmak 😀

  5. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Alonso şu yarışı kazanda,hem Redbull hemde kendi pilotlarından ümidini kesmiş,artık figüran konumunda bulunan,terbiyeden nasibini almamış ve artık tek hedefleri bizim canımızı sıkmak olan kaybedenler ordusu dahada büyüsün ve o kaybetmenin küçüklüğü altında kaybolsunlar gitsinler.
    Horner,adamım şampiyon oldunuz.Bak paranda var.Git şu dişlerini yaptır be midem kalkıyor seni gösterirlerken,hiç yakışmıyor bir takım patronuna bu görüntü.(küçümsemek için söylemedim gerçekten çok kötü)

  6. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    bu paragraf ne anlama geliyor?

    Eğer bugün Fernando'nun önde olduğu bir durum söz konusu olsaydı o zaman Sebastian tabiki takım için doğru kararı verecekti."

    yani aslında biz takım emri konusunu daha önceden konuştuk, emrimizi verdik, alonso önde olur, vettelin iddiası kalmassa, weber 'e yol verecekti.. ama bu olmadı yol da yoktu… ancak bir daha ki yarışta, şartlara göre yol verecek…

    hey nerdesiniz daha önce alonso / ferrariyi yerden yere vuranlar. diyin birşeylerde; biz de anlayalımm…

    ancak bu ihtiamli zaten alonso biliyor ve doğal karşılıyordur.. o yüzden bu düşüncelere fırsat vermeyecektir.

  7. zaten başka türlü olamazdı; horner mateschitz marko sürekli 'takım emri' olmayacak diyor. kararı alacak kişi vettel. massa almanyada yapmıştı ve benim kararım demişti.

  8. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… Kesinlikle yağlamaya ballamaya başlamış Hadi be Alonsom be boz şunların şampiyona planlarını… =))

  9. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    kamui ftw arkadasim hiçbir takim patronu pilotlar sampiyonlugunu biz pilotlarimizi yaristiricaz diye rakibine elbette vermek istemez.ama daha onceki sozlerine baktigimizda kendisiyle çelisiyor,ya daha once o sozleri soylemeyecekti yada simdi bu sozleri etmeyecek bence.

  10. Bu durumda olmak zorunda maalesef Aysel.Düşünmeden konuşuyor diyelim ikiyüzlüden çok.

  11. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Christian Hornerin ne kadar ikiyuzlu biri oldugu bu konusmalarindan belli.Bugune kadar takim emri hakkinda soylemedigi kalmadi,simdi onumuzdeki hafta sonu olabileceklerin zeminini hazirliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir