Ghosn, Renault'un F1 İle İlgisindeki Değişimi Doğruladı

yazar:

kategori:

Lotus’un Enstone kökenli takımla ilgilenmesi ile Renault’un F1’de biraz daha uzaklaşacağı yönündeki söylentilerin ardından CEO Carlos Ghosn, Pazar günkü Brezilya GP’ye katıldı.

Ama Ghosn, Renault’un aslında 2011 için 1Malaysia ile motor tedariği konusunda yapılan anlaşma sayesinde ilişkisini arttırdığını söyledi. Patron ayrıca Renault F1’de şasi ve motor sağlayarak işlerine devam edeceklerini ekledi.

Auto Hebdo’ya konuşan Ghosn: “Bunun ötesinde menfaatlerimize uygun finansal ve pazarlama anlaşmaları da olabilir”

“Bazı gelişimler olabilir. Ama şu anda bir şey yok”

“Size söyleyebileceğim, Formula 1 ile ilişkide olan birçok takıma artarcasına teknoloji tedarikçisi olacağız”

Söylentiler arasında Renault F1’in 2011’de Lotus-Renault olacağı. Ghosn, takım ismi değişikliği konusunda kapıyı açık bırakıyor.

Ghosn: “İsim değişiklikleri her yerde. Kilit nokta, Renault ismini koruyabilmek. Renault F1’den ayrı olarak, evet, diğer ortaklık isimleri olabilir”

“Özel bir takım olduğumuz izlenimi vermek istemiyorum. Şimdi birçok takımla teknolojimizi geliştiriyoruz”

Renault SA’nın, Renault F1’deki zaten azalmış hisselerinde daha fazla satışa gidip gitmeyeceği konusunda Ghosn: “Henüz sonuca ulaşmamış görüşmeler hakkında yorum yapmayacağım”

“Ama bu veya başka bir takımda bizim finansal iştirakimiz hakkında her şey taktiksel. Özel bir takıma sahip olmak için F1’de değiliz; Renault’un ismini ve teknolojisini tanıtmak için buradayız”

“Daha az maliyette ve daha az yatırımlar bunu yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu amaçta gerekli olan daha fazla kaynağı ortaya koymayacağız”

“Önemli olan, motor ve teknoloji tedarikçisi rolümüzün genişlemesi”

O Estado de S.Paulo’daki bir habere göre Group Lotus’un Renault’a isim sponsorluğu 3 sene için 60 milyon avro değerinde.


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    renault f1 teami yönetenler bu takımın başında kaldıkça bu takım ne uzar ne kısalır.2005-2006 onların hayalinde hoş bir anı olarak kalır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir