Alonso: "Red Bull, Eşitlik Felsefesine Sadık Kalmalı"

yazar:

kategori:

Red Bull takımlar şampiyonluğuna ulaştı ama Brezilya’da, Ferrari’nin Almanya’da yaptığını yapmayarak Mark Webber’in, Alonso’nun 8 puan gerisinde kalmasına neden oldular; eğer Vettel, takım arkadaşına yer vermiş olsaydı şimdi fark sadece 1 olacaktı.

Bununla birlikte Abu Dhabi’de takımın farklı strateji uygulayabileceği ve oluşan şartlara göre taktik yapabileceği öne sürülüyor.

En çok düşünülen senaryo ise Vettel ilk sırada giderken ve arkasında Webber 2., Alonso 3. iken; Alman pilotun yol verip şampiyonluğu Avustralyalıya hediye edeceği yönünde.

Ama Alonso, Red Bull’un istikrarlı olması gerektiğini düşünüyor.

El Pais’e konuşan Alonso: “Red Bull üç aydır eşitlik hakkında eleştirilerde bulunuyor. Bu yüzden şimdi aynı felsefe ile devam etmeliler”

Alman Der Spiegel de bu felsefenin Alonso’ya bir hediye olduğunu düşünüyor.

Deer Spiegel: “Kendi takımının aylar önce hiçe saydığı temiz oyun politikasından fayda sağlıyor”

Ferrari’de Chris Dyer, Brezilya’da Red Bull’un Vettel’in liderliğinde aldığı 1-2’nin Ferrari’ye yaradığını söyledi.

Dyer: “Ama Abu Dhabi’de çok cömert olmayacaklarından eminim”


Yorumlar

  1. son on yılın yarışlarının neredeyse tamamını seyrettim. bende şöyle bir kanı oluştu. ferrari daha dayanıklı mclarene göre geçiş kabiliyeti az mclaren ferrariye göre dayanıksız fakat geçiş kabiliyeti yüksek araçlar yapmış. ama çoğu yıllar dayanıklı olan araç neticeye ulaşmış. kimi hamilton vettel pilotaj olarak birbirine yakın stillerde araç kullanıyor gibi. zorlayan göze hoş gelen 1 puan daha alayım derken yarış dışı kalan pilot görünümündeler. buda bu pilotların fanlarının onları çılgınca sevmesine sebep olabilir. bunun karşısında aracı akıllıca kullanan belli stratejilerle neticeye varan daha çok puan toplayan şumi alonso button webber gibi pilotlar belki yavaş gözükselerde daha başarılı olmuşlardır. önemli olan netice olunca tribünlere oynamak kişiye çok birşey kazandırıyormu tartışılır. gerçi şuda var özellikle kimi için yorumlarda ara sıra gördüğüm gerçi basında da pek fazla görmediğim aracı zorlamasından dolayı arıza çıkması düşüncesi bana somut kanıtlarla ortaya dökülebilecek açıklanabilecek bir düşünce bir iddia gibide gelmiyor.
    özet başarıya sonuca odaklı insanlar şumi alonso gibi pilotları görselliğe sürüşe sürate heyecana daha çok önem verenlerde kimi ve hamiltonu destekliyor.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    buna bende katılıyorum. bu sene vettel de iyi bir örnek webber hiç sorun yaşamazken vettel bir çok sorunla uğraştı. button da hamiltona karşı hiç sorun yaşamadı. raikkonen ise farklı bir boyuttaydı ikazlara rağmen aracın canı çıkasıya kadar basmaya devam ediyordu ama sonu hüsranla bitiyordu. sonuçta bu onun tarzı ve sevenleri onu bu yüzden seviyor. Ferrari de hiç böyle performans gösteremedi sanki büyüsü bozuldu.

  3. Sir Jack B.  avatarı

    montoya kimiye göre çok daha az sorun yaşamıştır.

  4. bu görüşü mantıksız bulabilirsiniz ama ne yazık ki bu bir görüş değil gerçektir her pilotun kendi tarzı vardır ve bu tarz farklı mekanik aksamlara yük bindirir örneğin kimisi ani direksiyon hareketleri yapıyordur bu da şasi lastikler ve direksiyon hidroliklerine fazla yük binmesine sebep olur ya da ani frenaj yapıyordur bu da frenlere ve lastiklere fazla yük bindirir hatta virajlarda ara gaz vermesi veya vites geçişleride vites kutusu ve motoru zorlayabilir yani kimi pilot aracı daha hoş görülü kullanırken kimiside daha sert ve zorlayıcı kullanır ve bu da arızalara davetiye çıkarır hatta mclaren kimi ferrariye geçtiği zaman kimi dayanacak araba ile uğraşmayacağımız için mutluyuz gibi bir yorumu vardı:) yani bilimsel olaraka yaklaşırsan 2 pilot için arıza çıkartma olasılıkları çok farklıdır

  5. Massa: 2007'de de takım arkadaşıma yardım ettim.
    Kimici arkadaş: Massa yardım etmedi, kimi pitte geçti.

    hmmm. hangisine inansak, tabi gözlerimizi denklem dışı tutuyoruz, keza gözlerimle gördüğümü ben zaten biliyorum.

  6. Kimicisin anladığım kadarıyla yorumunla ilgili yorum yapmayacağım ama lütfen ayrı ayrı mesajlar atma ne diyeceksen tek bir mesajda topla bu şekilde gözü yoruyor;)

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Berkhan oğulcan akçay,
    Amacın nedir senin?? 2007 brezilya yarışı F1 takım emirleri literatüründe yerini almıştır.Bu olayı Massa da itiraf etti.Neden kabul etme erdeminde bulunmuyorsun.Kimi orada Massa'ya geçecek kadar yaklaşamadı bile.Bir konunun altına 20 adet yorum yazıp insanları gerçek dışı kuruntularınla tahrik etmeye çalışma.Dün bu konu altında gerçekleşen çirkin olaylara tekrar şahit olmak istemiyorum.İşin suyunu çıkarma.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O frenajı kaçırana kadar fark epey kapanmıştı ama. O sırada pistteki en hızlı adamdı Kimi. Pite Massa erken alınmıştır (şampiyon olması için ki daha doğal bir şey olamaz)ve Kimi de en hızlı 2 tur atarak önde çıkmıştır. Buna hala "yol verme" demek saçmalıktır.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Araç pilottan dolayı mekanik arıza yaşar görüşünü kesinlikle mantıksız buluyorum ben. 2008'de Kimi ritm bulamadı demek Kimi yavaş kaldı demektir. Ben şuursuzca kimseyi savunmuyorum. Kimi o saf yetenekle Ferrari'de efsane olamadıysa tek suçlu kendisidir.

  10. massanın açıklamasını okumadın herhalde.kendisi dedi 2007 de yapmıştım hatırlamıyormusunuz diye.formaliteden frenajı kaçırmış gibi yaparak 1 2 saniye zaman kaybı yeterli oluyordu zaten.

    kütle amortisörü olayına gelirsek bence yanılıyorsun ama yinede senin için araştıracağım.

    2008 de ritim bulamadı demek ne demek yahu.sen pilotsan ritim bulamamak gibi bir şey söz konusu olmamalı.yarışlarda en hızlı turu atmakla zaten ne kadar rekabetçi bir araçta olduğunu ispatlıyorun ki seni takım arkadaşın 1 puan farkla şampiyonluğu kaçırıyor.

    araç arızalanma konusu illaki başka pilotun başınada gelir ama birisiin başına daha fazla geliyorsa bu tamamen pilottan kaynaklanan bir durumdur bana göre. bakınız redbula hep vettel arızalanıyor neden gereğinden fazla zorladığı için muhtemelen.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso düşmanı değilim. Hep yanlış anlaşılıyor bunlar. Avatarımdaki resme bakarak eksi atmayın. Biraz sabırlı olun. Alonso'nun pilotluğu tartışılmaz. Asla. Ama karakterini tartışabilirim. Ve hız anlamında olağanüstü bir pilot olduğunu da tartışabilirim. Benim sadece bakış açılarım farklı. Örneğin bu sezonun en hızlı pilotlarından biri Robert Kubica'dır bana göre. Hatta duruma göre kıyaslasak belki de en hızlısıdır. Mesela Adrian Sutil ilk beşe rahat girer bence. Benim görüşüm farklı. Sadece tartışıyoruz.

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben şampiyon değil demiyorum. Ama benim "şampiyon pilot" anlayışım başka. Seninkine saygı duyarım. Ama ben öyle görmüyorum. Asla hız anlamadında herhangi bir sezonu domine etmedi. Bu sene bunu Vettel yaptı. Evet Vettel en hızlı otomobilde oturuyor. Ama saf hız başka bir olay. Toro Rosso'da Vettel yine oldukça hızlıydı. Alonso asla müthiş hızlı bir pilot olmadı. Ama dersen ki kalan her şeyi çok iyi yapıyor. Haklısın derim. Monaco ve Kore'de ALonso müthişti.

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa 2007 Brezilya'da pit-stopta geçilmiştir. Pist üstünde yol vermedi.

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O dönemin Mclaren otomobillerinde arıza yaşamayn bir pilot yoktu. Arkadaş demiş zaten altta.

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi 2008'de sürünmedi. Şampiyon olabilirdi rahatlıkla. Bir türlü ritm bulamadı. (Yarışlar hariç. Yarışların en hızlısıydı ama sıralamada yavaş kalınca bir önemi olmadı tabii)

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O yüzden Avursturalya 2007'de Hamilton pitte fazladan bekletildi 2. sırada Alonso olsun diye. Ve o yüzden McLaren'ın yarışlara getirdiği yedek otomobil hep Alonso'ya göre ayarlandı.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2006'da çoğu takım kütle amortisörü kullanıyordu.

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet tüm takım kendisine karşıydı evet. O yüzden sırf Alonso istedi diye McLaren otomobiline Hitco frenler takılmıştı.

  19. Evet sepetlendi çünkü Kimi başka hayaller peşindeydi çünkü kendini takıma adamamıştı çünkü takımı biraraya toplayamadı çünkü hızlı olmasına rağmen geri bildirimi iyi olmayan bir pilottu çünkü yarışdışı kaldıktan sonra arkasına bakmadan pistten ayrılan bir pilottu kısaca Kimi hiçbir zaman Ferrariye uygun bir pilot olmadı işte bu yüzden yollandı takımdan umarım açıklayıcı olmuştur.

  20. nihat sert ;montoya da çok arıza yaşadı mclarenle.coulthardda.hakkinen de.o mantıkla hakkinenede aracını zorluyordu denebilir o zaman.ve her şeyi son yarışa bağlamak yanlış son yarışa kadar kimi nin eli armutmu topladı.sadece son yarışlamı şampiyon oldu kimi.peh.iki tane mclareni alonsoyu ve hamiltonı yendimi yendi.o kadar.

  21. bak berkhan 2006 ta kütle amortisr olayı sadece renaulta aitti bu bir.ikincisi araç arızalanması birazda pilotun elindedir.montoyada mclaren kullanıyordu neden onun başına bir şey gelmiyor. veya bugün lewisle button aynı aracı kullanıyor ama nedense hep lewisin lastileri bitiyor.bird şmpiyon olarak tanımıyorum demek cahilliktir.senin pilotunun kazandığı son dakika şampiyonluğundan daha değerlidir buna emin ol.2008 en hızlı araçtasın ve takım arkadaşın şampiyonluk kovalarken sen sürünüyorsun bumu iyi pilot.alonso bile 2007 de tüm takım kendisine karşı yarışırken bile takım arkadaşı ile aynı puanda bitirdi şampiyonayı ki son turlarda massa yer vermese senini pilotuna şampiyon alonso idi.yeterlimi bu kadar bilgi.

  22. "Ben olur da son yarışta şampionluk kazanamayacak bir performans gösterirsem, Red Bull bunu bana hediye etsin " deseymiş keşke. En azından söylediğinde bir samimiyet olurdu.

  23. neden hiçbir sezonun en hızlı pilotu olmamıştır acaba? hiçbir zaman en hızlı araca sahip olmadığı için olmasın sakın. ama buna rağmen 2 şampiyonluğu var. bu da baya ilginç tabi.

  24. arkadaşım 1 sezon ortasında alınan 1 sıra da aynı puanı getiriyor sezon sonunda alan da bence ikisi de aynı.. 2 hala glock-hamilton işbirliğinden bahsediyorsan yuh diyeceğim hala hamilton-glock birlikteliğinden bahsetmek ne kadar ahlaki bence sen onu açıkla !!

  25. watercolour avatarı

    Umarım dün yazdığım yorumu 1 dk icinde silen yöneticiler bu yorumları bol bol okuyordur.Hakarete onay var, hakarete cevap verince siliniyor.Tebrikler…

  26. Carllewis şakşakcıları buyrun işte çok tuttuğunuza adam neler neler yazıyor.:)

  27. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O da doğru. Neyse.

  28. Farketmez. İsim değiştirip geri gelir.

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Eeeee, tekrarlıyayım farklı bir şekilde, umarım bu arkadaşımız sitemizden aforoz edilir.

  30. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    konuşma lan fazla!sıktınız artık lan.şerefsizlik yapmayın.****** korum redbull pilotlarınında,mclareninde,kimi ninde.f1 dünyası diyor Alonso en iyi diye sen kimsinki yargılıyorsun lan!sıktınız artık lan.iğrencleşmeyin.ayakkabıcı tipli takım patronunun yapmadığı kalmadı,dişsiz pezevenkin yapmadığı kalmadı neyi yargılıyorsunuz lan! defol git..şerefsiz *** kokulu haywan oğlu hayvan terrorist hamdi gibileri oturtursanız oraya.ulan hamdi Alonso senin ananı satın alır ispanyada kerhanelerde dolaştırır o orospuyu lan.sen bile istersin sonra!bu hayvan oğlu hayvanı çıkarıssanız bu iti bu köpek dölünü olacağı budur.git diyo şeytan….

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşın alttaki yorumu umarım silinir.

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    😀 Seviyesizlik bu işte. Seninle muhatap olmak hataymış kusura bakma özürdilerim. Bu kadar laftan sonra senin gibi birine asla bir şey söylemem.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bana cahil diyemezsin cümlelerini doğru kurmanı tavsiye ederim. Ben seninle düzgünce konuşuyorum.

  34. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Sizde araç dayanıksızdıya savunursunuz.Kimi sizin için resmen bir peygamber gibi.asla bir hatası yok.sanki kimi bir sezonu domine etmiş te bilmemnde.Koskoca f1 in efsaneleri diyor Alonso en iyi pilot diye onlarama inanacaz,yoksa

    haber sitelerinde eline kalvyeyi alanın Avrupaya batıya saydırdıoğı gibi

    burdada,eline klavye alan,adsl bağlatıp hamdi gibi tiplerin yaptığı f1 yorumlarınamı.

    sen kimsinde Alonso nun şampiyonluğunu yargılıyorsun.Önce senin ruhsuz adamın 2007 için diğer üç pilota teşekkür etsin.Artık öyle bir noktadayımki Alonso ve Ferrari yi desteklemeyenlerden,o trt ye çıkardıkları ecüc mecüc tiplerdern bu sitedeki insanlardan okadar nefret ediyorumki.ölüyorum deseniz yüzünüze bakmam.o kadar kin duyuyorum.umarım hepiniz cehennemi boylarsınız.yalvarıyorsunuz Alonso olmasın diye.O kadar kuyruk acınız var.hepinizden nefret ediyorum.O kadar rezil insanlarsınızki insan demek bile gelmiyor içimden.Umarım Alonso şampiyon olur.Hepinizin canı cehenneme iğrenç mahluklar.hamdi gibi elin ayısını bile seversiniz sizi tempra yapıyor diye.zır cahiller.

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa yavaşlamadı. Pitlerde geçildi.

  36. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Alonso şampiyon değilse sana göre zaten seninle sokak f1 diliyle konuşmak bile yersiz.Önce kimi bir eyv iyi kavga ettiniz bana yaradı,Massa sağol iyi yavaşladın desin.Ya bu kadar kin ,nefret birde üstüne cahillik.Vettel,Webber,Lewis,schumi,Button cıların hepsi aynı.Arada Kimiciler çıkıyor.Gelde laf etme ondan sonra.

  37. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ek olarak ben Massa'dan yorumlarımda hiç bahsetmedim. Massa'nın herhangi bir farkı kapatacağından da bahsetmedim. Veya herhangi bir şansı olduğundan da bahsetmedim. Zaten başka bir arkadaşa cevap vermiştim ben. Sen nerden çıktın bilmiyorum..

  38. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2006'da kütle amortisörü herkesten kaldırıldı.

  39. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fernando Alonso eğer yarışları domine edecek bir sezon geçirir, gerçekten hızıyla herkesi ezer ve şampiyon olursa, benim için o zaman şampiyon pilot olacaktır. Benim için Alonso oldukça iyi bir pilottur. Ama şampiyon değildir. Alonso hiçbir sezonun en hızlı pilotu olmamıştır. Bu sene de şampiyon olursa "eyvallah Red Bull" demesi gereklidir.

  40. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet zaten tek sığındığınız olay da odur. 2006 Monza 2006 Monza der durursunuz. Biz de sayısız motor problemi ve talihsizlik deriz ama dinleyen olmaz..

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aracı pilot bozmuyor. Basit tanımlamalar yapmayın lütfen. Sokak ağzıyla benimle F1 konuşmayın. Mekanik arızanın yetenekle bir alakası yoktur.

  42. Haha. Yorumları okuyorum 2 gündür artık kendimi tutamayacağım. Yahu takım emri takım emridir diyen, takım emrini savunan, siz yapmadınız mı? siz de yapsaydınız diyenlerin şimdi RedBull takım emri uygulamasın bu doğru olmaz demesine literatür dahilinde bir tanım bulamıyorum. Sadece gülüyorum. Hahaa.

  43. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Şansızlıklar…Pilotlarınız araç bozmayacak,sıralamada kaza yapmayacak yetenekte olsaydı.
    2006 Monza..
    2006 kütle amartisör.

    2003 te fark 3 puandı galiba.
    2007 de 1 puan.

    Massa nın şansı zaten yoktu.Sıralamalarda 4 5 6 ncı olan adam,herkesi geçip o farkımı kapatacaktı?2 yarışta bir puan alıyor.Kimsenin bu kararı veya sonucu sorgulamaya hakkı yok.Cevaplar geçmişte gizli.WHAT ELSE ?

  44. watercolour avatarı

    muhteşem olur 😀

  45. anca sizin aklınıza fantazi olur 😀

  46. bal damlıyor ağzından bal alonsocular birden etik olmaya başladı vayvay vay işe bak be bu sezon size kapak olur umarım

  47. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ayrıca anlam veremediğim karşılaştırma

    "Biz Almanya'da takım emri uyguladık, demediklerini bırakmadılar. Şimdi son yarışta tükürdüklerini yalayacaklar."

    Arkadaşlar, son yarış bu. SON YARIŞ. İki şeyi karşılaştırırken o karşılaştırdığınız iki şey aynı türden olmalıdır. Futbolda forvetler birbiriyle kıyaslanır, basketbolda şutör guardlar veya pivotlar birbiriyle kıyaslanır. Bir takımda bir pilotun şansı bitmişse şampiyonluk şansı bulunan diğer pilot elbette ki son yarışın sonlarında öne geçirilecektir. He Alonso gerilerde kalırsa iki Red Bull pilotunun inanılmaz çekişmesine izin verirler mi bilemem. Ama vermezler de Vettel'i şampiyon yaparlarsa ayıp olur. Siz dua edin de Alonso az puan farkla şampiyon olmasın. O zaman herkes Hockenheim'ı hedef gösterecektir.. Zaten önceki iki şampiyonluğunu kazanırken rakiplerinin şanssızlıklarından oldukça fayda gören bir pilot için hiç iyi bir durum olmayacaktır..

  48. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ve bak bakalım tüm bu saydığım yarışlarda Kimi Raikkonen sezon içerisinde ne durumda olan otomobillerle ne yapmış?

    Atıp tutmak hep kolaydır.. Araştırmak zor gelir, üşenirsin..

  49. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Haa birde

    2001 Avusturalya GP

  50. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "Araç kötüyse Kimi kötü.."

    2004 Belgium GP

    2006 Barcelona

    2006 Bahreyn

    what else..?

  51. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nihat Sert

    2009 Belgium GP

    2009 Monaco GP

    2009 Monza Gp

    2009 Hungarian GP

    2009 Valencia GP

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    McLaren takımı Yas marinaya ,sadece 1 yarışta kullanılmış bir motorla çıkacakmış.Bu da benim yarış izleme kariyerimde ilk defa hamiltonu destekleyebilirim şeklindeki düşüncelere sebebiyet vermektedir.Kaybedecek bişeyi olmadan ama kazanabileceği değerli şeylerin olabileceği düşüncesiyle hamilton güzel bir kapanış yapabilir.Ne de olsa son yarışlarda karizma iyice çizildi.Hem şampiyonluk için son yarışta bile elinden geleni yapmış olur hem de karizmayı düzeltmiş olur.Hamiltonun kazanmasını isterim.Nasılsa antialonsocular bir haftalığına redbullcu oldular bile.

    Bu da benden hamiltona psikolojik baskı olsun.Herkes psikolojik baskı yapar da ben yapamazmıyım:):)

  53. Evet sepetlendi, Santander`in dolayisiyla Alonso`nun o koltuk icin verdigi parayla 🙂

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Kirve12,
    2008 de hamilton kaç puan farkla şampiyon oldu?
    2008 almanyada hamiltonun geçerken zaman kaybedeceği,takılacağı veya zorlanacağı tek araç diğer mp4 23 dü.Daha öndeki massa nın fren problemi vardı ve tur başına yaklaşık 2 saniye daha yavaştı.Nelson ise tek pit yapmış ve kendine önlerde yer bulmuş ama bitik lastiklerle savunmasız bir şekilde finiş görmeye doğru gitmekteydi.Yani massa ve nelsonun geçilmemesi imkansızdı.Tek bir avantajları vardı.O da yarışın bitimine az kalmıştı.Eğer hamilton diğer mp4 23 ün arkasında birazcık oyalansaydı o yarışı alamayacaktı.Zaman daralmaktaydı ve takım gerekeni yaptı.

    Şimdi gelelim diğer meseleye.Sana bir soru soracağım.Sen, çin gp den sonra Buttonun şampiyon olabileceğine veya sezonu hamiltonun önünde bitirebileceğine ihtimal verdin mi?
    Sezon başından çin gp ye kadar olan yazıları ve dergileri kolaçan ettiğimde düşündüğüm şeyin aksi bişey bulamadım.Bay E den tutun da damon hıll'e kadar daha bir çok isim buttonun hamilton karşısında pek şansı olmadığını söyledi.Halbuki o anda buttonun 2 galibiyeti vardı.Hamiltonun ise sıfırdı.
    Massa Almanyaya kadar ne yaptı ki massaya bel bağlasınlar.geçen 10 yarıştaki karnesine baktın mı?Bırak kazanmayı bir tane antrenmanda liderlik bile yok.Bir tane pole yok,bir tane fastest lap yok.petrovun kubicanın bile fastestlapı var.Şimdi diyeceksiniz ki onlar son turlara doğru pite girip lastik değiştirdiler.Peki massa ingilterede 49.turda yani son 3 tur kala pite girip lastik değiştirmedi mi?

    Yani uzun lafın kısası massa almanya öncesi 130-140 puanda olsaydı bile bugün şampiyon olamazdı.Aynı şekilde heikki ve button için de geçerlidir.Yani 2008 de heikki değil 24 puan,54 puanda bile olsa ne yazardı.Aynı şekilde button çinden sonra en fazla kazanan olsa ne yazardı.Sonuçlar ortada.Bizler bile kime yatırım yapılması gerektiğini tv karşısından görüyorsak gerisini sen düşün.

  55. Olur alonso efendi istersen isini biraz daha kolaylastirsinlarda hemen yaris basinda birbirlerine carpsinlarda ikiside yaris disi kalsinlar sende yata yata sampiyon ol ya seni azda olsa sevmeye basladim yine eskisi gibi olmaya basladin neden bahsediyorsun ya deveye sormuslar senin boynun neden egri diye oda nerem dogruki demis simdi sende ya dinime kufreden musluman olsa bari ya bunu soyleyene bak ya sanki kendisi cok dogruda ya birakin alonsocular bana burda felsefe yapmayin cocuk degiliz herkes biliyor alonsoyu ama su son soyledikleri sunu anladim bu adam hic degismeyecek hep ayni ayrica sezonu silip supurek bir arac dururken senin ne haddine dua et adamlarin birbiriyle cekismesiyle buralardasin daha fazla konusup senden tekrar nefret etmemi saglama bu sene olmasada gelecek senelerde olursun sampiyon ama su son soylediklerini sana yakistiramadim adamlar istediklerini yaparlar senden izinmi alacaklar sen olsan ayni durumda sen ne yapardin alin siz sampiyon olun mu diyecektin ya isine gelince ne hallere giriyor insan ya

  56. Öyle bi durumda Vettelin yüzünü görmek isterim doğrusu:D bizim aklımıza geliyorsa Alonsonun da gelir:D

  57. Psikolojik bir demeç.İşin ucunda şampiyonluk var ve bunları söylemesi gayet doğal.

  58. webber arkadaşı zaten 🙂

  59. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    vettele ii bi kazık olur 😀

  60. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    abu dhabide yüksek hızlı viraj yok keskin ve set virajlar çok ve bu tip virajlarda ferrari redbul kadar ii

  61. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    webberi geçeceğinden emin değilim bu f1 herşey olabilir ama pistin yapısına bakacak olursak alonsonun kazandığı 2 pistin birleşimi gibi bahreyn veya almanya ve singapur bahreyn de çok rekabetçiydik ve singapurda malum nasıl olduğumuzu biliyoruz pistin karakterine bakarak söylüyorum bunu yüksek hızlı virajlarda ferrari redbul akdar ii değil o yüzden brezilytada geride kaldık üstelik küçük farklarla önde nico olmasaydı o farkı yaratamazlardı ztnfark en fazla 3 4 sn olurdu ki son turlarda alonso webbere yaklaşıyodu aynı lastikler aynı bitmiş lastikler neden olmasın ki

  62. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet yaa müthiş, öyle şeye böyle şeyyy yapılır walla…..

  63. vayy güzel olurdu gerçekten 🙂 vettel kahrolurdu 🙂

  64. böyle bi senaryoda alonso nun şampiyon olma şansı kalmamış zaten. hiç olmazsa ….. satayım deyip…
    neden olmasın?

  65. MagicAlonso avatarı

    süper olur öyle birşey yapması.

  66. haddime değil ama….

    vettel son ana kadar bekleyip, durum değerlendirmesi yapacak.
    eğer alonso 3.ise webber e yol verecek.

    alonso şöyle bişey yapsa hani… webber çizgiyi ilk sırada geçince alonso çizgiyi geçmeden hemen önce 1mt kala aracını bile bile kenara çekse…

    süper olurdu

  67. hayır bilmediğini idda etmiyorum biliyor olabilir. Alonsonun sözleşmesinde o sene bir 1. lik sözü vardı, Briatore'de elinde tutmak için Alonsoyu, böyle bir oyuna girdi Alonsoda hırslı ve 1.liğe aç bir pilot olduğu için ses çıkarmamış olabilir. Ama Piquet bu teklifi kabul etmemeliydi sonuçta zorla hiçbir şey yaptıramazsın en büyük suçlu bunu kabul ettiği için Piquettir şimdide layık olduğu yerde zaten F1'in dışında. O yarışta çok olaylar oldu bir şampiyonluğu sadece bir olaya bağlamak doğru değil ayrıca. Hızlı olmak önemli değil tabiki hız ve istikrar birarada olunca şampiyonluk çok rahat gelir zaten bu senede gördük bunu.
    Hadi diyelim kiminin o sırada rallisi vardı vs peki ya sonraki hafta daha sonraki hafta? Bence büyük bir ayıptır, Kimi bence çok pervahsız, rahatsız edici şekilde rahat, buz gibi bir adam duygusu yok sevemiyorum sevemeyeceğim hiçbir zaman.

  68. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ferrari yaptığında etik ahlaktan bahsedenler bakalım son yarışta vettel webbere yol verirse ne dicekler, bende soruyorum sizlere hangisi daha etik
    – sezon ortası şampiyon kimin olacağı belli değilkenmi?
    – sezon sonu son turda (çünkü alonsonun yarışı 5 cilikten daha kötü bi derece ihtimalini vettel hep aklında tutucak) belki son virajda(son viraj demişken gerçi bu ikisi takım arkadaşı, hamilton glock birlikteliğinden daha ahlaki olacağı kesin) yapılan mı?

  69. serdar yakut avatarı

    şikeyi planlayan alonso olmayabilir ama bunu bilmediğini iddaa ediyorsan hayal dünyanda bol şans.ikinci seansta elenen hangi pilot geçişin imkansız olduğu pistte tüm rakiplerinden daha önce pite girmeyi kabul eder.hadi etti diyelim bunun nedenini sormaz mı.hadi sordu diyelim ve briatore ona yalan söyledi bu yalanı çıktıktan sonra hala bir yalancı ile arkadaşlığını devam ettirmesine ne demeli.orda hakkı yenen massadır şampiyonluğu kaybetmesinde çok önemli bir rolü vardı o yarışın belki tek sebebi değildi ama önemliydi.2010 almanya etik değildi ama doğruydu ona bişey demiyorum takım emirlerini sevmiyorum ama oluyor.önemli olan hızlı olmak değil önde olmak hızlı olan pilot yada takım dünya şampiyonu olsaydı 2005 dünya şampiyonu kimi olması gerekirdi.çünkü herkes bilir ki o sezonun en hızlı pilotu kimi olmuştu.son olarak kimi massaya geçmiş olsun dileklerini iletti illa hastanenin kapısında massanın yoğunbakımdan çıkmasını beklemek zorunda değil.zaten o hafta sonu finlandiya rallisine katılacağı için ülkesine gitmişti

  70. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sepetlendi desek şuna 🙂

  71. Vettel ile Webber arasında 0.1 sn den fazla olmuyor genellikle. Webber i geçiceğinize bu kadar emin olmanız garip.

    Pist Ferrari açısından bir sorun yaratmadığı bir gerçek. Ama RB6 da sorun yaşamayacağı bir gerçek.

    Yine Alonso sıralamada Lewis in arkasında kalırsa son yarış çok zor geçer.

  72. MagicAlonso avatarı

    Tartışmalar gereksiz arkadaşlar.Eğer ki Alonso sıralamalar da 3. olursa abu dabhi gibi gridin sağ tarafının tozlu olduğu bu pistte start da 2. liğe yükselmesi kuvvetle muhtemeldir.Çok çekişmeli yarış olacağı kesin.herkes elinden geleni yapacaktır.

  73. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Bencede malesef Webber şampiyon olacak.yada Vettel

  74. Ferni doğru söylüyorsun dostum da sizin takımda hep eşitlikten bahsediyor 2.pilotumuz değil Massa diyor ama bu sözde kalıyor(ki bence Ferrari doğru olanı yapıyor 2 eşit pilotla şampiyona kazanamazsınız-Sen Massa'dan çok daha iyisin birinci pilot muamelesini sonuna kadar hakediyorsun ancak takımın her fırsatta Massa'nın ikinci pilot olmadıgını eşit oldugunuzu söylüyor bence senin takımında felsefesine sadık kalmalı başkasını eleştirmen için önce kendi takımının mükemmel olması lazım)

  75. Şikeyi yapan Alonso değildi takımdı! singapurda bir suçlu aranıyorsa bu olayı tezgahlayan Briatore ve Piquettir bu 1, Alonso ne zaman kimin hakkını yemiş anlayamadım Almanyayı diyorsan o olayda hak yerini bulmuştu startta Vettel anlamsızca Alonsonun önünü kesmeseydi Massa 1. gidemezdi sıralamalarda Vetteli binde2 lik bir farkla geçilen Massa değil Alonsoydu buda 2. Kiminin karakteri kaza geçiren takım arkadaşına geçmiş olsun ziyaretine bile gitmeye tenezzül etmeyişinden belli kesinlikle Alonso ile Kiminin karakteri çok zıt ve haklısın karşılaştırmak insanlık suçu!!!

  76. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    o kadar emin olma derim fernandonun 2.olması bile onu şampıyon yapar ki bu pistbahreyn singapur karışımı bişey bence ferrari orda güçlü olacaktır ve webberi geçebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum

  77. Alonso basını kullanmayı iyi biliyor bu kesin. Ama şampiyonluğu takım emriyle Red Bull alıcak bunu kimse değiştiremez.

    Şampiyonluk yani sonuçta.

  78. Montoya hızlı olamayınca, tenis oynarken bir tarafını incitirken McLaren da yarıştığını unutmuşsa 2. pilot olmayı kabul edicek demektir. 2005 de Markaları Montoya sayesinde kaybettik. 2006 da Takım arakadaşına çarpınca Amerikadan bir daha dönemedi.

    SC yi geçmesi mükemmeldi Lewis için. Nasıl RB6 kurallarda ki boşluklardan faydalanmışsa bizde böyle birşey yaptık.

    Bitmiş yakıtla pole aldık, artık nasıl oluyorsa. İlk turunda iyi atamadı ikinci turunda pole aldı. Pite dönerken araçta benzin bitti. Bunda da sorun görmedim.

    Başka…

  79. 2008 Canada da Kimi ve Kubica nın frene bastığı yerde bastı frene durmasını kimse bekliyemez. Hatadır bunu kimse değiştiremez tabi.
    2008 Hockenheim ne oldu deken neyi kasttediyosun. Adam herkezi ezmedimi pistte.
    2009 Melbourne de Takım oyuncusuyum diyip herkes den özür dilemişti. Bunda bir sorun görmedim.
    2010 Türkiyede Button Lewis i geçip gitse tam gaz son turu bitiremeyip yolda kalırdı, yine Lewis kazanırdı. Olan McLaren a olurdu. McLaren da kalan yakıtı FİA açıklamıştı diye hatırlıyorum.
    2010 sene sonu gelmedi fakat sizinde tabirinizle en hızlı 3. araçla yarışıp son yarışa kadar şampiyonluk şansıyla gidiyor.

    Başka…

  80. serdar yakut avatarı

    bazıları gibi araç kötü olduğunda kazanmak için şike yapmıyordu.insanların hakkını yemiyordu.ve sonrada bilmemezlik ayağına yatmıyordu.alonso ile kiminin karakterini karşılaştırmak insanlık suçudur

  81. 2008 ve 2010 arasındaki fark heiki ile hamilton yer değiştirdiğinde heiki 1 puan daha az almış oldu,hamilton 1 puan fazla almış oldu.ama hamilton bunla yetınmedi massa ve nelsonuda geçti 5 tur içinde yanılmıyorsam ve hakkıyla birinci oldu.şimdi isteyen istediği kadar heiki yol vermeseydi onları geçemezdi desin.heiki o kadar başarılı olsaydı o da o yarışta öndekileri geçerdi.daha öncede belirttim,2008 almanya yarışına gidildiğinde heikinin 24 hamıltonun 48 puanı vardı.dolayısıyla heikiyle hamılton yer değişmemiş olsa heikinin 30 hamiltonun 53 puanı olacaktı.yanı iki yarış galıbıyetınden daha fazla.ama alonso ıle massanın farkı eğer massa yarısı kazansaydı çok daha az olacaktı.massanın 92 alonsonun 116 116-92= 24 (1 yarış galibiyetinden 1 puan az) 53-30 = 23 (2 yarış galıbıyetı + 3 puan)

  82. söylediği çok ta mantıksız değil, 3 aydır bizi eleştiriyorlar, şimdi gelip takım emri uygulamamalılar demiş. Bu bir nevi eleştiri aslında, bizi eleştireceklerine aylardır kendi işlerine baksalardı gibi.

  83. Alonsomania avatarı

    aynen yaa. Son yarışlarda kanser etti beni Massa bazen Alonso ya yardımcı olmamak için geride kaldığını düşünüyorum,bu kadar da kotu olamaz.

  84. Alonsomania avatarı

    aynen yaa. Son yarışlarda kanser etti beni Massa bazen Alonso ya yardımcı olmamak için geride kaldığını düşünüyorum,bu kadar da kotu olamaz.

  85. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    AYNEN BU DURUM OLSA, MASSA DA KENDİ İSTEĞİYLE YOL VERİR!
    MESELE KİMİN YOL VERİP VERMEYCEĞİ DEĞİL..
    MESELE EŞİTLİKTEN BAHSEDİP, SONRA KIVIRMAK…
    YOKSA YOL VERİİRSE VERSİN..

  86. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkes gibi Alonso'nun da rakiplerine karşı psikolojik baskı uygulaması gayet doğaldır..Bunu yeri geldiğinde herkes yaptı.Vettel de basın mensuplarının önünde Alonso'ya gereksiz laflar ederek (singapurda)yükselişe geçmiş olan rakibini bozmaya çalıştı.

    Burada öncelikli hedefimiz TAKIM EMRİ nedir, nasıl uygulanır,hangi şekillere bürünür gibi bir dizi cümleleri tam olarak anlamaya çalışmak olmalıdır.
    Takım emri yer değiştirmek midir?
    Takım emri pilotun insiyatifinde midir?
    Alenen yapılanla gizli yapılan aynı kefede midir?
    Takım emri aslında hakkı olup da aksilik yaşamış olana hakkını vermek midir?
    2008 almanyada heikkiden yol vermesi istendi.Neden?Çünkü hamilton daha hızlıydı ve takım stratejisi hamiltonun aleyhine çalışmıştı.Yani hakkı olana hakkı verilmek istendi.Bu takım emri midir?
    2010 almanya; cumadan beri redbulların ensesinde olan Alonso.Sıralamada vettelin sadece BİNDE 2 saniye arkasında kalan Alonso.Startta vettelin ilginç sıkıştırmasına maruz kalan Alonso.Şimdi 2008 ve 2010 almanya arasındaki fark ne?Fark Şu: Biri alenen yapıldı,diğeri ise pilotun(heikki) hoşgörüsüyle kolayca yapıldı.2008 de heikkinin o yarışı hakedecek bir sürüşü olmadığı gibi 2010 da da massanın o zaferi hakedecek bir sürüşü yoktu.Yani hakkı olana hakkı verildi.

    Ya 2008 çin de ne oldu.Ya da 2007 brezilya da?Bu iki yarışta olanlar takım emrinin hangi kategorisine girer?Yapılması zorunlu takım emirleri sınıfına mı girer?

    Ben de dahil takım emri hakkında kimse bişey bilmiyor.Burada yazılan yorumlara bakarak bu kanıya vardım.
    Daha dün şumi rosberge bilerek yol verdi deniyor.Öyle bir anlam çıkıyor ki şumi işi gücü bırakmış rosbergin lastiğini takip ediyor ve onun yeni lastiğini görünce yol veriyor.Takım bişey dememiş yani:)Belki de suzuka sonrası şumiye verildiği iddia edilen ultimatom doğruydu.
    Kubica singapurda petrovu tur bindirir gibi geçiyor ve serhan acar diyor ki:Bu sırada iki renonun yer değiştirdiğini görüyoruz.

    Redbull o kadar çok konuştu ki adeta bu işin suyunu çıkardı.Bakalım yas marinada ne yapacaklar.Eminim ki son ana kadar Alonso'nun durumunu kollayacaklar.Bu arada Alonsoya bişey olmasını ve kendilerinin de bu durumdan kurtulmaları için ellerini göğe kaldıracaklardır.Çünkü görünen o ki bu emirden kurtuluş yok.Pilotlara, hangi durumda ne yapacakları veya yapılması gerekenler tarif edilmiştir.Sıralama şöyle olursa ,böyle yapın denmiştir.Bizi telsizden uyarı göndermek zorunda bırakıp dünyaya rezil etmeyin demişlerdir.Ya da şifreli konuşmalar öğretmişlerdir.Mesela lastik ısısı düşük demek yol vermek demektir gibi kodlanabilir.
    Eğer zamanında gereğinden fazla asıp kesmeselerdi şimdi bunları konuşmazdık.
    Dünyanın gözü önünde pilotunu ben ikinciyim diye tren gibi bağırttıran ,sonra da onun kanadını diğerine takan,sonra 1.cisi 2.cisinden daha hızlı diyebilen,takım 1.cinin etrafında toplandı diyebilen takımdan bahsediyoruz.Bence bu takım psikolojik baskıyı da eleştiriyi de sonuna kadar hakediyor.

  87. ismail uçar avatarı

    redbull takım emri uygulaması kadar mantıklı daha ne olabilirki son yarış gelmiş.tükürdüğünü yalamak diye bişe denmesi bence saçma.takım emri uygulamak isteselerdi çoktan şampiyon olurlardı zaten.son yarışta al alonso kardeş sen şampiyon ol demicekler ya.eğer vettel olmayacaksa webbere yardım edilecek.

  88. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Ama bazen saçmalıklar da büyük destek görebiliyor

  89. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Alonso tamamen saçmalamış

  90. Siz merak etmeyin Ferrarinin almanyada yaptığı gibi tüm dünya ya duyurduğu gibi açık açık takım emri yapmayacaklardır senden hızlı ona yol vermelisin demiyeceklerdir.2010 Ülkemizin yarışı Mclren nasıl takım emri yaptı Redbull Renault da öyle yapacaktır bunu hep beraber göreceğiz.İş şampiyonluğa gelince türkürdüğünü yalamayı bırakın yenir bile taktik buna denir işte sağ gösterip sol vurmak buna denir

  91. ne yani abu dabide 1-vettel-2-webber3-alonso olursa vettel yol vermesinmi webbere.saçmalığın daniskası.
    ayrıca şampiyon olmak alonso nun elinde galip gelir yada 2.olursa diğerleri ne sonuç alırsa alsın alonso şampiyon oluyor.oysa webber ve vettel galip gelse bile alonso nun derecesi önmeli onların şampiyon olması için.

  92. Biz eşitiz bir eşitiz diye bağırmıyordu ki Alonso bu sene. Ama Pilotlarımız eşit, biz eşitiz diye bağıran, eşitlik felsefesinin kitabında olduğunu söyleyen kişi Red Bull yönetimiydi. Kaçırdığımız-kaçırdığınız nokta bu. Değişen Alonso değil, değişen Red Bull olacak; takım emri gelirse Red Bull'dan.

  93. Red Bull başından beri diyor takım emri gelmeyeceğini.Ama sadece takım emri gelmeyecek diyorlar.Bana göre Vettel kendi şampiyon olamadığı durumda Webber'i düşünerek kendi iradesi ile bunu yapacaktır.

    Ama Ferrari'nin Almanya'da yaptığı Massa'nın isteğiyle gerçekleşmediği çok açıktı..Red Bull bu işi geçen senelerde olduğu gibi yapacaktır.

  94. abdullah kardeşim anasayfadakı abu dabıu dekı yarışa ayarlı zaman tabelası yanlışta bılgın olsun gun gosterıyor ama yarış haftaya duzeltırsen sevınırım yanı goren yarısı o zaman zannedıpte yanılmasın dıye

  95. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Alonso'dan yine gereksiz bir açıklama.Zaten öndesin şampiyonada, bırak onlar düşünsün bunları…

    Almanya'da Massa ile yaşadıklarıyla ilgili bir madde yok heralde kendi yazdığı "eşitlik felsefesi" kitabında. Kendisi işin içinde olduğunda kitabındaki bilgiler -bizim ülkedeki siyasetçiler, bürokratlar gibi- istedidği gibi değişebiliyor.

  96. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Bu arada ylın etik!

    1-SC ye atak yapan Mclaren pilotu,
    2-Bitmiş yakıtla pole alan Mclaren pilotu.
    3-İşlerine gelince parçaları takımın gizli bir numarasına veren takım.
    4-İstanbul gp telsiz konuşmaları.(Fernando is faster than u ,dan daha dramatic ti.Orada bir hız farkından bahsediliyordu,burada is cevap NO LEWİS NO,meali = yok seni geçirtmeyeceğiz)

    Raikkonen 2007 de takım emriyle şampiyon oldu dedik inanmadınız.
    Serhan Acar dedi inanmadınız.
    Ya Massa dedi yine inanmadınız.
    JPM ye sorun,Mclaren takım emri benimsedimi,benimsemedimi.JPM de çareyi sağa sola çarpmakta buldu.Tabi insanları karaktersiz olarak görmek isterseniz bu basit..ama ya bunları okuduktan sonra.Ben yinede bunada cevap verecek birileri olacağını düşünüyorum.Eh büyük olmak??

  97. Evet abdullah çelik haklısın ceviri doğru.bazen ola biliyor yoksa sana güvenimiz tam.ama sen de hak verirsin ki bir dünya şampiyonunun ve f1 içinde 10 seneye yakındır olan birinin söylememesi gerektiği kadar ucuz ve anlamsız bir cümle.burda milyon dolarlara var ortada.herhalde alonso almanayada red bulldan sormadığı gibi red bullda alonsodan ne yapıcağını sormayacak

    Gelelim benim avatara ben bu işi hiç anlayamadım benden sonra siteye üye olanların bile avatarı vr bende yok.deniyorum olmuyor

    Acaba senden rica etsem benim için avatar koya bilirmisin.tam yetki veriyorum.avatarın linkini aşağıda vericem

  98. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Vettel =Ferrari den duman çıkarsa üzülmem.

    fan tepkisi = yok

    Mclaren= 3 ü yarış dışı kalsın,Lewis kazansın şampiyon olsun

    fan tepkisi = oleeyyyyy,yaşasııınn..

    Alonso= Redbull böyle devam etsin

    fan yepkisi= 100 yorum ve saldırı ifadeleri.

    sonuç=ÇEKEMEMEZLİK,HAZIM SORUNU,İFADE YETMEZLİĞİ
    çözüm=maden suyu,yoksa rennie.

    Lewis Kanada 2008 de ne oldu? bilmem,kırmızıda duruluyormuydu?
    Lewis 2009 da Melbourne de ne oldu? bilmem,sus dediler sustum.
    Lewis 2008 Hockenheim de ne oldu? ama çok üstüme geliyorsunuz.
    Tamam Lewis 2010 İstanbul da ne oldu? bıbııııbı-bıııı
    Tamam ağlama,2010 sene sonunda ne oldu ? …..
    ……/…….
    Lewis? /……

    =) kıssadan hisse.anlayana,anlatana.

  99. Alonso açıklamasında şunu demek istemiş.

    "Red Bull bize aylardır atıp tutuyordu, takım emirleriyle alakalı. Biz yapmayız diyorlardı. Şimdi Webber'in şampiyonluğunun olasılığını arttırmak için takım emri yapmayı düşünüyorlar."

    Ben burada Alonso'nun tükürdüğünü yaladığını göremedim. Eğer takım emri verirlerse, tükürdüğünü yalayan Red Bull olacak. Olay bu kadar basit. Neden anlaşılmakta güçlük çekilmiş?

    Umarım Alonso Red Bull'un tükürdüğünü yalamayacak bir sırada olur. Olmadı Webber'in şampiyonluğunu Alonso'nun şampiyonluğunu alkışlar gibi alkışlarız.

  100. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    turbo bence sen konuşma pilotun gerilerde senn söz sölemeye hakkın yok pilotunla ilgili haber olursa yorum yaparsın

  101. "Red Bull has spent three months preaching about equality, so now they should continue with the same philosophy," he is quoted on Sunday by the El Pais newspaper.
  102. Anlamıyorum neden böyle her açıklamada çeviri hatası bekliyorsunuz?

  103. Duyduğum en aptalca alonso yorumu.sadece aptalca.ne yani beyefendi adamlar 100 milyonlarca dolardan mı vazgeçickler.böyle bir şeyi nasıl söylemiş anlam vermiyor.bir ceviri hatası olmuş herhalde

  104. İhtiyacı yoktu belki ama sessiz kalması gerektiğine katılmıyorum zamanında çenesi durmayan ağzından Alonso adı eksik olmayan adamlara gayette güzel cevaplar veriyor vermeli, son cevabını pistte verecek inanıyorum buna;)

  105. evet yarıştan bir saat önce uyuyup, daha sonra yarışı kazanan "karakter"deydi. herkes karakterini gördü endişe etme. yüzü ak bir şekilde bıraktı f1 i, arkasında entrikalarla değil..

  106. mcl- attack avatarı

    Onu ilk önce kendi takımı söyle

  107. gerçi kendinizi yormayın alonso alır pole yi redbular arkalarda yırtınsın dursun.

  108. Bazen oldukça merak ediyorum. Burada haberlerin altına yorum yapan herkes (bende dahil) Pilotlar hakkında atıp tutuyoruz. Yok ahlaksız yok bencil yok karşısındakine saygı duymayan yok şöyle yok böyle. Acaba hangimiz bu bahsettiğimiz pilotları ne kadar tanıyoruz. Hayatımız boyunca 1 saat değil 10 dakika değil 1 dakika bile yanlarında bulunamadığımız biri için nasıl bu kadar kati konuşuyoruz.

    Bu insanlarla sadece TV,İnternet ve yılda 1 kez olmak kaydıyla (şanslı olanlar tabi) pistlerde karşılaşıyoruz. Bu kadar kısa zaman diliminde bir insan hakkında nasıl bu kadar kesin bilgiler öğreniyoruz çok merak ediyorum. Ayrıca şunu da belirtmeden edemiyecem resmen burda yaptığımız holiganlık, Halbuki herkes şunu bilmeli ki zaman geçiyor ve insanlar değişiyor birileri için söyledğimiz şeyler hep boş laflar olarak askıda kalmış oluyor.

  109. hele birde kimiciler var.hadi alonsoda karakter yok .yahu sizin pilotunuzda ruh yoktu ruh.cenaze gibi ortalıkta dalaşıp duruyordu.araç iyi ise kimi iyi araç kötüyse kimi berbat.yarışa bir saat kalmış kimi nerede uyuyor.birde 2007 brezilyada ruhsuz kiminin karatreini herkes ölçtü merak etmeyin.veya 2008 çinde.

  110. Sir Jack B.  avatarı

    Her iki Red Bull pilotu da elinden geleni yapmaya çalışır. Son turlarda duruma bakarak şampiyonluğu getirecek hamleyi yapar. Zaten normal olan budur. Brezilyada bile bunu yaparlardı ama yapmadılar. Eğer böyle bir fırsat oluşurda yapmazlarsa ahmaklık olur.

    Avustralya gibi birşey yaparlar umarım 🙂 Ferrariye verilecek en güzel cevap olur.

    Alonso da bu yorumu neden yaptı bilmiyorum. Geçenlerde Red Bull da ki durum bizi ilgilendirmez diyordu şimdi neden umurunda oldu. Ben ettim sen etme abimi diyor :p 😀

  111. MagicAlonso avatarı

    almanyadan bu konu hakkında çenesi durmayan hornera iyi cevap olmuş.madem okadar atıp tutuyordunuz ozaman şimdi de o kendinize has dürüstlüğünüzle devam edin.nerde tabi herşey lafta.bazı saf yorumcularda bu denli bütçenin olduğu parayla hareket eden dünyada dürüstlük arıyorlar.Kusura bakmayın ama bu camiada kimse dürüst olamaz.Çünkü bu bir oyun eğer dürüst kalıcam ayağına yatıp işine geldiğinde o da aynı hareketi yapmaktan imtina etmiyorsa bence asıl kaypaklık odur.

  112. Hangisi daha etik vettelin Alonsodan dumanlar çıktığını görsem üzülmem demesi mi yoksa Alonsonun adam gibi sözünüzden dönmeyin döneklik etmeyin demesi mi! ben Alonso taraftarı olduğum için gurur duyuyorum bilmek istiyorsan. Peki insanların karakteri ile ilgili yorum yapmak ne kadar etik!!!

  113. burak bocek avatarı

    Alonso'nun bunu demeye ihtiyacı yoktu.Psikolojik savaş ya da laf sokma farketmez şimdi pek çok tepki toplayacaktır.Zaten takım emri olmasa dahi bir yol verme olucaktır pilotlar arasında ben sanmıyorum aksi olsun.Biz işimize bakalım Alonso onlar ne yaparsa yapsın.

  114. Politik oyunlarda Alonso`nun ustune tanimam, etikmi degilmi dusunmeden ne gerekiyorsa soyler ve yapar, onun icin buyuk olmak amaca ulasmaktir, ahlakli olmak degil 🙂 Redbull aciklamasini yapti, takim emri yok efendi gibi yarisicaz dedi, ve bunu yapiyorlar, Redbull yonetim kadrosu Abu dhabi de son turda duruma bakacaklar ve pilotlarina durumu bildirip karari onlara birakacaklar ki bu takim emri degildir, bu Alonso gibiler icin amaca ulasmada dogru yol olmayabilir ama ahlak sahibi cogu insana gore dogru yol bu, buyukluk bu.. Simdi bu onurlu davranisi elestiren kisilerin kendilerine bi bakmalarini rica ediyorum, eminim cogu kisi aslinda taraftarligin verdigi atesle yanlis seyi savunduklarini anlayacaklardir. Ha yok hala ayni seyi dusunuyor ve savunuyorlarsa kendileri ile gurur duyabilirler, taraftari olduklari Alonso`nun karakteri ile ayni karakterdeler, harika bir duygu olsa gerek 🙂

  115. Sen boşversene öyle ya da böyle şampiyonada lider, hele ki İngiltereden sonra yakaldığı ivmeyi sayarsak RBR gibi bi araca direnen tek pilot, bırakda şampiyon olmak isteyişini rahatca söylesin.
    Senin bu yazdıklarında tamamen çekememezlikden, Noldu Lewis interlagosda geri kaldı pardon Alonsodan atak yedi ve senin lewis Nicoyu geçemedi diye mi bu hırsın… adam şampiyon olmak için elbetteki böyle diyecek tıpkı Vettel in basın toplantısında şakayla karışık Ferrariden duman çıksa üzülmem demesi gibi, ve TIPKI LEWİS in İNGİLTEREDE Güvenlik aracını geçip kaçamak cevaplar vermesi gibi, konuşmak isteyipde konuşmaması gibi. O günkü yorumunu bul Lewisin ve oku.

  116. haha delikanlı olun başladıgınız işi aynen devam ettirin bakalım demek istemiş 🙂 adam saklamıyo zaten ferraride takım emri oldugunu redbull aylarca bunu eleştirdi şimdi döneklik etmesin diyor 🙂

  117. murat levent avatarı

    Massa 40 yılda bir işe yarayıp pole felan alsa ne güzel olur 🙂

  118. Bu kadar mantıksız bir açıklamayı ancak alonso yapabilirdi, psikolojik savaşa başladı .Kendinin şampiyonluk ümiteleri olmadığı zamanda üstelik massa ile arasında çok fazla puan farkı yokken kendi takımı sebepsiz bir takım emri uyguladı.Redbull hernekadar takım emri uygulama yoluna karşı çıksada böyle 1 durumda (1.vettel, 3.alonso) zaten takım emrine gidilmezse şampiyonluğu kaybedecekler ve bu konuda bile kararı pilotlara bıraktılar.Yani gözgöre webberi 2. bırakıp vetteli ilk sırada yarış bitirmesini sağlamak eşitlilikden çok ahmaklığa girer komik bir duruma düşerler..Bu konuda en son konuşacak isim Alonso olmalı, hiç değilse sus, sen takım emrini uygula başkalarına gelince uygula, hele böyle bir durumda takım emrinden de daha farklı, bir zorunluluk gibi..

  119. Önemli olan takım emri uygulaması değil şartlar el verdiğinde tabiki kim şampiyonluğa yakınsa ona yol vermesi gerekir enayi değillerse, ama sorun şu ki Horner Almanyadan sonra onca laf etti şimdi nasıl bu sözlerinden dönecekler merak içindeyim, Alonsoya kirli şampiyonluk kazanır dedikten sonra pilotlarının şampiyonluğu ne kadar temiz olacak! onu bırak weber vetteli yarış içinde hakkıyla geçse bile herkes takım emri olduğundan şüphelenecek büyük lokma ye büyük söz etme demişler. İnş Alonso bu çıkmazdan kurtaracak Redbullu en az 2. olarak:D

  120. Önemli olan takım emri uygulaması değil şartlar el verdiğinde tabiki kim şampiyonluğa yakınsa ona yol vermesi gerekir enayi değillerse, ama sorun şu ki Horner Almanyadan sonra onca laf etti şimdi nasıl bu sözlerinden dönecekler merak içindeyim, Alonsoya kirli şampiyonluk kazanır dedikten sonra pilotlarının şampiyonluğu ne kadar temiz olacak! onu bırak weber vetteli yarış içinde hakkıyla geçse bile herkes takım emri olduğundan şüphelenecek büyük lokma ye büyük söz etme demişler. İnş Alonso bu çıkmazdan kurtaracak Redbullu en az 2. olarak:D

  121. Ertan Akkaş avatarı

    Peki red Bull takım emri uygularsa Red Bull'un tükürdüğünü yaladığını kabul edebilecek misin? Yoksa Diaz hayranlığın mı ağır basacak?

  122. tükürdüğünü yalamak & diaz
    …………….
    valencia
    diaz: yarışın manipüle edildiğini düşünüyorum.

    hockenheim
    diaz: massa bana yol verir misin?
    …………….

    en azından kimseye akıl vermese ….

    örnekler bakımından diaz resmen bir hazine peyderpey paylaşmak daha faydalı.
    aslında hakkını yememek lazım bu konularda eşsiz bir taktiği var.
    sıkıntıda olduğu herhangi bir konuda soru sorun diazdan alacağınız cevap bellidir.

    diaz: bilmiyorum.

    bu o kadar eşsiz bir cevaptır ki, insana her türlü durumdan sıyrılma fırsatı sunar.

    soru: singapurda ne oldu.
    diaz: bilmiyorum.

    soru: almanyada ne oldu
    diaz: bilmiyorum.

    soru: …….
    diaz: bilmiyorum.

  123. zurna'nın son deliğine gelindi. Eminim redbull almanya yarışından sonra sölediklerinin bir çoğunu keşke sölemeseydim diyordur. Çünkü imaj yerle bir olabilir yada tavan yapabilir, ortası yok bu işin. Tabiki alonso eşitliği isticek, bizde öle istiyoruz. Herkes bize takım emri dedi lekeli şampiyonluk alcak alonso dedi ama şimdi yaparsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olmucakmı? Redbull'un tek çıkış yolu, webber in pole alması. Buna dua ederler heralde. Alonso'nunda şampiyonluğu kazanmak için en agrasif yarışlarından brini çıkarcağını düşünüyorum. Artık elde saklancak bekletilcek bişi kalmadı. Ama gönlüm isterki, alonso şampiyon olmucaksa takım emri ile webber şampiyon olsun. Bakalım görelim açıklamalarını süper takım redbull'un…

    Bide şu var; Dielim vettel yol verdi webber e, ya son turlarda alonso yolda kalırsa, webber geri vericekmi yolu vettel e 🙂 Ya yapacakları şey 2002 australia, yada hiç yapmıcaklar… Vettel ile uzun süre düşünüyorlar sıralamada yavaşlatamazlarda adamın şampiyonluk şansıda var. Valla çok merak ediyorum horner'ın gözüne uyku giriyor mu?

  124. Ertan Akkaş avatarı

    Alonso'nun bu konu hakkında "yorumsuz" kalması gerekirdi. Şahsi görüşürüm budur. Bunun sebebi Alonso'nun Almanya'yı Takım Emri ile kazanmış olması değil, Alonso'nun Red Bull'un işiyle ilgilenmemesi gerektiğinden…

  125. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    atasözlerimiz yaşasın!
    "büyük lokma ye ama büyük laf etme" bunun ardında güzel bir deyim " tükürdüğünü yalamak"

    bunlar bizim edebiya kitaplarımızdan.
    haklıdır haksızdır o ayrı konu, bana kalsa da haklıdır ama, bu konuşmaları yaparak farklı bir duruma düşmüştür.

    merak etme alonso tükürdüğünü yalatmayacak horner'e…

  126. iyi de 3 aydır alonso ve ferrari'ye demediğini bırakmayan horner bunu yaparsa tükürdüğünü yalamış olucak. konu bu. yoksa kimse bi şey diyemez zaten.

  127. bence adu dabhi de redbull alonsonun sıralama durumuna bakacaklar ona göre webberi ilk sıraya sokmaya çalışacaklardır başka çözüm yolu göremiyorum ama aloso ve massa birseyler yapıp grid in ilk sıralarını almamılar…

  128. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tm ferrari bunu yaptıda redbul buna karşıydı neden şimdi tükürdüklerini yalıcaklar eğer takım emri uygularlarsa bi tomar laf yerler herkesten burda takım emri uyguladıkları için değil tükürdüklerini yaladıkları için

  129. _bianconera_  avatarı

    Almanya'da güzeldi ama Alonso ondan hızlıydım ve geçtim diyordun tüm Dünya'yı enayi yerine koyaraktan.
    Redbull elbette yapacak enayi gibi kaybetmeyecektir şampiyonluğu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir