Newey: "Başarımızın Sırrı Kurallar"

yazar:

kategori:

Dün Brezilya’da takımlar şampiyonluğunu ilan eden takımın RB6 aracının mimarı olan Newey “Kuralların daha başlangıç aşaması olması nedeniyle bir açıdan şanslıydık. Çok büyük kural değişikliklerinin henüz 2. senesindeyiz ve bu sene de bazı önemli değişiklikler oldu ve bu da fark yapıyor.”

“Eğer yeni fikirlerle gelebilirseniz, bu fikirler sizi ilerletebilir. Ancak yıllarca stabil kurallar varsa, o zaman yeni şeyler keşfetmek zor olur ve bizim 2008’deki durumumuza gelebilirsiniz.” dedi.

Newey, takımlar şampiyonluğunu kazanarak kendi işini bir şekilde tamamlamış olsa da sürücüler şampiyonluğunu da kazanmak istediğini söyledi.

Newey “Takım için pilotlar şampiyonluğu takımlar şampiyonluğu kadar prestijlidir. Sürücülerimizden birisinin şampiyon olmasını istiyorum ve bunun için her şeyi yapacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    fırsatları çok iyi kullanan bir tasarımcı..ve tasarımları süper başarılı.
    fakat pilotları bir o kadar beceriksiz böyle açık ara bir araç ile bile hala üç beş puan hesabı yapmaktalar,kurallar neler getirecek göreceğiz.

  2. RB6 yı düşünürsek, çok kolay bir işi çok zor başardılar.(yarısını)

    Daha önceden dediğim gibi son 10 yılın en iyi aracına karşı mücadele ettik. Yapacak birşey olduğunu sanmıyorum. Herşeyi denedik sonuçta.

    McLaren da inşallah Ferrari yi geçer yine markalarda. Başka hedefimiz kalmadı sonuçta.

  3. finansman açısından zorlanmayacak bir firma. bu tarz sporları en iyi reklam olarak görmüş bir yönetim. pilotları biraz daha tecrübeli olsaydı pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu daha önce halletmişlerdi. mercedes gp de bundan sonraki yıllarda şampiyonluğa aday bir takım. giripte başarısız oldukları bir iş varmı bilmiyorum. daha çok takımın şampiyonluğa oynaması herkes açısından güzel bir durum.
    herşeye rağmen ne yaparsanız yapın bazen eldekiler sonuca yetmiyor. herkesin her istediği her zaman olmuyor. birilerinin sevinci diğerlerinin üzüntüsü oluyor.

  4. aslında yorumcuya karşı yaptığın bazı yorumlar, devamlandırılan yorumu ayrıntılandıran bir yorum oluyor. bu da burada çok eksik olan birşey. kısacası iyi birşey.

  5. efendimayin  avatarı

    Son yıllardaki en çok hakedilmiş şampiyonluk

  6. Önümüzdeki sezonda fırtına gibi esecektir Newey ve Redbullu.

  7. kersin onları zorlamasını bekliyorum açıkçası

  8. Araç yeni kurallara göre bir sanat eseri.Özellikle aerodinamik haritası
    Ama bana göre en büyük sırrı burada

    http://yfrog.com/f/mnadszrap/

    Yani aktif süspansiyon.

  9. Kafamdan can budy'e cevap yazmak geçti, ama öyle bir amacım yoktu. I yorum taşınsa asıl yorumlar yerine iyi olur aslında 😀

  10. Red Bull'un başarısının sırrı büyük ölçüde sensin Newey. Herkes farkında bunun. Efsane Jackie Stewart temellerini kurduğu takımın Red Bull adıyla bu günlere gelmesine çok sevinmiş, Stewart'ı satın alıp Jaguar'a dönüştüren ancak pek iyi işler başaramayan Ford yönetimi de zamanında nerelerde hata yaptık? diye sormaya başlamıştır sanırım dün gece.

    Red Bull'un takımlar şampiyonu olmasına sevindim. Hak ediyorlardı.

  11. jaguarı satın alıp onu boğaya çeviren herkesi tebrik ederim.

  12. Seneye pirelli (italyan ve ferrainin uzun senelerdir birlikte çalıştığı bir lastik üreticisi) geliyor.favori ferrari.böyle tekel yaparlarsa gelicek sene ferrainin çok mekanik sorun yaşadığını görürürüz.Aynen bu senen red bullun debriyaja kaldığı yarışlar gibi

  13. Seneye bu üçlüye bir de Mercedes eklenecek.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    seneye böyle bir fark olmaz diye düşünüyorum, daha doğrusu olmamalı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir