FIA'dan Gece Yarışı için Düzenleme İstendi

yazar:

kategori:

Yarıştan önce Formula 1 pilotlarının sürüş eksikliği hakkında yeni endişeler nedeniyle bu seneki Singapur GP’nin zaman tablosunda değişiklik yapılması amacıyla Sportif Çalışma Grubu ve FIA’dan talepte bulunuldu.

Formula 1’de ilk gece yarışı Eylül ayında Singapur’da gerçekleştirilecek ve pilotlar bu yarış hazırlıkları hakkında rahat olduklarını söylemişti.

Bununla beraber bu ay başlarında Katar’daki gece yarışında MotoGP’yi takip eden Scuderia Toro Rosso takım menajeri Massimo Rivola, durum hakkındaki endişelerini ifade etti.

Özellikle bir pistin aydınlatması ile ilgili maliyetlerin çok yüksek olması nedeniyle Avrupa’da bir gece testi düşüncesinin suya düşmesi ile birlikte Rivola, hafta sonu boyunca pilotların ve takımların hazırlık eksiklikleri ile ilgili endişeleniyor.

Şu anda pilotlar, gece yapılacak sıralama ve yarış öncesinde sadece Cuma günü 90 dakika hazırlanma şansına sahip.

Buna karşılık Katar’daki yarış için hazırlıklarda MotoGP takımları iki tam gün test yaptılar.

Katar’daki aktivitelere şahit olmasının ardından Rivola, takımların gece daha fazla sürüş yapmasının önemli olduğunu çünkü, geceleyin testler başladığında kendilerini bekleyen bazı meselelerin ortaya çıkacağını söyledi.

Rivola bu durumla ilgili zaten F1 yarış sorumlusu Charlie Whiting’e endişelerini bildirmiş.

Rivola: "Bu meselenin Sportif Çalışma Grubu’nun bir sonraki toplantısında gündeme alınması için talepte bulundum. Bakalım, göreceğiz"

"Başlangıçta rahat değildim ama çok endişeli de değildim. Ama Katar’ı görüp orada zaman harcadıktan sonra, şimdi %100 güvende değilim. Pilotların güvenliği hakkında konuşuyorum. Çünkü, bu bizim işimiz ve bütün gece çalışmakla ilgili endişem yok. Göz önünde bulundurduğumuz güvenlik meselesi hakkında daha dikkatli olmalıyız"

Rivola, Katar’ı ziyaretinde gördüğü gece yarışı ile ilgili potansiyel sorunların, pistteki gölgeler, ayna görüşü ve kamera flaşları ile pilotların kısıtlanması ile birleştiğini ifade etti.

Rivola: "Kişisel olarak rahat değilim. Test yapmayı isterdim ama mümkün değil ve gerçekleştirmesi çok pahalı. Sonunda iyi olacağınından eminim ama tartışılması gereken hâlâ bazı noktalar var"

"En önemlisi, programın gündüz ve gece olarak ayrılmasından ziyade gece boyunca olması. Singapurda gün batımı 19:00 ve şu andaki plan, ilk antrenmanın 18:00’da bitmesi ve 20:00’da ikinci antrenmanın başlaması yönünde"


Yorumlar

  1. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    güzel gözükmüyor mu şimdi? 🙂 bana onu söyle.

  2. gercek degilki:)

  3. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    resmin büyük hali var mı acaba bi yerlerde. çok güzel gözüküyor pist.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir