McLaren: "Bahreyn'de Test Yapmamak Sorun Değil"

yazar:

kategori:

McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh, kış boyunca Bahreyn’de herhangi bir test yapmamasının rakipleri Ferrari’ye karşı bir dezavantaj olmayacağına inanıyor.

Ferrari ve Toyota, kışın Sakhir’e giren iki takımdı ve burada 6 günlük çalışma yaptılar.

Whitmarsh: "Şüphesiz Bahreyn’de test yapmayı isterdik ama zamanımızı harcayacağımız yerlerde önceliklerimiz olmalı"

"Kışın aracın aerodinamik hassasiyetini ve gene soğutmasını geliştirdik. Bu yüzden bu, bizim hassas noktalarımızdan biri değil."

"Geçmiş senelerde Bahreyn’deki sürüşlerimizden iyi verilere sahibiz. Bu yüzden pek bir dezavantajımız olmayacağına inanıyorum"

McLaren, pilotlarından Lewis Hamilton’un Avustralya’da kazanması ve şuanda takımlar klasmanında lider bulunmasına karşın Malezya’da Ferrari ile başa çıkamamıştı.

Whitmarsh, takımın hâlâ aracın gelişimi için çalıştığını söyledi ve Bahreyn’e yeni aero parçaların götürülüp götürülmeyeceği konusunda hâlâ değerlendirme yapıldığını açıkladı.

Whitmarsh: "İlk iki yarışın ardından odak noktası dayanıklılık üzerine."

"Özellikle pitstoplar ve Malezya’da Lewis Hamilton’un sağ öne tekerleği ile ilgili başımızdan geçenler. Araçta iyi bir tempoya sahibiz ve momentumumuzu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu yüzden açıkçası rüzgâr tünelinde aracı geliştirmeye devam ettik."

"Bununla beraber Bahreyn’e bazı aerodinamik gelişimlerin götürülüp götürülmeyeceği konusunda hâlâ değerlendirmeler yapıyoruz"


Yorumlar

  1. herkes için şampiyonluk zor kim için kolay..

  2. kaan nasıl dezavantaj olmaz olur.

  3. kaan kaanhan avatarı

    bahreynde test yapmamış olmak belki dezavantaj olmaz ama pist yapı itibarı ile ferrariye uygun buda bir gerçek. orta downforce pistlerde McLaren, ferrari ile kafa kafaya mücadele edebilse zaten %90 şampiyon olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir