Raikkonen: "Ralliye Geçiş Acele Karar Değildi"

yazar:

kategori:

Citroen’e katılıp ralli kariyerine başlamadan önce Ferrari’den ayrılan 2007 F1 şampiyonu, geçen aylarda Renault ile spora döneceği yönünde haberlere konu olmuştu.

O gelişmelerden sonuç çıkmayınca, rallide çok kaza yapması ve yeteri kadar hızlı olmaması nedenleriyle eleştirilse de 2011’de ralliye devam edeceği kuvvetli ihtimal haline geldi.

L’Equipe’ye konuşan Raikkonen: “Ralli, Finlandiya’da ulusal bir spor”

“Bütün büyük sürücüleri takip edecek büyüdüm. Bu sporu denemeyi hep istemiştim. Aceleci bir karar değildi”

“Geçen sene sonunda bir fırsat yakaladım ve değerlendirdim. Gerçekten keyif alıyorum.”

“Bu seviyede ralli yapma şansına birkaç insan sahip ve bu sene öğrendiklerimizi pratiğe dökmek istiyorum”


Yorumlar

  1. kimi raikkonen gelecek sene ile alakalı net bir açıklama yapmadı. bence halen f1 le alakalı bir takım beklentiler içerisinde. kuvvetli ihtimal redbull olabilir. onlarda bu senenin bitmesini ve sene sonundaki sonuca göre hareket edecek olabilirler. zira bu sene çok iyi farkına vardılarki pilotlar da şampiyonluğun tehlikede olması takımlar şampiyonluğunuda ancak alabilmelerinde önemli bir sebeptir pilot kadrosu zayıflığı. vettel in pilotluğu bence abartılıyor. webber in kariyeri belli zaten. bu sene pilotajlarıyla kazandıkları bir yarış yok. tersine birçok önde başladıkları yarışıda diğer takım pilotlarının onlardan daha iyi olmalarından dolayı kaybettiler. ayrıca bu kadar önde olmalarına rağmen f1 severler arasında kendi lehlerine bir taraftar kitlesi ne kadar oluşmuştur tartışılır. bu açıdan kimi raikkonen onlara gerek pilotaj anlamında gerekse oluşabilecek fan kitlesi anlamında ciddi katkı sağlar düşüncesindeyim. burada bile f1 den kopmasına rağmen wrc de başarısız olmasına rağmen halen ciddi ve fanatik bir fan kitlesi mevcut. bu kitle çok dağılmamışken redbull için kimi akıllıca bir tercih olabilir. eline de ver bir redbull belki içkiyide bırakır:)

  2. hayat senin hayatın kimse karışamaz. ama dışın böylede için gerçekten aynı şeylerimi söylüyor zannetmiyorum. sana bir fırsat verselerde geçen seneki mclaren görüşmesini tekrar yapsan acaba ne yapardın?

  3. Fanların azalmaz, artabilir. Ama isminin gücünü azaltabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir