Brezilya GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari F10 – Egzoz Beslemeli Difüzör

Ferrari, Brezilya’da tamamlanmış egzoz beslemeli difüzör çözümünü hayata geçirdi. Böylelikle egzozdan çıkan hava, ayrıca kenar kanalların da içine üflendi. Red Bull’un aksine RB6’daki dik deliğin yerine yatay bir delik (1) kullanıldı. Kore’de kullanılanın merkez bölgesi, daha yuvarlatılmış profillerle (2) modifiye edildi ve Suzuka’ya kadar araçta görünen ilave orta plaka (3) kaldırıldı.

Williams FW32 – Arka Fren Kanalları

Takımların büyük çoğunluğu, artık daha çok aero parça haline gelen fren kanallarının evrimi üzerine çalıştı. Williams’ın bu konudaki en son versiyonu -Brezilya’daki- mümkün olduğu kadar fazla yere basma kuvveti elde etmesi için tasarlandı ve siyah oklarla gösterildiği gibi bir dizi kanatçık eklendi. Arka lastik ile kırmızı okla gösterilen difüzörün yan kanalları arasındaki alanın şekli, aracın egzozundan gelen havayı çekmesi için tasarlandı.

 

 

 

Ferrari F10 – Modifiye Edilmiş Fren Kanalları

Maranello kökenli takım, daha fazla yere basma kuvveti elde etmek amacıyla Brezilya’da ön fren kanallarına küçük kanat ekledi. Bu parça Cuma günü sadece Alonso’da vardı. Ayrıca arka lastiğin önünde gövdenin altında 3 kanallı bir düzen yer alıyordu.

 

 

 

 

 

Force India VJM03 – F-Kanal

Force India, F-kanal sistemindeki üflemeyi flap yerine arka kanatta ana plaka (mavi ok) üzerinden yapan ilk takım oldu. Bu sistem, Silverstone’de üretilmiş ve ardından Spa’da Renault, Singapur’da Red Bull ve BMW Sauber, Japonya’dan sonra da McLaren tarafından kopyalanmıştı. Bu, daha güçlü ve hassas bir çözüm. Ferrari’nin de Force India modelini benimsemesi bekleniyordu ama kendi egzoz beslemeli difüzör çözümlerine yoğunlaşmayı tercih etti.


Yorumlar

  1. alonso ferrari avatarı
    alonso ferrari

    ferrari gelişim işini red bull'a yetişinceye kadar brakmz

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bırakmaz çünkü şampiyonluk söz konusu ve Red bullunda sır gibi sakladigi guncellemeri saklarsak gayet normal bir durum daha fazlasını yapmamız gerekicek abu dabi de cok hızlı olmamız lazım aradaki fark cok az ve son yaris cok heyecanlı gecicek.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari, gelişim işini bırakmadı, güncellemeler geliyor her yarış. Umarım seneye bu durum sıkıntı yaşatmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir