Renault, Bu Seneki Gelişiminden Oldukça Memnun

yazar:

kategori:

Gelişmelerin takımı podyumun tepesine çıkmasını sağlamamasına rağmen Renault, geçen sene 8. olduğu şampiyonada bu sene 5. ve birçok yarışta Robert Kubica ile podyum mücadelesinin içinde yer aldı.

Teknik Sorumlu James Allison, bu seneki gelişim oranının 2000’lerin ortalarında şampiyonluk dönemlerinden daha üstün olduğunu belirtti.

Allison: “Bundan daha iyi bir gelişim oranı hatırlayamıyorum. Araca eklediğimiz yeniliklerin toplamda en yüksek olup olmadığını bilmiyorum ama sezon süresinde biriken tur zamanı kazanımı, kesinlikle hatırlayabildiklerimden en büyüğü”

“Amaç, araca mümkün olduğunca fazla performans eklemekti ve bu, her yarışta yeni bir şey eklemek anlamına geliyordu. En çok gurur duyduğum şey, bütün fabrikanın birlikte nasıl zorladığıdır. Tasarım ofisinden parçaları yapan çocuklara kadar araca mümkün olduğunca çabuk bir şekilde performans eklemek için çalıştı”

Allison ayrıca Spa’da ilk defa kullandıkları F-kanal övdü ve gelişimdeki en önemli etken olduğunu dile getirdi.

Allison: “F-kanalı kullanan son takımlardan biri olsak da ilk seferinden itibaren çalıştırabilmekten ve tek flap yerine arka kanadın ana plakasını etkisiz hale getirmeyi deneyen ilk F-kanal olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Böylece daha büyük bir etki sağlandı. Mesela Spa’da F-kanal ile kazanılan, tur başına yarım saniyeden fazlaydı”

“F-kanalı pakede eklemek, R30’un tasarımında böyle bir şey düşünülmediğinde oldukça zorlayıcıydı. Sonuç olarak bunu ilave etmek için harcanan çaba da önemli ölçüde oldu”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Allison'un bugüne kadar gördüğü en büyük gelişim oranıymış.Mclarenin f kanalı ile kazanılan gelişim.Peki siz f kanalın ilk kullanıldığı yere yani spa ya kadar ne yaptınız ne kadar kazandınız?Peki bu araçta Alonso'nun geri bildirimleri ne oranda kullanıldı?
    Bakalım seneye nerede olacaksınız, bakalım kubica neler katacak.

  2. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    reno her zaman icin en dayanıklı araclardan biri olmustur 2005 de kiminin mclerenı 2006da schuminin ferrarisi motor patlatmaktan sampiyon rahat bi sekilde olmustur seneye bence petrov yerine kimi veya baska bi pilot gelmeli.

  3. Kubica gibi aracı son sınırlarına kadar zorlayan bir pilota ship oldukarı içinde çok şanslılar

  4. r25 ve r26 o kadar iyi araçlardı ki, zaten sene başından çok hızlıydılar. Bu seneki araç ise potansiyele sahip ama o kadar hızlı bir araçta değildi. Evet gelişim hızları iyi olmuş, ama 2008 de daha iyiydi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir