McLaren: "Gelişim Yeterli Olmadı"

yazar:

kategori:

Red Bull’un Brezilya’da şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından McLaren şimdi ikincilik için Ferrari ile mücadele ediyor.

Sezonun ilk yarısında McLaren, Ferrari’ye karşı güçlü görünüyordu ama ikinci yarıda Maranello kökenli takımın gelişimi ve aldığı üç zafer, onları tekrar mücadelenin içine soktu.

Son yarışa girilirken McLaren, Ferrari’nin 32 puan önünde ve kazanılabilecek azami puan 43. Ama buna rağmen İtalyan takım, Abu Dhabi’ye güçlü gidecek ve önemli bir tehdit oluşturuyor.

Neale, takımın ortaya çıkardığı yeniliklerin bekledikleri karşılığı almadığını ifade etti.

Neale: “Bu durumda işi başarmak için yeteri kadarını yapamadık.”

“Gelim yarışında yeteri kadar hızlı değildik. Sezonun ilk bölümünde Red Bull, Ferrari ve hatta Mercedes, araçlarında çok güçlü yenilikler bulundurdu”

Ama Neale, şampiyon olamamalarının, bu sezonu başarısız kılmadığını belirtti.

Neale: “Bizim tarafımızda bunu bir başarısızlık olarak görmüyorum. Bütün sene zorlu bir görev oldu.”

Neale, bu seneki yakın mücadelenin, McLaren’in zayıf başladığı ve sonrasında ilerleme kaydedip neredeyse 3 saniye kazandığı geçen seneye kıyasla çok daha zorlayıcı gelişim çabaları gerektirdiğini kabul etti.

Neale: “Öndeki sert mücadelede zorlayan olmakla, herkesin artık çoktan gözden çıkardığı unutulmuş biri olmak arasında büyük bir fark var”


Yorumlar

  1. mcl- attack avatarı

    Gelecek sezon güzel bi araç gelicek ama..

  2. Mclaren esnek ön kanat olayıyla yenildi , ferrari ve redbull bu noktada büyük avantaj sağladılar. fıa yasaklayıncada artık olan olmuştu…

  3. f-duct önemlidir ama tek başına her şey değildir neden mi esnek ön kanattaki 10 mm esneme bazı pistlerde tur başına 0.3 sn ye kadar kazandırıyor + egzos beslemeli difüzörün çalıştırılamaması göze batan en büyük noktalar, işler sadece f-duck ile yürümüyor

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer Ferrari takımı, Mclarenin f kanalıyla gereğinden fazla oyalanmasaydı şimdi çok daha iyi bir yerdeydi.Mclaren bu avantajına (f kanal adaptasyonu) rağmen geride kalmıştır.Martin : Her yarış 0,2 saniye gelişmezseniz geride kalırsınız dediği zaman taraftarları da sezon içinde her zaman en iyi gelişen mclarendir diyorlardı.Papaz her zaman pilav yemezmiş.

  5. Bir de emin olmadan, Ferrari hep difüzör üstünde çalıştı ve ilerledi. Biz ise hep ön ve arka kanat la uğraştık. Difüzörle ilgili bir gelişim sergiliyemedik.

  6. Bu seneki araç sezon boyunca yeniliklere cevap vermedi. Özellikle egzoz gazı beslemeli difüzör iyi değildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir