Alonso, Red Bull'un Ne Yapacağını Aklına Takmıyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Abu Dhabi’de ikinci olması durumunda başkasının aldığı sonuca bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Vettel’in Webber’e yardım edip etmeyeceği konusunda büyük bir merak varken Alonso, Red Bull pilotlarının ne yapacağı ile ilgilenmediğini belirtti.

Alonso: “Pazar öğleden sonra ne olacağını düşünmek için bir saniyelik enerjimi bile harcamayacağım”

“Hafta sonu için doğru bir şekilde hazırlanma adına Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak çok daha fazla şey var. Şu andaki tek yörüngemiz, yarışı kazanmak veya ikinci olmak. Hedef bu. Bu sene yapabileceğimiz bir şey olduğunu düşünüyorum”

“Yarışı birinci veya ikinci bitirmeye çalışmaktan başka bir şey yapamayacağımızı düşünüyorum. Şampiyonluğu matematiksel olarak bu şekilde kazanıyoruz. Amacımız bu. Ve yarından Pazar gününe kadar hazırlıklarımız, bu hedefe ulaşmak için olacak.”

“Cumartesi günü ilk çizgi mümkün. Pol pozisyon da iyi olur. Sonrasında ise tek hedefimiz, yarışta birinci veya ikinci olmak. Ama ilk ikide yer almazsak, diğerlerinin ne yapacağına bakacağımız da doğru”

Alonso Pazar günü kazanamazsa da 2010 şampiyonasından büyük hayal kırıklığı yaşayarak ayrılmayacağını dile getirdi.

Alonso: “Açıkçası son anda kaybederseniz kendinizi üzgün hissedersiniz. Ama benim durumumda 2010’da hayal kırıklığı duyacağım bir şey olmayacak. Son iki sene S3’e kalabilmek için mücadele ediyorduk ve ayrıca 2009’da Ferrari’nin zor zamanları olmuştu”

“Bu yüzden ilişkimizdeki bu ilk sene kendimizi, hız açısından çok egemen iki Red Bull’a karşı koyduk. Bu yüzden genel olarak Pazar günü olacaklar sorun değil. 2010 harika bir anı olacak.”

Ferrari pilotu, alacağı şampiyonluğun Almanya’daki takım emri tartışmaları nedeniyle lekeleneceği konusunu düşünmediğini söyledi.

Alonso: “7 veya 25 puan farkla kazanmak bana göre şu anda çok önemli değil”


Yorumlar

  1. 8 puan farkla kazanirsa birsey degisecek mi saniyorsun? anlayisiniz bu kadar iste, olayin ahlaki kismini goremiyorsunuz..

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ahmet yuzde yuz katılıyorum

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hiçbir şey gerçek ortamda yapılan testlerin yerini tutamaz. simulatörlere bilgisayarlara güvenmeyeceksin. mesela Virgin GP otomobilinin sadece CFD kullanarak tasarladı. ne rüzgar tüneli nede başka birşey kullanmadılar. görüyozki rekabetçi düzeyde değiller. abu dhabidede redbull-ferrari arasında 0.4 sn fark olacağını sanmıyorum.

  4. hiçbirşey gerçek ortamda yapılan testlerin yerini tutamaz. simulatörlere bilgisayarlara bile tam olarak güvenmeyeceksin. mesela Virgin takımı otomobilinin sadece CFD kullanarak tasarladı. ne rüzgar tüneli nede başka birşey uyguladılar. otomobil rekabetçi düzeyde değil. redbull'un ferrari'DEn 0.4 sn hızlı olacağınıda sanmıyorum.

  5. Allahıma dua ediyorum inş Alonso 7 puanın üstünde şampiyon olurda sizin gibi ahlak bekçilerinin ağzını bir güzel kapatır.

  6. evet ya cok komik 🙂 benim pilotu Luca gondermedi, Kimi Ferrari den yilda 50 milyon alirken, Alonso yu ustune para vererek soktular Ferrari ye, Ferrari de bunu kabul ederek karakterini belli etti zaten, tencere yuvarlandi kapagini buldu sonucta 🙂 36 yasinda bi adamim aslan sutumu de ictim, eyvallah 🙂

  7. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    doğru gazeteci dövmek,ağlayan çocuğa gülmek insanlıktı pardon.zaten göremessin gözlerin kör olmuş..ama o 45 numara ayakkı izi ne yakıştı be.lönk diye tam ortaya gelişine çaktı luca.bir paçavra gibi kullandı ve attı.önemsemedi,umrunda bile olmadı.hahahaahahahahahahaahahahahaa çok komik dimii?hadi üzülme üzülme affettim seni senden insansın 😀 komik şey.hadi git iç bahaaam sütünü.

  8. Benim pilotum bi sana yapti galiba o hayvanligi? Baska bi yerde goremedik de 🙂

  9. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    sen anlamassın.hepsinin gerçek olduğunu biliyorsun.senin hayvandan aşşağılık pilotunun ne olduğunuda biliriz biz.

  10. hikayeleri cok seviyosun sen galiba 🙂 kim anlatti bu masallari sana? :))

  11. 08Alonso| SF avatarı

    0.4 değilde 0.2 felan olur inşallah.

  12. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    bana şunların hesabını ver.
    1999 melbourne ve pek çok dc-mika olayı.
    1999 schumi-irvine
    2001 schumi rubens
    2002 schumi rubens
    2003 schumi rubens
    2003 jpm birinci pilot olmak isterim
    2005 jpm kimi
    2006 massa-schumi (suzuka da start finish düzülüğnde yavaşlamak)
    2007 massa kimi brazilya. (massa ağzıyla söylüyor)

    bak redbulla nasılda döndü,şimdi son virajda yol verse temizmi olacak?
    mclarene şans gelse button yardım etse temizmi olacak.button kaç kere yardım edicem dedi.

    7 puandan fazla fark olursa ne diyeceksin.Bana Kanada ve Valencia'Nın hesabını ver.Bana 2007 de o dışarı taşmanın hava-yakıt sıcaklığının hesabını ver.

    Bunların hangisi daha temiz?Senin aklın Luca'nın kimiye attığı o 45 numara ayakkabı izinde kalmış.

  13. Alonso`nun gece gunduz hesap yaptigina eminim 🙂 Ben dahil F1 dunyasinin cogu boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyor, kusura bakma Alonso, umarim Webber kazanir..

  14. umarım.

  15. olsun neticede vettel olamıyormu? ha alonso şampiyon, ha vettel değil benim için aynı 🙂

  16. ispanyol medyasının iddiasına göre ferrari simülatörü, rbr'nin 0.4 saniye hızlı olucağını gösteriyormuş. umarım öyle değildir.

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bence alonso biraz hesap yapmalı çunkü reddbulların 1-2olması halınde buda %99 gibi büyük bi olasılık çünkü redbulun hızını soylememe gerek yok alonso 3. olsa bile redbuldan webber 1. olursa sampiyon webber oluyor o yüzden alonsonun isi cokta kolay deil

  18. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    Bu seneki en iyi demeci.Ama herşeye rağmen enzından 8 puan farkla şampiyon olmasını istiyorum.Kendimiz için değil,başkalarına koz vermeyelim diye.

  19. 08Alonso| SF avatarı

    "Bu yüzden ilişkimizdeki bu ilk sene kendimizi, hız açısından çok egemen iki Red Bull'a karşı koyduk. Bu yüzden genel olarak Pazar günü olacaklar sorun değil. 2010 harika bir anı olacak."

    !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir