Vettel, Webber'e Yardım Edebileceğini Yine İma Etti

yazar:

kategori:

Yas Marina’daki sezon finali öncesinde Vettel, Mark Webber’in Abu Dhabi’de yardıma ihtiyacı olabileceğinin farkında.

Red Bull Racing yetkililerinden gelen açıklamalar, takım emri uygulanmayacağı yönünde ve Vettel, ne yapacağını henüz belirgin bir şekilde söylemedi ama patronlarına karşı olan sorumluluğunun bilincinde olduğu ifade etti.

Vettel: “Bana göre çok açık. Olacak çok şey var ve o zamana gelene kadar daha önemlileri var; aracı yarım hazır etmeli, sorunsuz bir sıralama geçirmeliyiz, geçen sene oldukça zorlayıcıydı”

“Yapılacak çok şeyin olması ile birlikte enerjimizi, Pazar günü olacakları düşünmekten daha önemli şeylere harcayabiliriz. Eğer Pazar günü o durum oluşursa, takım asına sürdüğümüzü biliyoruz”

“Yakınlaştığımız bazı durumlar oldu ve pek iyi sonuçlanmadı. Bu yüzden esas hedef, bunun tekrarlanmaması. Geriye kalanı ise göreceğiz”

Vettel, bu hafta sonu için yaklaşımının sadece galibiyet odaklı olacağını ve sonrasında şampiyonluk durumuna bakacağını söyledi.
 
Vettel: “Oldukça kolay. 40 sene önce pilotların taktikleri yoktu. Tam gaz gidiliyordu. Son birkaç yarıştır bu benim yaklaşımım oldu. Uzun bir hafta sonu olacak. Elimizden geleni yapıp, kendimizi Kore ve geçen haftaki konumlara yerleştirmeye çalışacağız.”

“Hedef net. Hızım bütün sezon vardı ve benim için en kolay sezon olmadı. Hâlâ takipteyiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

“Ama hafta sonuna girerken açık favoriler Mark ve Fernando. En iyi yarışımı çıkarmaya çalışacağım. Sonrasında ise işler, diğer iki adamın nerede olacağına bağlı”


Yorumlar

  1. afedersinizde icab ederse yarışta webbere s.s.(seve seve)yardım edecek.eli mahkum ayağı gardiyan.

  2. Bu zamana kadar nerdeydiniz diyorum mateschitz, horner, vettel ve diğerleri!! Sebastian'ın yarış içinde şampiyon olabilecek pozisyona gelebileceğine ama kazanabileceğine inanmıyorum.Eğer takım emri uygulanacaksa uygulanır, yok ben yarış içinde esnek bir strateji uyguluyıcam dersen başına iş açarsın.Red Bull yönetimi bu arada nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamıyorum, takımlar şampiyonu olduk zaten pilotlarda kaybetsek de birşey olmaz gibi bi havaları var.Bu takıma horner'ın yerine bir beyin lazım diyicem ama oda yukarıdan bastırılıyor.Malum dieter mateschitz avusturyalı yarı alman.Umarım üçüde elinden geleni yapar ve kazanan webber veya fernando olur.

  3. Sebastian bana göre iyi niyetli bir pilot.Severimde kendisini.Bu sene şampiyonlugu hakettimi sorusuna gelince son yarışlardaki performansıyla evet.ama aklı basına geç geldi.iş işten geçti belkide.son yarısta elbette sansı var şampiyon olabilir ama baktı olmuyor artık webbere devretme zamanı geldi.

  4. Şımartıldığı doğru ama hızlı bir pilot inkar edemezsin.geriden tırmanma konusunda ingiltereyi hatırlatırım.

  5. bravo sebi yapman gerekende bu son tura kadar şampiyonluğu kovala ama olmuyorsa takım arkadasına bırak şampiyonluğu

  6. Şu an itibariyle takım emrinin verildiğini düşünüyorum. Konuşmalar ise reklam gündem amaçlı. Gerçekten şu anki durum çok ilgi çekici. Eğer brezilyada olduğu gibi bir tablo oluşursa Vettel yol verecek ve bunu güya takım söylememiş olacak.(Örnek Schuminin Rosberge yol vermesi). Böyle bir senaryo karşısında stratejinin şimdiden belirlendiğini düşünüyorum. Zaten öyle bir durumda Vettelin yol vermemesi çok saçma ve garip olur.
    Birde takım emri konusunda değişikliğe gidilmeli. Eğer bir pilotun şampiyonluk şansı matematiksel olarak bitti diğer pilota yardım için takım emri olmalı. Böylece takımın yarış içerisinde pilota yardım katsayısı arttırılmış olur. (Zaten şu an şampiyonluk şansı bitmiş bir pilot diğerine yol verdiğinde adı yardım oluyo. Bu takım emri değil mi şimdi. Ha yarışta istemişsin bunu ha yarıştan önce. Herkes birbirini kandırıyor)

  7. Herkes konuşuyor valla. İyide reklam yapıyorlar; ancak şampiyonluktan daha iyi imaj ya da reklam yok bana göre. Takım emrine gelince zaten şu an verilmiş olduğunu düşünüyorum. Yani öyle bir tablo oluşursa ve son viraja kadar devam ederse Vettel yol verecek. Bunun adı da takım emri değil de Vettel kendi istedi olacak. Zaten takım emrinde değişikliğe gitmeliler bence. Bir pilotun şampiyonluk şansı matematiksel olarak bittiğinde takım emri uygulanmalı diye düşünüyorum.

  8. gayet mantıklı massada aynı pozisyonda olsa aynısı yapacak

  9. Şov şimdi başlıyorr :))

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber'e yardım edecek misiniz?
    Vettel:Ben piste ilk yardım için çıkmıyorum.Zaten pistte yeterince ambülans var.Ben ambülans değilim.
    Bu konuşma bir hafta önceydi..

  11. Abu dabide red bullar buldok gibi saldıracak kaybedicek bir şeyleri yok özellikle de vettel çok agresif olucaktır.tabii agresifite durumu pozisyona göre değişir.geride olan agresivleşecek.bu yarışta bir şeyler olucak gibi hissediyorum.çok konuşulacak bir şeyler………heyecanlanıyorum

  12. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    Sonunda ikna etmişler.Asi çocuk gitmiş,uslu çocuk gelmiş.Alonso'nun ne yapıp edip,Singapur gibi bir yarış çıkarması lazım.

  13. parmağa bak.bari zafer işareti yap.vetteli şımarta şımarta bu hale getirdiler.vettel çok hızlı pilot dediler.olabilir belki.(webbere göre hızlı ise geçin webber zaten hızlı bir pilot değil:diğer takımlara göre hızlı ise eee webberde diğer takımlardan hızlı webberdemi hızlı pilot.peki başka takımlarda iddialı bir takım arkadaşı olduda onu açık aramı geçti yok oda yok eee o zaman vettel şişirilmiş bir kahramandır.daha doğrusu şişirilmesine rağmen kahraman olamamıştır.daha çok pişmesi lazım.gerilerden tırmanmadada sorun yaşıyor.)ama hani nerde şu rbr ile takım arkadaşında webber gibi sıradan bir pilot iken açık ara aracının arızalarına rağmen lider olmalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir