Webber: "Son Şansım Değil"

yazar:

kategori:

34 yaşındaki sürücü bu sene ilk defa şampiyonluk mücadelesinin içerisinde yer aldı ve bazılarına göre bu Avustralyalı sürücünün son şansı.

Webber “Pazar günü bunu başarmak istiyorum, eğer başaramazsam o zaman gelecek sene tekrar deneyeceğim. Bu noktaya gelme açısından çok şanslı olduğumu biliyorum. Aç gözlü birisi değilim ancak iyi bir şans yakaladığımı biliyorum.”

“İnsan doğası gereği her zaman daha fazlasını ister ve bu seneyi şampiyon olarak tamamlarsak bu iyi olur. Ancak bu seneki şampiyonanın gidişatına bakarsak, 2-3 yarış olsaydı yine mücadele son yarışa kadar devam ederdi.”

“Uzun bir sene oldu ve sezon ilerledikçe çok fazla şey kazandık. Mücadele ettiğim rakiplerime saygım var ve bu yüzden uyanıp onları yenmek istiyoruz. Eğer şampiyon olamazsam bile fark çok az olacak ancak çok fazla anı kazanmış olduk.” dedi.

Gençlerin gelecekte şampiyonluk yolunda daha fazla şansa sahip olup olmadığının sorulması üzerine Webber “Diğerlerinin daha fazla fırsatı olacak ve Fernando biraz daha erken kazanmaya başladı.”

“Ben kariyerimde ilk zamanlarda kazanabilen bir araca sahip olmadım ve Formula 1’de bir çok kişi için durum böyle. Şu anda ise bu fırsata sahibim.”

“Eğer başaramazsam hayalkırıklığı yaşayacağım ancak yine de çok fazla olumlu şey başardık. Sezon başımda şampiyon olabileceğime ihtimal verilmiyordu ancak şimdi o mücadelenin içerisindeyim.” dedi.


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Son şansı bence seneye araba güçlü bile olsa vettel bırakmaz. Hem ben rb nin güçlü olmakla beraber diğer takımların onları yakalayacağını düşünüyorum.

  2. Red Bull'un pilot kadrosunu değiştirmemesinin bir avantajı olacağını düşünüyordum. Ayrıca Renault motorunu da hala takılı arabaya. Yani belli bir denge'den söz edebiliriz. Bu takım mühendislerinin daha az değişkenlerle karşılaşıp, geçen senelerde oluşan sorunları daha rahat çözmelerini sağlıyor. Red Bull'un en az 2 sene daha güçlü bir takım olacağını söylemek yanlış olmasa gerek.

  3. ilginç olan nokta;mattesichtz pilotlarda şampiyon olmazasak sene oluruz diyor.webber de bu sene olmazsa seneyde şansım var diyor.yani rbr takım olarak gelecek yıl içinde kendine müthiş güveniyor.newey e mi güveniyorlar acaba
    seneyede aynı tablo olmaz umarım yani rbr açık ara üstün olmaz.mclaren-mercedes-ferrari-renaultda rbr kadar güçlü olurlar.aksi olursa seyir zevki azalır.

  4. efendimayin  avatarı

    Vetteli ne zaman ezdi üstün olduğu bariz olan tek yer monaco vettelin ezdiği ise bir çok.

  5. Red Bull'da olduğu sürece şansı da olacaktır bence. Motivasyon olarak üst seviyedeydi 2009'da da 2010'da da. Kendinizi motive edebiliyorsanız, elinizden gelenin en iyisini de yapmaya çalışırsınız. Hem de Webber gibi zor bir kariyer geçirdikten yıllar sonra kazanmaya başlamışsanız tadından da yenmez.

  6. Vetteli sezonun ilk yarısında yada ortasında ezip geçen kimdii ?

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Erken konuşmak yanlış ama Vettel bir daha bu şansı sana vermez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir