Massa, 2011'de Daha İyi Olacağından Emin

yazar:

kategori:

Massa “Neler yapabileceğimi biliyorum ve  şampiyonlukla birlikte galibiyet mücadelesi verebileceğimi biliyorum. Daha önce bunu bir çok kez yaptım.”

“Medyadan çok şey duyuyor olabilirsiniz ancak onlar sadece şu anda olana bakıyorlar. Onlar asla geçmişi hatırlamazlar ve geleceği de göremezler. Sadece yarış yarış ne olduğuna bakarlar. Bu yüzden söylenenleri fazla takmıyorum. Ben sadece neler yapabileceğimi düşünüyorum.”

“Bu seneki sorunumu çözersem tekrar mücadelenin içerisinde yer alacağımı biliyorum ve bunun için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Massa ayrıca Alonso’nun bu sene şampiyon olması halinde İspanyol sürücünün otomatik olarak Ferrari’de 1 numara olacağı iddialarını kabul etmiyor.

Massa “İnsanlar geçmişi unutuyorlar. Kimi 2007’de şampiyon olmuştu ve 2008’de ben şampiyonluk mücadelesi verdim. Bu tür şeyler başıma ilk defa gelmiyor.” dedi.

Massa ayrıca Alonso’nun şu ana kadarki en güçlü takım arkadaşı olduğu iddialarını da kabul etmedi.

Massa “Tabiki o çok güçlü bir sürücü ancak benim her zaman Michael Schumacher ve Kimi Raikkonen gibi güçlü takım arkadaşlarım oldu.”

“Bu yüzden pek büyük fark yok ve güçlü sürücülerle takım arkadaşı olmayı biliyorum. Ben de her zaman güçlü oldum.” dedi.

Massa, bu seneki asıl sorununun Bridgestone lastiklerini sıralamalarda ısıtamaması olduğunu yineledi.

Massa “Bu sene olanların özeti bu. Geçen seneki lastiklere göre büyük değişiklik oldu ve benim için en kötü şey buydu. Pirelli’ye geçince de büyük değişiklik olacak ve umarım benim için tam tersi bir gelişim oldu.”

“Lastikler araç üstünde çok önemli etkiye sahipler. Bu sene en önemli şey lastikleri sıralamalarda ilk turda gerekli sıcaklığa çıkarmaktı ve bu benim için büyük sorun oldu.”

“Sıralamalarda yapabileceklerinizi yapamazsanız, yarışa da ilk sıradan başlamayacağınızı bilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. kerim sisman avatarı

    ben emin değilim…

  2. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ'nin MASSA'ya bir şampiyonluk borcu olduğu unutulmamalı… 2008 yılında MASSA'nın hataları olmakla birlikte temel hata FERRARİ garajındaydı… Özellikle 2008 Hungaroring deki ve Singapur'daki olayları unutmalayalım…

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aptal F1 basını! Aynı tuzak soruları birkaç gün önce Alonso'ya sormuşlardı.
    Ne Massa ,Alonso'nun şu ana kadar ki en güçlü takım arkadaşı olduğunu söyleyebilir.Ne de Alonso, Massa'nın şu ana kadar ki en zayıf takım arkadaşı olduğunu söyleyebilir.Böyle sorulara cevap bekleyen zavallıların amacı nedir acaba.Kimlerin adına bu tür lüzumsuz soruları soruyorlar acaba.İki sürücüyü birbirine düşürmek mi isterler acaba.Yoksa psikolojik olarak adam zayıflatma ve baskı merkezinin ismi F1 medyası mı?

  4. geçtiğimiz yıllarda "poleyi alıp galip geliyor" diye eleştiriliyordu massa. sıralama performansı bu kadar başarılı olan bir pilot, bir anda sıralama seanslarında nasıl araç sürüleceğini mi unuttu? yoksa önceki senelerde pole pozisyonu felipe'ye hediye paketi halinde mi veriliyordu?

    adam çıkmış sorununu açık açık söylüyor. ama bağcı dövmek zihniyetinde olan bazı arkadaşlar, adamın "sebep bu" dediği söze kulak asmadan kafadan işi bitirimeye hevesleniyor.

  5. bu senenin bitmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum. çok ilginç bir problemle karşılaştı felipe. ve maalesef etkisi geçecek bir şey değildi. araçta hata olsa onarır ya da değiştirirsiniz, pilotta formsuzluk olsa motive eder daha fazla çalışmasını sağlar düzeltirsiniz. ama sorun bu denli aşılması güç olunca telafi edebilmek için 1 yıl bile yetmiyor, hatta gelecek yıl da aynı lastikler olsa yine çözülemezdi bence.

    her zman olduğu gibi elmayla armutu karıştıranlar, felipe'nin dediği gibi dünü hatırlamayıp yarın ne olacağını bilmeyenler açmış ağızlarını ahkam kesiyorlar.

    bu filmi 2008 başında da görmüştük. neredeyse tanrı ilan edilen raikkonen'in yanında ışıl ışıl parlıyordu massa. unuttunuz mu, yoksa unutmuş gibi yapmak işine mi geliyor bazılarının?

    felipe'den başka hangi pilot, schumacher, raikkonen ve alonso gibi 3 büyük pilotun yanında takım arkadaşı olabildi? başka hangi pilotta bu kadar yürek var, hangisinin mücadele azmi felipe kadar yüksek?

    sıkıp sallamak yerine seneyi bekleyin.

  6. ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ  avatarı
    ₫ä٢ŧђ-๓ąปĽ

    sen gördüğünüde anlamıyorsun,okuduğunuda.yada anlamak istemiyorsun.umarım pazar günü susmanınızın zamanı gelir çünkü mclarenden daha sinir bozucusunuz.

  7. efendimayin  avatarı

    Evet bence massa artık 2. sürücü zamanında rubensde kendine gelecek sene şans verileceğini sanmıştı ama yanıldı. Alonso takımda çok baskın ve bence ferrari için pistteki en uygun sürücü karakter olarak.

  8. Massanın torbasını dikmişler haberi yok.alonsonun olduğu yerde şampiyonluğun medyan bankan yoksa 2.pilotsun.işine geliyosa.gerçi massanın talipleri de kapıda beklemiyor ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir