Mercedes, "Üreticiler Şampiyonluğu" İsminin Değişmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Daimler’in patronu Zetsche, Red Bull’un bu sene Takımlar Şampiyonluğunu kazanmasından dolayı memnun değil.

Haberlere göre Zetsche, şampiyonun araç üreticisi olmayan bir şirket tarafından kazanılmasından dolayı kızgın ve FIA’nın “Dünya Üreticiler Şampiyonu” ismini değiştirmesini istedi.

Moncet “BMW’nin F1’i terketmesinde Mercedes, Toyota ya da Renault karşısında alınan mağlubiyetler etkiliydi ancak bunlara Red Bull da dahildi!” sözlerine yer verdi.


Yorumlar

  1. FIA constructor yani üretici kelimesinin tanıtımını sadece motor üretmekle sınırlı tutmamış. Kurallara göre şasi üreten kişi de üreticidir. Bu göz önüne alındığında Mercedes gereksiz bir tartışma çıkarmış ve Red Bull'un araç ürettiğini unutmuş. Tamam adamlar bir otomobil üreticisi değil ama Benetton araba mı üretiyordu sanki? Ligier de mi üreticiydi.

    Kurallar üreticinin tanımını yapmasa takımlar şampiyonluğu olarak adı değilsin diyeceğim de tanım yapılmış. Ama pratik olarak hala takımlar şampiyonluğu diyoruz tabi ki.

  2. Utanılacak hallerine hala çıkıp konuşuyorlar ya pes artık..Bir içecek firması spora giriyor ve bir yıl öncesinin şampiyon takımını satın alıp onlara eziliyorsunuz ve hala cıkıp konusuyorsunuz pes doğrusu dilin kemiği olmayabilir ama susmakta bir erdemdir…Bu insanlar kendi araçlarını kendi üretiyorlar yani üreticiler…

  3. Nasıl Red Bull araç üreticisi değil? Müşteri aracı mı kullanıyorlar? Ki zaten artık müşteri aracı kullanımı da yasak. Her takım kendi aracını üretmek yani üretici olmak zorunda.

    Bu mantıkla gideceksek Williams'ın 9 şampiyonluğunu da saymayalım. Geçen seneki Brawn'ın şampiyonluğunu da çöpe atalım.

  4. neden, mühendislik ve teknoloji konuşmuyor mu?

    siz de çıkın sizde konuşturun. susanlar ayrılıyorlar bak. susma sustukça sıra sana gelecek 🙂

  5. Dieter Zetsche saçmalamış resmen Redbull o mükemmel araçla şampiyonlugu bu sezon fazlasıyla haketti.

  6. Arkadaş kıskanma sen de yap adam gibi bir araç sen de al takımlar şampiyonluğunu. Bu ne çekememezlik böyle. İlk önce F1 için adam gibi kaynak ayırın ondan sonra konuşun.

  7. Çok yanlış bir yaklaşım bence.Neden derseniz Renault Mclaren Ferrari Mercedes karşısında alınmış bir şampiyonluk var hemde sonuna kadar hakedilmiş bir biçimde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir