Güvenlik Aracı Kuralında Değişiklik İsteniyor

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta sonu Vitantonio Liuzzi’nin kazası sonucu güvenlik aracının piste girmesinden sonra tur yiyen araçlar konvoyun ortasında kalmış ve diğer sürücülerin tur bindirmesinde tam bir kargaşa yaşanmıştı.

Adrian Sutil “Tam bir kargaşaydı. Ben geçen seneki kuralın tarafındaydım, o zaman turunu geri alabiliyordun ve bu iyiydi.”

“Tur bindiren araçlar nedeniyle çok sorun oldu. Mesela Singapur’da Webber-Hamilton kazası Webber tur bindirmeye çalışırken oldu. Virgin aracı viraj çıkışında yavaş kalınca kaos olmuştu.”

“Sao Paolo’da da benzer olay yaşandı ve hatta daha da kötüydü. Nerede olduğuma dair bir fikrim yoktu. Fernando Alonso bana tur bindiriyordu ancak bunu bana kimse bildirmedi. Onun Felipe Massa mı yoksa Alonso mu olduğunu anlamaya çalışıyordum çünkü Massa benim arkamdaydı. Sonunda izin vermeye karar verdim ve beni geçti. Her şey çok karışıktı.” dedi.

Rubens Barrichello “Formula 1’de biraz esneklik olsun istiyorum çünkü Brezilya’da tur yiyenleri mücadelede görmek kesinlikle daha iyiydi ve ben de onlardan birisiydim. Ancak böyle olunca Monaco’da yağmurlu bir yarışta ne olacağı akıllara gelir.”

“Belki bir yarıştan diğerine esneklik olabilir. Ancak şov için daha iyi olacağı kesin.” dedi.

Robert Kubica “Eski kural daha iyi olurdu ancak yine de çok zor olacak. Kuralların olumlu ve olumsuz yanları var. Sürücülerin grubu yakalaması gerektiği için daha fazla zaman alır ancak taraftarlar için karışık olur. Güvenlik aracından sonra herkes mücadele görmek istiyor.” dedi.

Nick Heidfeld “Toplantılarda bu konuyu görüştük. Daha önce bu kural vardı ancak bir kere tehlikeli bir durum olmuştu. Ancak bu kuralda da tehlike var. Tur yiyen araçlar grubun ortasında kaldığında size yol verirken siz onları göremeyebiliyorsunuz. Yarışın tekrar başlangıcında gerçek sıralamanın olmasını tercih ederim.” dedi.

Stefano Domenicali “Brezilya’da yarış tekrar başlarken atak yapamayacağımızı biliyorduk. Fernando’nun son turlarda bunu yapabildiğini gördük, önü açıkken saldırabiliyordu ve atak yapmak mümkün değilken pozisyonumuzu koruduk.”

“Tur yiyenlerin bu şekilde olmasının kimse için iyi olmadığını gördük. Bu hem sürücüler hem de güvenlik aracı için sorun. Bunu konuşmamız lazım çünkü çok iyi bir kural değil.” dedi.

Nico Rosberg ise kuralda bir sorun görmediğini söylüyor.

Rosberg “Herkese açık olduğu sürece kontrol edilemeyen bir durum olarak görmüyorum. Bu herkesin geliştirmesi gerektiği bir durum vu yüzden tur yiyen herkese durum söylenmeli.”

“Ben tur bindireceğim sırada önümde benim tur bindireceğimi bilmeyen 3 sürücü, arkamda ise beni geçmeye çalışan 2 sürücü vardı.”

“Takımdan ve yarış kontrolden sürücülere daha iyi bilgi verilmeli. Bu yüzden bir anda kuralın değişitirilmesi gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. ne zaman istenmedi ki demek ki herkesi memnun edecek bir formül yok

  2. herkes geçen yarıştaki pozisyonuna göre konuşmuş; daha doğrusu kıvırmış.

    ne kadar saçma bir şey olduğunu cümle alem gördü. alonso ile webber arka arkaya; ama aralarında 4 araç var. alonso ve hamilton arka arkaya; arada 7 araç var! garibim alonso'ya atak yapmak düşüncesiyle lastiklerini değiştirdi sözde, ama saçma sapan kural yüzünden tur yiyen pilotların arkasında tıngır tıngır gitmek zorunda kaldı.

    tur yiyen pilotlar da yukarıda kıvırdıkları gibi masum falan değiller. bir alguersuari (ya da buemi), tur bindiren alonso'ya yol vermemek için adeta bir tarafını yırttı. "hayrıdır bir şeyin mi var" diyesim geldi benim bile; kaldı ki pilotar nasıl çıldırmıyor anlamış değilim.

    olay aslında basit; pit yolu açık olacak, araçlar SC girerken pite girebilecekler ve buna ilave olarak tur yiyen araçlar SC aracı PİSTİ TERK ETMEDEN önce gerçek yerlerine geçecek. daha sonra SC pistten ayrılacak. ama bunu düşünecek bir beyin var mı FIA'da, bilemem.. demk ki yok ki, hala saçmalıkları izlemeye devam ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir