Abu Dhabi GP 2. Antrenmanlar – Hamilton Lider

yazar:

kategori:

Hamilton günü 1.40.888’lik derecesiyle ilk sırada tamamlarken sabah seansının lideri Red Bull pilotu Sebastian Vettel 2. sırada kaldı.

Şampiyona lideri Fernando Alonso’nun 3. olduğu seansta, kendisini en yakından takip eden sürücü olan Mark Webber 4. sırayı aldı.

Robert Kubica yine iyi bir antrenman seansı geçirdi ve 2. seansı Ferrari sürücüsü Felipe Massa’nın önünde 5. sırada tamamladı. Massa, seansın bitmesine yaklaşık 20 dk varken sorun yaşadı ve aracı yol üstünde durdu. Yapılan açıklamalarda aracın yakıtının bittiği söylendi.

Seansın son bölümünde genelde yumuşak lastiklerle ağır yakıt sürüşü gerçekleştirildi ve tur zamanları pek gelişmedi. Ferrari takımı, özellikle süper yumuşak lastiklerde aşırı ufalanma sorununun yaşandığını ifade etti ve bir çok takım benzer açıklamalar yaptı.

Vitaly Petrov, kendi standartlarına göre sorunsuz bir hafta sonu geçiriyor ve Rus sürücü ikinci seansı 7. sırada tamamladı. Onu Mclaren’den Jenson Button ve Force India’dan Vitantonio Liuzzi takip ederken 10 ve 11. sıraları Mercedes sürücüleri aldılar.

Poz  Pilot              Takım                   Süre      Fark
1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m40.888s
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m41.145s + 0.257s
3. Fernando Alonso Ferrari 1m41.314s + 0.426s
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m41.315s + 0.427s
5. Robert Kubica Renault 1m41.576s + 0.688s
6. Felipe Massa Ferrari 1m41.583s + 0.695s
7. Vitaly Petrov Renault 1m42.096s + 1.208s
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m42.132s + 1.244s
9. Tonio Liuzzi Force India-Mercedes 1m42.203s + 1.315s
10. Nico Rosberg Mercedes 1m42.222s + 1.334s
11. Michael Schumacher Mercedes 1m42.246s + 1.358s
12. Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1m42.449s + 1.561s
13. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m42.535s + 1.647s
14. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m42.768s + 1.880s
15. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m42.914s + 2.026s
16. Nick Heidfeld Sauber-Ferrari 1m42.950s + 2.062s
17. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m43.128s + 2.240s
18. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m43.584s + 2.696s
19. Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 1m45.180s + 4.292s
20. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m45.259s + 4.371s
21. Jarno Trulli Lotus-Cosworth 1m45.612s + 4.724s
22. Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 1m46.053s + 5.165s
23. Christian Klien Hispania-Cosworth 1m47.210s + 6.322s
24. Bruno Senna Hispania-Cosworth 1m47.434s + 6.546s

 

Abu Dhabi GP Fotoğrafları İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    Geçen hafta vettel 1 webber 2 diyenler şimdi alonsonyla hamilton kazanır diyor.Allah akıl fikir versin ne diyim. 🙂

  2. sırf almanyada ki takım emrinden ve red bull un sezon boyunca Webber e aldıgı tavır yüzünden dolayı webber şaampiyon olsun istiyorum ama bu seferde Hamilton en hızlı cıktı, varmı böyle tezat bi durum =)
    yarıs sonunda ise alonso 6 puan la sampiyon olursa hiç hak etmedigini düşünecegim. o takım emrini gölgede bırakacak bir sekilde sampiyon olsun, yada olmasın….
    bu söylediklerimden büyük ihtimalle alonso taraftarları pek hosşanmayacaklar belki ama takım emrinden nefret ediyroum, hamilton yada alonso sırf bu yüzden 1 sampiyonluk kacırdılar 2007 de tekrar baskasının basına gelmesin. kim hak ettiyse o olsun….

  3. kerim sisman avatarı

    ferrari ve gazozcular fazla kasmadı bence. monaco gibi yer. ufrak bi hatayla aracı dağıtırsın valla. onemli olan sıralama.

  4. son yarış bu kadar yakın bir mücadele olucak.sonuçta bütün pilotlar var güçleriyle zorluycaklar.bana hamilton yada vettel birilerini biçecek gibi geliyo ikisi de zaten buna uygun yapıdalar 😀

  5. burak bocek avatarı

    Burada f kanal sistemine epey yük düşecek,frenler yine çok önemli.Kayıp taşan ve spin atanlar fazlasıyla mevcuttu.Karışık bir sıralama seansı olucak gibi.Alonso son hızlı turunda arkadan kayma sorunu olduğunu söyleyip pite yöneldi.Sert lastikte iyiz yumuşakları çok iyi çalıştıramadık gibi.Mclaren den bir süpriz bekliyorum.Lewis varını yoğunu ortaya koyucaktır.Aracın suyunu çıkartabilir=)

  6. işte hamilton böyle bir adam yeri gelir en koyu alonso taraftarını bile yarışı kazanması için kendine dua ettirir 😀
    şükür allahtan alonso hiçbir zaman o konumda olamadı bizim için 😀 hep tam tersini diledim onun için
    yalan yok 😀 umarım o günleri hiç görmem

  7. alonso şampiyon olmak istiyorsa istemli bir şekilde diğer 3 pilotun gerisinde kalmalı diğer üç pilotun kaybedecek bişeyleri yok risk almaktan çekinmeyeceklerdir bu da onun başını yakabilir en iyisi arkalarından gitmek her türlü 4 şampiyon adayından biri çarpışacak bunu garanti edebilirim 😀
    bizim eleman ise uçarı kaçarı yok birinci olabilmek için herşeyi yapmalı 😀 bu yarışı o kazanacak çünkü kaybedecekleri en az olan o

  8. Şu tabloya bakıp bişey söyleyemiyorum.Ferrarinin tam olarak ne durumda olduğunu son antremanda anlarız mclaren burada güçlü olacaktır acaba redbul mclaren in arkasaındamı önündemi olacak veya ferrari mesela orda.Webber alonsonun arkasındamı önündemi olacak.Bügün sert lastiklerle atılan turlarda kim hangi sektörde daha iyiydi bilemiyorum.

  9. 08Alonso| SF avatarı

    Sert Lastiklerde Alonso, Yumuşak lastiklerde Hamilton çok iyi turlar attılar. Tabi Yumuşak lastikte Alonso 2kez trafikte kaldı ve sonrada pit e girdi. Hamilton da sert lastikte trafkte kalmış olabilir bilemeyiz. Sectör zamanlarına bakarsak İlk bölümde yani Sert hamurlarda atılan turlarda Ferrar'nin 2 ve 3. Sector'de hızlı olduğunu görebiliriz.

    RedBull fazla kasmadı sanırım 2.antrenmanlarda. İlk seasnta 1.sector'de 17.9 yapmışlardı şimdi 17.7 daha fazla kazanabilirler mesela 🙂

  10. Son sektörde en hızlı Lewis olmuş vay diyorum. Webber e 0.191 sn fark atmış. Muhteşem diyorum sadece.

    2. sektör de 4. , 1. sektörde Vettelin ardından 2. Çok iyi bir iş çıkarmış vallah.

    Şeytanın bacağını kıralım artık.

  11. Eray Parlak avatarı

    bence redbull şampiyon olamıyacak . redbull sezonu çok önceden bitirebilirdi. buna neden olan şeyler; *takım yönetimi takımı duygusal yönetiyor. takım emri yok diyor fakat bu camiada duygusal olursan unutulup gidersin. takım emri yapmamaları aslında iyi birşey daha rekabetçi olan kimse kazansın ama burası çok profosyonelce bir yer ve duygusallık değil mantık lider olmalı.
    * pilotları bence çaylak webber yaşı ilerlemiş olabilir ama sürekli 2. pilot diyor 2. pilot için hiçde kötü bir sonuç diyor aslında ince mesajlar veriyor fakat daha küçük şeylerde böle diyorsa rubens barrichellonun kendini dağlara taşlara vurması lazımdı ama schumacher zamanında bu mantıkla yönetilen takım neler başardı görüyoruz.
    * dayanıklılık. açıklamaya gerek bile yok diyorum

    alonsoyuda sevmiyorum fakat ufaktan ufaktan şampiyonluğa gidiyor tabikide şampiyon olursa massayı almanyanın en kral restaurantına götürüp yemek yedermesi lazım xD

  12. webberi örnek verim sana adam 2. pilot olmasına rağmen takımda bunu açıklamştı zaten ama adam şuan şampiyonluk yarışnın içinde massa arkada biyerlerde tam olarak nerde olduunu bilmiyorum ama massaya saygı duyuyorum 2008 senesi nedeniyle

  13. yarın yol tutus artıkca ufalanma sorunu azalacaktır tek üzüldğüm nokta alonso derecesini geliştrseydi yumusaklada görseydik fark nekadar. tabiki bu antreman yarın dereceler dahagelişcektir. pol lewis yada alonso diyorum.

  14. s.vettel nickli arkadaşım. söylediklerimden bir kelime bile anlamıyorsun. isterse 2. değil, 12.pilot olsun; hiç bir sebep, bir pilotun ya da aracın gerekli ilgi ve dikkati görme hakkına engel olamaz, olmamalı.

    tabi senin bu konu hakkında neden "anlamamak için özel çaba sarf ettiğini" de anlayabiliyorum. malum, tuttuğun pilot için diğer pilotun kanadını bile sökecek kadar ileri gidebilen bir takımın taraftarısın.. anlamak istememen normal..

  15. yrn vettel polü alır hamilton 2 web 3. alo da 4. olabilir ama dereceler çok ykn olacaktır pistin yol tutşu kazanmasıyla blkide tam tersi olur alo polü olur bn tamamen kndi fikrimi söledim

  16. murat levent avatarı

    Hamilton geçen senede çok güçlüydü burda, fren arızası ile kalmadan evel 1. gidiyordu. Bu senede muhtemel güçlü olacaktır. Aynen bu şekil bitsin yarış, aç gözlülüğe gerek yok 😉

    massathebest; tamamen katılıyorum arkadaşım. Adam şamar oğlanına döndü yahu.

  17. massathebest bn snn gibi düşünmüyorum massa artık 2.pilottur bu böyledir zaten 2011 dede böyle devam ederse massa 2. pilotluktan kurtulamaz(alonsoya ezilirse)

  18. massathebest ama massa sezon başından beri istenilen performası sergileyemedi sergilese bnce şuan alonso nun yerindede olabilirdi bnde fernando ulas ferrari gibi düşünüyorum artk 2011 e odaklanılmalı 2011 massanın son şansı

  19. derdimi kimseye anlatamayacağım korkarım..

    arkadaşım, massa 2011'e odaklanabilir, bizler taraftar olarak 2011'e odaklanabiliriz. ama takım odaklanamaz. daha doğrusu, "pilot seneye odaklanmış zaten" diyerek saçma hatalar yapma fırsatını bulamaz. yine en iyi stratejiyi, gereken ilgiyi ve de dikkati göstermek zorundadır.

  20. massathebest arkadaşım tmm takım hata yapmıs olabilir de massa sezon basından beri nerde yaw. massa bile 2011 odaklandı bence sende öle yap.

  21. olması gerekenlerin, doğru olan şeylerin.

    pistteki yavaş araçların yediği nanelerden bahsettim; bu haftasonu sevgili pilotun vettel'in başına (kesinlikle hiç kimseye bir şey olsun istemem) bu adamlar yüzünden bir şey gelirse, o zaman anlarsın "neyin hesabını yaptığımı".

    felipe'nin aracının başına gelenlerden bahsettim. şampiyonluğa oynamıyor diye aracın ve/veya pilotun sallandığı şüphesinden; her fırsatta massa'yı şamar oğlanına çevirmekten geri kalmayan başkan efendinin, haltı yiyen takım olunca neden suspus olduğundan bahsettim. bu susmaların, zamanında felipe'nin başına geldiği gibi şampiyonluğa mal olduğundan bahsettim. pist üstünde ya da pit stopta ne kadar salakça hata varsa felipe'yi buluyor olmasını söylüyorum. hatta hata bile değil, bunun adı açıkça "vurdumduymazlık, ihmal etmek"tir en kibar anlamıyla.

    şampiyonluğa oynamayan her pilot, aracını çeksin kenara eğer ilgi gösterilmiyorsa. ne diye canını ortaya koyuyorlar ki boş yere o halde? bari sıfır risk olur, boşa benzin ve lastik harcanmaz.

  22. webber le vettel almasında pole u kim alırsa alsın

  23. Bide yağmur yağsa ne güzel olur:)

  24. yha massathebest sn hala neyin hesbaını yapıyosun…

  25. fırsat buldukça massa'yı eleştiren ya da temposunu yükseltmesi için uyarılar yapan başkan monte efendi, bunları da görüyor musun? son 7 günde araç iki kez yolda kaldı, yarışta pitstopta da beceriksiz pit ekibi yüzünden yarışı bitti. massa'ya gelince her lafı ediyorsun ya, takıma da iki çift laf etsen lutfedip??

    şu son haftalarda şampiyonluğa giden massa olsaydı hesabını nasıl verecektiniz bu salaklıkların? ya da alonso'nun başına gelseydi ne halt edecektiniz?

    adama pitte benzin koyarken benzin pompası kırılır, "ilk kez yaşıyoruz" denir. sıralamada benzin koymayı unutacak kadar beyinsiz bir ekip; bugün 2. kere aynı hatayı yapar ama yine aynı pilot üstünde!! geçen hafta debriyaj yerinden çıkar "daha önce böyle bir arıza yaşanmadı" diyerek geçiştirilir. ışıklı sistemi kumanda eden dangalağın yüzünden 10 puan çöpe gider, 3 tur kala motor patlar 10 puan ve nihayetinde şampiyonluk uçar gider…. falan filan yine ağzım bozulacak.

    adam şampiyonluğa oynamıyor diye aracını sallıyorsanız yazıklar olsun size. yine aynı siz gerizekalı elemanlar ve yönetim yüzünden felipe şampiyonluğu kaçırdı zamanında. ama suç felipe'de; o gün "takım olarak kazanır, takım olarak kaybederiz" diye olgunluk göstermesini takım "zaten bunun sesi çıkmıyor, sallaaaa" diye algıladı sanırım. nerde saçma salak arıza hata var, gelip bizimkini buluyor.

    dediğim gibi son 7 güne bakalım. 2 arıza ve araç off pozisyonunda. yarışta lastik yerine takılamamış. kaldı ki abu dhabi'ye felipe ilk kez çıkıyor, bolca tur atıp öğrenmesi lazım. Allah'tan şampiyon adayı felipe değilmiş, ya da bunlar alonso'nun başına gelmemiş. ne diyelim, kısmet. buna da şükür..

    ona buna laf yetiştiren monte'den bir zahmet takıma da gerekli uyarıyı yapmasını "umuyorum".

    performansı iyi gözüküyor. yarın da pist soğuk olmaz ve de takımın yine ilginç şekilde felipe'yi bulan salaklıkları olmazsa eğer, super soft lastiklerin de büyük yardımıyla rekabetçi bir haftasonu geçirecektir felipe.

    şampiyon adayları olan alonso-vettel-webber üçlüsü birbirine çok yakın. belki bu isimlerin arasdında burun farkıyla vettel önde diyebiliriz.

    hamilton yine aracın suyunu sıkmaya başladı. gayet iyi gözüküyor. özellikle button ile kıyaslandığında (arada 1,25 saniye var). son 2 yarıştaki gibi kişisel hatalar yapmazsa, podyumda bitirebilir yarışı.

    pistteki kamyonlardan birisi, yine koskoca sezon boyunca yaptıkları gibi yine "normal vir F1 aracının" turunun içine etti. neyse ki hamilton, sonda yüksek hızda kerb üstüne çıkmasına rağmen aracı kontrol etmeyi başardı. koca 1 yıl her antrenman, her sıralama ve yarışta bu kamyonların seansları nasıl rezil ettiklerini izlemekle canımızı sıktık durduk. birileri bu kamyonları ve de kompleksli sürücülerini pistten uzaklaştırsın artık.

    ayna denen bir şey var; siz ona bakarak saçınızı başınızı düzeltin diye değil, arkadan gelen aracı kontrol edin diye. ama kalıbımı basarım, her yarışta tur bindirilmekten başı dönmüş olan bu kompleksli sürücüler, bu durumu kendilerine yediremeyip sırf "arıza yaratmak için" bilerek yol vermiyorlar.

  26. efendimayin  avatarı

    Evet hesap yapıyoruz burda 1 haftadır ama lewisi tüm unuttuk oda kilit rol oynayabilir.

  27. hamilton beklemediğim kadar hızlı ilk ant. vettelin öde olmasıın sebebi aracı fazla kasmasıdır galiba motorla ilgili sorun yaşamaması için 2. ant. hamiltonun arkasında kaldı alonso içinse bnce sürpriz olacağını düşünüyorum ferrari aracı ant fazla kasmaz ama yarın pol için savaşacaktır

  28. yarın yol tutus arttıkça ufalanma sorunu azalacaktır. alonso yumusak lastiklerde sorun yaşadı bu yüzden derece gelişmedi ama yarın için problem yok bence :p

  29. Hayatımda hamiltonun kazanmasını isteyeceğim aklıma gelmezdi,ama bu hafta Alonso polü almicaksa hamilton alsın:)

  30. çetin bir haftasonu olacak bu kesin.. antremanları izleyemedim ama bu hafta sonu 4 pilot neyi var neyi yok ortaya koyacak malum kaybedecek şey çok..

    kim kazanır bilemem ama bu hafta sonu kalpten öldürürler adamı…

  31. İnş yarış böyle biter.

  32. alonso yumusak lastklerle turunu geliştiremedi daha doğrusu düzgün bi tur atamadı kova cıktı onune bide cok titresim olduğunu söyledi pite girdi. mclaren hızlı gözüküyor bakalım nolcak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir