Abu Dhabi GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Geçen sene takvime giren görkemli Yas Marina pisti bize unutulmaz bir yarış sunabilir. Dört şampiyonluk adayı var ve antrenman değerlerine bakarsak yakın bir yarış seyredebiliriz.

İddaa programına göz atmak için TIKLAYINIZ

Pilotlar şampiyonluğu için ayrı bir grubumuz daha var. Yanda gördüğünüz dört şampiyonluk adayı ve oranları. Alonso şampiyonanın lideri ve eğer bu yarışta ikinci olabilirse şampiyon olacak. Eğer yarışı Webber kazanır Alonso 3. olursa bu sefer Webber şampiyon olur. Vettel’in şampiyon olmak için hem yarışı kazanmalı hemde Alonso 5. olmalı. Hamilton’un işi ise biraz mucizelere kalmış diyebiliriz. Hamilton yarışı kazanmalı Alonso puan almamalı Webber 5. olmamalı Vettel de 2. olmamalı. Zor gibi gözükse de Fomula 1 de herşey mümkün olabilir. Şampiyonluğun iki fovori ismi Alonso ve Webber mücadele esnasında bir kaza yaparlarsa Vettel’in ufak bir sorun yaşaması Hamilton için yeterli olabilir.

3 takımın performanslarını karşılaştıracak olursak antrenmanlarda gördüğümüz kadarıyla yakın bir yarış izleyebiliriz. Red Bull herzaman ki gibi hızlı olacak. Ferrari de en azından bir Red Bull’u alt edebilir. Son yarışlarda pek etkili olamayan Mclaren ve Hamilton ise burada iddaalı olacağa benziyor. Şampiyon olamasa bile şampiyonluğun kaderini değiştirebilir.

SIRALAMA

Red Bull ilk çizgi için yine en büyük favori. Webber’in şampiyonluk şansı Vettel’e göre daha gerçekçi ve üzerinde uzun zamandır büyük baskı var. Vettel ise daha rahat pole için en büyük favori. Hem kendisi hem aracı tek turda oldukça iyi. Alonso belki gerçek performansını antrenmanlarda yansıtamamıştır ama pole alma ihtimali Red Bull pilotlarına göre daha düşük. Hamilton belki süpriz yapabilir.

YARIŞ ve A Grubu (Vettel Webber Alonso Hamilton)

Yarışta ilginç şeyler olacak gibi duruyor. Özellikle Red Bull pilotlarının nasıl davranacakları nasıl strateji belirleyecekleri merak konusu. Aslına bakarsanız herşey Alonso’nun pozisyonuna bağlı olacak. Eğer Red Bull duble yapacak kadar hızlıysa yarışı muhtemelen Webber kazanacaktır. Vettel önde olsa bile Alonso 5. değilse bir şekilde Webber’e yol vermesi bekleniyor. Red Bull’un performansını göz önüne alıp Webber’e oynamak mantıklı olacaktır. Alonso’nun asıl hedefi 2. lik bu ona her türlü uyar. Hamilton da bu grubun süprizi diyelim. Mclaren için burası uygun görünüyor ve Hamilton’un kaybedecek birşeyi yok dolayısıyla baskı da yok. Aracı yeterli olmasa bile diğerlerinden daha iyi iş çıkarabilir.

B Grubu (Button Kubica Massa Rosberg)

Eğer Button aracı istediği gibi hazırlanırsa bu gruptan rahatlıkla lider çıkacaktır. Sıralamalarda genelde sorun yaşasa da farklı stratejilerle ön grupta yarışı tamamlayabiliyor. Massa bu sene çok istikrarsız sonuçlar alıyor hızlı bir aracı var ancak ne zaman nerede iyi olacağı belli olmuyor. Renault antrenmanlarda iyi gözüktü ancak bu pist onlara çok yardımcı olacak gibi görünmüyor. Diğerleri sorun yaşarsa Kubica fırsatları değerlendirebilir. Rosberg’in durumu da Kubica’ya benzer ama onun aracı düzlükleri daha çok seviyor. Benim tavsiyem bu grubu oynamayın.

C Grubu (Barrichello Hulkenberg Schumacher Petrov)

Son yarışlarda artan performansıyla Schumacher bu grubun favorisi. Barrichello veya Hulkenberg de bir ihtimal ön plana çıkabilir. Petrova şans vermiyorum.

D Grubu (Alguersuari Heidfeld Kobayashi Sutil)

Bu grupta zor gruplardan biri. Son yarışlarda iyi olan Sauber pilotlatları burada da ön plana çıkabilir ama hangisi ikiside olabilir. Sutil de güçlü bir aday. Benim favorim Heidfeld.

E Grubu (Buemi Kovalainen Liuzzi Trulli)

Bu grubun favorisi Liuzzi gibi görünüyor. Bir ihtimal Buemi de ön plana çıkabilir. Diğerlerinin tek şansı Luizzi ve Buemi’nin yarış dışı kalması.

F Grubu (Di Grassi Glock Klien Senna)

Virgin HRT’den daha iyi bir araç ve Glock sorun yaşamazsa favori. Di Grassi de ikinci aday.

Hazırlayan: TRF1.net


Yorumlar

“Abu Dhabi GP "İddaa" Programı ve Yorumları” için 15 yanıt

  1. bohttusg2, http://www.hmdiazxtgb.com auokgpacuf

  2. woutdusg2, http://www.rollgtyywq.com bsldtuhilw

  3. ptrrousg2, http://www.rivoqrozvp.com ziewzladda

  4. dnypvusg2, http://www.uavtwzbntm.com hhzxwucnod

  5. zfcoloxclwdtzhkckygb, http://www.mpezfaqqyf.com xgpxeelrez

  6. yani 1,75-2,35 oranları için kalemi eline aldığına değmez.1e 7 veren vettelin oranıda iyi.

  7. hamiltonın şampiyonluğuna 1e 100 veriyor.müthiş oran.2 rbr birbirine girerseki daha önce oldu istanbulda olmadı değil.alaonsoda sorun yaşarsa yani extra pit yada kanat kırma vs.gibi.hamiltonın şampiyonluğu mümkün olabilir.çok zor ihtimal ama olmaz olmaz

  8. ADEM ÇELİK avatarı

    Bu arada Alonso'nun şampiyonluk oranı 1,75e çıkmış
    bugün antrenman performansı bahis camialarında beğenilmemiş sanırım
    oysa bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı %80…

  9. ADEM ÇELİK avatarı

    GRUP A'DA EN İYİ KİM OLUR?
    ALONSO (yarın ilk sırayı red bul^dan herhangi biri almazsa)
    WEBBER (vettel daha hızlı ama yardımcı olacaktır)

    GRUP B'DE EN İYİ KİM OLUR?
    BUTTON
    KUBICA

    GRUP C'DE EN İYİ KİM OLUR?
    SCHUMACHER M. (kaza veya sorun olmazsa çok yüksek ihtimalle)

    GRUP D'DE EN İYİ KİM OLUR?
    KOBAYASHI
    SUTIL

    GRUP E'DE EN İYİ KİM OLUR?
    LIUZZI (kaza veya sorun olmazsa çok yüksek ihtimalle)

    GRUP F'DE EN İYİ KİM OLUR?
    GLOCK (kaza veya sorun olmazsa çok yüksek ihtimalle)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir