FIA, Bahreyn'de Sıralamalara Düzeneleme Getirecek

yazar:

kategori:

Autosport.com’da çıkan habere göre FIA, Malezya’daki durumun tekrarlanmaması için Bahreyn’de sıralamala kurallarında bir değişikliğine gidecek.

Sepang’da, sıralamaların 3.seansının sonlarında Heidfeld ve Alonso hızlı turlarını atarken diğerleri yakıtlarını korumak amacıyla yavaş seyir halindeydi. Bu durum da hızlı turlarını atan araçlar ile diğerleri arasında büyük hız farklılıkları yarattı. Bu tehlikeli sahnenin ardından McLaren pilotları, hızlı turunu atanlara engel oldukları gerekçesi ile grid cezası aldı.

Gelişmeler sonrasında FIA’nın, sıralamalarda takımları bir azami tur zamanına zorlayacağı kural değişikliği yapması öngörülüyordu.

Böylelikle pilotlar, sıralamalar için turlarını tamamladıktan sonra çok yavaş gidemeyecek.

Bu, araçların gride gelirken turu tanıma sürüşlerinde uygulanan kurala benzer.

Bir FIA sözcüsü takımlara, araçlarının normal turlarının %120 oranı sınır olmak üzere daha yavaş gidemeyecekleri yönünde bildiride bulunulacağını doğruladı.

Sözcü: "Mesele görüşülüyor. Takımlar ve pilotlara getirdiğimiz açıkluk şu ki; turunu veya turlarını tamamlayıp pite dönen araçlar, bizim koyacağımız bir zaman içinde bunu (pite dönme işlemi) yapmaları gerekecek."

"Bu yaklaşık, normal sürenin &120’si kadar olabilir ve biz bunu pilotların yakıtlarını korumak amacıyla çok yavaş gitmelerini engellemek için yapıyoruz"


Yorumlar

  1. Yakıt serbest olsun araba Saf hızını göstersin bunu yapınca böyle saçmalıklar da olmayacak. Gider pitine benzini alır yarışına bakar. Sanki şimdi hang istratejiyi uygulayacağını kavrayabiliyoruz?… Her sıralamadan sonra o ağır bu hafif muhabbeti çoğu zaman tutmadı amaçalrı nedir anlamak zor… Arka sıradakileri öne taşımak mı? 2 senedir ben göremedim böyle birşey…

  2. yakıtı serbest bıraksınlar olsun bitsin bu ne ya? sınır kural engel!! şimdi %120 için de direksiyona 1 buton koyarlar. al işte FİA!!

  3. evet düzemleme getirsinler Q3 ün eski zevki yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir