Webber: "Henüz Mücadele Bitmedi"

yazar:

kategori:

Yarın Alonso kazanır ya da 2. olursa diğerlerinin sonucuna bakmadan şampiyon olacak ve Webber’in şampiyon olması için Alonso’dan 9 puan çalması gerekiyor.

Webber “Sonucu tahmin etmek imlansız. Bakalım sonunda ne olacak ve kim şampiyon olacak. Yarıştan bir saniye sonra şampiyon belli olacak.”

“Bugün 5. olmayı beklemiyordum, daha yukarıda olacağımı düşünüyordum. Ancak olan bu. Zaman seansın başında başlar sonunda biter ve şu anda bulunduğum konumdayım. Sıralamaların 1 ve 2. seansıyla 3. antrenman seansı bizim için iyiydi ancak en önemli seansta bunu başaramadık ve bu utançverici.”

“Sonunda polde olsam bile şampiyon olmayacaktım. Yarın her şeyin belli olacağı gün bu yüzden herhangi bir talihsizliği ya da erken lastik bozulmasını, pit stopları, güvenlik aracını değerlendirebilecek konumdayım. Bakalım yarış nasıl olacak. Şu anda biraz hayalkırıklığı yaşasam da bu insanın doğasında var.” dedi.

Webber ayrıca son zamanlarda takım arkadaşının gerisinde kalmasının araç içerisinde kendisine güvenememesinden kaynaklandığını söyledi.

Webber “İnsanlar Suzuka sıralamalarında 0.06 sn yavaş kaldığımı unutuyorlar. Brezilya da çok yakındı ve Sebastian kazandığında hep 2 sn arkasındaydım. Öyle 25 sn falan geride değilim ve aracı nasıl kullanacağımı unutmadım.”

“Açıkçası son zamanlarda bazı galibiyetleri kazanmak isterdim ancak bunun için her şeyi yaptım. Sonunda başaramadım çünkü onları haketmedim. Bu kadar basit.”

“Budapeşte’de iyi bir sürüşle kazandık, Silverstone’da da kazandık ve kötü değildik. Felipe Massa gibi hiç galibiyetim olmayabilirdi ancak bir kaç galibiyetim var. Bu yüzden çok kötü görünmüyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Massa yı ezmiş bu arada.

    Webber bahanesi hazırdır eminim şampiyonluğu kaybettiğinde.

    İkinci pilottan anca bu kadar.

    Webber yol tutuşun az olduğu pislerde genellikle başarılı olamıyor. Melbourne, Singapur ve Abu gibi.

  2. olsaydıyla gitceksek Webber 6 sene Ferrari'de yarışsaydı mutlaka şampiyon olurdu..Biride çıkar bunu der..Webber'in kayda değer bir başarısı olmayabilir ancak Massa gibi rekabetçi araçlarla yarışmadı Massa'nın son 6 sezonda yarıştığı en kötü araç F60 ancak o araç bile Spa'da yarış kazandı!gelirsek Webber'e hayatında ilk kez rekabetçi bir araçla yarışıyor ve malesef ikinci pilot muamelesi görüyor yazılım olayı ve ön kanat olayı herkesin malumudur ve Ferrari her fırsatta ikinci pilot yok diyor yani şuan şampiyona lideriyle aynı statüde aynı araçta Massa varken hala Massa RB6'da olsalı bi tez ortaya atmak hayalperestlik ve boş keseden atmaktan başka birşey değildir.Umarım Webber bugün şampiyon olur ve herkesi utandırır…

  3. 2008'deki Massa evet ama bu seneki Webber Massa'dan farkla çok daha iyi.

  4. Hayal gücün süper.

  5. Nerde aynı araba var motorun içine setuplarına senmi bakıyorsun kanat değiştirenler kimdi şöyle cahilce yorum yapmayın

  6. efendimayin  avatarı

    Webberin yerinde massa olsa şimdiye şampiyondu. Bu arada webberin şansı bitmiş değil. İyi bir kalkış yaparsa dediği gibide güvenlik aracı felanda girerse yarışı kazanabiirde. Ama bence alonso kazanacak yarışı.

  7. Özgür Sağıroğlu avatarı
    Özgür Sağıroğlu

    Bence bu adam Şampıyonlugu hak eden isimlerden ilki.Çok güzel bi pilotajı var ama takım arkadasi vettelle yaşadıgı sorunlar daha dogrusu vettelin kendisini bişey sanıpda Webberi engellemesi yıktı bu adami.Eğer Hamilton Monzada yarış dışı kalmasaydi simdi ne alonsoyu konusacaktik ne Vetteli.Webberin böyle konusmasi kesinlikle Vettelin yüzünden kaynaklaniyor

  8. yanlış anlamışın sen ben polde olsan yarışı birincide bitirsem alonso 2. bitirdigi zaman şampiyon olamıyacam diyor. yani polü almasının bişey ifade etmedigini demiş.

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İkinci pilot için hiç fena sonuçlar almadım demek istiyor yani 🙂

  10. arkadaşlar tekrar tekrar okudum ve veberin ne demek istedigini çozdüm (Sonunda polde olsam bile şampiyon olmayacaktım)yani vettel 2. alonso 3.olursa vettel alonsoya yol verecek. bu da demek oluyor ku vettelin şampiyon olabilmesi için alonsonun 5. olması gerekiyor yanılmıyorsam veber'de alonsoyu zorlamayacak.

  11. kardeş burda felipe massayı eleştirmemişki.hemen yüklenmişsin adama.Sifreli konusmus.Massa gibi redbulda 2. pilot muamelesi gördügünü söylemeye calısmıs.

  12. ya bu adam şampıyonlugu haketmiyor bütün yaptıgı şikayet etmek,arkadaş vettelle aynı araba var altında poanların fazla gene de şikayet ediyorsu,birde bu yetmiyor başkalarını da karıştırıyon,duva et vettelin yerinde alonso yok.

  13. Felipe massa kovalasın:DDD koptum valla sen çok yaşa

  14. aynen öyle.

  15. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    deniz e katılıyorum massayı işin içine katması tamamen baskıyı üstünden atamamasına bağlı. isim vermeden gönderme yapsa onur dediğin doğru olabilirdi. webber kaybetmeye hazırlıyor kendini

  16. hay felipe massa kovalasın seni. sen önce massa kadar yarış kazan da ondan sonra adamla kendini kıyasla. lastik ısıtma sorunun var mı? yok. kafan gözün yarıldı mı araç içinde? hayır. altında tartışmasız en hızlı araç var mı? var. saçma sapan pilotaj hataları yapmasan şimdi şampiyon muydun? evet. o halde onun bunun adını karıştırarak hedef saptırmaya çalışma. kendi beceriksizliğine otur ağla.

    startta felipe seni geçerse, hem de kirli taraftan kalktığı halde, o kapak sana yeter..

  17. Benim anladığım kadarıyla o söylem ile kastettiği şudur. Massa açık bir şekilde takımının ikinci pilotu ve ona göre muamele görüyor. Galibiyeti elinden alınabiliyor. Benim de aslında farkım yok. Takımın aslında ortada olan ama açıklanmayan ikinci pilotu olmama rağmen galibiyetlerim var.

  18. Felipe Massayi olaya katmasi ne kadar baski altinda oldugunu gosteriyor,ayrica sanane Massadan,meslektasini one surup kendini aradan çikarmaya çalismaya ne gerek var,bende bu yil için lastik sorunu,geçen yilki kaza ve Alonso gibi hem pist içinde hemde psikolojik olarak baskin bir pilotla yarismasindan dolayi Massanin iyi bir sezon geçirmedigine inaniyorum ama Webberinde Massa gibi hiç galibiyetim olmayabilirdi demesi ayip…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir