Red Bull, "Mükemmel" Sezondan Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

Horner “Yarışta ne olursa olsun, alınacak sonuç pastanın üstündeki krema gibi olacak. 2010 sezonu Red Bull Racing için muhteşem bir sezon oldu.”

“Takımlar şampiyonluğunu kazandık ve bazı tarihi takımları yendik. Şu ana kadar 8 yarış kazandık, 15 pol pozisyonu elde ettik ve bu tüm zamanların rekoruna ortak olmamızı sağladı. 19 defa podyuma çıktık, Monaco Silverstone gibi tarihi yarışları kazandık ve takım için mükemmel bir sezon oldu.”

“Bunun yanında rakiplerimizi gelişimde geride bıraktık ve bunu müşteri motoru kullanarak yaptık. Ve kısa bir süreden beri bir arada olan bir grup olduğumuzu dikkate alırsak, henüz 6. sezonumuzu geçiriyoruz, bizim için önemli bir başarı oldu.”

“Buraya şampiyonluk mücadelesi veren 2 sürücüyle geldik, her ikisine de eşit davrandık ve sonuç ne olursa olsun 2010’u çok başarılı bir sene olarak göreceğiz.” dedi.

Horner ayrıca dünkü sıralamalarda Vettel’in pol pozisyonunu alması ancak Webber’in 5. sırada kalması karşısında karışık duygular yaşadıklarını söyledi.

Horner “Takımlar şampiyonluğunu başardığımız için ekstra bir baskı olmayacak. Yarış, muhtemel 300 senaryodan 2’si ortaya çıkmazsa çok düz olacak. Her iki sürücüde başarma parolasıyla çıkacak ve ardından nerede bitirdiğimizi göreceğiz.”

“Mücadele oldukça açık. Eğer lastiklerde bozulma ortalığı karıştırırsa, Ferrari cuma günü çok sorun yaşamıştı, bu yarış sonucunda kritik olabilir.”

“Hesaplara katamayacağınız ve endişelemeyeceğiniz bir sürü olasılık var. Biz kendi performansımıza odaklanmalı, iyi bir star almalı ve ardından iyi iş çıkarmalıyız.”

“Bu sene, tüm yarışlarda her iki aracını birden son seansa sokmayı başarabilen tek takım olduk. Seb’in pol kazanması harikaydı ve sezonu en tepede tamamlamak harika olur ancak Fernando’nun yapacaklarını kontrol edemeyiz.” dedi.

Horner ayrıca Webber’in Monza’dan beri Vettel’i sıralamalarda, Macaristan’dan beri ise yarışta geçememiş olması Avustralyalı sürücüyü mücadelenin dışarısında bıraktığını düşünmüyor.

Horner “Bir çok açıdan hep yakınlardı. Japonya ve Kore’de 0.1 saniyeden daha az fark vardı ve Brezilya’da da çok yakınlardı.”

“Ancak Sebastian, şampiyonanın son bölümünde en hızlı isim oldu. Daha öncesinde kötü şansı vardı ve kendi hataları da oldu. Mark da Fernando ve Lewis gibi şanssız anlar yaşadı ancak artık her şey bu yarışta olacaklara bağlı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Eğer redbull takımı 2011 de daha hızlı bir araba üretebilirse o zaman bu seneki performansları başarı kabul edilebilir ancak gelecek seneki arabaları gridin en hızlı arabası olmazsa o zaman altın fırsatı kaçırmış olacaklarından bu sene kendilerini başarısız kabul etmeliler…

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Dananın bugün kuyruğu salı da kapası kopacak artık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir