2010'un Kazananı Formula 1 Olacak

yazar:

kategori:

Sezonun son yarışı öncesinde 4 pilotun şampiyon olma şansı var ve bugünkü Formula 1 yarışının en çok gösterimle rekor kırması bekleniyor.

Takım patronları, oldukça başarılı bir sezon geçiren Formula 1’in bu seneden popülaritesini arttırarak ayrılacağını düşünüyorlar.

Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh “Bu senenin spor için iyi olduğuna inanıyorum. Bu harika bir spor ve dünyadaki en iyi araçlar, sürücüler ve mücadele ile motor sporlarının zirvesi.”

“Bu sene daha çok padokta olanlar yerine pist üstünde olanlara odaklandık ve bu spor için iyi oldu. İnsanlar garajların dışında olan politikadan sıkılmıştı. Takımlar her zaman olduğundan daha çok birlikte çalışıp farklı görüşleri değerlendirmeye çalıştılar ve padokta farklı bir atmosfer var.”

“Buna bir çok insanın katkısı oldu. FIA Başkanı Jean Todt’un katkısı oldu ve tüm takımlar, birlikte çalışmamız halinde sporun daha da büyüyeceğini farketti. Bunu yapmak zorundayız.”

“Çok rekabetçi bir sporda yer aldığımızdan bu tür birlikte çalışmaların kopması çok kolay ancak tüm işaretler iyi ve önümüzde harika sezonlar bizleri bekliyor.”

“Bu sene özellikle özel bir sene oldu. Daha fazlası olabilir miydi? Bilmiyorum, belki olmazdı ancak olmasını umarım.”

“Şampiyonluk için harika mücadele oldu. Gelecek sene 4-5 şampiyon mücadele edecek ve şanslıyız ki onlardan ikisi bizim takımımız adına yarışıyor.”

“Yarışlardaki hakem kontrolleri de daha kaliteli bir hal ald ve Jean’ın hakemler arasına pilot görüşlerini de dahil etmesi bana göre gerçekten çok olumlu oldu. Bu doğru yönde atılan bir adımdı.”

“Mclaren, Ferrari, Red Bull ve Mercedes gibi harika takımlarımız var. Gelecek sene de çok rekabetçi olacak ve harika olmaması için bir neden yok ancak burada oturarak bunu garantileyemeyiz.” dedi.

Red Bull Racing’in Teknik Patronu Christian Horner “Bu Formula 1’deki en iyi senelerden birisi olmak zorunda.”

“Bunun bir parçası olmak tabiki heyecanlı ve Red Bull olarak bu seneki heyecana çok katkımız oldu. Ancak 18 yarışın ardından buraya 4 pilotun şampiyon olma şansıyla gelmesi büyük bir şey.”

“F1’in bazı harika pistleri var ve Ecclestone F1’in bu seneki başarısından dolayı çok mutlu olmalı.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    koredeki ne ne diyceksin ?

  2. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    seneye kimi webberin yerıne gelse o aracla sampiyon olur

  3. bence zorlama sadece kısmet dogan bi pilotunuz var :DD cocuk basabildii kadar basıp şampiyonlugu aldı. takolonso 😀

  4. ferrari alonsonun yarısının içine etti zaten haketmedier olan alonsoya oldu kendini paraladı deyim yerindeyse ama araba gitmeyince o ne yapıcak bu kadarı bie kendi çabası sayesinde

  5. kerim sisman avatarı

    saygı göstermek başka şans olayı başka. son 2 yarıştan bahsediyorum ben. elma ile armutu birbirine karıştırma.

  6. Vettel hak etti , bu arabayla ve bu son yarıstaki performanssızlıkla ferrari fanı olsamda vettelin hakkı oldugunu düsünüyorum. Alonsonun şampiyon olmasını cok istiyordum , o olmazsa weberin ama olmadı. Tbrkler seb

  7. hakkını yeme adam müthiş performans gösterip son 3 yarısı aldı.bence haketti sampiyonlugu saygı gösterelim

  8. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    ugug şampiyon oldumu ?

  9. kerim sisman avatarı

    son 2 yarıştaki vettelin balına diyecek yok. önde başlamanın avantajı işte. arkasındakiler hep başkalarıyla uğraştılar. önde açık ara keyfine baktı. diyecek bişe yok

  10. Korede vettel yarıs dısı kaldıgında sebastian dünya sampiyonu olacak demiştim.herkes webbere yardım etmesi gerekir derken..

  11. kerim sisman avatarı

    arkadaş şampiyonayı renonun f kanalı belirliyo. f kanalını bulanın…

  12. kerim sisman avatarı

    görende ham açık ara şampiyon sanır. bu kadar sıkıntınızın olduğunu açık etmeseydi keşke

  13. Alonsocular aglamayınnn :D:D:D nasıl olsa kimsei gecemedi ama onundekiler bozulucaktır duaya dewam :D:D:D:D

  14. bu seneyi farklı kılan, redbull un tarihi takımlardan daha hızlı bir araç tasarlaması ve yaptığı hatalar oldu..
    ama tecrübe kazanıyorlar.

    ben seneye bundan daha çekişmeli ve daha fazla şampiyon adayının olacağı bir sene olacağını düşünüyorum bu 3 takımın yanına mercedes ve yanısıra renault da eklenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir