Tarihi Yarışa Damgasını Vuran Vettel Şampiyon Oldu !

yazar:

kategori:

4 sürücünün şampiyonluk umuduyla girdiği son yarışa pol pozisyonundan başlayan liderin 15 puan gerisindeki Vettel, damalı bayrağı ilk sırada görerek 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk şansı önündeki pilotlardan daha az olan Vettel, beklenmedik olayların gerçekleştiği yarışı baştan sona kontrollü giderek kazandı ve diğerlerinin aldığı sonuçlarla birlikte Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu oldu.

Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yarışı 2. sırada tamamlarken onu takım arkadaşı Jenson Button takip etti.

Yarışın ilk turunda takım arkadaşı Michael Schumacher’in kazası sonucu pite girmeyi tercih eden Nico Rosberg, bundan en çok faydalanan isimlerden birisi oldu ve Alman pilot yarışı 5. sırada tamamladı.

Yarışın adeta görünmez yıldızı olan Renault takımından sert lastiklerle başlayan ve oldukça uzun bölümü bu lastiklerle götüren Robert Kubica 6. olmayı başarırken onu yarışın ve belki de şampiyonluğun kaderini değiştiren Vitaly Petrov takip etti.

İlk turdaki kazadan sonra pite giren Petrov, ilk pitlerden sonra Ferrari pilotu Fernando Alonso’nun önünde kalmayı başardı ve yarışın geride kalan bölümünde İspanyol pilotun geçmesine fırsat vermeyerek Renault motoru kullanan Red Bull’un şampiyonluk kazanmasında büyük rol oynadı.

Mevcut yarış sonucuna göre şampiyon olması için dördüncülük yeten Alonso, yarışta Renault pilotu Vitaly Petrov’u geçemeyerek damalı bayrağı 7. sırada gördü ve Ferrari ile ilk senesinde şampiyonluğu son yarışta kaybetmiş oldu.

Abu Dhabi’ye 2. sırada gelen Red Bull pilotu Mark Webber, bekleneni veremedi ve yarışın neredeyse tamamını Fernando Alonso arkasında sürdürerek yarışı 8. sırada tamamladı.

Toro Rosso pilotu Jaime Alguersuari, düzlük hızı avantajını en iyi şekilde kullanarak 9. olurken ilk pitlerden sonra Algersuari’nin arkasına düşen ve onu geçemeyen Felipe Massa son puanın sahibi oldu.

2010 Formula 1 şampiyonasının Abu Dhabi’de gerçekleştirilen son yarışı ile Sebastian Vettel pilotlar şampiyonasından gülerek ayrılırken Mclaren takımı da Red Bull’un ardından markalarda 2.liği kazandı.

 

Poz.  Pilot        Takım                       Süre
1. Vettel Red Bull-Renault 1sa39m36.837s
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 10.1s
3. Button McLaren-Mercedes + 11.0s
4. Rosberg Mercedes + 30.7s
5. Kubica Renault + 39.0s
6. Petrov Renault + 43.5s
7. Alonso Ferrari + 43.7s
8. Webber Red Bull-Renault + 44.2s
9. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 50.2s
10. Massa Ferrari + 50.8s
11. Heidfeld Sauber-Ferrari + 51.5s
12. Barrichello Williams-Cosworth + 57.6s
13. Sutil Force India-Mercedes + 58.3s
14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 59.5s
15. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1m03.1s
16. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1m04.7s
17. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
18. Di Grassi Virgin-Cosworth + 2 laps
19. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
20. Klien HRT-Cosworth + 2 laps
21. Trulli Lotus-Cosworth + 4 laps

Hızlı Tur: Hamilton, 1m41.274s

Yarış dışı:
Glock Virgin-Cosworth 44
Schumacher Mercedes 1
Liuzzi Force India-Mercedes 1


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Vettel 256 1. Red Bull-Renault 498
2. Alonso 252 2. McLaren-Mercedes 454
3. Webber 242 3. Ferrari 396
4. Hamilton 240 4. Mercedes 214
5. Button 214 5. Renault 163
6. Massa 144 6. Williams-Cosworth 69
7. Rosberg 142 7. Force India-Mercedes 68
8. Kubica 136 8. Sauber-Ferrari 44
9. Schumacher 72 9. Toro Rosso-Ferrari 13
10. Barrichello 47
11. Sutil 47
12. Kobayashi 32
13. Petrov 27
14. Hulkenberg 22
15. Liuzzi 21
16. Buemi 8
17. De la Rosa 6
18. Heidfeld 6
19. Alguersuari 5

 

 


Yorumlar

“Tarihi Yarışa Damgasını Vuran Vettel Şampiyon Oldu !” için 331 yanıt

  1. ferrari34bebeto avatarı
    ferrari34bebeto

    özellikle özünde ve içinde sorunlar yaşayan ferarinin kendi içindeki ajanları temizlemesi gerekiyorki bildiğiniz gibi hersene ve tarihe hem marka hemde popülaristlik katan bu takımın bu markanın ne kadar korkuklu bir ekip olduğunu ve formulanın herzaman 1numarası olduğunu yapacağı büyük temizlikten sonra tekrar lanse etmesi gerekiyor, michael schumacher den sonra büyük bir prestij kaybı yaşadılar bu prestijini ve otoritesini tekrar kazandıracaklarına inanıyorum ve ozaman dahi bu diğerleri yarışın içinde olurda fark yemezseler işte ozaman derimki evet ferrari tek değil.

  2. Biraz geç bir cevap olacak ama evet geçti HRT Virgin'i. 3 yeni takım puansız kapadı sezonu ve bu durumda takımların 10.luktan kötü derecelerini nirengi alıyorlar.

  3. işte bu kontrolun lanet tarafı sizin keyfinizi bekliyor olmak. abdullah hoca bir disiplin cezası böyle sürekli olursa o insana birşey öğretmiş olmazsınız. aksine aykırı bir tip meydana gelmiş olurki bu kişi bir noktadan sonra asla faydalı bir insan olmaz. yöntem yanlış…kaldı ki benim şu an bu durumda olmam şahsının bana takıntısı…bu anlamsız yasağa bir son verin:(

  4. hrt virgin'i geçti mi?

  5. Eğer bir pilot a takımından b takımına geçince, b takımında alacağı numarayı takım kendi kafasına göre belirliyor. Şampiyona klasmanına o zaman bakılmıyor. Örnekleyeyim: Coulthard Williams'tan McLaren'a geçerken Hakkinen'den daha iyi bir yerdeydi pilotlar klasmanında ama McLaren Hakkinen'e küçük numarayı verdi. Mercedes de Schumacher'e 3 numarayı kendi isteği ile verdi.

    Gerisini açıkça anlatmışsın zaten 🙂

  6. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Yani genel klasmana bakılacak kim önde bitirdiyse tek olan numarayı(1.3.5.7….) o alacak.yok olmadı geçen seneki gibi (buttonun mclarene geçtiği gibi) bir durum olursa tek numara genel klasmanda önde bitirene verilecek.yani button yakıma yeni gelmesine karşın bu sene 1.numaralı araçta yarışması gibi

  7. burada yazan bu sitedeki haberleri takip eden arka planda siteye emeği geçen bütün arkadaşların kurban bayramını kutlarım. annelerinin ve babalarının da ellerinden öperim.

  8. Schumi-sever avatarı

    edkun veda o konuyu bende tam olarak bilmiyorum
    birileri aydınlatırsa iyi olur
    eğer kural gereği ise Schumi 8 numarayı giyecek ki bu kendisi açısından hiç hoş olmayacak çünkü Schumi'nin batıl inancı var
    yok tamamen takımlara bırakılıyor ise yeni sezonda 7 numara Schumi'nindir
    sonuçta bakalım ne gibi şeyler olacak bende merakla bekliyorum.

  9. bilgilendirdğin için teşekkürler.. peki takım içi numara paylaşımında pilotlar şampiyonasınıa mı bakılıyor. ?

  10. 1-2 Red Bull
    3-4 McLaren
    5-6 Ferrari
    7-8 Mercedes
    9-10 Renault
    11-12 Williams
    14-15 F.India
    16-17 Sauber
    18-19 Toro Rosso
    20-21 Lotus
    22-23 HRT
    23-24 Virgin

    Böyle olması lazım.

  11. önümzdeki sene hangi takım hangi numaraları alacak tam olarak yazabilecek olan var mı ??

  12. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bu kadar da olmaz.. Vettel 10 tane pol, 5 tane yarış zaferi var. Tüm yarışlarda en fazla lider giden adam. Mekanik problemler onu bulmasa kesin 8,9 yarış kazanacak adam ama Spa'da yaptığı tek hata ve İstanbul'da normal olarak -çünkü o bi yarışcı gezi turunda değil- yaptığı tek atakla performansı en iyi 5,6 pilot arasında değil. E pes doğrusu!

  13. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel'in üstüne oynandı ancak o da takımını haklı çıkarttı. Son 4 yarışta neler yaptığını hep birlikte gördük. He Alonso ne yaptı diye bakacak olursak Vettel motor patlattı birinci oldu, Vettel mekanik sıkıntı çekti birinci oldu (Bahreyn), Massa vitesle ilgili bir yanlışlık (!) yaptı birinci oldu. Bu zaten 5 birinciliğinden 3'ü ediyor he ama Alonso efsane olabilir di mi sonuçta 2005 Renault ve 2006 Renault arabaları döneminin en iyi arabaları değillerdi öyle şampiyon olmuştu. Gerçi 2006'da ona rağmen olamıyordu ya o seferde Schuminin motor patlamıştı..

  14. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    İnsaf diyorum insaf.. Vettel bu sezon 3,4 yarışta mekanik arıza nedeniyle kaldığında ya da geriye düştüğünde ya 1 ya 2. sıralardaydı. RedBull hızlı bir araçtı ama dayanıklılık ve kırılganlık sorunu da vardı. Ayrıca sezonun ilkyarısında McLaren ve ikinci yarısında Ferrari araçları RedBull'dan çok da uzakta değillerdi 😉

  15. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Hey Allahım ya yıllardır SC arkasında herkes aynı sırada dönüyorda şimdi mi aklınıza geldi. Bu yarıştan çıkaracağını tek sonuç: "Alonso kaybetti,V Vettel kazandı." Sadece bu kadar!.

  16. Kırmızı arabanın efendisi başka bir yerde olacağı bu ne bekliyorsunuz

  17. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bu yoruma gülünmez bile ama yine de 😀 😀 😀

  18. bana eksi verenler.ne yani alosno-hamilton-kimi-rosberg-kubica
    vettelden daha kötü bir pilotmu güldürmeyin beni.bana o eksiler vız gelir tırıs gider.öğrenin artık bunu.vettel belki hızlı pilotdur ama.bceriksiz bir pilotdur.a klas kendi arabası gibi güçlü bir pilot karşısına çıktığında ne yapacak hep beraber göreceğiz.yani seneye !

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    deme böyle, bak kızacaklar sonra sana….

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    haydaa adaş sen delirdin, hiç vettel hazretleri hakkında böyle saçma sapan yorumlar yapılırmı, hele bu ortamda ve bu günde, vettel hazretleri ne zorluklar çekerek kazandı bu şampiyonluğu laf edilirmi hiç :))))

  21. Öncelikle sezon içinde söylenilen her şeyi, bütün hataları boşa çıkaran, kendi hatalarını kendisi telafi eden Sebastian Vettel'i tebrik ediyorum.
    Bu sene şampiyon olmaması gerektiği şeklindeki düşünceme en sağlam cevabı Monza'dan beri çıkardığı yarışlarla verdi. Tabii bu düşüncede olan başka birçok kişiye de cevap verdi.

    Bu sene kim kazanırsa kazansın hak edecekti. Ancak Fernando Alonso ve Sebastian Vettel son yarışlara damgalarını vurdular. Bugün biraz da Alonso'nun yaşadığı şanssızlık etki etse de son gülen Vettel oldu. Tekrar tebrik ederim hem onu hem de taraftarlarını.

    Bugün podyumda gördüğüm genç adam sezon başından beri hatalar yapan, problemler yaşayan ve yaşatan pilot değil, Monza 2008'de imkansız görünen o zaferi kazanan, sevinçten ağlayan adamdı ve bu gerçeklik yüzünden açıkçası Webber'in berbat performansına da, kaçan şampiyonluğuna da takılamadım.

    Alonso için üzgünüm çünkü zorlu bir sürecin ardından tartışmaları da beraberinde getirerek tekrar potaya girdi ve yükselmeye başladı. Ve şimdi böyle bir taktik hatayla şampiyonluğu kaybetti. Hak etmişti ama olmadı. Yine de sezonun ikinci yarısındaki performansı için tebrikler.

    Ve bu yarışın ardından pek hak etmese de Webber'e gelirsek..

    Açıkçası sezon başından bu yana şampiyon olmasını istediğim pilot Webber’di. Yılların acısını çıkarmış olacaktık böylece ama olmadı, olamadı ne yazık ki. Öncelikle Webber’in şampiyon olamamasının suçlusu olarak Red Bull’u görmüyorum ben. Nasıl Sebastian Vettel’in önündeki en büyük engel kendisiyse, Webber’in önündeki en büyük engel de kendisiydi. Vettel geçti ama Webber geçemedi. Üzgünüm ama İtalya’dan bu yana hiçbir yarışı kazanacak kadar hızlı değildi, Vettel’i geçebilecek kadar da hızlı değildi ve ne yazık ki sezonun ortasındaki o kazanmayı ‘’hak eden’’ başarılı ve komple pilot portresinden sıyrıldıktan sonra şampiyonluğu kaybetmeyi de hak etti. İtalya’dan bu yana hiç beğenmediğim performansı bugün de oldukça düşüktü. Webber için çok çok üzgünüm ama yine de aracı sayesinde de olsa bir şekilde önlerdekilerle savaşabileceğini kanıtlamış oldu.
    Ancak yarış içinde özellikle bariyerlerle temas yaşayana kadar olan bölümde Alonso'ya ciddi şekilde yaklaşamaması benim için çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Ve bunu gerçekten Vettel'i engellemek için yaptıysa, artık Red Bull'la yollarını ayırma zamanı geliyor demektir bence. Umarım Red Bull bu konuda hızlı ve sakin davranır. Dietrich ve Christian bu konuda daha 'objektif' kararlar vereceklerdir sanırım.

    Japonya ve ardından Brezilya’da Red Bull’un takım emri uygulamaması çok tartışılmıştı ve ben Webber’in şampiyonluğunu istesem de Red Bull’a hak vermiştim.
    Bugün de haklı olduklarını tekrar gördük. Özellikle Vettel’in yükselen grafiğine Kore’de yaşanan sorun yüzünden dur demek ve performansı giderek düşen ve Seb’in gerisinde kalan Webber’i öne çıkarmak büyük bir hata olurdu. Her ne kadar Red Bull’un kararlarını vermesinde etkili olanın bu düşünce olduğuna inanmasam da doğru olanı yaptılar.

    2008 yılında Glock günah keçisi olmuştu şimdi de Petrov olacak sanırım ki bu bence üzücü bir durum..

    Yine de bu sezonu bize yaşatan bütün takımlara, pilotlara; bunlarla birlikte bu takımların ve pilotların taraftarlarına; Serhan ACAR, Erbatur ERGENEKON ve Tayfun BAYBURT’a ve tabii ki TRF1.net ekibine teşekkür ederim.

    Efsanevi bir sezona, efsanevi bir nokta konmuş oldu. Umarım buna benzer sezonları ve sonları sık sık izleyebiliriz.

    Tekrar kazananlara tebriklerimi iletiyorum.
    İyi akşamlar herkese.

  22. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    açta bi tarafına gül sen

  23. Geri Dön Kimiiii Sarmıyor Yoksa Formula

  24. Schumi-sever avatarı

    sevgili TRF1 yetkilileri…
    son yarışta akılda kalacak ve uzun zaman konuşulacak 2 olayı niye gündeme taşımıyorsunuz
    2 olayı video ile sunup niye tartışmaya açmıyorsunuz
    2 olaydan ilki Schumi'nin spin atıp kazaya istemedende olsa sebebiyet vermesi
    ikincisi ise alonso'nun Petrov'a el kol hareeketi yapması
    bu 2 olayı niye taşımıyorsunuz gündeme niyeeeeee…
    kaldı ki bu 2 olayı sitenizde ayyrı ayrı haber başlığında sunsanız hem sizler kazançlı çıkarsınız hemde biz F1 severler tartışırız.
    son olarak benim yazdığım yorumları lütfen engellemeyin size yakışmıyor hiç yakışmıyor
    sitenizin özgür düşünceye bir sıkıntınızın olduğu kannatindeyim
    lütfen yayınlayyın artık hem 2 olayı hemde yorumlarımı.

  25. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Daha Petrov'dan da bekliyordu bir şeyler. Duvara çarpsın bana yarışı kazandırsın diye bekledi herhalde Renault olunca..

  26. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettel gayet de yarışa damgasını vurmuştur. Önce gayet hızlı Hamilton'un önünde polü almıştır. Güzel bir startla rakiplerini arkasında tutmuştur. İlerleyen turlarda da gayet hızlı olup bir sürü Fastest Lap yapmıştır. Sonra da hata yapmadığı bir yarış sonucu şampiyon olmuştur. Başlığa "Schumi, Petrov, Alonso" falan mı yazılmalıydı ki? Hem pol hem yarış hem de şampiyonluğu alan bir pilot damgayı vurmuştur 😉

  27. webberin takıma tepki koyduğu iddiaları var.belkide öyle benim aklıma takılanda acaba webber rbr tarafından sabotemi edildi.yavaşlatılıp alonsoya yakın olması sağlanıp vettele çıkarmı sağlandı.düşüncem uçuk gibi görünebilir ama aklıma takılıyor.rbr nin webberin kanadını vettele taktığını düşünürsek;istanbulda kazada vettel suçlu olduğu halde webberi suçlayarak.tüm sezon boyunca rbr nin vetteli gizliden yada alenen mantalite olarak lojistik olarak pskolojik olarak desteklediğinide düşünürsek

  28. Şampiyon olamayacagını anladı pit stoplar sonunda alonsonun arkaasında kalınca.Vettelin sampiyon olmasınıda istemedi bu yüzden alonsoya hiç atak yapmadı.sayısız pist dısına cıkmasına ragmen alonsonun aradaki farkı hep sabit 2 sn tuttu.aklından geçmek geçmedi adamın.o sıra baska seylerle mesguldu ondan.

  29. iddiaların haddi hesabı yok.benimde aklıma takılan webber neden 0,5 sn yavaş kaldı sıralamalarda vettelden fark neden bu kadar fazlaydı.yarışta vettel adeta kanat takıp uçarken webber rbr ile neden bir varlık gösteremedi neden yavaş kaldı.

  30. Schumi-sever avatarı

    jet man ve diğer alonso fanları
    iyice saçmalamaktan başka bir şey yaptığınız yok
    kafayı sıyyırmışsınız siz
    artık yeter bıktık sizlerden
    özellikle sen jet man efendi
    sen ne ayaksın arkadaşım
    her bir mesajın itici dolu
    ve bunu çok iyi beceriyorsun (arı kovanına çomak sokmayı)
    bak jet man senin F1 tecrübelerinden şüphe duyuyorum (yani boş sallıyorsun)
    Vettel'e diyorsunki aslında demediğini bırakmıyorsun
    yok acemi,yok kırk fırın ekmek yemeli,yok bilmem ne..
    soruyorum sana sezon içinde kimlerin bu şekilde hataları "acemi" davranışları olmadıki
    hamilton bi ton yaptı alonso yaptı adamın dediğin rosberg yaptı
    son yarışta hiç beklemediğim bir anda Schumi'de yaptı gördüğünüz gibi
    artık kendine çeki düzen vermelisin arkadaşım anladınmı
    sezon içerisinde Schumi'ye salladığınıda belirtmiyorum bile
    alonso fanlarına gelince tek yaptıkları bahanelerinin arkasına sığınmak
    yok en hızlı araçtı (Redbull) yok Schumi kasten spin attı yok bilmem ne yok şöyle yok böyle
    iyi aferin siz böyle yapmaya devam edin
    F1 tarihine iki Schumi biri gereçk Schumi diğeri baby Schumi Vettel adlarını altın harflerkle yazdırdılar
    gelecekte ise oğul Schumi'yi bekliyorum :)))

  31. 01McLaren01  avatarı

    weber bilerek ve isteyerek alonsoya atak yapmadı atak yapacak kadar da yaklaşmadı. eğer böyle bir düşüncesi olsa sayısız pist dışı ziyareti yapan alonsoyu en az birinde kolaylıkla geçerdi. webber bir nevi takıma tepkisini koydu madem siz beni harcadınız bende alonsoyu geçmek için uğraşmam vettel şampiyon olacağına alonso olsun hesabı.

  32. Peki düzlükteki en yüksek hıza Hamilton'un geçtiği turda mı ulaşmış =) Serhan Acar bile yarışta söyledi sanırım Sauber düzlüklerde iyi değil diye…

  33. hamilton niye geçmeye çalışsın ki kubicayı? şampiyonluk mu söz konusu ki kubicayı geçmek öyle kolay değil alonsonun ceza aldığı yarışı hatırlarsıınız umarım 😀 alonsonun ise düşünmesi gereken şampiyonluk petrovun eriyecek lastikleri değil

  34. kubica sutil ve kobayı hamilton da kobayı geçti bunlar benim gördüklerim ki koba düzlükte en yüksek hıza ulaşan pilot 320 ile sonra da heidfeld geliyor 😀 yani onlar düzlükte daha hızlıydı ve bilindiği üzere koba pistteki en agresif pilottur

  35. ühühühü massanın 7 25 puanını istiyorum ühühühü pitte sorun yaşadım massa milleti yavaşlatsın 😀 ühühüh son turumu atamayacam massa bana yol versin
    yani arkadaşım ne bu çekememezlik anlamadım adam şampiyon oldu takımda ekstra kollanıyordu diyorsunuz alonso bugüne hep takım arkadaşlarıyla mücadele ederek gelmedi değil mi?
    yani en genç dünya şampiyonluğu gitti bizde tık yok bu yıl da kazanmayıver 3. şampiyonluğu seneye kazanırsın ne olacak?

  36. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Ben onu eleştirmiyorum. Anlayamıyorsan yorum okumayı bırak arkadaşım. Yarışa damga vurmak deyiminin anlamı bu kadar basit değildir.

  37. en hızlı araçla şampiyon olmak suçsa bırak f1 izleme arkadaşım ozaman schumin tüm şampiyonlukarını at gitsin. neden bukadar büyük bütçeler neden. toyota 2007 yılında 400 milyon euro harcamış BMW 350 milyon euro harcamış mclren 380 milyon euro harcamış ferrari 370 milyon euro harcamış renault 300 milyon euro hepsi en hızlı en güçlü araç olmak için değilmi sporun ruhunda vardır bu. bunu eleştirenide ilk seni görüyorum.

  38. tebrikler şampiyon vettel.
    ancak abartılmamalı araba gridin en hızlısı idi hemde açık ara.bu araba ile a klas bir pilot hatasız süren bir pilot 19 yarışın 15 ini bile kazanabilirdi.(birkaçında şanssızlık olabilir).bu araba alonso-hamilton-kimi-kubica-rosberg-(schumi) gibi pilotların altında olsaydı kazandıkları galibiyetleri sayamazdık bile.vettel in pilotajını olgunlaştırması gerek.salt hız her zaman yeterli olmayabilir.ayrıca şampiyon olması yaptığı saçma hataları affettirmez.vettelin daha birkaç fırın ekmek yemesi lazım.
    yukarda bahsettiğim pilotlar schumi hariç biraz bocaladı schumi.vettelden daha iyi bir performans sergilemişlerdir.

  39. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    En hızlı araçla polu alıp bütün rakiplerin sorun yaşaması sayesinde birinci bitirmek mi yarışa damga vurmak oluyormuş. Bence diğerleri kadar kolay sıradan bir galibiyetti. Abartmaya gerek yok. Bu şampiyon çocuk zor bir yarış kazanacak yaşada, kabiliyete de sahip değil. Eğer Hamilton, kubica veya Alonso kazansa o zaman bu kıymetli, zor bir galibiyet olurdu. Ama en hızlı koltukta oturup zaten polde başlayan kazandı. Bilmem anlatabildim mi

  40. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    scmi nin karizması daha çok çizildi bence temassız spin atmak her babayiğidin harcı olmasagerek o değilde çoluk çocuğun azına laf verdik o yüzden bu ferrari yönetimine çok kızıyorum

  41. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bunun açıklamasını yapmaya bence gerek yok herkes neyin ne olduğunu biliyo değil scmi senna bile gelseydi düzlükten senden hızlı bi araca atak yapazsın bu böyledir hava kolidoruna bile giremezsin tabiki atak olmaz artık sıkmaya başladı bu konu

  42. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    daha doğrusu herkül kadar kimse konuşmadı :Dçok beklersin herkül çoook rai f1 e gelmezzzzzzzzzzz:D

  43. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    yani zaman göstericek bilemiyorum ama açıkçası ben vettel e bu seneki ferrari yi alonso yada bu seneki redbull u versek alonso japonya ya şampiyon gelirdi diye düşünüyorum sonuçta spa yı falan da onutmamak lazım vettel sadece aracı en hızlı araç olduğu için buraya kadar geldi

  44. Güzel bir sezon oldu ve hakedenin kazandığını düşünüyorum Tebrikler Redbull Renault a ve Vettele inişleri çıkışları oldu va başardılar.Bir tebrikte takımıma Renault uma geçen sene burada 14 ve 18 sıraları almıştık ve dün 5-6 sıraları aldık ilk antrenmanlarda 2 Mclarenin ortalığı karıştıracağını ve hatta Kubicanın da gireceğini söylemiştim ama bir süprüz de Petrovdan geldi tebrik ederim demekki bugüne beklemiş koltuğunu korumak için.Yine motorumuzun arkasında duruyorum ve özelliklede viraj çıkışlarında ki hızımızı görmüşünüzdür umarım.

  45. evet arkadaşlar bir yılı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla muhteşem bir sezon izledik kimi zaman heyecanımız tavan yaptı sevinçten çoştuk kimi zaman üzüntüden televizyonu erkenden kapattık.herşeye rağmen muhteşem bir sezondu 2010. öncelikle şampiyon vettel'e tebriklerin en büyüğünü gönderiyorum. ardından alonso ve hamilton'a onlarda altındaki araç tur başına bazen 1 sn bile yavaş kalmasına rağmen son yarışa şampiyonluk adayı olarak geldiler sonra webber'e her nekadar sevmesemde oda şampiyonluk için elinden geleni yaptığı için onuda tebrik ediyorum kubica,rosberg,kobayashi onlarıda tebrik ediyorum bize güzel ataklar izlettirdikleri için ve redbull'a hernekadar 1 sn daha hızlı otomobille erkenden olması gereken şampiyonluğu dün alsada hakettiler. ferrari'ye sezonunun 2. yarışından sonra muhteşem geri dönüşleri için tebrikler mclaren'e son yarışa kadar pilotunu şampiyonluk adayı tuttuğu için tebrikler ve mercedes'e efsaneyi bize yeniden izlettirdikleri için tebrikler. ve herkesin mübarek kurban bayramı şimdiden kutlu olsun.

  46. Gereksiz yere Vettel'e saldırıyorsun…

    Aslında kendince nedenin var Alonso'nun hayatındaki en büyük 3 hatayı yaptığı bi yarışla şampiyonluğu kaybettiği kişi bu hakaretleri hak ediyor değil mi? 🙂

  47. ahaha arkadasım sana gülüyorum.ya benle ugrasmaktan vazgec 🙂 21321 kere pist dısına cıktı alonso gecmesi için atak yapmasına gerek yoktu sadece zorlasaydı yeterdi.sen hala dünkü olayın sokundasın sanırım 2 gündür sacmalayıp duruyorsun.sabah sabah güldürdün beni 🙂

  48. ahaha arkadasım sana gülüyorum.ya benle ugrasmaktan vazgec 🙂 21321 kere pist dısına cıktı alonso gecmesi için atak yapmasına gerek yoktu sadece zorlasaydı yeterdi.sen hala dünkü olayın sokundasın sanırım 2 gündür sacmalayıp duruyorsun.sabah sabah güldürdün beni 🙂

  49. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    eksileri almaya başladık, biride çıkıp demiyorki öyle şey olurmu nerden çıkarıyorusunuz unları öyle olursa şöyle olur böyle olur, yok kardeşim yok işte, fikirler tartışılmıyor malesef, bodoslama bas eksiyi işine gelmeyince, varsa söylencek lafın söyle yoksa bi derdin neden – değilmi 🙂

  50. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Anlatmak zorunda da değiliz de, anlayan anlıyorda işlerine gelmediğinden kabul etmiyorlar, ama bu SC kuralı tamamem saçmalık, nasıl pite girerken sabit hıza düşüyorlarsa, sc piste girer girmez de tüm araçlar sabit hızla gidebilir, lider aratı açıyor adam önü açık pit için avantaj sağlamak adına 15-25 sn fark koyuyor 2 ciye sonra arka tarafta başka birinin hatası yüzünden SC giriyor ve tüm avantajı kayboluyor , ee suçu ne şimdi, bence hızlar sabitlenebilir…

  51. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sen kaç yaşındasındasinki bana velet diyorsun, bak gene söylüyorum sadece siktir git, uzatma hadi, işine…

  52. senin gibi velet küfür etse ne olur etmese ne olur.sen ancak int den küfür edersin.hazım sorunun varsa sana bi soda alayım onu iç iyi gelir

  53. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tekrar siktir git o halde…
    ne kadar zorlasanda sana daha ağır küfür etmeyecem zorlama şansını…

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın İlhan,
    Bu sene SC den çektiğimizi kimse çekmedi.Sc nin bizden çaldıklarına kimse değinmiyor çünkü işine geliyor.Dillerine doladıkları sadece petrov.
    Petrovu herşeye rağmen geçmesini isteyenler var.Ön kanadını kırsa da atak yapıp geçseydi diyenler var.Bunların tek amacı petrovun son turlarda 55 turluk lastiğinini erime ihtimalidir.Ama malesef lastik taş gibi çıktı.Hamiltonun da diğer renoyu geçemediğini görmeyenler ,renonun kolay bir araç olduğunu ve pistin çok müsait olduğunu zannederler.
    47 puan geriden gelip herşeye rağmen ve tüm engelleme çabalarına rağmen şampiyon olaydı bir çok kişi şimdi burada şaklabanlık yapıyor olmazdı.

  55. gel kaşı yavrum kaşıyabiliyorsan OK

  56. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    o emziği kime vereceğini söylerdim sana ama daha fazla küfür edipte milleti rahatsız etmk istemiyorum, defol git kaşınma ok…
    anladın umarım….

  57. ağlamaya devam et bir emzik vereceğim sana 😀

  58. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    siktir salak….

  59. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    olur tabii yanına bi çaylak pilotla olur, takım tüm kartlarını onun üzerine oynarken neden olmasın..
    son yarışta bile sanki puan olarak yakın olan webber değilmiş gibi adamı kurban ettiler…
    hani deriz yaa bazen; bugün allah için ne yapyın diye
    biri bana söylesin redbull bu sene webber için ne yaptı, HİÇÇÇÇÇÇÇ…..
    bu şartlar altında ve bu araçla yamamoto bile şampioyon olur demicem o olamaz :)) ama chandok bile şampiyon olurdu, vetteli çok abarttılar yakında patlar,özelliklede bu kadar şımarık bi karaktere sahipken,
    umarım düzelir hamiltonda ilk senesinde böyledi ama şuan pistteki en olgun pilotların başında geliyor..

  60. ühüüü hüüüü vettel şampiyon oldu ühüüü hüüüüühüühüü sen vettelden daha çok AĞLIYORSUN

  61. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Webber torbasının dikildiğini söylemek için son yarışımı beklediniz…
    Vettel kadar Webberde kollansa emin ol onda aşağıya kalmaz…
    ühüühühühhhühüü önümü göremiyorum yarışı bitirsinler (kore)
    ühühüühüüü webberin ön kanadını istiyorummm….
    ühühühühühühü yerim dar oynayamıyorum u şasi bozuk değiştirin bunu bana yenisi verin olmadı webberin şasiyi bana verin, ileride bu çıkmayıda webber kullanır :)))

    f1 tarihinde bu kadar kaprisli bi pilot varmıdır acaba…

    cumartesileri hatırlatırım sizlere…
    özellikle polü webberin aldığı yada webberin vetteli geçtiği sıralamalardaki vetteli suratının sirke satmasını alonsoya geçildiginde bile bu kadar üzgün olamazdı heralde….

    emin ol vettel bu kadar şımarık ve ayrıcalıklı iken kimsede onla takım arkadaşı olmak istemez, özelliklede kimi, hamilton kimi olmaz, vettel kimi olmaz, alonso kimi hiç olmaz, neticede kimi olmazzzzzz..

  62. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bu kadar saçma bi yorumda olamaz…
    böyle bi pistte kim kimi geçtiki yarışta…

  63. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Artık bu güvenlik aracı kurallarını adam akıllı incelemeliler sanki, nasıl oluyorda bi tek kaza tüm şampiyonanın kaderini belirliyor, pite giren araçlar nasıl oluyorda doğru dürüst yer kaybetmeden geri dönebiliyor, zaten max süratte araçlar arası hız farkı 1 sn bile altındayken, pit çıkışı bu araçlar acaba konvoya yetişiyorlarmı yani, aradaki farkın sabit kalmadı gerekmezmi tekrar yarış başlayana kadar, aslında güvenlik aracı yarışı dondurmalı, ama malesef tekrardan bi düzene sokuyor, güvenlik aracı çıkar çıkmaz tüm araçlar aynı sabit hızla gitseler mesela, yani SC nin yarışın kaderiyle oynaması saçmalık, acayip bi şekilde kazaya sebep olmayan hiç bir kusuru olmayan pilotlar başkalarının hatalarının cezasını çekmek zorunda kalıyor, buna izin verilmemeli, özellikle motor sporları deyince önemli olan hız yetenek, ama f1 de saçma sapan SC denen olay yarış öncesi stratejileride geçersiz kılıyor….

  64. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    git bi daha yüzünü yıka, hala uyanamamışsın yorumundan belli, hatta uyu bence belki kimiyi rüyanda görürsün, f1 de artık görmen zor nede olsa, artık şu kimi muhabbettide sıkmaya başladı, efsane shumi bile ayrıldıgı dönemde bu kadar konuşulmadı…

  65. yahu kardeşim gördüğünüz gibi on numara yorumlar yapıyorum. hemen hepsi onaylanıyor. benimle uğraşmaktan zevk alıyorsanız mesele yok başka mevzuulardada uğraştırırım sizi:) ama benim gibi bir arslan sakinleşmişken gelin ipini biraz gevşetin….derim ben…yinede siz bilirsiniz…apo kabul etmez ama olsun. o nebu gibi fanları sever…kendisi kimi düşmanı olduğu için kimi fanlarınıda pek sevmez farkındayım…bu sitede başıma ne geldiyse hep ondan ötürü geldi.

    ama yinede devam etti sarı saçlı adam kemanını çalmaya…dirildi içimizdeki ölü düşler…

  66. demin kalktım. aklıma yarış geldi. dedim yahu sonuç gerçekmi? rüyadamıyım? yok değil:) Allahım bir yıl boyunca bu anı bekledim. 47 puan geride tamamlasa bu kadar zevkli ve güzel olmayacaktı. zira "sen bana layık değilsin" dercesine şampiyonluk ispanyol çocuğunun ellerinden kaydı çekti gitti:)
    ferrari asla alonso için bu seneki ferrari olmayacaktır. geçen senenin ortalarından beri bütçe bu araca yatırıldı. belkide 2011 i kaynaklarıda kullanıldı(muhtemelen santander vermiştir). ve herşeye rağmen alonso reno gibi bir takımda kalması tartışılan vasat bir pilotu geçememenin bedelini ödedi.
    Allahtan bu arefe günü f1 adına dileğim halen 2011 için bir anlaşmaya imza atmamış kiminin tekrar dönmesidir. safkan hız safkan pilot neymiş yeni takılan arkadaşlara göstersin…
    kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek…
    pilot dediğin kimi gibi olmalı geçmesi zor adamlığı tek…

  67. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    İnanılmaz üç noktaya temas etmişsin ama en önemlisi 3 diyebilirim.. Alonso pist dışına çıktı 3,4 kere buna rağmen Mark yaklaşmadı bile..

  68. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Öncelikle merhabalar,
    Uzun süreden beri siteyi takip ediyordum ve bundan sonra bu güzel ortamda ben de düşüncelerimi paylaşmaya karar verdim 🙂

    Bugünki yarışa gelirsek; benim için harika bir gün oldu. Sebastian elinden gelenin en iyisini koydu ve Kore'den bu yana koyduğu performansını taçlandırdı. Kaybetse bile çok sağlam bir son yapmış olacaktı. Sebastian kendine düşen kısmı yaptıktan sonra da Ferrari pit duvarı, Renault devreye girdi ve bize şampiyonluk şansı verdiler.

    Son olarak Mark Webber'in acilen yollanması gerekiyor. Alonso birçok kez pist dışına çıkmasına rağmen Alonso'ya yaklaşmadı bile!.. McLarenler de gerçekten sağlam bir performans koydular..

    Gelecek sene de bu kadar heyecanlı olur umuyorum 🙂

  69. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    çok koyu bir ferrari taraftarıyım… ama bu gun ferrari yi bu kadar aciz görecegim aklımın ucuna bile gelmesdi. ferrari de revizyona ihtiyac olabilir… tebrikler vettel tebrikler red bull. allah belanı wersin dominicale… 🙂

  70. webber resmen vettelin sampiyon olmasını istemedi.alonso ile arasındaki farkı 2 saniyenin altına hiç indirmedi.bu kadar yüzsüz olamaz bir insan.bnce rb ile ipleri koparsın.hem rb webberi istemiyor gibi hemde webber vetteli sevmiyor.ikisi bir arada olmaz.araç hersene bu kadar hızlı olmaz.bnce webberi göndermeli redbull.redbullda takım arkadasılıgı üst seviyede fakat webber ile vettel birbirine düşman gibi.özellikle webber.

  71. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu gün için dikkatimi çeken birkaç detayı paylaşmak istiyorum:

    1.Renualt görünen şu red bulla kendilerinin kulandıkları motoru vermiyorlar.bu gün bu kesinlikle su yüzüne çıktı.bunu f-kanal ile açıklayamazsınız

    2.Hornerin webberi pite alması bir nevi ferraiyi tuzağa düşürmesi bence senenin hamlesiydi.anlayana tabii

    3.Webber bu günkü davranışına herhalde hiç kimse anlam verememiştir.vettel 1.43 lerde dönerken 1.45 turlar atmasını eminim red bull içinde büyük bir temizlik operasyonuna sinyal olucaktır.zaten abu dabideki testlerin 2 gününü de red bullun vettele vermesi webberin torbasının dikiliğinin işrateydi.kim bilir milyon dolarlar kazanmş red bull belki de kimiyi takıma ala bilir.gerçekten de bana mantıklı geliyor.olmadı heildfeld,vettele zorluk çıkarmaz tam takım oyuncusu bence webberden bir gömlek daha iyi

  72. Sebastian Vettel =) işte bu tebrikler, Alonso'nun yarış bitiminde Petrov'a haraketlerini görünce üzüldüm yapmaması gerekirdi ayıp oldu orda, sonuçta gel geç dicek hali yoktu tırışkadan sporcu değil, ama bende Alonsonun yerinde olsaydım tutamayabilirdim, ona rağmen çok soğukkanlıydı yarış sonundada basınla konuşurken vs. Ferraride tek suç stratejiyi belirleyen onu erken pit'e alan kişilerdir, adamın resmen şampiyonluğunu yediler, Formula1'i izleyen takip eden hiçkimse Alonsoyu o kadar erken pite almaz, Webber girdi diye korkup adamıda pite çağırdılar, çok büyük bi salaklık Ferrari'de büyük bi değişim olması lazım strateji kısmında çünkü yapılan hatalar 1 değil 2 değil Massa'da da olmuştu böyle şeyler, saygılarımla.

  73. Schumi-sever avatarı

    son olarak şunu belirteyim
    Senna bugün yaşasa idi özellikle alonso'ya kahkahalarla gülerdi
    bu adam ne yapıyor ne yapmaya çalışıyor diye etrafındakilere sorup dururdu :)))
    birde G.Berger'i gördüğü anda kovalardı bir yakalasa Allah muhafaza :))
    Ferrari fanlarına sözüm değil
    alonso fanlarına bir şey demek isterim
    bırakın artık suçlamaları gülünç oluyorsunuz cidden
    alonso bari motor patlatsaydı hani diyorsunuz ya çok zorladı falan
    bugün Vettel'e çok sevindiğim kadar alonso'nun karizmasının gittiğine şahit olduğuma çok sevindim karizması çizildi yani :)))

  74. webber resmen vettelin sampiyon olmasını istemedi.alonso ile arasındaki farkı 2 saniyenin altına hiç indirmedi.bu kadar yüzsüz olamaz bir insan.bnce rb ile ipleri koparsın.hem rb webberi istemiyor gibi hemde webber vetteli sevmiyor.ikisi bir arada olmaz.araç hersene bu kadar hızlı olmaz.bnce webberi göndermeli redbull.redbullda takım arkadasılıgı üst seviyede fakat webber ile vettel birbirine düşman gibi.özellikle webber.

  75. bence yarıştan önce biri Alonso'ya fenerbahçe forması hediye etti =)) Son turda Alonso'ya ''Vettel is out'' yanlış anonsu yapılsaydı.. Alonso kendini şampiyon sanıp 2 dakika sevinç turu atsaydı.. Bu teorim kanıtlanabilirdi.. =))))

  76. 08Alonso| SF avatarı

    Saygılar kardeşim 😉

  77. bugün yarışı izlemedende f1 heycanının yaşanabileceğini öğrendim. saat 3 te heycan bastı. acaba ne oluyo alonso startta ne yapıyo diye içim içimi yedi. sonra öğrendimki 1 sıra kaybetmiş ama bu sonuçla hala şampiyon olabiliyormuş. bunu gren pit duvarı olaya müdehale etmiş ve alonso nun yarışı br şekilde 7. bitirmesine sebep olmuşlar. erken pitle ne yapmayı planlamışlarda ne olmuş böyle. red bull un oyununa gelmişler. webberin atağına cevap vermek isterlerken asıl oyunu görememişler. ne yapalım kısmet değilmiş. aklıma tuhaf hikayeler ve senaryolarda gelmiyor değil tabiki. güzel bi yıl oldu yinede. şampiyon vettel e tebrikler. bilmiyorum ferrari bu yaşananlardan nasıl dersler çıkarıp kimin yada kimlerin biletini keser. seneye daha rekabetçi bi araçla yarışmak ümidiyle. alonso sana hiiiç kızmıyorum. senin zaten mücadeleyi son yarışa taşıman mucize. bravo şampiyon.

  78. Ferrari taraftarıyım ama ondan önce bir Formula 1 taraftarıyım. Söylenmesi gereken bir söz varsa o da şudur: Tebrikler Formula 1'in en genç dünya şampiyonu Sebastian Vettel, tebrikler Red Bull Racing.

  79. Öncelikle erken gelecek şampiyonluğu son dakikaya bırakmalarına rağmen radbullu tebrik ederim.bazen acemice aracı kullanıp(bu metni yazarken button a yandan vurması geliyor aklıma.o kaza yı nasıl becerdi hala anlamış değilim)hem webber e hem button a çarpmasına ve de radbull un yolda bırakmasına rağmen en hızlı araca sahip en hızlı pilot ve de en genç f1 şampiyonu vettel i de tebrik ederim.

  80. Ertan Akkaş avatarı

    Sadece vettel konusunda haksız olduğunu düşünüyorum o efsane olabilir =)

  81. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    arkadaşlar belki çok – alacak bu yorumum ama bence bu sezon alonso-hamilton veya button üçlüsünden biri şampiyon olsaydı eğer o dünyanın en değerli şampiyonu olacaktı çünkü önlerinde yani kendilerinden zaman zaman 1.500 saniye hızlı bir araç vardı bunu pist üstünde yenmek müthiş bir başarı olacaktı ama şimdi bu araçla alınan başarıyı çok abartıyorsunuz yani allahınızı severseniz vettele bu seneki mclareni hamiton a da red bull u verin hamilton japonya ya şampiyonluğu garantilemiş gelirdi bu tabi benim düşüncem

  82. Yahu hocam Alonso`yu bu kadar favori durumuna getiren yine Redbull pilotlari degilmi? biri kaza yapar birinin motoru patlar vs. Alonso oyle ahim sahim bir performansla gelmedi buralara, o yuzden Alonso hediye etti demek biraz abarti olur 🙂

  83. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Damalı bayrağı geçtikten sonra telsiz konuşmasında Vettel ağlıyordu.Sezon içinde adama söylemedikleri bırakmadılar.Neredeyse bende ağlıyordum

  84. Schumi-sever avatarı

    harika bir final yarışıydı
    Vettel (baby Schumi) sonuna kadar haketti şampiyonluğu kocaman tebrikler…
    Redbull takımını ayrıca kutluyorum her iki pilotuna eşit davrandığı için
    yalnız benim anlayamadığım anlamakta güçlük çektiğim bir konu var
    sevgili F1 severler G.Berger'i gören varmıydı?
    yani şu alonso'yu nasıl Schumi ve Senna'yı aynı kefeye koydu anlamış değilim
    ve bugünkü yarışta alonso'yu hiç bu kadar aciz görmemiştim
    gülmekten kendimi alamadım 🙂
    dile kolay 40 tur boyunca rus Petkov'u geçemedin pesss yani alonso
    yarışın sonunda alonso'nun Petkov'un yanına gidip el kol hareketi yapmasını ayıpladım
    alonso böyle bir pilot sevgili F1 severler
    neyse kısaca hakeden kazandı "push push Vettel push"

  85. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    üzülecek bişey yok alonso kendi açıklamalarına bakılırsa kendisi bile o kadar üzülmemiş sonuçta o kazansada kaybetsede bizim kazandığımız tek şey onu izlemek değil mi farzetki vettel yavaşladı o şampiyon oldu ne değişecekti bir pilotun yeteneğini bence elindeki araçla yapabildikleri belirler herkesten 1 saniye veya en kötü dönemde yarım saniye hızlı araçla şampiyon olarak en iyi olamazsınız hiç bir zaman sonuçta bundan 20 yıl sonra ne olursa olsun ilginç duruşu ve pilotajıyla hatırlanıcak pilotlar alonso hamilton ve raikkonen 2008 de glock yavaşlamasaydı da bu böyle olacaktı massa button vettel ve webber gibi kişiler asla efsanee olamaz

  86. Bugün Ferrari kenar yönetimi şampiyonluğu elleriyle Vettel e vermiştir.Vetteli tebrik ediyorum çokta iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum ama buda bir gerçek.Bana göre bu senenin en iyi performansını gösteren pilotlar şöyle(aracın performansını katarak yaptığım bir sıralama) 1-Alonso 2-Kubica 3-Hamilton 4-Vettel Kimse kusura bakmasın se,sa larla olmaz ama o Redbull aracı Alonso,Hamilton veya Schumide olsaydı şampiyonluklarını 4 yarış erken ilan ederlerdi.Dediğim gibi se,sa lar sonucu değiştirmez.Tarih de se,sa larla uğraşmaz.Tarih 2010 dünya şampiyonu Vettel der.Bizede buna saygı duymak düşer.Tebriklerim;
    1.Tebrikler Vettel
    2.Tebrikler Newey
    3.Tebrikler Alonso
    4.Tebrikler Kubica
    5.Tebrikler Hamilton
    6.Tebrikler Webber
    7.Tebrikler Schumi(massanın sadece yarım sezon kaçırmasıyla düşen performansına bakarsak bence 3 senelik ara,41 yaş,tamamen değişen;kurallar,lastikler,araçlara rağmen bu sezonki performansıyla Schumi de tebriği hakediyor)
    8.Tebrikler Rosberg

  87. Adam birinci olucam dedi ve yaptı. Şampiyon da oldu. İstediklerini yapamayanlar üzülüp, kızabilir.

    Ama Serhan Acar ın dediği gibi spor kazandı belkide.

  88. Yanlız bu yorumumu sil

  89. VETTEL şampiyonluğu kazandı yerine ALONSO şampiyonluğu hediye etti demek bana göre daha doğru olur.

    sezon boyunca ilginç yarışlar izledik ama bu yarış kadar garip bir yarış olurda bu kadar olmaz dedirtecek şekilde olaylarla dolu bir yarış ben şahsen izlemedim.

    REDBUL ve VETTEL istedikleri kadar strateji üretsinler gerçekci düşününce böyle bir sonuç alabilmeleri onlar için bile hayaldi; sanki VETTEL şampiyon olsun diye gizli bir güç pistin üzerinde geziyordu.
    sanki SHUMI nin yarış hafızasını silmiş basitce temazsız bir şekilde sipin atmasını sağlamış ALONSO nun cesaretini yeteneklerini almış HAMİLTON'u yorgun birakmış WEBBER'in içeceğine alkol katmış KUBİCA-PETROV ikilisine kers desteği sağlamış gibi bir güç herşeyi VETTEL şampiyon olsun diye ayarladı.

    her nekadar haz etmesemde VETTEL şampiyonluğu fazlasıyla haketti ALONSO taraftarı arkadaşlarım adına üzüldüm tıpkı ben gibi onlarda ALONSO nun şampiyon olduğuna inanmıştı. bu duyguyu 2007'de birezilya dan iyi bilirim 2 hafta kendime gelememiştim.

    VETTEL TARAFTARI ARKADAŞLARIMA TEBRİKLER!

  90. Zuhahaha!

  91. Bir latife anlatayım.gerçek olay.bu gün aşağıya manava gitiim.adamala muhabbetim iyi.o da benim gibi sitenin takipçisi.bana şey diyor yarışı izledinmi vettel şampiyon oldu.yahu geçenlerde trf1.net giridim orda bir adam vardı(beni kastediyor) vettel şampiyon olucak diyordu vallah.bende:b.edur belkide türkiyede f1 sitelerine takılıyor

  92. Hamilton düzlükte geçmedi mi Kobayashi'yi?ne biçim yarış izliyorsunuz ne biçim istatistik paylaşıyorsunuz hayret

  93. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Abdullah çelik dün o kadar küfür ve aşağılanma duydum ki.bu yorumumdan dolayı (aslına açıp okuya bilirsiniz de).beni bütün yorumlarımı okuma yetkisine sahipsiniz aç taaaaaaaa spa yı oku.ben ilk o zaman fark ettim dönen çarkı.ama benm değerlendirmelerim insanların hoşuna gitmez pek şirin şeyler olmaz bunlar.yazıma gelince yazmayı gerçekten de düşündüm ama bu sizin yani sitenin politikasıya uyuşmaz zaten ben yazıcağımı yazdım az çok potansiyeli olan anlar anlamayan da petrovu şuçluyup durar ne yapalım insan doğası

  94. Harika bir yarış mükemmel bir sonuç =)

    Son iki yarışa girildiğinde herkes ümidini kesmişti Seb'den ama o zorlamaya devam etti ve günün sonunda 2010'un ve tarihin en genç Dünya Şampiyonu oldu. Sezon başlamadan önce Vettel'in şampiyon olmasını istiyordum ve bugün hayalim gerçek oldu üstelik 2007'de Kimi'nin efsanevi bir şekilde şampiyon oluşu gibi =D

    Takımım eşitlik politikasını sürdürmeseydi bugün Seb şampiyon olamayacaktı. Takımımı bu tutumundan ve harika bir araç ürettiklerinden dolayı kutluyorum. Tam anlamıyla sansasyonel bir sezonu başarıyla bitirdik.

    Push Sebastian push push ! deyince dalga geçtiler ama önemli değil çünkü sen bize ve onlara bu sözün ne kadar önemli olduğunu gösterdin bugün =)

  95. her şey anlayana tabiki. ben de ekipteki tüm arkadaşları tebrik ederim. çok iyi iş çıkardılar

  96. vallahi vettel şampiyon olunca aklıma ilk siz geldiniz 🙂 değerlendirmenizi bekliyorum

  97. evet çarpışırlardı o yüzden geçemezdi ama en azından denerdi :d msc

  98. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Doğrusu sabahleyin yarışı ble izlemeden çok geniş bir yazı yazmayı düşümnmüştüm ama yorumları okuduktan sonra vaz geçtim

    "TESADÜF DİYE BİR ŞEY YOKTUR TESADÜF ALDATMACASI VARDIR,BİR GÜLÜM VAR O DA SENİN İÇİN"

  99. f kanal yüüzündendi hikayesine aldanmayın bugün en yüksek hıza koba ulaştı 320 ile bildiğimiz üzere hamilton onu pist üstünde geçti 😀 yani düzlükte uzayan biri varsa o da kobadır ve geçilebiliyor 😀

  100. Gerçekten güzel bir noktaya temas etmişsin. Ben de http://www.trf1.net ailesini kutlayacaktım ama ilgisi olmayan haberlere de yazmak istemedim. Gerçekten bu kadar emek harcayarak bize bu haberleri anında bildiren trf1.net ailesine teşşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

  101. tamam da düzlük sonunda hava koridoruna dahi giremiyordu f10,petrov'un pilotajına çok da bağlı değildi yani.Sarı arabada Sato,kırmızıda MSC oturuyor olsa gene geçemezdi.
    Ama sen Lewis'i savunuyorsun sanırım,agresif sürüşü izlerken benim de hoşuma gidiyor.Çeşitli sebeplerden Hulkenberg'i geçemedi araç yol tutuşu zayıftı vs..

  102. El_nano_ferrari avatarı
    El_nano_ferrari

    "Kırmızıyı izle Kırmızıyı düşle"

  103. günün belirleyicisi maksimum düzlük hızları oldu. toro rosso ve renault gibi takımların maksimum hızları çok iyiydi bu yüzden ne mclaren, ne ferrari bu takımları geçemediler. ona göre stratejilerde dikkatli davranmak lazımdı.
  104. Alonso'yu Almanya'da aldığı 7 puan için şikeci, yeteneksiz ilan etmek çok kolay. adam RB6'dan her yarış daha yavaş olan arabasıyla son yarışa lider girmiş. tebrik edin bari. vettel de hak etti kesinlikle ama en azından rakipleri tebrik etmek bir asalettir. kim kazansa hakedecekti ama alonso kazansaydı eminim herkes hockenheimdaki 7 puanı soyleyecekti. ayrıca burda çaylak pilotu geçememek diye birşey yoktu. adam çaylak ama duzlukte fkanalı nasıl çalıştıracağını bildigi surece işi tamamdır. virajlarda alonso petrova hep yaklaştı dikkat ederseniz ama duzluklerde renault çok hızlıydı. herşeye rağmen guzel bir sezondu. Vet ve RBR tebrikler

  105. GERİ DÖN KİMİ F1 E BİŞEYLER OLDU…ÇOLUK ÇOCUK ŞAMPİYON OLUYOR ARTIK

  106. watercolour avatarı

    Petrov Kubica'dan 2 gömlek düşük bir pilot bunun tersini iddia eden?Kıyaslama yaparken bunlarıda düşünün.

  107. belki görmedin ama hamilton kobayı geçti bizim bir geçişimiz var sizde?

  108. Renault düzlüklerde 307'yi gördü yanılmıyorsam ve her tur düzlük sonuna arayı açarak geliyorlardı ki bu da geçişi çok çok zor kılıyordu ki herkesin ileri agresif olarak tanımladığı Hmilton Kubica'yı geçemedi,sabaha kadar da geçemezdi.

    Şöyle de birşey var; "geçiş özürlü" Alonso baskısına Kore'de,Brezilya'da 1'er tur dayanabildi Hamilton.Hatta Alonso'nun 1-2 turda ekarte ettiği Hulkenberg'i pite girene kadar geçe-me-di.Bu Lewis'i özürlü bir pilot mu yapar?

    Sene geneline bakacak olursak en azimli,birkaç yarış dışında aracını en efektif kullanan pilot Fernando'ydu.Daha yavaş aracıyla pole'ler alabildi,yarışlar kazandı,herkese karşı durdu.
    Seb. de araç avantajına rağmen birkaç yarışta telafisi olmayan hataların verdiği psikolojik baskının üstünden kalkabildi ve istediğini aldı.

  109. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Eveeeeeeet! İşte bu o! Bi ara gerçekten bütün inancımı kaybetmiştim.Tamamen bitmişti umudum.Webber'e yardım etsin diyordum 🙂 ama işte en hızlı araç hak ettiği yerde sahibiyle 🙂

    Alonso içinse söylenecek tek şey Petrov'u geçeceğine inanmamış gibiydi.Çok zorladı aracı.Bazen pistte tutmakta zorlandı ama yeterli değildi yürekten istemiyordu.İyi oldu tarih bir şampiyon daha kazandı.

    Bu yılın şampiyonu en değerli şampiyon olacak denmişti.Alonso taraftarı bir arkadaşım bu açıklamayı sürekli bana hatırlatıp "En değerli şampiyon Alonso olacak" demişti.Ben sadece "Bekle" demiştim.Son yarış şampiyonluktan %100 emin olanlar vardı ama ah neyse bu konulara girmemek lazım.Bugün çok güzel bi gün çok 🙂 tamamen Vettel taraftarı değilim ama çok sevinçliyim. Sebebi Kimi'nin Vettel'i desteklemesi galiba ondan etkilendim 🙂

    En değerli şampiyon Sebastian Vettel'i tebrik ediyorum 🙂

    Bi de sezon boyunca her haberi ellerinden gelen en iyi şekilde bize iletmeye çalışan en değerli F1 sitesi TRF1.net ekibini 🙂

    SEBASTIAN VETTEL- REDBULL RENAULT 😉

  110. Yeni şampiyonumuzu tebrik ediyorum.Podyumdakileri ve puan alan bütün pilotları tebrik ediyorum.
    Pilotlar starttan sonraki virajı temiz geçti derken Schumi Liuzzi kazası gerçekleşti.Tehlikeli olabilecek bir kazaydı.Allah korumuş Schumiyi.Bu kaza şampiyonluğun gidişatını değiştirdi.Webber ve Alonso çok erken pite girdi.Alonso Petrov'un arkasında çıktı.Petrov müthiş bir savunma yaptı f-kanalın etkisiyle.Alonso'ya geçilmemek için yemin etmiş gibiydi.Kendisini tebrik ediyorum.O an Alonso fanı olarak yarışı izlemek istemezdim.Çok sinir bozucu bir durum olmalı.Alonso bence elinden gelenin en iyisini yaptı.Geçememesine rağmen Alonso'yu da tebrik ediyorum.
    Webber'in bu haftaki sönük durumuna analam veremedim.Sıramalarda yavaş kalması yarışta yavaş kalması.Baskının Webber'in performansını bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum.Psikolojisi şu an çok kötü durumda olmalı.
    Hamilton ve Button'ın podyumda bitirmesi güzel oldu.Button'ın seneye sıralama performansına odaklanması gerekiyor.Bence yarış performansı gayet iyi.Tek turda lastikleri ısıtmada sorun yaşıyor.Belki de Pirellinin gelmesi kendisi için bir şans olur.
    Bence gayet iyi bir sezon oldu.1 yıl çabucak geçti.Seneye daha efsenevi bir sezon yaşamak dileğiyle.

  111. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    VETTELİN PARMAĞI ALONSONUN ELLERİNİ YENDİ;
    tebrikler genç şampiyon 2005 kimi gibisin.
    1999 MİKA, 2007 RAİ, 2010 VETTEL to be continued;
    unarım böyle senaryoların devamı gelir harika bir sezon izlettiniz çaylaklardan ustalara kadar müthişti,
    FERRARİ PİLOTUNUN RENAULT PİLOTUNA ELİYLE İSYANI,
    kötü çok kötü ferrai pilotu bu kadar aciz hareket yapmamalı, geçmeli. kaza yap ama geç,üstüne yürü in arabadan git döv ama geçemiyorsan kol kaldırmamalı,bu şekilde olmamalı dile getirince hatalı oluyoruz. özlüyorum seni SHUMİ ve KİMİ.
    PODYUMDA SON 3 YILIN ŞAMPİYONU;
    Woooow harika bi kürsü.
    RAİKONEN ÇOK RAHAT ALONSO İSE FAZLA RAHAT;
    yorum yok.
    YAPABİLDİĞİ EN İYİ İŞ… FAKAT BU SEFER TAKİP EDEMEDİ;
    arkalara düştüğünde yok oluyorsun pit stratejisi istemiyoruz hamilton, kamui gibi cesur ataklar görmek istyoruz.

    ALONSO 19. ROUND, REDBULL SOL GÖSTERDİ VETTEL SAĞ VURDU, ALONSO NAKAVT;
    bukadar sadece podyum düşünülürse olacağı bu.
    PETROV. FERNANDO İS FASTER THAN YOU. FASTER THAN YOU. CAN YOU CONFİRM YOU UNDERSTOOD THAT MESSAGE? HET!!
    telsiz olmadan olmuyor mu? massa seneye umarım oynarsın şampiyonluğa ,ah kırmızım tekrar takımlar ve sürücüler şampiyonu oluruz seneye. umarım seneya bu parmak bukadar kalkmaz tebrikler:)

  112. Tebrikler Vettel, tebrikler Redbull.. Gercekten super bir yaristi, beceriksiz Alonso ve Webber kendi kendilerini bitirdiler, hak eden kazandi diyebiliriz.. Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar..

  113. hasan akdemir avatarı
    hasan akdemir

    tebrikler vettel tebrikler red bull bugün bi tarih yazıldı ve bu tarihe tanıklık etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.. bu arada ferrari fanları alonso fanları hakedilmeyen şampiyonluk gelmiyor işte. takım emriyle araç geçmeye benzemedi petrovun arkasında kalmak. şampiyonlukten çok alonsonun şampiyon olamamasına da ayrıyetten seviniyorum.ilahi adalet hakeden alıyor hakkını :D:D:D

  114. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    alonsonun kariyerine hiç yakışmayacak bu illegal şampiyonluğu allah engelledi bunlar konuşulup 3 kez şampiyon oldu denileceğine varsın iki kez dünya şampiyonu olsun o zaten dünyanın en iyisi kafanıza takmayın beyler ben eminim seneye ve de inşallah diyorum ki bir mclaren ferrari çekişmesi izlerim açıkçası seneye en çok görmek istediğim şey hamilton alonso çekişmesi izlemek inşallah bu böyle olur bence tartışmasız şuan pistte en iyi 2 sürücü hamilton ve alonso ellerindeki redbull a oranla çok yavaş araçla son yarışa mücadele içinde girdikleri için

  115. Yusuf  Hitay avatarı

    dombilikali yine harika bir tatktik sergiledi

    yahu çok güldüm he =)

  116. benim anlamadıgım geçiş yapmayı daha kolaylaştıran bir araca sahipken ve bugun hızlıyken, hamilton, gozu kara hamilton kubiyi gecti de ben mi gormedim ?

  117. Çok fazla geçiş olmasa da yine de heyecanı son derece yüksek ve bu anlamda tarihi yarışlar arasına girebilecek bir yarıştı. yeni şampiyonu tebrik ederim, pistte artık 5 şampiyonumuz olacak 🙂

    Vettel gerçekten hızlıydı ve pitlerin ardından hamiltonun durumunu değerlendirerek iyi bir zafer kazandı. mclarenlerin bu kadar güçlü olması beklenmiyordu ve iyi sonuç aldılar. ilk turdaki scnin ardından pite giren nico rosberg çok iyi bir iş çıkardı ve şampiyonluk sonucunda etkili olanlardan birisiydi. önümdeki toro rossodan kurtulunca daha da hızlandı ve mercedes sert lastiklerle geçrkten iyiydi, tebrikler. günün kahramanlarından birisi kuşkusuz renault takımı ve sürücüleri oldu. kubica uzun ilk bölümde çok iyi iş çıkardı, petrov ise deneyimli alonsoya iyi dayandı ve hatasız bir sürüşle alonsoyu belki de şampiyonluktan etti. ancak alonso petrovu geçse bu sefer de önünde rosberg olacaktı. hiç kolay değildi kendisi için durum. webberle birlikte alonsonun pite alınması her şeyin başlangıcı ve sonuydu. ferrarici ve alonsocu arkadaşlar bir suçlu arayacaklarsa bence orada aramalılar. alonso bir çok kişi tarafından sağlamcı olduğu için övülür, hatta geçen yarışlardan sonra mclarenci arkadaşlar da burada onun bu huyunu överek nerede ne yapması gerektiğini fırsatları iyi değerlendirdiklerini söylemişlerdi. hai dedim acaba lastiklerini falan koruyup bir şeymi yapacak diye ama olmadı. önünde de herhangi bir isim sorun yaşamayınca alonsonun yükselememesi normal oldu. webber de adeta kılını bile kıpırdatmadan yarıştı diyebiliriz. pite erken girme konusu sanırım webberin isteğiydi çünkü sağ arka lastiği bariyerlere vurmuştu ve şikayet etti telsizden sanırım.

    günün belirleyicisi maksimum düzlük hızları oldu. toro rosso ve renault gibi takımların maksimum hızları çok iyiydi bu yüzden ne mclaren, ne ferrari bu takımları geçemediler. ona göre stratejilerde dikkatli davranmak lazımdı.

    bunun yanında schuminin bilerek kaza yaptığı iddiası var bazı arkadaşların zihninde ancak ben şuna dikkat çekmek istiyorum. vettel ilk virajda hamiltonun biraz sert fren yapması sonucu düzlükte kendisine yetecek farkı açmıştı ve geçilecek konumdan kurtulmuştu. üzüntüyle birlikte tabiki böyle şeyler söylenir ancak kasıtlı bir plan program olduğunu düşünmüyorum. red bull böyle bir şeyi yapacak olsa zaten kendi takımlarıyla yapardı 🙂

    iyi ve güzel bir sezon beklendiği gibi tahmin edilemeyecek şekilde bitti. hadi hayırlı sezon dışı dönemler.

    önümüzdeki günlerde sitede tarih dersi var, bir yerlere kaybolmamanızı tavsiye ederim 🙂

    Mutlu olanları tebrik eder, mutsuz olanlara şimdilik geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

    bir tarhe şahitlik ettik bundan gurur duymalıyız.

    iyi akşamlar

  118. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Vetteli tebrik ediyorum.

    yalnız yukarıda biri 40 tur geçemedi ve geçme özürlü diye yazmış alonso için, peki hamilton niye geçemedi o zaman birde onu yazarmısınız o çok bilen arkadaşlar samp vs ne demekse.

  119. RedBull'da Vettel, McLaren'de Hamilton varken; Alonso'ya 3 tane Massa lazım 🙂

  120. biriatore !! ne beklerdinki cebine koymusdur 3-4 lira webberde ne yapsın garibim … önünde hamilton olsa yarış dışı bırakırdı idda ediyorum.

  121. sabahtan beri üretiliyor zaten şumi bilerek spin attı diye herkes alonsoya karşı yarıştı renolara karşı tek başınaydı deniyor bundan ala paranoya mı olur? lütfen

  122. Red Bull. Soğuk İçiniz.

  123. Yarıştan sonra sen aklıma geldin. Dedim bu arkadaş artık çok zengin olmuştur 😀

    Milli piyango çıkmış gibi "artık bizi de görürsün" derler ya onu diyecektim 🙂

  124. 08Alonso| SF avatarı

    Sayın kardeşim geçen saatlerde birşeyler yazmış olabilirz ama o anda ki simir bozukluğu vs.

    Ve şuan gelmişssin niye ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun.
    Tama Vettel şampiyon tebrik ediyoruz.
    Alonso kaybetti üzüldük ama daha gelecek yıllar var.
    Bugün de şans diğerlerinde diyelim :)) (Espri)

  125. red bull olabilir seneye de hızlı olacaklar oraya gidebilir hatta takas olsun vettel hep yarışmak istediği ferrariye alonso da kankisi weberin yanına 😀

  126. 08Alonso| SF avatarı

    Yeni Schumi ama Schumi nin rekorları Schumi de kalsın ona yakışıyor. Ne Alonso ne de başkası 🙂

  127. bu sezon baışndan beri tüm alanzocular nerde şimdi ayboldular ben vettelin şampiyonluğuna ilk yarıştan bugüne inanmıştım ve oldu ferrreri o kadar zavallıki massa diyor alonzoya yardımet ama boş çıktı zamnında kimi yi neden yalnız bıraktılar amaadam ilk senesinde ferrariye tokat gibi cevap verdi ve tairhi bir şampiyona kazandı 2. senesinde massaya yarım etti gene kötü adam oldu sırf para için alaonzoyo getirdile oda fos çıktı şimdi peki massa nın durumu ne olacak bariçello gibi her zaman 2.adam yazık bunlara adam gibi adam her zaman kimi ve vettel bunların karakterleride aynı o yüzden zirvedeler vay alonzo vay hele massa rahmet diliyorum kardeşşşşşşşşşşş…………

  128. beyler alonsoyu gördünüz mü yarış bitiminde petrovun yanına araçla geldiğinde el hareketini.alonso herhalde petrovu massa sandı.yol mu verecekti sana.adam yarışını normal çıkardı işte.vettele tebrikler.gerçekten alonsonun hakkı değildi şampiyonluk.redbul pilotlarından herhangi biri olmalıydı.olduda…

  129. bunların hiçbiri aynı değil haklılık sırasına göre mclaren>vettel=alonso belki biraz vettel önde o da kuraldan bi haber olmasından ne olduğunu anlamamasından ama alonsonunkinin affedilir yanı yok sonuçta bu da bir yarış ve mücadelenin ilk yarıştakinden farkının olmaması gerekiyor ve petrov istanbulda nasıl pozisyonunu koruma mücadelesi verdiyse burada da aynı şeyi yapması gayet normal orada alonso adamın lastiğini patlatıp geçmişti ben petrovdan benzeri bir tepki görmedim bu da bir yarış o bir puan alonsunun şamiyonluk mücadelesinden daha önemli petrov için bilmem anlatabildim mi? veya anladınız mı? o yüzden alonsonun sitemi diğer ikisinden da haksız

  130. gönülleri genellemeyelim benimkinden hamilton geçiyor ama gerçek var ki hak eden vetteldi sezon içindeki kazmalıklarına rağmen 😀

  131. schumacher, yıllar önce vettel'i işaret ederek çok büyük bir yetenek olacağını ve şampiyonluk yaşayacağını söylemişti vettel'in.

    efsane boşa konuşmaz, varmış bir bildiği..

  132. Hamiltonculari anlamis degilim,pilotlari en genç sampiyon unvanini kaybetmis onlarin umrunda degil seviniyorlar ama tabi konu Alonso olunca normal Alonso dusmanligi insana kendini bile inkar ettirir.Kimicilerin ise durumu daha vahim çunki Kimi artik çok uzakta.

  133. burak bocek avatarı

    Birde massathebest takımı eleştirmene lafımız yok ancak lafların bazen çok aşırıya kaçıyor.Sen istiyorsun ki her seferinde Massa kazansın,o hiç sorun yaşamasın,trafiğe takılmasın.Çok saçmalıyorsun kusura bakma ama geçebileceği tek adam Massa demişsin senin Massan kimi geçiyor.Hem Alonso pist üzerinde geçmesede puan tablosunda 2. bitirdi demekki sadece Vetteli geçememiş.Ne nankörlük ne çabuk ağız değiştirmek bu haksız mıyım?Senin Felipen de bu takımda yarışıyor Alonso da.2sininde başarısı için Ferrari uğraşıyor.Petrovu yada başkasını suçlayamam ama senin yazdıklarında saçmalıktan başka bir şey değil.Kendin diyorsun Ferrari hediye etti diye.Alonso ne yapsın tke hatası starttı.Neden geçiş yapılamıyor onuda yazdım.Madem hamilton agresif herkesi gçeiyor o neden takıldı Kubica nın arkasında.Lütfen bu kadar taraflı olmayın.Alonso kaybetti diye kendi pilotunuz şampiyon olmuş gibi sevinmek saçmalıktır güzel kardeşim.Ondan sonra Massa lastik ısıtamıyor,trafikte kalıyor yok şu zaman piste koymazlar mı?Oh ne güzel armut piş ağzıma düş dimi?

  134. vettel schumiden sonraki jenerasyonda ona yaklaşacabilecek tek pilot adayı tarihin en genç f1 şampiyonu umarım geriside gelir çunki schumiden sonra f1 seyretme keyfini ancak bu cocuk arttırır tebrikler genç şampiyon

  135. burak bocek avatarı

    Bence kötü start bile bize yetiyordu ama sadece Webbere göre bir strateji belirlemek,hem de mevcut taktiği bozup sadece onun önünde dönmek büyük bir hataydı.Ferrari 3 başlıyor ama 7 bitiyor şampiyonluk yarışında.Bu kabul edilebilir bir şey değildir.Alonso zorladı çokça kastı ama geçemedi sürekli pist dışına taştı Webber zaten haline razı zorlamadı oda.Ancak pist yapısı bir Kanada yada Interlagos gibi değil.Uzun düzlük sonunda sert fren ve düşük hızlı viraj yok aksine hızlı uzun virajlar var.O yüzden geçiş mümkün olmuyor.Webber,Toro Rossoyu zorluk çıkarmadı deyim yerindeyse yok verdi diye geçti yoksa ne Webber ne Hamilon ne Alonso öndekileri geçemediler.Kubica kaç tur dayandı arkasında azami sürat olarak en hızlı araca.Alonso'nun tek hatası starttı ama takımın inanılmaz hatası 2008 den sonra bir kez daha hüsrana uğramamıza neden oldu.Yazık yani onca emeğe o kadar dökülen paralara kaç senedir hazırlanan bu araca o mekaniker ve mühendislere.Bir tane taktik veren ve kaderimizi mahveden adam var.Bu kafayla altın tepside daha çok yarış sunarız.Seneye perfonmansımız umrumda değil şu sezon kazanmak cidden çok iyi olucaktı.Katılmadığım bir nokta haketme konusu.Haketmeyecek demek sadece cahilik,yobaz bir düşünce tarzı ve aşırı nefret+fanatikliliğin sonucudur.Bu adam onca farktan aracı %120 zorlayarak nerelere getirdi.Tabi onu sevmemek adına yapılmış yorumlar.Her şampiyonluk hakedilmiştir arkadaşlar.Bu sezon Vettelin hakkıymış o oldu başka açıklaması yok.Sizin gözünüzde haketmemesi işi değiştirmez.

  136. Ertan Akkaş avatarı

    Mesela Hamilton Kubica'yı geçmiş olsaydı haklı olurlardı ama durum böyle olunca pek bi anlamı yok. Ama genel olarak doğru bunu diyecekler çok.

  137. Tebrikler Vettele ve Redbulla…Ferrariyede pes diyorum 4.olsalar şampiyonlar ama olamadılar…

  138. Bak bu doğru işte,hamilton kubicayı geçemediyse alonsonun petrovu geçememesi seninde dediğin gibi mukaderat…

  139. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Yarıs baslamadan once grıd pozısyonuna gore en sevmedıgım en antıpatı duydugum alonso nun samp olması en buyuk ıhtımaldı.bende oyle dusunuyordum ancak kımı nın yaptıgını once vettel den sonra veberden beklemıyor degıldım.hatta startta alonso nun buton a gecılmesını bıle onemsemedım.veber pıte gırmeye karar verdıgınde tamam alonso işi bıtırdı. Diye düşünmeye basladım.

    Ferrari pit ekibi vebberden sonra massayı pıte cagırınca super taktık massa vebberın ensesınde tutularak ona baskı unsuru olacak en azından alonso nun kafasından vebber cıkmış olacak derken…………

    Alonso nun pıte cagrılmasına daha o an o sanıye eyvah dedım.. aman allahım vettel e hedıye edecekler dedım.f1 takıb eden herkes o anda rosberg ve petrov un pıte gırıp bır daha pıte gırmeyecegını bılıyor ama ferrarı pıt ekıbı bılmıyor..aslında petrovun bu kadar dırenecegını bende tahmın etmedım ama sampıyonlugun belırlenecegı bır yarısta red bull un yemını fena yedıler ve cok buyuk ve aptalca bır rıske gırdıler….senın vebber de degıl ondekılere gore stratejı kurman gerekıyordu..cunkı daha oncekı yarıslarda hep bırbırlerını kollamıslardı.

    Petrov alonsoyu tuttukca rosberg farkı acıyor daha ondekı kubıca da kopmus bır pıtlık fark yapınca artık petrovu gecsede bır anlamı olmacaktı.ve ferrarının yaptıgı masum sandıgı hatanın kar topu gıbı buyuyup sampıyonluga mal olacagını sanırım 35.turda fılan anladılar ve her ferrarı garajı ekrana geldıgınde bunu goruyorduk..vettel zaten yapması gerekenı yaptı.dedıgı gıbı tam gaz gıttıı ve hak ederek sampıyon oldu…

    Allonso samp olsaydı bana gorede hak etmeyecektı..hem daha oncekı yarıslarda yaptıkları soyledıklerı hemde bugunkı yarıstakı tutumu ıle..daha startta etlıye sutluye karısmadan samp olmak ıstedıgı buttone gecılerek kenara cekılmesınden petrovu gecememesınden bellıydii.

    F1 spor olarak gormeyen kendısı manıpule edıp kımsenın etmesını etige sıgdırmayan.takım emrıyle adam gecen takım arkadasının kasasından medet umup yarıs kazanan takımlarına tak arkadaslarına herseyı mubah goren hatta redbull a akıl verıp ya sız bugune kadar yaptıgınzı yapında sampıyonlugu bana hedıye edın dıyen.takım arkadaslarından yardım almadan tek basına bırsey yapamayan gecıs özurlu (40 tur petrow)bır pilotun samp hak ettıgını dusunmuyorum .petrova yaptıgını zaten kınıyorum o ayrı bır konu…hatta onu bırakalım veber bıle ona hıc bır atak gırısımınde bulunmadan yardım etmıs oldu..cunkı oda vettelın samp olmasını ıstemıyordu sanırım.

    Komplo teorılerı kuranlarada katılmıyorum ..yok schumı bılerek spın atmıs yok reno alonsoyu engellemıs mc larenler neden bu yarısta alonsonun onune gecmıs vesaıre falan fılan..hepsi hıkaye gecebılıyorsan gec .gecılmek ıstemıyorsan gecılme ısın ozu bu..alonso gecmek ıstedı beceremedı petrov ıstedı gecılmedı uzun lafın kısası bu..

    Hak eden red bull u vettel ı ve takımın sahıbını felsefesınden dolayı kutluyorummm….helal olsun

  140. Pardon ? yavaş olan takımların yol vermesimi? tur bindirmemi vardı?
    en hızlı turlarda 4 tane reno motorlu araç var.yavaşlarsa geçseydi alonso paşa.Algersueri ve kobayashi en hızlı 15. ve 16. zamanları atmışlar.

  141. massathebest, inanır mısın aklımdakileri okudun.

  142. istanbulda patlayan lastiğin hesabını sordu sanıırm petrov sen misin benim lastiğimi patlatan al o zaman deyip galibiyetten etti 😀 gerçi adam haklı o koltukta oturmak için para ödüyor 😀 hatta o lastikler için bile para ödüyor tabi soracaktı hesabını 😀 o zaman çarptı geçti alonso kaybedecek birşeyi yoktu şimdi yapamadı yemezdi öyle 😀
    yine de alonsocu arkadaşlara geçmiş olsun yakın zamanda biz de yaşadık aynı şoku ne olduğunu biliriz ama şunu da ekleyeyim biz en azından denedik zorladık bir iki adam geçtik pek çok kez zavunulan alonso bunu yapamadı bu hep aleyhte kullanılacaktır bilginize ben yapmam o yapmaz ama birileri mutlaka pişirip önünüze koyar tavsiyem bu gibi muhabbetlerden uzak durun canınız sıkılmasın
    ve tekrar geçmiş olsun olur böyle şeyler…

  143. ağzına sağlık

  144. hayırdır sende de bi ******* var içinde tutamamışsın bakıyorumda

  145. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    harbi şaşırmışsın sen , yuhh yani böyle bi yorum herakde senden başka kimsenin aklına gelmezdi, paranoyanın bu kadarına yuhh artık….
    alonso petrov en geçemesiyse webber de o sebepten geçemedi alonsoyu…
    yada dur bende senin i düşüneyim
    webberi alonsoyu geçmemesinin sebepleri belki de şunlardır:
    – vettelin çıkma şaşisiyle sezonun yarısını geçirmesi…
    – ön kanadının vettele verilmesinden dolayı girdiği bunalımdan çıkamaması…
    – redbull şımarık çocuğu vettellin her yaptığına destek verip webber e aynısını yapmaması

    paranoya arıyorsan bizde çok merak etme :))

  146. MagicAlonso avatarı

    massathebest benden izin falan al demedim.ama yavaş olan pilotların şampiyonluk için savaşan pilotlara zorluk çıkarmadığını bugün hem kobayashi de hemde algersuari de gördük.elbette petrov buyur geç demeyecek.bizim şansızlığımız ferrari pit ekibinin yaptığı büyük stratejik hata.ayrıca Alonsoya geçiş yapmayan demek için kör olmak gerekiyor kör.Yarışta nasıl zorladığını veya brezilyada şampiyonluk gerektiğinde geçiş de yapacaktır.Alonsoyu birde button gibi pilotlarla kıyaslamak kusura bakma en hafif değimiyle cahilliktir.Massa ya hep tek turda yok lastik ısıtamıyor filan denildi.Massa yarış içerisinde lastikleri ısınınca ne yaptı sorarım sana herzman böyle.Alonso ayrıca yarış içerisinde kaza yapmaya varacak düzeyde zorladı çok kere pist dışına çıktı.Ama sen ve senin gibi Alonso kaşıntısı olan arkadaşlar ahlak zabıtalığını pek seviyorsunuz.Alonso ferraride olduğu sürece masanın şampiyonluğa çok zor olacaktır.Bunu hep birlikte önümüzdeki senelerde de göreceğiz.Güya şampiyonluk için savaşan pilot ama Alonsonun yanında ezildi bu sene.Gerçi senden başka massa taraftarı da yok tabi sende önceki senelerin verdiği gazla tutmuş olduğun massayı bir tarftar olarak doğal olarak bırakamıyorsun.Adam şampiyonluğu kaybetmiş efendim neden el kol yapıyor diyorsunuz.gerçi en büyük acıyı sizler yaşadığınız için bu tarz saçma saldırılar yapmanız da çok normal.

  147. İlahi adelat ve şampiyon vettel
    yarıştan önce alonsoyu şampiyon yapanların yüz ifadelerini yarış sonunda görmek isterdim 🙂
    GO PETROV!!!
    Şimdi alonso fanları eksiye boğar mesajı 😀 neyse basın bol bol rahatlarsınız belki :S

  148. Gülebilir miyim Fernando taraftarları sinirlenmesse?

  149. eline sağlık minardi kardeşim.

  150. Alonso-severler hemen komplolara küfürlere başlamışlar. yok biryerlere sokmalar daha yazamadığım neler neler. sakin olun yahu. Bir de efendim neymiş, Schumacher kaza yaparak Alonso'yu şampiyonluktan etmiş. Arkadaş bu kadar fanatik olmayın yaw. Gerçi siz böyle kazayla birinciliklere alışıksınız. Akıl var mantık var adam ilk tur kaza yapıp nasıl yarış sonucuna etki etsin. Button'un 35 tur gittiği lastiği 15 tur kullanıp pite giren alonso hatalı değil, 40 tur çaylağın egzoz gazını yutan alonso hatalı değil, iyi start alan schumiyle takımının 6.cılığı için savaşan liuzzi suçlu. Tabii tabii kessin öyle. istemiyorlar alonso'nun şampiyonluğunu. yarışın son turlarında Alonso-severlerin halini görmek isterdim. eller açık dua ediyorlar:
    – Allahım lütfen Vettel in motoru patlasın yarabbim, Trulli nin parçalarına takılsın yarabbim, bizim pilot beceriksiz, o becerikli ama meteor falan düşsün üzerine lütfen.

    Zaten alışıksınız öyle birinciliklere, öndekiler motor patlatsın birinci olsun, takım arkadaşı yol versin birinci olsun, efendim takım arkadaşı duvara çarpsın birinci olsun, işte alonso'nun son 5 yılının özeti. E böyle pilottan da ne bekleyeceksin, önündeki çaylağı geçmesini mi? güldürmeyin beni.

  151. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    vetteli tebrik etmekten başka bişey kalmıo bize ama bu sezonun adamı fernando alonsodur vettel değil ztn sezonda ortalama diğerlerinden 0,5sn hızlı bi otomobille çoktan şampıyonluğu ilan etmesi gerekiyodu ama son yarışa kadar kaldı manüpilasyondan bahsediyolar sanki redbulda eşitlik vardı dünya alem biliyodu vettelin 1 olduğunu bugünkü yarışta suç tamamen takım yönetimindir alonso elinden gelen herşeyi yaptı neden atak yapamadı diye soracaksınız sölüm renodaki f kanal ve düzlüğe göre ayarlar renonun düzlükte daha hızlı olmasını sağladı bakınız sizin tabirinizle atak uzmanı karaçocuk bile kubica yı geçemedi olay bu fernandonun yapacak bişeyi yoktu aslında dünden beri yumuşak lastiklerle sıkıntı çekiyodu ferrari sert lastiklerle çok iidik ama bu seferde önümüzde reno vardı diyecek bişey yok normal olan gerçekleşti vettel şampıyon oldu alonso olsa idi bu büyük bi başarıydı çünkü sezonda 19 yarışta 10 pole alan bi takıma karşı şampıyon olacaktı ama olmadı normal olan gerçekleşti üzülmüyorum bugün fernando iidi ama yönetim sezonun en kötü yönetimini çıkardı yapacak bişey yok ama bu bi başlangıç gelecek seneden itibaren fernando ferrari bağdaşması dahada artıcak ve f1 de bi çiğiç açacaklardır olur demiyorum ama olma ihtimali yüksek

    bi nokta daha sakın redbul bize eşit davrandık demesin yemezler

  152. bir de webber hakkında bir şeyler yazmak isterim. adam tüm yarış boyunca alonso'nun hemen arkasındaydı.

    ama ne hikmetse alonso 10 kere falan pist dışına çıkmasına rağmen, webber'e geçilmedi.

    nasıl oldu bu iş?

    webber, vettel'in şampiyonluğuna engel olabilmek için bilerek alonso'yu geçmedi her defasında.

    hazımsızlığın, çirkefliğin bu kadarına pes..
    şimdi ikiniz de iki kanka kolkola girip derdinize yanın..

    ben red bull yöneticisi olayım, webber denen düşmanı bir dakika bile takımda tutmam.

  153. seb'm
    mutluluktn ağlamak böyle bişey olmalı tebrikler altın çocuk
    tebrikler tarihin en genç şampiyonu..

  154. cellenip saldırmaya gerek yok magicalonso. nasıl ki başarılı yarışlarda tebrik ediyorsak, silik yarışında da eleştireceğiz alonso'yu. senden mi izin alacağız? yoksa eleştirmek yasak falan mı?

    pitten çıktıklarında, hatta yarışın son 10 turuna kadar geçmesi gerekne rakipler olan rosberg 3 saniye, petrov 0,5 saniye önündeydi. bu kadar uzun turlar boyunca geçiş yapamıyorsan, elbette eleştiriyi hak edersin.

    massa'yı ezer geçer miş.. o massa h.heim'da yerini vermiş olmasa, alonso bugün şampiyonluk adayları arasında avantaja sahip olamayacaktı. son yarış, herkes elinden geleni ardına koymazken sen petrov gibi "çaylak" bir pilotu, milletin beceriksiz dediği adamı geçemiyorsan, her şeye katlanacaksın. massa'ya laf edeceğine yerini verdiği için teşekkür etmen bile lazım, bugünkü yarışı izledikten sonra.

    "hızlı olan galip geldi" diyordu alonso 4 ay önce.. bende bugün diyorum ki, becerikli olan, yavaş olmasına rağmen geçilmedi.

    button'ı bile eleştirdik geçen sene, geçiş yapmadan kazanıyor diye. ama o bile, brezilya yarışında geriden gelip bir çok atak yaparak şampiyon olmuştu geçen yıl.

    o yarıştan sonraki yumuruğu anlayamadım ben. petrov da mı alonso'nun geçiş yapma konusunda beceriksiz olduğunu bilip, yol vermeliydi?? bir ferrari telsizi de petrov'a koysunlar bundan sonra. "alonso senden daha hızlı, doğrular mısın" derler petrov'a da =)

  155. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül alonsonun atak yapamamasının sebebi pistin yapısı ve renoların düzlüğe göre araçlarını ayarlamaları aksi halde atak yapacaktı alonso bence kendine bi gözlük al yarışı öle izle

  156. bu söylediğine kendin inanıyor musun?

    ha massa'nın Algersuari,Hulkenbergleri geçemeden finişe geldiği yarışlardan bahsediyorsan o ayrı.

    Almanya'da felipe fernandodan çok bariz bir şekilde yavaştı hatta fernando baskısından ötürü aracının arkasını toplayamadı bir kaç turda.Fernando onu kendisi de geçebilirdi zaten hava koridorunda gidiyordu yarış ama takım İstanbul'da vettel-webber'in yaşadığını yaşamamak adına müdahale etti.

    Ben fernando'yu felipe'yi bilmem ben FERRARİ'yi tanırım,sever,desteklerim.Ama bu felipe'nin sene boyunca fernandodan yavaş kaldığı gerçeğini değiştirmez.Kaldı ki yarış boyunca Algersuari'ye atak yapamadı

  157. İşte Hollywood tarzı bir son Spilberg,Cameron,Peter J.,Martin Scorses,C.Nolan, D.Fincher,Cohen Broders vb. sinemacılar halt etmiş işte böyle senaryo yazılır ve yönetilir.

    Helal olsun parmak çocuk senin çok iyi bir pilot olduğunu biliyorduk ve sen bir kere daha bunu kanıtladın. Podyumda ne kadar ağladıysan biz seni sevenler ya da sempati duyanlar onun 100 katı kadar sevindik. Hiçbir yarış benim için bu kadar heyecanlı geçmemişti (2008 brezilya hariç).

    Schuminin de sana yardım etmesini çok istiyordum aracı yeterli olsaydı eminim bunu yapacaktı. İstemeden karıştığı kaza seni şampiyon yapacağını deselerdi hayattta inanmazdım. Tekrardan tebrikler.

  158. aslanı kediye boğdurmakla kedi aslan olmuyor:)))

  159. adam alışmış geri beslemeye…karşısında adam gibi bir pilot çıkınca aslında santandere kızdı. o kadar sürede petrova tesir edecek bir takım emrini satın almadığı için….yahu çok mutluyum…:)))

  160. ALONSO nun sampıyonluğu kaybetmesinin yegane sebebi düşünme kabiliyetini yitirmiş duvar ekibidir…Bazı arkadaslar Alonso Petrovu gecemıo demısler gecse ne olucak onunde Kubıca ve Rosberg varken!!!!!!!! tamamen Ferrarinin sampiyonada buralara gelmesi Fernando sayesindedir hakkını yemıyelım..Vettele tebrıkler ama bu kadar hızlı bı aracla bu işi son yarısa bırakması tamamen amatorluk seneye bu kadar sanslı olamayacaklardır

  161. eee her zaman çekirge sıçramıyor. hep önündekinin hata yapmasını bekle nereye kadar. evet kimi ya geçerdi ya kaza yapardı çünkü o gerçek pilot…

  162. çok ayıp çok…buradaki arkadaşlara küfretmeye hakkınız yok.

  163. alonso pilotajına diyecek bir şey yok herşeyi yaptı ama pilojı dışında herşeyi berbat insan bu kadarda antipatik olamaz sende biliyorsun buralara gelmen takımın herşeyiyle seni desteklemnesiyle oldu kabul et artık bunu almanya korede desteklenmeseydin bu heyecan yaşanmayacaktı bile petrova yaptığın o hareket 2 dünya şampiyonluğu olan pilota asla yakışmıyor renault defteri senin için kapandı artık briatorede yok artık alonso.

  164. Alonso bu yarışta elinden geleni yaptı ama düzlüklerde aşırı hızlı olan Reno karşısında yapabileceği birşey yoktu resmen petrov alonsonun kubica hamiltonun önüne duvar ördü. Hadi Alonso geçiş özürlü vsvs diyorsunuz ya Hamiltonda mı geçiş özürlü kaç tur Kubicayı geçemedi!!! Ve en büyük suçlu ferrari pit ekibi redbullun vettele oynayacağı belli iken neden weberin stratejisi üzerine strateji uygularsınız içine ettiniz Alonsonun yarışının… El hareketini göremedim ben ama siz aynı durumda olsanız göz göre göre şampiyonluğunuz gitse nasıl bi ruh hali içinde olursunuz söyler misiniz hak vermiyorum ama insan sinirle herşeyi yapabilir bunu da biliyorum mazur görüyorum.
    Ve son olarak Vettele tebrikler umarım bu şampiyonluk seni olgunlaştırır.

  165. Ertan Akkaş avatarı

    Tarihin en genç dünya şampiyonu Sebastian Vettel, seni sadeec ayakta alkışlamak gerekiyor. Kazananları Dünyasına hoş geldi kendileri =)

    Ayrıca sırasıyla Alonso, Webber, Hamilton, Button, Massa, Kobayashi, Kubica, Petrov, Schumi, Rosberg… ismini hatırlayamadıklarım iyi ki varla iyi ki onları izleyebildikte tarihin en heyecanlı sezonuna tanıklık etmiş olduk.

    Yarış içinde 3 tebriğim var. Tabiki ilki Vettel'e, ikincisi Petrov'a – hayatının yarışını çıkardığı için- üçüncüsünü Hamilton ve Alonso'ya paylaştırıyorum ikiside sezon boyunca şampiyon pilotun nasıl sürücü olduğunu göstermişlerdi. Bu yarıştada kendilerinden düzlükte çok hızlı olan otomobillerin peşini bir an olsun bırakmadan büyük bir motivasyon segiledikleri için.

    Ayrıca Alonso'nun son yaptığı hareketi ve burada haddini aşan kişileri kesinlikle kınamaktayım, Bazı arkadaşlar yine Alonso'nun karakterinin peşine düşmüş ama bu hareketi yapan sadece Alonso'da değildi.

    Tüm Red Bull ve Vettel taraftarlarını yürekten tebrik ediyorum. Herkese saygılar. Seneye daha hırslı bir Alonso görmek dileğiyle…

  166. Onlar bütün hesabı Webber üzerine kurdular. Vettele kimse şans tanımadı ama Vettel herkesi ezdi. Ayrıca Şampiyonun yeri podyumdur. 4.5cilğe yat şampiyon ol hesabı çok berbat bir hesap

  167. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Bütün sezon bazılarına göre daha dürüst davranan Redbullun çifte şampiyonluğu kutluyorum.

  168. umit isbilen avatarı

    sonuca bakalım gençler…

  169. MagicAlonso avatarı

    massathebest sen hiç merak etme.Alonso her daim massayı ezmeye devam edecektir.haklı olarak bugün çok sevinçlisiniz ama biz üzgün değiliz çünkü şampiyonada 3. olan bir araçla şampiyonluğa oynayan bir pilotun taraftarıyız.Yeter ki ferrari uçurum olacak derecede yavaş kalmayan bir araç yapsın.

  170. 2-2 ? haha. sen petrov'dan yediğini bir çıkar öyle gel.

  171. Yavuz Balcı avatarı

    TRT'deki alonsocu kız kim yav :))) Hamdi halt etmiş yanında.

  172. Bu sitede Vettetlin parmağıyla sorunu olanlar artık ağzının payını almıştır. Vettel nasıl olacağını tüm dünyaya gösterdi. Ayrıca Webber i konuşmaya gerek yok, Alonso da çok vasta bir performans sergiledi. Şampiyonluk sonuna kadar vettelin. Herkes şimdi çenesini kapasını öğrensin

  173. yaa bazılarının yorumları nasıl bukadar belden aşağı ve küfür içerikli olabiliyor adminler uykudalar herhalde??

  174. Aynen aynen massathebest… aslında arayıp bulmak lazım o her yarış "alonso f1 ilahıdır 1 tur geride de olsa birinci olabilir" diyenlerin yorumlarını. Daha geçen kore yarışının yorumlarında vardı "ama alonso yaklaşıyordu kesin geçecekti son turlarda vettel'i" diyen biri. Daha PETROV'u geçemeyen adam Vetteli nasıl geçsin komik olmayın yahu. Neyse Massa ya da gelecek sene başarılar altta yazdığım gibi artık gözü açılmıştır 10 yarış destekle bile şampiyon olamayan bir takım arkadaşına sahip. Gelecek sene hiçbir şekilde yardımcı pilotluğu kabul etmesin.

  175. 08Alonso| SF avatarı

    Neyse arkadaşlar ben bu yorumu kendi kendime yazmadım diğer arkadaşların konuşmasına göre yaptım.

    Yorum dan dolayıda özür dileri.
    Yani diğer arkadaşlarda öyle bir yazıyorlar ki sanırsın kendi pilotları şampiyon oldu vs.

    Kalp kırmaya gerek yok yada diğer arkadaşları rahatsız etmeye.
    Ben susarım lütfen sizde susun..
    Teşekkürler.

  176. alonso'nun pist üstünde geçebileceği bir tek pilot vardır: massa. o da takımın zoruyla..

    bahreyn'de vettel'i, h.heim'da massa'yı, ispanya'da hamilton'u… "canım önündeki pilot kaza yapmasa/hata yapmasa/motor su koyvermese/ takım emriyle yerini vermese… de alonso zaten geçerdi" diye ahkam kesenler, bugünkü yarışı tekrar tekrar izlesinler…

  177. buarada renaultuda tebrik etmek lazım , onlarında redbull ve vettelin şampiyonluğunda çok büyük katkıları oldu. petrov aslan kesildi. iki şampiyonluk adayıda trencilik oynadı…

  178. MagicAlonso avatarı

    alonso düşmanları bi tarafına kına yaksın.tebrikler vettel.biz üzülmüyoruz ama Alonso düşmanları Alonso rekabetçi araçta olduğu sürece g..den terler akacak hep.Hızı belli olan bir araçla buraya kadar mücadele vermesi bile takdire şayan.Alonso daima takım arkadaşlarından hızlı olacaktır buna massa da dahil seneye de göreceğiz massayı.Umarım seneye ferrari daha hızlı bir araç yapar da ferrarinin saçma stratejilerine gerek kalmadan şampiyon oluruz.

  179. vettel 10 pole kazandı , en hızlı araçla gereken sonucu aldı…hak yerini buluyor , kim ne derse desin. son iki yarışta alonso vasat davrandı , webber ise son 4 yarış çok vasattı… öte yandan Mclaren ve lewisin ise gücü yetmedi ancak bukadar. Mclaren ve lewiside buttonuda tebrik ediyorum…

  180. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Sarı aracın düzlükte her tur uzaması beni o kadar mutlu etti ki.Yariş sonunda Alonso heralde Petrov a neden Massa gibi davranmadın diye hareket yaptı

  181. Alonsomania  avatarı

    baya takım gezdi zaten yapabileceği bi şy pek yok, ama umarım bu yarışta önyargısı oluşmamıştır takıma karşı..

  182. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Renault motoru mükemmel,Adrian Newey bir deha ,Sebastian Wettel ise gerçek bir yetenek.Bunlar bir araya geldiğinde hak edilmiş bir şampiyonluk .TEBRİKLER.

  183. 08 alonso bize değilde petrov sana birşey vermiş edepli konuş canımı ye

  184. kerim sisman avatarı

    bende katılıorum. bu yeni yetmenin amma çok taraftarı varmış. yoksa başka takım taraftarları alonsoyu çekemediklerindenmi yükleniolar.

  185. Button'ın kalkışının araç üstü kameradan videosunu bulan olursa link verebilir mi? Sanki çok çok az bir farkla erken kalktı gibi geldi bana.

  186. senin anan karaktersiz

  187. ferrarli alonsocu değilmisin (bknz;ferrari pit ekibinin aptallığı) işte idrak yeteneğin bu ben petrov için yetenekli demedim kardeşim..

  188. lafım kendini bilmezlere hayırdır ne oldu çok mu seviyonuz milleti çığrından çıkarmayı

  189. destekledigin pilotla aynı çirkinlige sahip konuşmalar ama uzulme sokan soktu :D:D:D zevk almaya bak!!!

  190. destekledigin pilotla aynı çirkinlige sahip konuşmalar ama uzulme sokan soktu :D:D:D zevk almaya bak!!!

  191. air_canada54 avatarı

    Tarihin en genç şampiyonu Vettele tebrikler.
    Tarihin en salak pit ekibi Ferrariye tebrikler.
    Tarihin en karaktersiz pilotu Alonsoya tebrikler herkesin kendisine yol vermesini bekliyor arkadaş sanırım. birde yarış sonunda hareket çekiyor bir Ferrari taraftarı olarak bu hareketi gördükten sonra hiç üzülmedim bu adamın Ferraride ne işi var ağlak herif, karakterli pilot istiyoruz…

  192. 08Alonso| SF avatarı

    Evet sen öyle dedin ya kesin karaktersizim.
    Ve şunuda kabul etmişsim Alonso snaa bişey s.kmuş.

  193. tebrikler vettel. benim de TV başında gözlerim doldu, ne kadar duygusal anlar yaşandı..

    ne müthiş bir yarıştı. gencecik bir adam, o kadar geride olduğu halde son yarışlarda seriye bağladı galip geldi ve süper bir şampiyonluk hak etti. çok sevindim vettel adına. helal olsun..

    ben son zamanlarda "takım pilota gereken desteği vermezse, gereken ilgiyi göstermezse, pilotu için en iyi stratejiyi bulmak için çabalamazsa pilot ne yapabilir" diyordum. bir çok arkadaş takımı eleştirmeme takmıştı, beni eleştirmişti. bugünkü ferrari'nin bizlere gösterdiği "bir pilotun yarışı nasıl katledilir" Dadlı oyun, beni eleştiren arkadaşlara iyi bir cevap olmuştur sanırım..

    iki çift laf da alonso için edeyim. hepimiz soğukkanlı sakin falan filan oluşundan bahsederken, alonso resmen batırdı. takımın stratejisini anladık da, kardeşim "beceriksiz" denen petrov'u, kaybedecek hiç bir şeyi kalmamışken geçemiyorsan ne diyelim sana?? bir de petrov'a yumruk çıkarıyorsun, çoka yıp çok. adama derler ki "önce geçiş yapmayı öğren"… buralarda alonso için sezon içindeki bir çok yarışta "canım zaten alonso onu geçerdi" diyenlere de kapak olsun. gördük..

    temiz taraftan kalkıp button'a geçilişine ne diyelim??

    şampiyonluk, hiç hata yapmayan pilota gitti, helal olsun vettel…

  194. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bence site yoruma kapatmalı burayı.. iyice çığrından çıktı yorumlar

  195. watercolour avatarı

    bu arada hamiltonda pistin kameralarından ne istiyor anlamadım 2 gundur alıp goturdu bi tane hediye verin evine koysun bari 😀

  196. Alonsomania  avatarı

    ilk cümlene katılıyorum ama küfür kullanmayalım lütfen…sonra suçlu biz oluyoruz…

  197. murat levent 02.11.2010
    E öyle malesef, şansınıza küsün kardeşim, ne diyelim. Çok iyi oluyor valla bizim açımızdan. Özellikle bu gibi durumlarda TRT HAMDİ nin yüzünü gördükçe 2 kat daha fazla mest oluyorum. Muhtemelen sizlerin yüzüde öyle oluyordur… :)))

    Aceba senin yüzün şu anda ne durumda çok merak ediyorum,esas şimdi

    Dağılabilirsiniz ))

  198. kerim sisman avatarı

    alonsonun yerinde olsam basar giderim ferrariden. ama nere gidecek. acilen ross brawnı transfer etmek lağzım. bu sene ross brawn olsa idi 3 yarış evvelden alonso garantileri şampiyonluğu.

  199. şimdi bakıyorumda alonsonun petrova yaptığı hareketi bazıları savunmaya başlamış tıpkı başkalarının yaptığı takım emirlerine bağırıp çağırıp kendileri yapınca işimizi şansa bıramazdık dedikleri gibi ama şunu unutmayın bu yarış kesinlikle manupile edilmeden alın teriyle hakederek kazanılmıştır taklitlerinden sakınınız. 🙂

  200. bazı dostlar vettel schumiye dua etsin demişler ancak bence dua edicekse rosberge etmeli cünkü baricello ve schumi ideal cizgiden tampon tampona geliyorlardı rosberg ise gereksiz yere kısa düzlükde viraja yarıs cizgisi dısından kapalı gelerek ortalığı karıstırdı ve sc girdi vettel icin sans alonso icinse sonun baslangıcı oldu.

  201. Tebrikler Vettel.Tebrikler yeni şampiyon.Serhan Acar'ın da söylediği gibi saf hız ve en hızlı otomobil kombinasyonunda bu sezonun en iyisi olan Vettel hakettiği bir şampiyonluğa ulaştı.

    Ferrari pit ekibini eleştiren arkadaşları anlamak mümkün değil.Eğer Ferrarş Alonso'yu o turlarda pite almasaydı Alonso büyük ihtimal Webber'in arkasında dönücekti piste.Bana kalırsa Ferrari akıllı bir hamleyle pite aldı.Redbull pilotu yerine Petrov'u önüne almayı tercih etti.Fakat hesap edemediği tek şey Petrov'un ve Reno'nun çok iyi direnmesiydi.

    Yarış sonunda ne yaptı Alonso tam olarak göremedim fakat eğer bahsedilen parmak hareketini yaptıysa çok da şaşılacak bir durum değil.2006 da Alonso Ferrari'ye karşı şampiyonluk mücadelesi verirken aynı hareketi yapmıştı zaten 🙂

    Webber' e ise gerçekten üzülmemek elde değil.Evet Vettel kadar hızlı değildi sezon boyunca ama takım içinde bu kadar 2.plana atılması üzücü gerçekten.Yıllardan beri Schumi'yi destekleyen biri olarak bunu en son Schumi-Barrichello ikilisi arasında görmüştüm.Üzücü bir durum gerçekten.

  202. ulan üç beş şerefsiz bir olmuş alonsoya biz taraftarlarına akılları sıra laf sokuyorlar.pilotunuzun durumu ortada çakallar.hadi şimdi siktirolun gidin pezevenkler.

  203. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    tamamen katılıyorum.::)

  204. Bırakın da sizde Alonsoya laf dıyenler hak etmese adam buraya kadar getırebılırmıydı bunu…Gidin anten takın

  205. Sende tuttuğun pilot gibi karaktersizsin

  206. Alonsomania  avatarı

    bence seneye sene başından başlasın 2. pilotluğa daha iyi olur…

  207. Uzun düzlükte sarı aracın her turda uzaması beni o kadar mutlu etti ki

  208. kerim sisman avatarı

    yaw bu barakayı kaaale almayın. bişeyden anlamıo. petrov kendi yeteneği ile tutmuş alonsoyu. komediye bak.

  209. Vettel taraftarlarının 'en genç şampiyonluk'larını kutlarım. Hayırlı olsun.

  210. Hak eden takım ve Hak eden takımın pilotu kazandı.Tebrikler Vettel. En genç şampiyon.

    Webber son 5 yarış hız anlamında geride kalarak şampiyonluğu kaybetti.

    Ferrari ve Alonso'ya ise denecek laf bulamıyorum. Strateji olarak Webberi takip ederseniz böyle olur. Bİr de telsizden Alonso'ya gaz vermeler yeteneğini kullan bla bla bla. Ne yeteneği yaw adam 40 tur Petrov'un, hani şu her yarış acaba nerde kaza yapacak diye baktığımız pilotun egzoz gazlarını yuta yuta boğuldu. Yarıştan sonra da öyle el kol hareketleri yapıyor Petrov'a, niye yol vermedin diye. Sen bunu Massa mı sandin, Piquet mi sandın yahu, niye yol versin adam Ferrari'nin uşağı mı? tabii sarıyı görünce bi duvara vursun da avantaj sağlayayım(2008 singapur) dedi herhalde de tutmadı. Yarış sonu da yığıldı kaldı öyle. Bu yarış da her öndeki pilotun yarış dışı kalışıyla birinci olduğu yarıştan sonra "ama Alonso çoğğ hızlıydı yaww kesin yakalayıp geçecekti öndekini" diyen gözü fanatiklikten kararmış Alonso fanlarına ders olur umarım. Adam ilah değil mucize beklemeyin. Kendi elindeydi herşey, erkenden geçseydi Petrovu, Kubica'nın da önünde dönecekti. Yapamadı. Seneye artık.

    Bir sözüm de Massa'ya. Bak arkadaş, sezon ortasından bu Santander destekli Ferrari pilotuna destek oldun, yeri geldi durdun yol verdin(2010 almanya, 2010 abu dhabi sıralamalar) yeri geldi arkadakileri oyalayıp adamın önde çıkmasını sağladın( 2010 kore) ama olmadı, emirle allem kallemle bir yere varamadılar. Sen sen ol, gelecek sene ağırlığını koy, ikinci pilot olmayı kabul etmiyorum de, adam Raikkonen değil ki yardım edince şampiyon olsun. Zaten kariyerinin son seneleri, böyle heba etme son yıllarını hadi bakayım.

    Son sözüm de Renault'a bak iki pilotunuz da iyi, Petrov un biraz zamana ihtiyacı var ama o da iyi olur. Size de tebrikler.

  211. kime anlatıyon ki git duvara anlat bence kendini yorma boş yere sana yazık

  212. Alonsomania  avatarı

    şampiyonluğu bu şekilde kaybetmeyi istemiyorduk ve haketmiyorduk yazık oldu gayet de ferrari pit duvarının mallıkları yüzünden 1 yıl daha gitti…ya çok üzüldüm ama ferrari nin en azından fanlarına bunu yapmaya hakkı yok! Alonso kahrolmuştur ona rağmen soğukkanlı görünüyordu gayet sade bir yarış yorumu gelicek bence Alonso'dan…ama olamaz ya bi takım ancak bu kadar mı salak olur! ilk şoklarını yaşamaktayım… bu arada vettel e tebrikler. tadını çıkarsın…

  213. eyw.bnde 2.liginizi tebrik ediyorum

  214. lütfen o zaman kutlamanında sınırını aşmayın insanı çileden çıkarıyor bazı kendini bilmezler

  215. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Alonso Almanya'dan sonra nasıl bir yarışcı olduğunu bir kez daha gösterdi petrov'a hareketinden sonra.. İşte bu hareket tüm F1 camiası dahil sporun tüm ahlakına yapılmış bir hareketti. bilmem kaç tur boyunca geçemediği petrov'un belki kendisine yol vermesini düşündü sevgili alonso. belki renoya haber salıp yol versin bile dedirtmiştir. şimdi Alonso taraftarları ne diyecekler bakalım nasıl savunacaklar?

    ayrıca vettel'e ve redbula tebrikler. Ferrari gibi bi takım emri saçmalığına girmediler ve kazandılar. bana sporun özünü yaşattıkları için onlara teşekkür ediyorum

  216. Alonso super yeteneklerini kullanamadı ondeki araçları xray ışınlarıyla bozamadı :D:D tebrikler parmak cocuk. artık en genç şampi sensin :D:D
    kim şampiyon olursa olsun destekledigim pilot beni memnun edio mu edio geçiş yapıo mu yapıo hızlı mı hızlı o zmn bn mutluyum. alonsoyada italyan traktörümü bile vermem adanadaki tarlamı surmesi için :D:D

  217. Ben bu sezonun basından beri bir çok konuda yorum yapıyorum arkadasım.görmediysen o senin sorunun.ayrıca kimsenin holiganlık yapmaya hakkı yok.küfür edene en güzel karsılık verilir.anlıyorum üzgünsünüz saldıracak yer arıyorsunuz devam edin.

  218. efendimayin  avatarı

    Küçümsediğiniz petrov cevabı verdi.

  219. 08Alonso| SF avatarı

    Şuan gerçekten bir üzlüngüğüm yok. Ancak ne bileyim Ferrari nasıl bu kadar salakça bir hata yapar.
    Ayrıca Pistin en hızlı aracı sayılabilecek Hamilton bile Renault u geçemiyorsa Alonso'da Petrov u geçmesi zaten zordu.

    Diğer arkadaşlarada şunu söylüyorum.
    Hamilton mu şampiyon oldu? Hayır..
    Raikkonen'mi şampiyon oldu? Hayır. (Formula1'de bile değil )

    Diyeceğim halaaa Alonso bi yerlerine bişey s.kmuş herhalde.!

  220. kerim sisman avatarı

    ee sonuç. reno hem ferrariden hemde mclarendan dahamı yavaştı demek istiosun. zaten sadece düzlük var geçiş yeri için. orayıda f kanal ile kapattı reno. ham daha ii baskı yaptı ama 3 tur. kamikaze gibiydi. onu alonsoda yapabilirdi. sonradan kubi ham ile arayı açtı. sonrasını biliosun.

  221. Tarihin en genç dünya şampiyonu VETTEL'e tebrikler. Mükemmel bir sezon ve mükemmel bir şampiyonluk. 10 pole, 5 zafer üstelik tamamen kendi becerisiyle.

    Alonso'yu bir kez daha kınıyorum Petrov'a yaptığı hareketler yüzünden. Kendini ıspatlamaya devam ediyor.

  222. dürüst olmak gerekırse schumınn pıtte gıttgı 20 sn yarısa ınanılmaz etkı ettı sankı hesaplanms bısey gıbı a cok ınc bı temas vardı goremedık ya da schumı gıb bır adam orada spın atmaz bu kadar basıt arkadas bıseyler dusunulmus

  223. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    onların lastiği farklıydı.ama petrus ile alonsonun ki aynıydı.

  224. işinize gelince yetenek işinize gelmeyince araç ah kardeşim 2ci yarından sonra şampiyonluk adayı olan ferrarili alonsomuydu yoksa renolu petrovmu, hala mı araç be???

  225. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Bir sezonu bol heyecanlı bir yarışla kapattık. Sadece bir kişi kazanabiliyor. Bu yüzden bazen ikinci olan da büyük iş başarmış olabiliyor. Hatta 3. ve 4. de. Lütfen birbirimizi kırmadan yorumlar yapalım. Burayı futbol tribünlerine çevirmeyelim. Olgun karşılamak gerek, hem kazananlar hem de kaybettiğini düşünenler

  226. dedim ya alonso petrovu massa sandı galiba keşke telsizden takıma şikayet etseydi renoda ona fernando senden hızlı bunu onaylıyormusun deseydi. :))

  227. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    vettelin pitten geçme cezası aldığında macaristanda hakemlere kol salladığını neden unutursunuz.
    Ya da vettelin buttonu biçtiğinde pit yolunda ilerlerken mclaren pit ekibinin salladığı kolları unuttunuz.

  228. kerim sisman avatarı

    bravo sana. vettel yerine seni tebrik etmek istiyorum :))

  229. massa alonsoya geceme meak etme vettelin arabaso bozuldu demiş :D:D

  230. aynen yorumlar gittikçe çirkinleşmeye başladı

  231. bazı dostlar vettel schumiye dua etsin demişler ancak bence dua edicekse rosberge etmeli cünkü baricello ve schumi ideal cizgiden tampon tampona geliyorlardı rosberg ise gereksiz yere kısa düzlükde viraja yarıs cizgisi dısından kapalı gelerek ortalığı karıstırdı ve sc girdi vettel icin sans alonso icinse sonun baslangıcı oldu.

  232. bazı dostlar vettel schumiye dua etsin demişler ancak bence dua edicekse rosberge etmeli cünkü baricello ve schumi ideal cizgiden tampon tampona geliyorlardı rosberg ise gereksiz yere kısa düzlükde viraja yarıs cizgisi dısından kapalı gelerek ortalığı karıstırdı ve sc girdi vettel icin sans alonso icinse sonun baslangıcı oldu.

  233. ferrari o yemı nasıl yedın anlamıyorum ya button adam 30 kusur tur gitti lastılklerle yuh be alonsonun bence o hareketı petrov a değil ferrarı pıt duvarına yapmalıydı alonso taraftarı olmama rağmen petrovun arkasında kalmasına gelırsek hamıltonda kubıcayı geçemedı daha yenı lastıklerle sans tamamen vettelın yanındaydı schumının kazası ferrarının yemı yutması alonsonun petrovun arkasında kalması rosbergle petrovun lastık değşşimleriii neyse tebrıkler vettel

  234. Tahir,sizi umutlandıran vettelin birinci giderken yaşadığı sorunlar,Bahrein-Avustralya-Kore. gerisi hikaye.adam hak etti.tebrik etmek lazım.hak eden kazandı.

  235. Sen ne diyorsun rakadaş arabadan olduğu bariz değil miydi?

  236. kerim sisman avatarı

    alonsonun kalitesine laf eden cahilcüheda..

  237. yazık yazık ferrarinin ne akla hizmet alonsoyu pite çagırdıgını anlamış degilim heralde istedikler webberin önünde kalmaktı onu da başardılar. ee ne oldu şampiyona. yalnızca fernandoya üzüldüm emekleri boşa gittii

  238. umit isbilen avatarı

    petrov'u geçemiyosan zaten olma şampiyon….

  239. Dostum zaten site ömrünü doldurdu. Reklamlar, sahte ad ler, taraflı adminler falan. Yakında Vpills de reklam koyar

  240. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sende kimsin ne zamandan beri yazıyorsun yada bugüne kadar nerelerdeysin…
    işe bak yaa birde unlarla uğraş iyimi

  241. hayırdır ******* tavan yapmış sizde yine

  242. allah aşkına taktığınız şeye bakın! o anda onun yaşadığı HAYAL KIRIKLIĞINI tahmin edebiliyor musun??? o anda kimse mantıklı düşünemez. biraz anlayış biraz empati lütfen!!!

  243. dostum hamilton kubica gibi bir pilotun arkasında daha iyi baskı yaptı ya o büyük yetenek, sene boyunca kaza yapan çaylakımsı(bu yarış aslan keilmesi birşeyi değiştirmez) yeteneksizin arkasında ne yaptı?

  244. Ferrari F10 avatarı

    ferrari mühendislerini kınıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    yahu button aynı lastiklerleee 40 tur gittii alonsoyu 16 turun sonunda çagırdılarrrrrrr niiçin çagırdınız alonsoyuu niçççinn şampiyonluk avuçlarından kaydı gittii yazık
    vettelide tebrik ediyorumm….

  245. 01McLaren01  avatarı

    bu lastik firmasını adiliğini senelerdir söylediğimizde hiçbirzaman inanmadınız işinize gelmedi, senelerce ferrari ile ortak çalışıp onlara uygun lastik ürettiler, sonuçta bizi anlayabilmenize sevindim. aklın yolu birdir ne kadar geçte olsa.

  246. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat sevinirken bu yollara başvurmanıza gerek yok.İstediğiniz oldu tadını çıkarın.

  247. Alonsocular havaya piste tribünlere falan da suç atsanıza küçük çocuklar bile böyle yapmaz tebrik etmek çok mu zor ?

  248. telsizden petrova alonso senden hızlı demedikleri kaldı:D

  249. site yöneticilerini şuan daha dikkatli olup tüm mesajları çok dikkatli şekilde takip etmeye davet ediyorum. bazı adi insanlar malesef holigan ruhuyla hareket edip çok çirkin şeylerin gerçekleşmesine sebep olmamalarını rica ediyorum…

  250. Biz diğerinin parmağına ayar oluyoruz da bu her yol vermeyene kol gösteriyor. 😛

  251. massaya ne demeli toro rossoya doğru dürüst atal bile yapamadı.

  252. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Raiko olsa şimdi yarışı tamamlayamazdı bunu biliyorsun değil mi Hakancık..

  253. alonso petrova değilde vettel alonsoya o dediginden cıkardı.

  254. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    seneye alonso yine burda olurda senin petrov nerde olur bilemem, viski şişelerini yubarlıyor olur e kötü ihtimalle :))
    işe bak yaa
    ulenn shumi gene samganı vurdun yaa sezona, konuşturuyorsun bunları…

  255. Red Bull'u ve Sebastian Vettel'i tebrik ediyorum. Daha ne diyebilirim ki? Helal olsun adamlara. Sürpriz yaptılar, 2007 sezonunun deja-vu'sunu yaşattılar bize. Son 2 yarışa şampiyon adayı olarak giren tümpilotların hak ettiğini söylüyordum şampiyonluğu, Vettel de kesinlikle hak ediyor.

    2008'de aldığım Red Bull Tshirt'ünü giyip taklalar atacaktım şimdi şampiyonluk kutlaması için ama Alonso'ya karşı alınılmış bir zaferdi bu.

    Bu arada Red Bull'un çok kaliteli bir pit duvarı ekibi, süper mühendisleri var. Bu sezon büyük takımların Red Bull'dan ders alması gerek diye düşünüyorum bazı konularda.

  256. watercolour avatarı

    takım emri uygulamayan red bull aptal
    webber e yardım etmeyen vettel aptal

    en büyük aptal kim?

    ferrari pit ekibi

  257. Hak adalet yerini bulmuştur. Alonso karaktersizligini gösterip petrov a hareket çekti. Bu adam bedava malı çok seviyor. Alonso gibi bı kaeaktersiz şampiyon olmadıgı için çok mutluyum :)))))

  258. ne yaptınız ya webber e bu senaryoyu deseler hemen çıkar medyaya bağırırdı sen demişinki schumi işin içinde bir demiş bridgestone patronu hirosi ( yok lastik 10 tur dayanır filan) işin içinde harbi baya iyi senaryo kuruyorsunuz

  259. Niye sanki diazcığınız 6-7 araç geçti de. Şampiyon hak eden, birinci giden olmalı o kadar tur atak bile yapamayan adamların değil. 😀 Arayın arayın hep başka yerde arayın hiç bakmayın kendi adamınıza. 😀 Hadi bakalım 1 sene daha aynı şekilde kasar durursunuz.

  260. %100 KATILIYORUM SİZE AYRICA TORO ROSSOYA NE DEMELİ DÜZLÜK HIZINDA EN İYİ ARAÇ NASILDA BİRDEN GEÇİLDİ WEBBERE. FERRARİ RESMEN ^^REDBULL,RENAULT,TORO ROSSOYA KARŞI YARIŞMIŞTIR…

  261. Tebrikler Vettel. Ferrari tam anlamıyla bir kağnı vererek Alonsonun kendinden çok daha iyi bir araç olan Renault'u geçmesini istedi. Adam resmen düzlükte fark açıyordu. Düşünün Hamilton, Mercedesle bile geçemedi. Olmayacağı varmış. Komplo teorisi takılmaya gerek yok. Tebrikler Redbull

  262. tebrikler vettel harikasın harika great job. hamilton kubica'nın kurbanı oldu button müthişti beklediğimden daha iyiydi.webber şampiyonluğu hiç hakettmedi benim kaanatim bu yönde ve böylede oldu ve alonso bazıları bana kızacak ama ilahi adalet haksız yere alınan fazladan 7 puan ve şampiyonluk ellerinden uçup gitti. aslında herşey kontrol edilebilirdi ama ferrarinin muhteşem taktik stratejisi! şampiyonluğu vettel'e hediye etti buarada yarıştan sonra alonsonun petrov'a göstermiş olduğu tepki bence manidardı alonso petrovu massa sandı anlaşılan. :)))

  263. dediğim konu baslıgını sitede bulup açarsan görürsün.

  264. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sıralamalarda ferrarilerin arkasında bulunan renoların ,yarışı ferrarilerin önünde bitirmeleri ilginç.
    Mclaren ve renonun bu yarışta şaha kalkması ilginç.
    Bu kadar dayanışmanın sonucunda gelen kaçınılmaz son.
    Renonun f kanalı çalıştırdığı yarıştı.Bunu domenicalli görmezden gelip Alonsoyu,pitini yapmış peturusun arkasına koymayı nasıl başardığını anlayamadım.

  265. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    admin seninde taaa ****** koyum.

  266. burak bocek avatarı

    Önce Massaya sonra Alonsoya şampiyonluğu kaybettirdik.

  267. abu dhabi'den gol haberi mi var. 2-2 mi ? ? 😀 😀

  268. Boşuna karekteri bozuk adam demiyoruz biz 🙂 neden bana yol vermedin diye resmen ağlayacaktı.bir yarışda daha bu sene önundeki pilota bu şekılde bir tepkı vermıştı ama anımsayamadım şimdi.

  269. kerim sisman avatarı

    dostum serhan acar bile söyledi. en hızlı 2. araç diye pistte. bununda f-kanaldan kaynaklandığını sağır sultan bile duydu. bunun sayesiden hiç hava koridoruna giremedi hem alonso hem hamilton. amma sevmişsin parmağıı

  270. 08Alonso| SF avatarı

    Resmi şampiyon Vettel' tebrikler. Ancak gönüllerin şampiyonu Alonso..
    RedBull ,Ferrari pit duvarını fena tuızağa düşürdü. Zaten Webber'in şansı yok olmuştu Webber'i pit e aldılar nasıl olsa Ferrari ,Alonso'yu bizim arkamızdan pite alır Vettel'de rahatça şampiyon olur. Ve yaptılar oldu.

    Renault'unda bu kadar jızlı olması gerçekten şaşırtıcı.
    Rossi'nin bir sözü vardı beni arkasında gören herkes acayip zorluyor aslan kesiliyor. Petrov'da aynen böyle oldu.

    Ne diyelim şampiyon Vettel'e saygılar. Webber artık bu silik yarışla RedBull ile tüm bağlarını koparı.
    Alonso ise seneye daha hırslı bir şekilde başlaybilir.
    Hamilton'un kaybedeceği birşey yoktu zaten..
    Button'da bir şampiyonun yüreğinin asla hafife alınmayacağını göstererek harika iş çıkardı.
    Tüm pilotlara gelecek sezonda tebrikler..

  271. sende vettelin parmağıyla

  272. aslında o dedğiniz toprak kayırma olayı benimde aklıma gelmişti ama yanlış anlaşılmasın diye yazmamıştım.bride petrova parmakmı gösterdi alonso.aslında çıkarıp şeyini gösterse daha iyi olrdu az bile yapmış.

  273. 01McLaren01  avatarı

    schumacher yarış öncesi pilotların yarışı etkileme konusunda konuşmuştu. o virajdaki kazayla kendisi belkide vetteli şampiyon yapmış oldu. tebrikler redbul ve vettel. bu araçla şimdiye kadar çoktan şampiyon olmaları gerekiyordu, hatalar, şansızlıklar yinede şampiyon oldular hakettiler.

  274. adi şerefsiz karaktersiz . **** , o sözlerinin hepsini bir yerine sok. sen git kendini becer. senin gibi aşağılık insanların seviyesine inmiyorum..sen gelip yüzüme karşı söylede sana dünyanın kaç bucak olacağını gösterieyim… aşağılık yaratık….

  275. Hak adalet yerini bulmuştur.

  276. Kadir YILMAZ avatarı

    Tabi Ferrari ye de hakaret etmeyelim. Sankim ahlak bekçisiyim 🙂
    Bu arada kurgu yapmaya gerek yok, şampiyon iyi araçlı ve hızlı bir çocukta…

  277. Helal olsun,daha ne denebilir ki!!!
    Hayat 2 dünya şampiyonluğu veren takım şapiyonluğu elinden aldı.
    Alonso şampiyon olsaydı sürekli söyleyeceklerdi,iyi oldu bir bakıma,
    Vettel haketti.

  278. ferrari bugün takım olarak rezaletti, hem alonso hem massa hem de pit duvarı.

  279. seninki aynı aracı kullanan kubicayı hemencecik geçti salak şey

  280. sen anca f_kanalı ile avut kendini….

  281. alonsodan bir ukalalık bir çirkeflik daha işte yarıştan sonra petrova yaptığı parmak hareketini ve petrovun üzerine kırması nasıl bir pilot olduğunu açıklıyor zaten ben olsam petrovun yerinde yere sermiştim valla ne demişler bükemediğin bileği öpecen alonsocum tebrikler vettel e sonuna kadar haketti helal olsun

  282. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    yok onun korkudan uykuları kaçıyordu.Alonso öyle büyükki

    kaybeden pilotun babasına efemine hareketler

    kaybeden pilotun metresine

    sexy dudak hareketleri yaptırttı.

  283. TEBRİKLER FERRARİ PİT EKİBİNE!!!:@ SORUYORUM EĞER PİTE GİRMESEYDİ ALONSO SADECE 2 TUR DAHA GİTSEYDİ DE ADAM GİBİ ROSBERGİN PETROVUN ÖNÜNDE ÇIKSAYDI.EN AZINDAN PETROVUN ÖNÜNDE ÇIKARDI. REZİLLİK!

  284. Alonso olmasinda kim olursa olsun demistim öyle oldu hak yerini buldu Massa nin sezonunu mahveden ferari ekibi son yarisda alonsoyuda bitirdi Tebrikler ReTBuL TEBRIKLER :

  285. kerim sisman avatarı

    bütün bunları tahmin ettiğini söyleme sakın ortalık yerde…

  286. TEBRİKLER FERRARİ PİT EKİBİNE!!!:@ SORUYORUM EĞER PİTE GİRMESEYDİ ALONSO SADECE 2 TUR DAHA GİTSEYDİ DE ADAM GİBİ ROSBERGİN PETROVUN ÖNÜNDE ÇIKSAYDI.EN AZINDAN PETROVUN ÖNÜNDE ÇIKARDI. REZİLLİK!

  287. bu terbiyesiz i hemen banlayın. herkese ana avrat küfredecek yoksa

  288. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    vettel vatandaşı shumiye dua etsin, hatta şampiyonluğunu yarısını shumi ye yazsınlar ne de olsa ı kaza olmasa sittin sene yarış vettel in istediği şekilde bitmeyecekti….
    yine de tebrikler
    kazanan her zaman haklıdır….

  289. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yarış sonrası bridgestone nin ne kadar sahtekar ve adi bir firma olduğunu da anladık.Defalarca 10-15 tur gider dedikleri lastiklerin ne kadar gittiğini gördükk.Bu yıl kurtuluyor olduğumuza seviniyorum.

  290. kerim sisman avatarı

    yaw görmüyomusun dostum. yetenek işi değil bu. sadece f-kanal. seyretmedinmi yarışı.

  291. yahu bu hayalle yaşayın durun. pilotunuzun kalitesi belli 30 tur geçemedi bir petrovu…

  292. Horner " Her iki pilotumuzda şampiyon adayı " başlıklı konunu altına yazmıstım korede vettel yarıs dısı kalıp alonso liderlige yükseldiginde Vettel dünya sampiyonu olacak demiştim.öylede oldu.tebrikler Vettel.bence hakettigi bir sampiyonlugu kazandı.

  293. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yapılan çirkince oyunları göremeyen ferrari yönetimine hediye olsun bu.Kendine yakışmayan bir hareketle alman şuminin temassız bir şekilde daha ilk virajda içeri sc sokup vetteli rahatlatıp diğerlerinin strateji geliştirmesini sağladı.
    Redbull sağ gösterip sol vurdu.Ferrarinin webber gibi bir adamın üzerine strateji geliştireceğini iyi bildikleri için webberi kobay kullanıp yem ettiler.
    Aynı motoru taşıyan takımların dayanışmasına şahit olduk 4 kişiye karşı sadece 1 kişi.
    Emek çalanların boğazında kalsın.

  294. alonso ferrarinin aptallığını yarış sonunda petrova haraket çizerek avuttu kendini …. bumuydu en büyük yeteneği!!?? well done parmak çocuk içimden gelmesede (:

  295. kerim sisman avatarı

    sen git kazandığın şampiyonluğu altın tepsi içinde vettele ver. inanılacak gibi bi yarış değil. ferrari pit ekibi komple kovulmalı. bu sene alonso çok iyiydi. ama ferrari takım olarak tam bir rezaletti. bu sezon pit ekibi yüzünden kaybettiğimiz puanları hesaplayamıyorum bile. mclarenin buttona yaptığınıda anlamak mümkün değil. hamiltonın şam olmasınımı düşünüolardı yoksa vettelin şampiyonluğunumu destekliyorlardı. her tarafta bi rezillik. son olarak vettel yerine petrovu tebrik etmek istiyorum. vettelden daha çok ter akıttı çünkü. petrovun f1de bile yarışması tartışılırken, her yarışta kaza yaparken burda boyle bi iş çıkarması inanılacak gibi değil. bu tek kelime ile açıklanabilir. kısmet. Allah boyle istedi.

  296. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    raikkonen ****inden ümüdini kestin,psikolog işe yaramış galiba dilin açılmış.gerçekl hayatta insanların suratına bakarken utanan **** burda Alonso gibi bir adama laf ediyor.internet işte.

  297. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    En büyük belli fazla söze gerek yok.

  298. Renault gibi ortağım olsun varsın diğerlerinin puanı fazla olsun yoksa borcum olsun muydu. 😀

  299. murat levent avatarı

    Vallahi vetel'e ve redbula tebrikler ne diyelim, 1 sene Alonso dedik sağolsun mal ferrari içine sıçtı adamın yarışının. Yapacak bişey yok, kazananı alkışlamaktan başka.

    Bence weberin pite girmesi ferrariyi kandırmak için numaraydı, yoksa onlar bilmiyormu nerde girerse nerde pitten çıkacağını, bunun yanında aynı araç değilmi bunlar dün aynı strateji ile sıralamara çıkan, yani aynı lastiğe sahipler, nasıl vetel 25 tur gidiyorda weber 12-13 turda bitiriyor lastiği. Dediğim gibi Redbul çok akıllı oynadı, weber ile tuzağı kurup ferrari yi çekti içine. Helal olsun. Gerçekten bu zeka tebrik edilecek bir zeka. Darısı MAL ferrari ekibinin başına.

  300. Almanyada Alonso ve taraftarlarına şampiyonluk umutu aşılayan Ferrari pit duvarı son yarışta Alonsoyu şampiyonluktan etti denebilir.Tebrikler Vettel ve Red Bulla…

  301. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    evet son 2 senedir haketmeyen bush lar kazanıyordu.onlardan iyidir değilmi nonoşum.metresim olsana seni bi güzel ***** can bundy ve didem orospuyla.

  302. ezikliğe bak ya millet kendi takımından bi cacık olmayınca tenekeci olmuşlar

  303. Yavuz Balcı avatarı

    işin bir diğer acı tarafıda Alonso'ya 2 şampiyonluk hediye eden Renaultun alonsonun şampiyonluğu önünde engel çıkarmasıydı.

    ben bu zevki bize yaşatan Tüm takımlara sevgilerimi yolluyorum.

  304. bir devir kapandı…görün bakın neler olacak…

  305. iddaa tuttu 🙂

    VETTEL ROCKS \V/
    PETROV ROCKS \P/

    ALONSO GO HOME !!!

    🙂

  306. Kadir YILMAZ avatarı

    Tebrikler, Web, Redbull, Newey, ve VETTEL!
    Sonuçta sadece arabanın hakkını verdiler, şanssızlıkları da önemsiz kaldı.
    Diğer pilotlara da tebrikler ve saygılar.
    (Vet hastası değilim, ama pilotunuza istemediğiniz hakaretleri etmemeniz gerekir, sonuçta pilotların hepsine bir kulp takılabilir)

  307. Allah c.c. hesabı ahirete bırakmadı. zalim zulmetti ama kader adalet etti. kiminin yerine tercih edilen(tabiiki santanderin verdiği parasından dolayı) alonso ilk yılında her türlü desteğe rağmen istenileni veremedi. işte buyurun bir petrovu geçemedi. yarış bitti petrova el hareketi yapıyor. alışmış yardım almaya. adam gibi yarışana kızıyor. yazık oğlu yazık…
    Allahım sana şükürler olsun…dualarım kabul oldu.

  308. siz gidin ferrari pit ekibini tekbik edin yoksa zor görürdünüz şampiyonluğu

  309. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Ağlamak İstiyorum

  310. Yehaaaa, Süpperdi Süpperdi Süpperdi olmayacak denilen oldu hak etti helal olsun çocuuuk. Takımda haklı çıktı doysunlar artık sevinçe Veeeee Geçmiş olsun Geçmiş olsun Geçmiş olsun. 🙂 Sevinçliyiiiizz.

  311. burak bocek avatarı

    Tebrikler Vettele.Ne kadar sevmesekte onun hakkı,kaderi ve kısmetiymiş.Artık yeni bir şampiyonumuz var sayı 5e çıktı.Tarihin en genç dünya şampiyonu.Yapacak bir şey yok ne söylense boş.Redbull eleştirsekte,kızsakta bu araçla bu başarısı gayet normal.Tebrikelr tekrar.

  312. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    YEEEEEEEEEEEEEEEEES

  313. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    tebrikler vettel..

    Ferrari kenar yönetimi de adeta uyudu redbulun şaşırtmacalı pit oyunu ile.

    Tebrik ediyorum bu sezona gerçekten damgalarını vurdular.

  314. işte bu tebrikler horner yalayacak diyenleri görmek isterim şampiyonluk böyle kazanılır herhalde domenicalli petrovun telsizine girmeyi baya denemiştir redbull sonuna kadar hakketti helal olsun tekrar tebrikler

  315. tebrikler vettel hak etti. bir tebrik de ferrari'ye, alonso'yu erkenden pite aldığı için!!!

  316. tebrikler vettel hakeden nihayet kazandı…

  317. Tebrikler Vettel

  318. Yavuz Balcı avatarı

    Vettel ve Redbull a tebrikler.

    tebriğin en büyüğü ( aptallığın ) ferrari pit ekibine. sen Webbere odaklanıp alonsoyu trafiğe sokarsan böyle ellerinle verirsin şampiyonluğu.

    McLarenede tebrikler son yarışa ancak iyi bir araç hazırlayabildiler.

    çok güzel bir sezondu. ve ben bu sezonun keyfini yaşadım.

  319. Fernando_Elmatador avatarı
    Fernando_Elmatador

    haram olsun zehir zıkkım olsun. karı gibi ağlarsın böyle.

  320. vettele tebrikler. alonsonun hatası webbere odaklanmasıydı, webber erken pite girince alonso peşinden girerek şampiyonluğu hediye etti vettele. yarış başındaki güvenlik aracı da vettele yaradı çünkü rosberg ve petrovun erken piti alonsoyu güç durumda bıraktı. red bullun çifte zaferini kutlarım.

  321. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evet tarihin en sevimsiz, en ukala, en gıcık, en itici, en saygısız, en şımarık en ne varsa dünya şampiyonumuz oldu…
    Ayrıca editör e tebrikler
    vettele bu sıfatları yakıştırmamıza neden olan parmağı haber fotosu yaptığı için :))….

  322. burak evmez avatarı

    ferrari pit ekiibinden bir hata daha geldi bırak bir kaç tur daha devam etsin alonso buttonın arkasında çıkacağı yerine petrovun arkasında çıktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir