Horner 'İnanılmaz' Vettel'i Kutluyor

yazar:

kategori:

Vettel’in, Webber’in ve tüm takımın performansına büyük saygı duyulması gerektiğini düşünen Horner, “Bu inanılmaz. Takım için fazlasıyla duygusal bir hafta sonu oldu. Bu takımla gurur duyuyorum. Çifte dünya şampiyonu olmak harika bir his. Pilotlar şampiyonluğu da pastanın üzerindeki krema gibi oldu. Bu takım dünyanın en iyi takımı.”

“Sebastian, ilk kez şampiyonaya liderlik etti ve ve bunu da şampiyon olarak gerçekleştirdi. İnanılmaz. Harika bir iş. Baskı üzerindeyken de harika bir yarış çıkarttı.”

“Bu sezon inişler ve çıkışlar yaşadı, kötü şans onu bırakmadı, bazı mekanik sorunlar da yaşadı, motor sorunları da ama asla inancını ve kararlılığını kaybetmedi. İşte şimdi de şampiyon oldu. Harika bir sezon.”

“Çok dikkat çeken bir kişilik, hepimizin içinde en sakin olan oydu.”

“Red Bull Junior Takım programının bir parçasıydı ve bugün motor sporlarındaki en büyük ödülün sahibi oldu.” diye konuştu.

Horner, her iki pilota da eşit şekilde davranma politikasının ne kadar yerinde olduğunu da Vettel’in zaferiyle kanıtladıklarını belirtti. 

“Her iki pilotumuza da eşit şekilde destek vermekten vazgeçmedik ve doğru olan buydu. Günün sonunda en iyi olan kazandı. Mark’ın da hakkını yiyemeyiz. Bu sene yaptıklarıyla o da fazlasıyla gurur duyabilir. O da çok iyi sürüşler gerçekleştirdi. Her iki pilotun da son yarışa kadar mücadeleyi sürdürmesi harikaydı.”

Red Bull takımının teknik şefi Adrian Newey de şunları söyledi: “Kesinlikle söyleyebilirim ki bu en özel zaferlerden birisiydi. Geçen hafta kazandığımız markalar şampiyonluğu ve şimdi de bu. Seb… bunu hak etti.”


Yorumlar

  1. Bence redbull haddinden fazla vettelin arkasında duruyor.Hiç boşa pilotlara eşit yaklaştık diye kimseyi kandırmasınlar weberi çok dışladılar.

  2. hakkaten inanılmaz.gridin en güçlü değilde en zayıf aracıyla şampiyon oldunuz.başkaları gibi takım arkadaşınıza ve salakca buttona çarparakta şampiyon olmadınız.geride kaldığınız az sayıdaki yarışlarda yukarılara tırmanamayanda siz değildiniz başka takımlardı başka piotlardı.yağmurda neweyin tasarımı olan ve harika gitmesi gereken rbr yide siz değil başka pilotlar beceriksizce kullandı.psikolojik olarak lafla alayla suçlamayla üstünde baskı kurarak bir pilotunuzun diğerinden çok daha üstün olduğunu ima edende siz değildiniz.başka takımlardı.bu kadar beceriksizliğ rağmen şampiyon oldunuz.bu nedenle hem sizi hemde rakiplerinizi kutluyorum.tebrikler

  3. doğru demiş inanılmaz bir sezondu.nerdeyse beceriksizliklerinden dolayı şampiyonluk alonso ya gidecekti.şampiyon alonso olsaydı kim bilir ne kılıf uyduracaktınız hatalarınıza.

  4. aklıma 2007 fuji geldi. SC arkasında giderken toro rosso'suyla vettel'in 3. sırada olup önündeki webber'e vurduğu an. çok muhtemel bir podyum uçup gitmiş, ağlıyordu garajda.

    2008'de toro rosso ile ilk pole ve galibiyeti alışı.

    2008 brezilya'da hamilton'un şampiyonluğunu neredeyse bitirmesi.

    geçen sene button ile giriştiği şampiyonluk mücadelesi.

    sezonun ilk 2 yarışında 0 çekmesi.

    nerelerden gelmiş bugüne seb, helal olsun..

  5. yapma horner Allah aşkına…nesi inanılmaz? bu arabayı kimdir f1 in en vasat pilotu bilmiyorum ama mesela bir chandok bile daha az puan toplamazdı. Allah lütfetti bu şampiyonluğu size…

  6. hasan akdemir avatarı
    hasan akdemir

    en azından bazıları senin gibi tebrik etmesini biliyor. takım emri vererek alonsoya peşkeş çeken takım erken pitle alonsonun şampiyonluğunu aldı. ilahi adalet işte vetteli şampiyon olmasından çok alonsonun olamamasına seviniyorum :D:D çamurla gelecek şampiyonluk olmaz olsun

  7. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @deniz_52

    söke söke böyle mi oluyor ucu ucuna.

    ayrıca bu bir spor dalı birileri kaybeder birileri kazanır

    her Redbul haberinde tebrik eden Alonso fanlarını görebilirsin ben başta olmak üzere,ama sizde uslubunuza dikkat edin.

    bu gün Vettelin günü idi herkes ona çalıştı Ferrari pit ekibi bile..

    sonuç..

    TEBRİKLER REDBUL VE TEBRİKLER VETTEL gerçekten bu sezona damgasını vuran bir araçla.

  8. Vettel söke söke şampiyon olmadı neredeyse takım arkadaşı hariç herkesten yardım görerek şampiyon oldu rüzgar bugün onun yanındaydı artı o araç ile çok önce şampiyonluğunu ilan etmiş olması gerekirdi yinede biz tebrik etmesini de biliriz tebrikler Redbull tebrikler Vettel.

  9. ne oldu alonzocular vettel sökek söke şampiyon oldu yorumlrınız nerde aga hayırdır hemde takım emri felan da yok ne olcak şimdi geçmiş olsun canım benim………….

  10. valla zoruna gidenin borusunagitsin

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Domenicalliye attığın sazan oltası işe yaradı.Teşekküre önce dome den başla.
    Sonra da aslan kesilen reno takımına teşekkür et.
    Sonra da italyan diye eleştirilen hakemin kubicanın pit çıkışındaki çizgi ihlaline gık dememesine teşekkür et.Button ve çarli ilişkisine de teşekkür et.
    Şuminin 2006 yı hatırlayıp rövanş almasına teşekkür et.
    F1 in her tarafı böyle işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir