Petrov: "Geçmeye Çalışsaydı Ona Çarpmazdım"

yazar:

kategori:

Aloso’nun şampiyonluk umutları, özellikle düzlükte etkili olan Renault’nun Rus sürücüsü Vitaly Petrov’un arkasında kalmasıyla sönmüştü.

Petrov “Ben sadece kendi işimi yaptım. Eğer geçmeye çalışsaydı ben ona çarpmak istemeyecektim ancak o bunu denemedi. Ben buraya savaşmaya ve diğer sürücülerle yarışmaya geldim ve bugün ne kadar savaşabileceğimi gösterdim.”

“Güvenlik aracı varken pite girdik ve bu doğru karardı. O andan sonra lastiklerime dikkat ederek zorlamayı sürdürdüm çünkü yarışı bu şekilde tamamlamam gerektiğini biliyordum.”

“Fernando ile uzun mücadelemiz oldu ancak aracın maksimum hızı iyiydi bu yüzden durumu kontrol edebildim. Takımım için gururluyum ve bugün iyi iş çıkardık.” dedi.


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ona gerek yok hani.. İkisi birden McLaren'deyken kim öndeydi diye bakmak daha sağlıklı 😀

  2. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bana Kalırsa Renaultun Düzlüklerdeki Avantajı Sayesinde Geçemedi Alonso…

  3. alonso petrovu geçse bile önünde kubica ve rosberg vardı onlarıda geçmesi gerekirdi daha petrovu geçemeyen adam bunları hiç geçemezdi zaten 16.turdan sonra vettel şampiyon oldu siz istediğiniz kadar yüklenin adama.atı alan üsküdarı geçti.:))

  4. herkes kendi yarışını yaptı suçlu aramayın.alonso zorladı pit dışınada çıktı birkaç kez ama olmadı.petrovda arabasının hakkını verdi iyi sürdü.

  5. petrovu geçse ne olurdu.önünde kapı gibi kubica ve rosberg vardı alonsonun.alonsoya buyur geç demezlerdi herhalde.

  6. samet  birol avatarı

    bence lafı tam oturtmuşsun kardeş katılıyorum.

  7. önceki 3 sene hamilton alonsoyu geçti dion 2007 de aynı puandaydılar 2008 ve 2009 da alonsonun altında renault vardı… yarışta renault un f kanalı var dı HERKEZ BU MESAJI OKUSUN DÜZLÜKLERDE RENAULT F KANALIYLA FARKI AÇIYORDU ALONSODAN UZAKLAŞIYORDU DÜZLÜKTE ALONSO YAKLAŞSAYDI GEÇERDİ….
    HAMİLTONDA BU YARIŞTA FERRARİDEN HIZLI OLMASINA RAĞMEN O DA KUBİCA YI YANİ DİĞER RENAULT U GEÇEMEDİ.ŞAMPİYONLUĞU VETTEL ALMIŞ OLABİLİR AMA YILIN PİLOTU FERNANDO ALONSO……….

  8. yusuf senin attıklarını yutmak çok güzel oldu sonucu görmeden konuşmamayı öğrenirsin artık

  9. metrocity49 avatarı

    VALLA SON YARISTA ALONSO VE HAMILTON 4 RENO YA KARSI YARISTI….. VETTEL PISTTEKI SARI TAKSILERE SUKRETSIN…. ACABA TERSİ BI DURUMDA PETROV BU KADAR DIRENIRMIYDI VETTELE :(((( GO HOME MASSA

  10. E tabi ki bizde zaten tv başına pazar gezisini izlemek için oturmadık.
    😀

  11. http://www.youtube.com/watch?v=guMgBZ6YA0g

    Alonso: Niye yol vermiyosun?
    Petrov: Nasil yani? yarisiyoruz!?
    Alonso: Seni gecmem gerekiyordu!
    Petrov: E gecseydin? napayim?
    Alonso: Niye yavaslayip yol vermiyosun?
    Petrov: Yuru git, tepene cikacam simdi!

    🙂

  12. webber resmen vettelin sampiyon olmasını istemedi.alonso ile arasındaki farkı 2 saniyenin altına hiç indirmedi.bu kadar yüzsüz olamaz bir insan.bnce rb ile ipleri koparsın.hem rb webberi istemiyor gibi hemde webber vetteli sevmiyor.ikisi bir arada olmaz.araç hersene bu kadar hızlı olmaz.bnce webberi göndermeli redbull.redbullda takım arkadasılıgı üst seviyede fakat webber ile vettel birbirine düşman gibi.özellikle webber.

  13. 08Alonso| SF avatarı

    Ancak bu sene araçları bir birine çok yakındı hız bakımından. İlk yarı Lewis ,ikinci yarı Alonso.

  14. sanki birileri ALONSO nun yeteneklerini PETROV a PETROV un yeteneksizliklerini ALONSO ya vermiş gibiydi.

  15. MagicAlonso avatarı

    Alp Sys terbiyesiz herif önce hakaret etmeden adam gibi konuşmayı öğrenin.Ahlak zabıtalığı yapan terbiyesizler konuşmalarındaki saldırıları ve terbiyesizliği görmüyorlar.lütfen saygılı yorumlar yapın.

  16. E Hamilton da önceki 3 sene Alonso'yu geçmişti. 3 e 1 oldu yani. Bence sen çok konuşma.

  17. http://www.youtube.com/watch?v=CpQhrZnwrqM

    aferin petrov…bir isveçlinin yaptığı bu şarkıyı sana armağan ediyorum…:))

  18. bu kadar pervasızca belden aşağı yorumlar seviye diplere vurdu editörler napıyolar merak ediyorum !!!

  19. Ferrari F10 avatarı

    petrowwwww gardaşımmm ferrari aracıııııı senin aracından daha iyyii bir araç deilkii seni geçebilsiinnnnnn sen düzlüklerde nerdeyseeee uçuyordun alonso senin enseni zor görüyordduuuu bide kalkmışş alonsodan şampiyonluk bekliyolarr sen ilk öncee mühendislerin güzel araç yapacak kkii ondan sonra şampiyon olasınn senin aracın renaultu bile geçmekten acizseee niye şampiyon olasın kii vettelllin çikini yiyemm adam aslanlar gibii 10 tane pol aldı ve aracı da süperr kazanmayı sonuna kadar hakeettii tebrkler… alonso gardaşım sendee bikere dee agresif start al be hani renaulttaki günlerini hatırlıyoruzdaaa böyle deildi altındaki frrrari senin at arabası değill daha kalkışta daah startta sanki kabdeceğin belli olduu button seni hiç zorlanmadan geçtii… buradan ferrari mühendislerinin hepsinin istifa etmesi gerektiğini düşünüyorumm siz hangi akla hizmettt alonsoyu 16. turda lastik değişimi için çagırrıyosunuz ya button adam 40 tur gitti be o lastiklerleee .. ben geçsemm startejiye en zaından bu ahmaklardann daha iyi starteji uygularımm..

  20. Ertan Akkaş avatarı

    Petrov gerçektende çok iyi bir iş çıkardı. Katılıyorum. Alonso'nun o talihsiz hareketide yapmaması gerekirdi oda kesin. Bunun herhangi bir bahanesi yok ama benim tek söylemek istediğim şu: Bazı Kimici arkadaşlar bunun üzerine çok düşünyorlar ama Kimi bu tür hareketlerin kralıydı. Lütfen bunu Kimi'yi çok seven bir kişi olarak söylüyorum "umit isbilen" gibi yorum yapabilmeyi öğrenmeli bazı arkadaşlarım.

  21. Ertan Akkaş avatarı

    Yarıştan önce ve sonra bir insanın yorumları ancak bu kadar değişebilir pes sana massathebest! Resmen 180 derece döndün.

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    button'ı kapı kolu olarak kullansaydık 2 yarış önceden şampiyonluğu ilan etmiştik zaten.

    2. olmakla avunuyorsan ve "oh ve olsun hamilton'ın önünde bitirdik" diyorsan sana acırım, çokta üzerine gelmem

  23. yada hala Alonso'yu Renault pilotu zannedenler :))

  24. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence çok konuşma derim senn hamiltonun 4.bitirdi sezonu alonso 2

  25. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    pistte 2 geçiş noktası vardı birisi o uzun düzlüğün sonu ötekide sonraki eğimli düzlüğün sonu ki 2.düzlüğün sonundaki virajın yapısına bakacak olursak orda atak yapmak çok zor kolay olsaydı bugün ferrariden hızlı olan mclaren kubica ya atak yapardı ama olmadı çünkü renonun gerçekten düzlükteki azami hızı çok iidi fernando elinden gelen herşeyi yaptı

  26. serdar yakut avatarı

    senin adamın geçme özürlüyse hulkenberg ne yapsın.iki saniye hızlı araçla çaylakları geçemiyor.

  27. gerçekçi bir atak değildi aracın burnunu soktu petrov bi hata yapar diye ama yemedi petrov bunu olay bu o girişime de yol verilmez yani 😀

  28. hasan akdemir avatarı
    hasan akdemir

    yazık size valla yazık petrovu geçemiyor türlü bahaneler uyduruyor agresif falan değildi alonso gibi sağına soluna dalmadı ki daha yaklaşamadı bile petrov'a ne konuşuyor ki… bu sezonun şampiyonunu kutluyorum sonuna kadar haketti vettel. takım emrinin tokatını böyle hissetsin şimdi alonso

  29. atak yapmamak konusunda kınanıcak isimler varsa Weber başta bence

  30. süper iş çıkardı adam helal

  31. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Ya tamam savunmakta sonuna kadar haklısında, bu risk almazdım muhabbetine niye giryor petrov anlamadım.. Alonso başlarda fırsat yakaladı daldı içeriye ama petrov agresifçe viraja daldı.. Bu neydi peki..
    Ama ben yine de ölümüne dalmasını istedim alonso nun.. kaybedecek bişeyi yoktu.. malezya da motor patlamadan önce button'ın içerisine dalmıştı.. pek gerçekçi değildi ama en azından atraksiyon olurdu..
    nese kısmet…

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    stabil pilot alonso =) ahaha bu sezon ammada savunulmuştu bu

  33. Yandin Petrov, Alonso Santander abisine sikayet etmistir bile, Santander parayi bastirir Renault a kovdurur seni, kendine Gp2 den falan koltuk bak, benden soylemesi 🙂

  34. umit isbilen avatarı

    küfür etmedim ben niye yıldızladı anlamadım, yanlış anlaşılmasın küfür yok…

  35. umit isbilen avatarı

    hiç tartışmaya gerek yok petrov pistte çok güzel konuştu…
    ayrıca alonsonun yarış sonundaki hareketleri hiç ona yakışmadı çok **** gösterdi kendisini. bu yarıştan önce; griddeki pilotların en iyi kriz yöneten, en soğukkanlı olanı olarak gördüğüm alonso bence bugün kariyerine bir darbe vurdu… ferrari'de krizi hiç iyi yönetemeyip, alonsoya köstek oldular. yılların tecrübesine yakışmadı.
    kabul edelim bu yıl redbull yılıydı ve hakkettiler bu çifte şampiyonluğu…

  36. Hala Petrov'u ferrai pilotu zannedenler var galiba.

  37. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    herkes pistte işini yapar,ama öyle ama böyle.
    hulkenbergin redbullara ilk turda yol verip hamilton ve alonsoya acımasız savunma yapması gibi yada bu günkü reno pilotları gibi..

    sizde saldırmalısınız kimse kimseye acımaz.

  38. bu işi tek düzlük hızına neden bagladıgınızı anlamıs degil pist üzerinde tek bir geçiş notası mı var ? o strejiyi uygulayan alosno degil mi ? Hala ferrari fanları neyin muabbetini yapıyor anlamıs degilim…

  39. Şimdi ferrari fanları çirkeflik yapmasınlar alonsonun yarış sonunda yaptıgı gibi kişiliksiz davranmasınlar lütfen(aracıyla önünü kesip yaptıklarını gördünüz)

    Petrov adam akıllı yarısını cıkardı ne bir sert savunma yaptı nede kendi çizgisi dısnda bir sürüş yaptı . Renault bu pistte yarış performansı gercekten inanılmazdı. Kubicada hamiltonun şampiyonlugunu engelledi diye mclaren fanlarıda kendilerini avuturlar o zaman.

    Bu tamamen Mclarenin 2007 de hamiltona erken pitstop yaptırıp yarısını mahvetmesi gibiydi …

    Tebrikler petrov.

  40. MagicAlonso avatarı

    hayret gerçekten biz başka yarış izledik sanırım kazadan kılpayı kurtulmadı mı Alonso.Madem öyleydi orda kapıyı kapatmasaydın.Lafa bak çarpmayacaktım.birde çarpsaydın petrov.Alonsoyu şampiyonluktan ederek koltuk bulacağını düşünüyorsan yanılıyorsun.Ama sende kendi açından haklısın çünkü sende kendi amaçların doğrultusunda savaşıyorsun.Aptallık ferrari pit ekibinde.bunlar hepsi birer derstir umarım bu tarz hatalara birdaha düşmeyiz.

  41. Massabet senin bu holiganlığını sebebi ne arkadaşım,eğer bütün takımın senin lümpen pilotuna hizmet etmesini istiyorsan,ki öyle bir kabiliyetini daha göremedik)o ayrı,ferrari işi gücü bırakıp senin ve massanın gönlünü hoş etsin,öylemi,madem ikinci pilot muamelisi gördüğüne inanıyorsa,ve onurluysa,bırakıp başka takıma gider,tabi yarışacak takım bulabilirse.

  42. burak evmez avatarı

    utanmaz adam daha ilk atağında adamın üstüne kırdın direksiyonu ön kanat kırılacaktı utanmadan birde konuşuyor sanki aracın çok yavaştı pist brezilya olsaydı bu kadar dayanamazdın alonsoya

  43. bakıyorumda bazılarının içine oturmuş alonsonun ilk seneden ezip geçmesi laf edene bak toro rossoyu geçememiş pilotu konuşuyo bide

  44. farklı yarışları mı izledik acaba? o kadar zorladı ki kaç kere pist dışına çıktı sayamadım. böyle bir durumda elinden geleni yapmadı demek gerçekten komik ve acımasızca. renault'nun düzlük hızı çok iyiydi ve petrov hiç hata yapmadı. bütün olan biten bu…

  45. Onu zaten ekranlardan bizde gördük. Atak yapmış olsaydıda başarısız olsaydı keşke ama o hiç denemedi bile. Hiç yakışmadı kendisine b sürüş alonsonun. Şampiyonluk için insan böyle mi savaşır ya

  46. yeter petrov bu kadar üstüne gitme. zaten madara ettin adamı, şimdi de böyle konuşup yüreğine indirme insanların.. onlar hala senin gereksiz yere zorladığını düşünmek istiyorlar=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir