Vettel, Şampiyonluğa Gittiğini Bilmiyormuş

yazar:

kategori:

Abu Dhabi yarışıyla birlikte 2010 Dünya Şampiyonu olarak Formula 1 tarihinin en genç şampiyonu olan Vettel, takımın kendisini yarışın sonuna kadar diğer sürücülerin durumundan haberdar etmediğini söyledi.

Vettel “Dürüst olmak gerekirse bir şey bilmiyordum. Ancak merak ediyordum. Son 10 tur, mühendisim Rocky aracı sorunsuz bir şekilde pite getirmemi söylüyordu. Neden çok asabi olduğunu merak ediyordum.”

“İyi bir durumda olmamız gerektiğini düşünüyordum ve ardından iyi durumda olduğumuzu söyledi.  Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Sadece kendime odaklandım ve telsizden bağlanıp dünya şampiyonu olduğumuzu haykırdılar.”

“Dürüst olalım şu anda pek bir şey söyleyemiyorum. Şu anda ne söylenmesi gerektiğini bilmiyorum. Bu inanılmaz. Yatağıma uzandığımda yarışı düşündüm ve neler olabileceğini hayal ettim. İyi hayallerim vardı ve iyi şeyler hissediyordum.” dedi.

Vettel, sezon içerisinde kendi hataları ve dayanıklılık sorunlarına rağmen gerilere düşse de inancını hiç yitirmediğini söyledi.

Vettel “İnanılmaz mücadeleler ve zorlu bir sezon geçirdik. Kaç defa farklı lider olduğunu hatırlamıyorum. Fernando ve Lewis gibi bazı isimler çok erken hesap dışına çıkarılmalarına rağmen tekrar dönebildiler. Lewis geri dönüp bizim önümüze geçmişti.”

“Hangi yarışlarda daha yukarılarda olabileceğimize dair kitap yazabilirim. Bazı yarış dışı kalma sonuçlarımız oldu ve iniş çıkışlar yaşadık. Çok zorlu bir sezon oldu. İnsanların söylediklerini göz ardı edip kendi işimizi yapmaya çalıştık. Bu yarışa girerken de yaklaşımım böyleydi ve bu yaklaşım işe yaramışa benziyor.”

“Hepimiz için hem fiziksel, hem de zihinsel olarak inanılmz derecede zorlu bir sezon oldu. Kendime inanmayı sürdürdüm ve bugün özel bir gün. Bu yüzden bu sene sadece bir kere liderliğe yükseldim ve önemli olan da buydu.”

“Şu anda sanki bir şey olmamış gibiyim. Bu tuhaf ancak uykuya daldığımda her şeyin normale döneceğini düşünüyorum. Ancak bunu yapana kadar gün doğacaktır.” dedi.


Yorumlar

  1. Geçen yıl Mercedes motorlu Brawn uçarken McLaren neden 2 sn yavaş kalıyorsa ondan.. Yani motorun hıza etkisi çok az. Motorla ilgili tek önemli parametre sağlam olması..

  2. basın bülteninde teşekkür etti 🙂

  3. söylememekte haklılar bence pilotlarının dikkati dağılabilirdi.

  4. benim anlamadığım redbul un motor sağlayıcısı renault ve araç uçuyor..kendi aracı onlardan çok daha yavaş niye?bugünde gördük isterlerse onlarda özellikle düzlükte iyiler.o zaman soru şu siz neden sezon boyunca önlerde olamadınız üstelik kubica gibide bir pilotunuz varken

  5. Seb hani Renault'a teşekkür :))

  6. Kadir YILMAZ avatarı

    Şimdi yapman gereken üslubuna dikkat etmek ve parmak olayına kulak asman, bakalım gönlümüzü daha ne kadar kazanacaksın.
    Bir de Kub iyi bir araca geçse de şampiyonluk için yarışan pilotlarımız artsa, tabi dolaysıyla bnm sevinme ihtimalim de.
    Schumi ve araç iyi olursa değmeyin keyfime 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir