Massa: "Geçiş Yapmamız İmkansızdı"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları, pit stoplara erken girmelerinin ardından kendilerini normalde daha yavaş olan Vitaly Petrov ve Jaime Alguersuari’nin arkalarında buldular. Ancak hem Alonso hem de Massa önündeki sürücüleri geçemedi.

Massa “Bu yarışta olanlar tam hayalkırıklığıydı. Pite erken girip Webber’in önüne geçmeyi düşündük ancak bunu başaramadık ve neredeyse tüm yarış Fernando ile trafikte kaldık.”

“Ne yazıkki önümüzdeki araçlar düzlükte bizden hızlıydı ve geçiş yapmamız imkansızdı. Böylesine harika bir pistte geçişin çok zor olması hayalkırıklığı.”

“Benim için harika bir sezon olmadı çünkü daha fazlasını bekliyordum. Artık geride kalan sezona gerekli tepkiyi verip gelecek sene için mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmalıyız.”

“Hatalarımız oldu ve onları tekrar etmemek zorundayız. Daha şimdiden önümüzde yeni lastiklerle 2 gün test var. Onların nasıl tepki vereceği konusunda meraklıyım.” dedi.


Yorumlar

  1. Yarışı dikkatli izleyenler Ferrari'nin sorununu anlamıştır. Çok iyi zamanlama yapabilmek için kısa oranlı 7.vitesleri kullanmışlar bunu yaparken ne yazikki yarış performansı düşünülmemiş yada geçiş hamlesi araba çok çabuk bir şekilde yüksek hıza çıkıp orada kalıyor önü boş oldğunda harika pist zamanı çıkartabilirler ama araç geçemezler. Taktik ve ayar anlamında yaptıkları hatanın cezasını çektiler.

  2. atak yapanlar imkansızımı becerdi.
    2008 de aslan kesildin 2009 da kaplan 2010 da fıs 2011 de herhalde aslan kesilmen gerek istatistikler öyle diyor.sen 2 yılda br esiyorsun.2011 de esebilecekmisin bakalım.haa hatırlatırım sen hp 2.pilot oldun bir an önce ferrariden gitki 1.pilot olasın.

  3. ne imkansızı felipe

  4. çok komiksin felipe sen nezaman çok iyi atak yaptın arada oluyodu ama artık oda yok. :)))

  5. kubica ve hamilton düzlükte en yüksek sürate çıkan kobayasiyi geçtiler bi de sutile yapılan bir atak vardı sıfır geçiş diye bişey yoktu 😀

  6. Kesinlikle

  7. yıllardır tuttuğum ferrari takımını 2011 den itibaren Felipe Massa o takımda olduğu sürece tutmayacağım.İnsan bir atak yapar agresif olur herşeyden öenmlisi yarışcı olur yarışcı.Felipe sana artık diyecek hiç bir lafım yok artık git bu takımdan.

  8. watercolour avatarı

    kabiliyetin varsa geçişin imkansız olduğu hiçbir pist yoktur.

  9. geçişe sıfır demek Kubica'ya haksızlık yapmaktır..Kubica Kobayashi ve Sutil'i çok güzel geçti..ki Kobayashi düzlük sonunda 320 yi bulan tek isimdi yanlış hatırlamıyorsam yani geçiş 0 değildi geçişlerin olmaması şampiyonluk adaylarının kazaya karışmamak istemelerinden kaynaklanıyordu ne Alonso ne de Hamilton geçiş yapacak ciddi bir atak yapamadılar..Atak yapmayıp geçiş sıkıntısından dem vurmamak lazım şampiyonluğu gercekten istiyorsan yarıs dısı kalmak pahasına da olsa atağını yapacaksın bknz:Sebastian Vettel Webber'le temas yaşadı Button'ı yarış dısı bıraktı ama asla korkmadı kaza yapmaktan sonunda da gerçekten ıstedıgını kanıtladı ve sampıyon oldu…

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Milyon dolarlar yatırıp öükemmel bi pist yapıyorsun, geçiş sıfır, bırak geçişi atak yapmak bile imkansız, akılda kalanlar kamikaze koba ve alonso, onlarda hep pist dışına taştı, tabii onlarada atak denilirse, yazık, fiyasko olmuş, bari yarış takviminde öne alında millet son yarışta biraz hayacanla yarış izlesin…

  11. tam olarak fan olamak anlattığın gibi onun hatalarını benimsemek onun adına özeleştiri yapmak beraber sevinmek üzülmek karakterinden dolayı gurur duyabilmek gerçekten mükemmel duygular, bu arada sanada saygılar

  12. McLaren Team sana saygı ve hürmetlerimi sunarım.

  13. bence senin bu sevgin bir çok kişiye örnek olmamalı kimse bilmezken çok sevdin çok eleştirdin çok kızdın ama yinede sevdandan vazgeçmedin. pirelli konusunda sana katılıyorum massa gibi lastik konusunda çok hassas pilotlara büyük avantajlar sağlayabilir.

  14. budy nin diaz sevgisini bildiğim için yazdım; teşvik etmek için değil

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu bir teşvik mi? Çok iyisin devam et gibi mi?

  16. Alguersuari'yi mi tebrik edeyim sana mı kızayım Massa?

  17. sonunda sezon bitti, ızdırap bitti mi demeliydim yoksa?

    felipeciğim, uzun bir tatili hak ettin. valla ben de hak ettim. senle birlikte ben de üzüldüm sinirlendim, çıldırdığım zamanlar oldu. sen rahat açıklamalar yaptığın zamanlarda bile gergindim. sen sustun, ama ben başaramadım bazı zamanlarda.

    yeni pirellileri umarım seversin. sıkıntını ve problemini anladım ama, bilesin ki F1 çok acımasız. insanın gözünün yaşına bakmaz. aynı sıkıntıyı yaşamamak için elinden geleni yap. ne kendini zor duruma düşür, ne de beni üzüntüden kahret.. maalesef bu arenada da insanlar karşılaşılan zorluklarla değil, limana gelip gelemediğinle ilgileniyorlar. bir müddet sonra gözden düşmen, ve hatta değişik amaçlarla kullanılman, bu yıl da bizzat tecrübe ettiğin gibi çok mümkün ve yakın.

    yine bu duruma düşmemek için, önce çok çalışacak, sıkıntılarından kurtulacak çözümler geliştirecek ve en önemlisi gözlerini her zaman açık tutacaksın. nasıl fırsatçı olman gerektiğini bu yıl anlamışsındır umarım; anlamadıysan pit girişine bir daha bak. her şeyi adilane beklemek, her zaman hakkın hak edene geleceğini düşünmene olan inancına saygı gösteriyorum ancak, gördüğün gibi burada adalet, senin bildiğin anlamda işlemiyor maalesef. eğer başarılı olursan, nasıl yaptığın kimsenin umrunda olmuyor; sonuçlarla ilgilenmek daha çok mutlu ediyor insanları. içindeki temiz kalbi ve dürüst düşüncelerini bir kenara bırakman değil istediğim; kaybettiğinde dahi ahlakını sorgulayacak kimse çıkamadı bugüne kadar, bunun mutluluğu bile çok güzel. ama lütfen daha açık gözlü ol, fırsat adı altında hakkına tecavüz etmek isteyenlerin karşısında dur. insanın kalbi yüzüne yansır derler, senden zaten bir kötülük gelmez kimseye de; hakkına sahip çık, bu yeter.

    üzüntüyle geçen 1 yılın ardından, iyi bir tatil ve iyi bir hazırlık süreci geçirmeni dilerim. tüm kalbimle en büyük destekçin olmaya devam edeceğim.

  18. 08Alonso| SF avatarı

    Aslında ne kadar saçmalıyoruz farkındasınız herhalde.

  19. 08Alonso| SF avatarı

    Saygılar sayın Bundy. Ben bu tür konuların uzatılması taraftarı değilimdir. Hepimiz bir birimizi anlamaya çalışsak aslında diretmesek bazı şeylerde ne sen böyle yorumları yapacaksın ne de biz.

    Evet sen şuan Diaz'ın düşmanısın. Tamam saygı duyuyorum sana, ama her yorumda iğneleyici yorumlar vs.. Bunları yapmayalım be sayın arkadaşım ne gerek var.
    Ama işte senin durumunda bu yapılan ''ihanet'' i unutmuyorsun. Bence bırak bu işi en azından ben sevinirim kardeşim.

  20. diaz'ın durumu gören CANBUNDY optimum ayarlarını bularak formuna girmiş ALONSO taraftarlarına ALLAH SABIR VERSİN:))

  21. tamam ferrari taraftarısın eyvallah. tüm sezon boyunca bizi anlamak istemediniz buna da eyvallah. malum pilot sizden önce bizim tulumlarımızı giydi malumunuzdur bu da tamam.
    şimdi gerçek bir taraftarsan ama gerçekten takımın kaybettiğinde karnına kramp giren cinsinden isen, kendini 2007'de benim yerime koy ve diazın yaptıklarından sonra neler hissettiğimi düşün. askerlerimizin başına geçirilen çuvalı kıyamet kopana kadar nasıl unutmaz isek yapılan kendince haklı ihaneti de asla unutamayız. maalesef yaradılışımız böyle. 2011'de olacak olanlar da budur. ilk yarıştan itibaren.

  22. 08Alonso| SF avatarı

    Sende son derece sevinmelisin. En az Massa kadar olay yaptın sana yapılmış gibi sayın Bundy.:)
    Ama hakkını aramak gerekir.

  23. teşekkür ederim oversteer, tam da kast ettiğim noktalara değinmişsin. bunları duymak çok güzel.

    olan oldu, şampiyona bir şekilde bitti. artık önümüze bakalım. her şey sıfırdan başlıyor.

  24. haklı, bende olsam bende sevinirdim. 🙂

  25. bugün yeryüzündeki en mutlu adam Massa. sevinçten çıldırıyordur.

  26. kesinlikle çok daha heyecanlı bitti 😀

  27. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Önünde bir tek petrov olsa ölümüne dalması gayet doğal olacaktı, fakat rosberg ve kubica da sonradan önüne gelecek pilotlardı.. Zaten risk alıp içeri girmeye çalıştı bir virajda ama petrov çok sert kırdı.. Ee birde işin vettel boyutu var.. herhangi bir problemle sıra kaybetse ibre alonso ya dönecek.. Alonso bir de bu yönden düşünmek zorunda.. ve risk almakla almamak arasında gidip gelmiştir yarış boyunca zaten..
    Yahu geçiş zor işte hala niye yok onu geçemedi dandik pilot muhabbetine çeviriyorsunuz olayı bunu anlamıyorum ben.. Hamilton da geçemedi bugün kubi yi, massa da toro rosso yu.. büyütmeyin bu kadar…

  28. ben henüz virajda aracın üstünden geçerek geçiş yapan görmedim. viraj çıkışında yavaşsın, düzlükte yavaşsın, önde ki hata yapmıyor, frenajda yaklaşssan nolur? virajda hızlı olsan ne olur? Yani Alonso deli gibi zorladı ben eminim, ama olmuyorsa olmuyordur… herkesin geçiş ilahı bellediği lewis hamilton daha bir hafta önce hulkenberg'i geçemedi, pite girdi, geçiş özürlü bellediğiniz Alonso'ya pist üzerinde geçildikten sonra… Demek ki aracınız yeterli değilse siz bir yere kadar bunu kapatabilirsiniz ama bir yerden sonra ancak boşa kürek çekersiniz… bugün ben bunu bir kez daha gördüm…

    Ayrıca massathebest arkadaşım, Alonso'nun kaybına baya sevinmişsin belli, bunu yadırgamıyorum yanlış anlama, sevin tabi, ya da üzülme artık hangisiyse 🙂 Ama ne yapacaksa yapacak demek kolay, o zaman bende söyleyeyim, massa ne yapacak edecek 19 yarışlık şampiyona da lastiklerini tek turda bir şekilde ısıtacaktı, ısıtabildi mi? performans alabildi mi lastiklerinden tam olarak? alamadı değil mi… 2008 yılında şampiyonluğu son anda kaybetmiş, yarış galibiyeti ve pol pozisyonları kazanan, Ferrari pilotu olan biri senin "the best" diye tanımladığın brezilyalı sempatik pilot, o zaman gerekirse aracı arkadan itecek, üzerinde alev yakacak, ayarlarını sürüş tarzını her şeyi inceleyecek ve koca bir sezonda lastik ısıtma sorununu çözmeliydi. çözemedi, çünkü bazı şeyler bir yerden sonra insan gücünden çıkıyor, bugün biz petrov'u geçemeyince değil, o berbat stratejiyi seçince kaybettik bu kadar basit… Sevindiğim nokta ise Alonso takımı kolluyor şuan, çıkıpta takıma ateş püskürtebilirdi, keza haksız da olmazdı, bu beni şampiyonluk kadar etkiledi…

    uzun lafın kısası Ferrari-Alonso kimyası çoktan tuttu, 2011'i biz de iple çekiyoruz 🙂 alışma sezonumuz bitti, şampiyonluğu son anda kaybederek, 2. olarak, sezon içi testleri vs. yokken.

  29. gerçek pilotajını?

  30. burak, salladığım falan yok. hala aynı şeyi savunuyorum:
    "şampiyonluk geçiş yapmana bağlıysa, anasını satayım toprağı kazıp, adamın üstünden uçup, arkadan ittirip yine de geçeceksin"

    ortada dağ gibi bir fark var. massa geçiş yapsa ne olacak, yapmasa ne olacaktı? ha 1 değil 2 puan alır; 10.değil 9. bitirirdi. başka??

    şampiyonluğu kazanmak için geçiş yapmak zorunda olan pilot ile, "yarış bitse de eve gitsek" modundaki pilotun davranış ve yaklaşımı aynı olur mu?

  31. burak bocek avatarı

    Hani Alonso geçemiyordu?Demekki ne Massa nede diğerleri pistteki konum ve şartlar yüzünden geçiş yapamadı.Az önce sallamak kolaydı bak senin deesteklediğin pilot geçiş imkansızdı demiş.Sanki bazen diyorum yarışan siz miydiniz pilot mu?Hani elinden geldide kasmadı gibi

  32. serdar yakut avatarı

    tarih 30 mayıs yer istanbul park alonso 50 tur arkasında gittiği petrovu ne yapıyor ediyor geçiyor.ama bugün bunu denemeye bile kalkmadı.önemli olan geçip geçmemesi değil bunu denemesiydi.hala renault hızlıydı filan diyorlar.

  33. vaay, tebrik ederim. bir hatırlayan çıktı sonunda.. kurbanlık koyun'dan takımın parçası'na dönüştüğünü görmek ne güzel =)

  34. Sezon başladığı gibi bitti farkındamısınız? geçiş olmayan bahrein ve yıne geçiş olmayan abu dhabi,öndeki pilot Vettel 🙂

  35. massa bu seneyi cepten yedin.önümüzdeki sezonda bu performansı gösterirsen maalesef ferrari kapıyı gösterir haberin olsun.sen en iyisimi pırellıyi erkenden ısıtmaya bak.

  36. massayı en iyi gören arkadaş:) senin massa sevgine saygı duyuyorum. ama beni yanlış anlama bu takımda alonso varken massa ya gerçek pilotajını gösterme fırsatını vermezler. zaten öyle birşey olacak olsaydı ağır bir kazadan çıkmış massa yerine kimi raikkonen i takımda tutarlardı. keşke düşündüğün gibi olsa…umarım ben yanılırım…

  37. Hadi bakalım geri dönüşünü dört gözle bekliyor olacağız.

  38. massa da o takımın bir parçası. bütün takım adeta yıkılmışken sevinmesini mi bekliyorsun?

  39. Ferrari F10 avatarı

    ferrari nasıl araç yapmıışş anlamış deilim düzlüklerdeee bile kek takımları geçemiyorlarr bide alonsodan şampiyonlıuk bekliyorlarrrrr hadi ordann..

  40. sana ne felipe? sen geçsen ne olacaktı, geçmesen ne olacaktı? bırak takım dert etsin.

    git bir duş al, yemeğini ye, uzat ayaklarını TV falan seyret.

    her şey başa döndü yine. F10 ve b.stonelar tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. önümüze bakalım. haftaya testler var.

    ama bir sezon daha böyle sallarsan değişiriz külahları. sıralamalarda yine eski yıllarda olduğu gibi coşacağın günleri tekrar görecek ferrari dünyası. şimdilik sessiz, sakin işimize bakalım.

    verdiğin avansın süresi bugün doldu =)

  41. aynen. massa'nın ağzından duymak güzel oldu.

  42. Belki de fanatiklerin, geçişin zor olduğunu senin ağzından duyunca daha doğru yorum yaparlar.Massa bunu önceden sezmiş olmalı ki alguersuariye atak bile denemedi.

  43. önümüzdeki sezona inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir