Petrov, Vettel'e Yardım Ettiğini Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Lewis Hamilton ise Renault ile Red Bull’un motor partneri olmalarının pazar günü şampiyon olan Vettel’e faydası olduğundan şüphelendiğini dile getirmiş.

Öte yandan Vettel yarışın ardından verdiği bir demeçte bu duruma oldukça minnettar olduğunu belirten açıklamalar yapmış: “Direkt ya da dolaylı olarak, çok teşekkür ediyorum. Umarım (Petrov) önümüzdeki sene de burada kalır.”
 
Ancak Rus pilot Petrov, Vettel’in kendisine minnettâr olması gerektiğini düşünmüyor.: “Onun için bir şey yapmadım ben.  Fernando’nun yarışını da katletmedim. Ben sadece işimi yaptım.” diyen Petrov son olarak da, “Ama belki ilk iş olarak radyodan, Vettel’in bana ne kadar ödeyebileceğini sormalıydım!” diyerek gülüyor.


Yorumlar

  1. alonso petrovdan hızlı değildi, hızlı olsa geçerdi. kendisi hızlı olduğunu düşünüp massanın yol vermesi için takıma yalvarmıştı, geçmişti fark açamamıştı ama….burada yalvaracak adam da yoktu :)) alonso bu sonucu sonuna kadar hak etti.

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    3 turda 5 saniye kapattım ondan hızlıyım bıraksın geçeyim demiştir Alonso ama 😀 😀

  3. Almanya 2008 ile Almanya 2010 karşılaştırılamaz bile.sor burdaki kaç tane öz ferrari taraftarı,kimi taraftarı,reno yada diğer pilot ve takım taraftarlarının hepsine sor (alonsocular hariç)bak bakalım aynımı diyecekler.Farkındaysan sadece biz fanların arasında bu 2008-2010 almanya benzetmesi yapılıyor ama almanya 2010 yarısının asıl benzeri 2002 avusturyadır ve zaten basında bu yarış haber olmuştur.Massathebestin yazdıklarında çokda yanlış bir şey göremiyorum.iyi oldu alonso şampiyon olmadı yoksa çok konuşurduk bu şampiyonluğu tabı alonsocular hak etti derlerdi her zamanki gibi 🙂

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    2008 almanyayı nerenle seyrettiğini bilemiyorum ama kesin olan gözlerinle değil, gerçi insan görme özürlü olsa bile kulakları ile yarışı anlatan kişinin söylediklerinden hamiltonın hızını, gerilere düşmesine rağmen bileğinin hakkıyla "ferrari aracı dahil" kaç aracı geride bıraktığını söylediğini duymuş olman lazım. almanya 2008 asla ve asla takım emrine örnek teşkil edecek bir durum değildir. alonsocuların cımbızla bulup çıkarabildikleri mevzudur.rakip ferrari aracı bile o gün lewis i durduramamış ve pist üstünde atak yiyerek geçilmişken slowalainen beyefendiden lewis in önünü kesmesini bekliyordunuz? ilginç bir beklenti, acınası bir durum 😀

  5. ne ilgisi var.petrov işini yaptı doğru söylemiş.ancak bu onun kötü bir pilot olduğunu değiştirmiyor.gp 2 deydenke kötü pilotdu.en iyinin kötüsüydü böyle pilotlara f1 de yer yok.sponsorlar seni nereye kadar taşıyacakki petrov.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    petrov zaten kaybetti, reno bu sene potansiyelini ortaya koydu, kubicanın yanında en az ona yakın bi puan toplayacak bi pilot ile devam edecekler, petrov un suyu kaynadı bile, seneye artık hrt de yarışabilirse sevinsin…

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    cevap basit te bunu anlayacak kafa nerdeeee(sebep ise önce alonso ve bu sene hamiltonun en genç şampiyon pilot olma ünvanlarını kaybedecek olmaları)

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat ben bir alaka kuramadım bu konunun hamiltonla ilgisi nedir.2008 almanya hamiltonun hakkıydı diyenler neden 2010 alonsonun hakkıydı diyemiyor.Massa almanyayı hakedecek ne yaptı.binde 2 falan yaklaşan o mu?Massathe best ,eleştiri adı altında kin kusarken hamiltonun ne işi var burada.Gören de massa şampiyonluğa giderken Alonso onu engelledi ve şampiyonluğu kaçırdı zanneder..Dünden beri tam bir sezonun kinini kusuyor.Bu kadar hazımsızlık olur mu.Sanki dün massa ya bişeyler oldu ve sebebi alonso.

  9. Çok basit arkadaşım o sene Hamiltonun şampiyon olmasını istemedi Alonso tıpkı bu sene Hamiltonun Vettelin şampiyon olmasını istemediği gibi:D

  10. Giren güvenlik aracı yarışın kaderini değiştirmiştir. Bu yüzden Schumacher şampiyonluğun kaderini değiştirmiştir demek de pek yanlış olmasa gerek, dolaylı olarak değiştirdi Schumacher.

  11. Tabi ikinci paragraftaki eleştirileri de şu an Petrov'a Alonso'nun şampiyonluğunu engellediği için alkış tutanlar yapmıştı bunu da yazayım.

  12. Petrov'u bu savunması hakkında eleştirmek yanlış. Adam koltuğunu korumak adına yakaladığı fırsatı çok iyi değerlendirdi. Kimin şampiyon olacağı hiç kafasında değildi, kendi derdi büyük zaten.

  13. Petrov Facebook'taki fan sayfasından sürekli takip ettiğim bir pilot. Bire bir güncelliyor sayfasını. Bu arkadaşımızın sıralama turlarından sonra yazdığına "Koltuğunu savun Petrov." yazmıştım. Yarışta gerçekten koltuğunu korudu evet. Bu performansıyla Renault'un Petrov ile anlaşma tazelemesini beklerim. Grosjean, Kovalainen ve Piquet'in kalemini kıran Renault umarım Petrov'un kalemini kırmaz, hem de böyle bir performanstan sonra.

    Petrov çok eleştrilmiş, "sen bu koltuğu hak etmiyorsun"'un biraz daha eleştirel ve kabaca şekli söylenmişti bu sene içindeki bazı hatalarında. Mesela Japonya, Kore… Koltuğumu korumak için elimden geleni yapacağım diyen (İngiltere zamanı), Belçika'da sıralamadaki hatasını telafi edip yarışta yardıran Petrov hakkındaki düşüncelerin değişmesi, anında u dönüşü yapması için Abu Dhabi yarışı bekleniyormuş demek ki.

    Keşke Alonso şu atak çalışmasını gerçekleştirseymiş diyorum.
    http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?fbid=156343884408324&set=a.156343881074991.28613.156343731075006

  14. evet güzel kalkış tıpkı bu son yarışta 3. kalkan alonsonun 4. kalkan buttonu sıkıştırmak için yaptığı hamleyi bertaraf eden buttonun kalkışı gibi 🙂 sıkışmana meydan vermeyeceksın zamanında kalkacaksın çin deki gibi ne erken ne de geç değil.

  15. Bak kendin ne güzel söylemişsin,almanya startta vettelın alonsoyu sıkıstırmasıyla hak etmeden lider olan massa demişsin..bende sana monzada massanın temasıyla,singapurda webberin sıkıstırıp temasıyla yarış dışı kalan hamiltonun puan kaybetmesıyle,vettelin aracında Bahrein-Avustralya-Kore yarıslarında sorun olusmasıyla 1. giderken bahreın harıc yarışları bıtırememesı ispanyada sorun yasayıp alonsonun arkasında dönmesi gibi olayları yazınca aslında kimin hak ettiğini şampiyonluğu anlayabilirsin diye düşünüyorum ama nerdeeee….almanyayı hak etmiş alonso bla bla bla.o zaman şampiyon alonso cunku yol veren bir pilot yoktu önunde abu dhabide ama en hızlı alonsoydu :)) bahreinde vettel sorun yaşadı alonso lider,şak şak şak..monzada kendınden yavaş buttonu geçemedi pitleri bekledi allahtan pit varmış yoksa petrova takıldıgı gıbı takılacakmıs,şak şak şak.almanyada takım arkadası yol verdi kazandı,şak şak şak.korede webber vettel önunu açtı,şak şak şak. singapurda ıyıydı hakkını yemıyeyım 🙂

  16. watercolour avatarı

    glockla vetteli bırakında alonso neden massaya yardım etmek istedi?2010 da ferraride yarışacagını bildigi icin mi?yada tifosilere şirin gözükmek icin mi?

  17. Glocku bırak bir allahın kulu çıkıp dedimi 2008 brezilyada Vettel sana ne oluyor şampiyonmu olucan neden Hamiltonu geçiyorsun? yada hamilton vettel onu geçti diye Vettelin alehine bir demeçmi verdi ?

  18. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Sezon bitti ve sadece ortada bir şey var:
    RedBull ve Vettel kazandı,
    Ferrari ve Alonso kaybetti…

    Petrov elinden geleni koydu piste.. Yapması gerekeni yaptı..

  19. watercolour avatarı

    petrovun kaybedecek bir seyi yok mu? PESSSSSSSSSSS

  20. bu arada, h.heim'da massa'nın startta ilk sıraya yükselmesine "hak etmeden liderliği alması" demişsin.

    biz ona "startta güzel kalkış" diyoruz.

    darısı dün temiz taraftan kalkıp da, kirli taraftan kalkan pilota geçilen tek pilotun başına..

  21. sevgili kardeşim, aklınız hala h.heim'da kaldığı için petrov'un savunması bu kadar rahatsız ediyor zaten.

    kendin de söylüyorsun, "takım arkadaşının hızını hazmedemeyen" diye.

    sorarım sana, daha hızlı olup da geçiş yapmamak daha büyük bir acizlik değil midir?

    alonso massa'yı kendi becerisiyle geçebilmiş olsaydı, hiç birimiz bunu konuşmayacaktık.

    ama esas başarı, daha hızlıyken geçiş yapmak için takım emrine ihtiyaç duyan pilotun değil, daha yavaş olduğunu bildiği halde 45 tur, hem de h.heim gibi geçişin çok müsait olduğu bir pistte mükemmel savunma yapabilen pilotundur. bunun ispatı da 45. turda gelen takım emridir. massa'yı geçebilmenin tek yolunun, takım emri olduğunu alonso telsizden çığlıklarıyla ve ferrari verdiği emir ile tüm dünyaya ispat etmiştir.

    neyse, alınan da verilen de geride kaldı. seneye böyle bir massa olmayacak nasıl olsa. hakkını kaybetti alonso, kısmet.. artık mücadele edeceği pilotlara +1 eklendi, hayırlı olsun.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İspanya nın 25.turunda önündeki chandoka tur bindirirken kendi ön kanadını kıran massa .tabi haliyle suçlu Alonso.
    Koskoca bir sezonda 9 adet motor kullanıp 57 adet antrenmanın bir tanesine bile liderlik edemeyen massa .tabi haliyle suçlu Alonso
    Koskoca bir sezonda bir tane fastest lap bile yapamayan massa.Son birkaç tur kala pite girip lastik değiştirdiği halde bile fastest olamayan massa.tabi haliyle suç Alonso nun.
    Almanyada vettelle arasında sadece binde 2 fark olan ve startta vettelin yaptığı sıkıştırma sonucu haketmeden kendini lider bulan massa ,arkadaşının daha hızlı olmasını hazmedemeyen massa .tabi haliyle alonso yine suçlu.
    Yas marina sıralamalarında takım 2 dakika kala Alonsoyu trafiğin ortasına salıyor.Sonra da massa yol verdi oluyor.Suçlu Alonso mu?
    Hırsızın hiç suçu yok mu?
    Massa mükemmel

  23. ayrıca 2008 sezon finalinde Glock'u eleştiren de siz değilmiydiniz Glock'un hiçbir suçu olmadıgı halde!

  24. 2008 sezonu şampiyonluk yarışı Massa ve Hamilton yarışıyorken Alonso şunu söylüyor:Massa'ya yardım edeceğim…Şimdi Alonso taraftarları Petrov'u eleştiriyor şakamısınız arkadaşlar siz bir tarafta açık açık Massa'ya yardım edeceğini söyleyen Alonso var diğer tarafta koltugunu korumaya çalışan bir pilot ne beklıyordunuz ki telsizden Vitaly,Fernando is faster than you faster than you do you confirm? demelerini Petrov'un sağa çekip Alonso'ya yol vermesini mi bekliyordunuz bukadar da olmaz ya bu taraftarlık değil holiganlık biraz akıllı yorumlar lütfen ya 2008'i unutmayınız…

  25. Buradaki sorun almanyanın tekrarı olmaması.Ferrari alısmıstı almanyadaki duruma.bekledilerki renault petrova alonso senden hızlı denilsin ama olmadı.ee alışmış kudurmuştan beterdir.

  26. tebrik ederim petrov'u. zaten gp2'den beri beğendiğim bir pilottur. dünkü performansı, renault koltuğunu hak ettiğinin bir göstergesidir. böyle devam petrov.

    yahu ne kadar ilginç yorumlar var; 1 sezon boyunca petrov'u becerikszlikle, çaylaklıkla suçlayıp takımdan gitmesini isteyenler, adam dün işini iyi yaptı diye bugün eleştiriyor.

    işini iyi yapan çaylağı eleştireceğinize, işini yapamayan "mükemmel pilota" hak ettiği lafı söylememek için ne diyeceğinizi şaşırdınız artık.

    adama sorarlar; hırsızın hiç mi suçu yok diye??

    petrov suçlu oldu çıktı.

    1. suçlu petrov
    2. suçlu geçiş yapılamayan pist
    3. suçlu ferrari
    4. suçlu F-kanal sistemi
    5. suçlu mahallenin kedisi
    6. suçlu sinir sistemini bozan hava durumu
    7. suçlu erkenden batan güneş

    alonso: mükemmel.

  27. hiç bi yarışta bu kadar hızlı değildi dedin de onu için yazdım istanbulun kopyasıydı orada da ancak lastik patlatarak geçti alonso petrov aracı o an sevince geçilmez oluyor şansa da hep alonsoya denk geliyor o anlar 😀 2 nolu reno aracı neler verdi alonsoya artık alma döneminde 😀

  28. efendimayin  avatarı

    Farzedelim bilerek yardım etti kurallara aykırımı? Massanın almanyada yol vermesi sorun değilde bumu sorun? Strateji hatası bu kadar basit hem petrovu geçsede rosbergi geçemezdi.

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben gidip yönetim şu takımı :Dalonsoyu şampıyon ederim ama üstünede senelik 8 m euro isterim:D

  30. bu mantıkla emeklilikten dönen Schum'un şampiyonanın da kaderini belirleyen adam olduğunu kabul etmek gerekir. spini atmasaydı diaz, tekrar kalkışta geçilmesine ve pistte kimseyi geçememesine rağmen şampiyon olacaktı.

  31. petrov her zaman yarış dışı kalan ve kaza yapan adam nasıl oluyorda son yarışda hiç hata yapmadı yoksa başka birimi sürdü onun yerine ve bukadar baskıya nasıl dayandı çok ilginç geldi bana ve ferrarininde hatası var bide alonso kaptırmasaydı button a yerini çok güzel olurdu her şey kendi adına ama oladı işde umarım 2011 de her şey güzel olur bide bende takım patronu briyetore olsa daha iyi olur

  32. haklısın burada bir yalnışlık var zaten

  33. 08Alonso| SF avatarı

    Yardım ettin. Ama öyle Vettel'e felan değil kendine.

  34. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben petrova bişey demiyorum evet işini yaptı o ben yönetime kızıyorum ancak bu kadar mal olunabilir

  35. Her pilot Massa değil.

  36. hamilton u severim ama saçmalamış biraz. 2008 brezilyada da vettel onu gectiginde sampiyonluk gitmisti sonrasında hamilton lastik degistirmeyen glock'u gecemese massa'yı vettel mi şampiyon yapmıs olacaktı yani. herkes kendi yarısını yapar petrov da işini yaptı ve güzel de yaptı, seneye de görmek isteriz onu.

  37. istanbul 2010 alonso adamın lastiğini patlatarak geçti orada da çok kuvvetli yarışmıştı sık hata yapıyor diye adam da değil diyemezsiniz

  38. 40 tur arkasında kalmazdı hamilton 😀 zorlardı lastiklerini bitirirdi veya temas ederdi en azından şampiyonluğu istediğini kanıtlardı alonso gibi 40 tur arada bir zorlayıp pist dışına çıkacak bir sürüş sergilemezdi eğer iddiası alonso kadar olsaydı
    kısaca hamilton bişeyler yapardı ve 40 tur hiçbir şekilde petrovun arka kanadını izlemezdi

  39. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben bile tv de izlerken rosbergten petrovun pite girdiğini duyar duymaz yerlerini sürekli kontrol ettim ve alonso ile 11. turda 13 sn vardı ki eğer fernando 7 8 tur daha pistte kalsaydı bu fark 20 küsür sn olacaktı webber durumuna gelince ztn önünde petrov olduğu için istediği kadar hızlı gitsin petrovun arkasına gelince takılacaktı bunu ben bile düşünmüşken tv başında bu stratejiyi ben kafamda oluşturmuşken o öküz domenicali o kadar motorsporlarının içinde nasıl nasıl akıl edemiyo

  40. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Redbull takimi Renault motoru kullandigindan gayet normal bende yarisi izlerken yardim ettigini dusundum çikar iliskileri motor ortakligi.Renault takimi elbette kendi motorunu kullanan takimin sampiyon olmasini ister.Ayrica Hamilton unvani kaybettigi için elbette uzgundur.

  41. düne kadar şampiyonluğu redbull hediye etti diyordunuz ne oldu çarpıntı yaptı sanırım erken şampiyonluk rüzgarı

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Her zaman şunu söyledim.EN TEHLİKELİ PİLOTLAR KAYBEDECEK BİŞEYİ OLMAYIP TRİBÜNE OYNAYANLARDIR.

  43. Yusuf Petrovla Rosbergi gale alan kimdi ki ?

  44. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    redbul taraftarları şunu ii bilin bu şampıyonluğu siz kazanmadınız bizim takım yönetiminin aptallığına biz kaybettik

  45. Petrovun gerçek sürüş sitili evet altında rekabetçi bir araba olduğunda hemen tepki verebiliyor.Ama Kubica Alonso gibi pilotların altında rekabetçi bir araba olmasada birşeyler yapabiliyorlar ama çaylakların böyle bir lüksü yok malesef Çinde Webbere Schumiye yaptığı atak süperdi Malezyada Lewis ile giriştiği mücadele Türkiye de altıncı giderken Alonso nun agresif bir geçisiyle çaylak için iyi bir sonuca doğtu giderken Alonsonun ön kanadının ön tekere girip patlatması Spada 2 mercedesi birden geçmesi böyle genel olarak ama çok basit hatalarıda oldu Monoco Spa Q1 in ilk turu filan

  46. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    eşeklik bizim takımda suç kimsede değil sen git 12. turda adamı pite al olacak iş mi bu ben o takımın başında olsaydım daha ii yönetirdim çok malca davrandılar ztn insan hiç mi akıl etmez petrovun rosbergin pit yapıp yapmadığını halen deli oluyorum

  47. Biraz motive olsa evet olabiliyormuş bunu gördük.

  48. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    cidden çok ilginç petrov hçbi yarışta bu kadar hızlı değil ama niyese bu yarışta hç hata yapmadı insanın aklına bazı şeyler gelmiyor değil ama yapacak bişey yok eğer bişeylerde varsa olan oldu vettel şampıyon olduı bunu ispatlayamadığımız sürecede bişey demeye hakkımız yok ne diyelim o değil redbul taraftarlarının azına laf verdik cnm ona sıkılıyo

  49. Renault F duct sisteminin nasıl çalıştığını biliyoruz hatayı onun bunun üzerinde aramanın bir anlamı yok Kubica sıralamada Q2 de elenince iyiki elendim dedi istediğim lastiği kullanmada özgürüm dedi ve sert lastikle başladı ve yapabileceğinin en iyisini yaptı Schumi Luizzi olayı Petrovun Rosbergin işine yaradı kaybedecek birşeyleri yoktu ve girdiler pite serleri takıp çıktılar diğerleri Yumşak hamurla ufalanma yaşarken bunlar yaklaşmaya başladılar ve olan oldu.Atalarımızın bir lafı vardır Ummadık taş başyarar

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şu işe bak.Hamiltonla aynı şeyleri düşünmüşüz.İddiası olmadığı halde bunu söyleyebiliyorsa helal olsun.Yani Alonso ile hamiltonun durumlarını yer değiştirsek ne olurdu acaba.Hamilton 40 tur petrovun arkasında kalsaydı ne olurdu.

    Herkes haklı; Kubica ilk defa sıralamada ilk 10 a giremiyor.petrov bu hafta kubicadan daha hızlı ama bu arada koltuk sallantıda.Bu yarışın diğer yarışlardan daha çok ilgi gördüğü ve daha fazla insan ve medya tarafından takip edildiği aşikar ortadadır.Kubica dan hızlısın,arkanda en büyük şampiyon adayı var,koltuğun tek bacağı kırılmış bir vaziyette,koskoca rusya tüm nüfusuyla yarışı seyrediyor.Petrova gün doğdu.Fırsat bu fırsat.Ölmek var dönmek yok.Alonso gibi bir adamın önünde hatasız gidebilmenin gerektirdiği konsantrasyon bu şekilde sağlanmış.

    Şimdi sorarım petrova :Bu sürüşü başka zaman başka bir pistte yaparmıydın?Veya sen gerçekten bu sürüşün adamı mısın?.Bu senin gerçek sürüş sitilin mi?

  51. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    newey olcaktı

  52. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    mewey bu aracada el atmıştır belki ne dersin dostum:D

  53. Hamilton çok açık sözlü davranmış onu tebrik ediyorum ama böyle bir komplo teorisi de üretmek istemiyorum kafamda. Reno yarışta düzlüklerde aşırı hızlıydı yol tutuşu mükemmeldi Petrov yapması gerekeni(gaza basmak) yaptı hata da yapmadı. Tabi daha yarıştan iki gün önce yol tutuştan şikayet eden Renonun da bu kadar hızlı olması da garip doğrusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir