Toyota-HRT Ortaklığı Suya Düştü

yazar:

kategori:

Anlaşılan o ki HRT, Toyota’nın planlanan 2010 aracını da kullanmak ve gelecek senenin aracının temeli olarak değerlendirmek, ayrıca Köln fabrikasındaki belli tesislerden de yararlanmak istiyordu.

Bununla birlikte Pazartesi günü yayımlanan bildiride Toyota Motor Sporları, ödemenin yapılmadığı gerekçesi ile planlarının iptal olduğunu açıkladı.

Bildiri: “Toyota Motorsport GmbH (TMG), Hispania Racing F1 Team (HRT) ile olan bütün ortaklıklarını bozduğunu ve devam etmeyeceğini duyurur.”

“TMG, mevcut F1 aracı ile ilgili bütün fikri mülkiyet haklarını elinden tutuyor ve diğer projeleri takip etmekte, yüksek performans mühendislik hizmetleri için yeni müşterileri desteklemekte tamamıyla özgürdür.”

“TMG, HRT’nin anlaşmanın gerektirdiği mecburi ödemeyi yapamaması karşısında üzgündür ve bu mesele hakkında tatmin edici bir sonuca ulaşmak amacıyla mümkün olan bütün seçenekleri takip edecektir.”


Yorumlar

  1. toyota'nın yatırımları hala atıl durumda demek ki.

    hala hyundai geç kalmış değil. para dersen gani, dünyanın 5.büyük otomotiv şirketi. ülkesinde (kore) F1 yarışlları yapılmaya başlandı, reklam problemi de yok.

    yazık oluyor bu yatırıma. toyota ödeme sorunu nedeniyle feshetmiş. demek ki parayı getiren, işi kapar. hyundai yöneticileri umarım uyanırlar.

  2. Bruno kaç artık o takımdan…

  3. MagicAlonso avatarı

    kötü haber hrt ve F1 için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir