Newey: "Alguersuari Vettel'e Yardım Etti"

yazar:

kategori:

Newey, “Alguersuari’nin Mark’ı tutması bir ironi oldu. Öyle olmasaydı muhtemelen Ferrari pozisyonunu koruyamayacaktı. Mark zaman kaybettiği için önde çıkabildiler. Yani aslında STR bize farkında olmadan gerçek bir iyilik yaptı.” diye konuştu.

Newey, Alonso’nun Abu Dhabi’de iki Red Bull pilotuna karşı mücadele etmesinin Ferrari’nin kafasını karıştırdığını düşünüyor.

“Ferrari hata yaptığını sonradan anladı çünkü Fernando pistte kalsaydı muhtemelen yarışı dördüncü bitirecekti.  Yarış anında bunu görmek kolay değildi. Hangi pilota odaklandıkları da önemli. Şampiyonluğu korumak için Webber’e mi yoksa Vettel’e mi yoğunlaşacaklardı.

“Bizim iki pilotumuza da birbirlerine karşı yarışma şansı verme stratejimiz sonucu tek bir pilotla değil iki pilotla birden başa çıkmak zorunda kaldılar.”

“İki pilotla bu mücadelenin içinde olmak kilit noktaydı çünkü hangisine karşı savunma yapacaklarını bilemediler. Herkesin gördüğü gibi yanlış kişiye savunma yaptılar. Ama adil olmak gerekirse, Ferrari için gerçekten tahmin etmesi zor bir şeydi.”


Yorumlar

  1. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    dimi?bunalr bizden daha fazla takım emri uyguluyolar ama işte bazı kör arkadaşlar bunu görmek istemiyo bize göre takım emri yasal doğru ama yasal olmadığını söyleyen bi takım için bu demeçler çok aptalca

  2. Vetteli tutan biri olarak takım içinde kayırıldığına kesinlikle katılırıyorum hatalarıyla kendi uğraşsa daha çabuk olgunlaşabilir bi deneseler fazla bişey kaybetmezler aslında…

  3. "Mark zaman kaybettiği için önde çıkabildiler. Yani aslında STR bize farkında olmadan gerçek bir iyilik yaptı."

    bu nasıl bi acıklama yaa Mark Webber Redbull pilotu, alonso dan bahsetmiyorsunuz, bir pilot(vettel) bu kadar da kayırılmaz. ondan sonra takım emri yok diyorlar, ferrari den tek farkları pist üzerinde webber e yavasla dememeleri….

  4. Aklıma takılan bi noktaydı o ilk gördüğümde.Ama bence 4 pilot içinde hazırdır onlar,iyimser bi yorum oldu anlatmak istediğine göre ama olur mu olur 🙂

  5. burak bocek avatarı

    Bence sokaktan geçen adama sorsan Ferrari'nin yaptığı bu taktik hatayı yapmaz.Ancak biz yaparız.3 senedir yeni ekip şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor.İnanılamz pit hataları,yağmur damlası düşmeyen piste yoğun yağmur lastiği….saymakla bitmez.Artık 1-2 kelle gitmeli

  6. Ooooo… Vettel tişörtleri hazırmış. Acaba Webber tişörtleri de hazır mıydı?

  7. MagicAlonso avatarı

    algersuari fazla zorluk çıkarmadı webbere daha frenaja gelmeden yavaşladı.Bence petrovun arkasında webber olsaydı petrov daha az zorluk çıkarırdı diye düşünüyorum.tabi ferrarinin bukadar acele etmesindeki sebep algersuriyi bukadar kolay geçmesi oldu.petrovu ve diğerlerini de böyle geçeceğini düşündü ferrari.hornerin konuşmasından da belli oluyor ki adamlar yarışın başından itibaren vettele oynamışlar.hoş sezon başından beri öyle yapıyorlar yaa.sağlık olsun ne diyelim ferrari pit ekibi zokayı fena yuttu.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bunun böyle olacağını kestirmek gerçekten zor. Çoğumuz ferrari'yi strateji yüzünden çok eleştirdi fakat ben de o an için pite almaları gerektiğini düşünmüştüm.. Olayın ciddiyetini sonradan anladım.. Eğer alonso devam etseydi webber petrov'u geçebilir miydi? Belki.. Çünkü karşılaştırma yaparsak massa'nın yarış boyunca geçemediği toro rosso'yu webber 2 turda geçmişti..
    Öyle ya da böyle plan suya düştü ve kaybettik.. Kısmet…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir