Basın: Ferrari'de Yenilginin Sorumlusu Dyer

yazar:

kategori:

İtalyan La Gazzetta dello Sport, haberinde, “Bazı şeyler değişecek ve şurası kesin ki bazı kafalar koparılacak.” yorumunu yaptı.  

Gazete bizzat Dyer’ın ismini vermedi ancak İspanyol kaynaklarına göre Abu Dhabi’de Alonso’nun erken pite giriş kararını veren kişi Chris Dyer’dı.  

Üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşmış Niki Lauda ise şunları söyledi: “Üç gün sonra spagetti yiyip, yenilgiyi unuturlar.”

Fernando Alonso da El Pais gazetesine verdiği demeçte, “Onlar en iyi otomobile sahipti ve Vettel en hızlı olduğunu kazandığı 10 pol pozisyonuyla kanıtladı. Bu hiç kolay bir şey değil.  En iyi otomobile sahip olduğunuz zaman şampiyonluğu kaybetmek en kötüsüdür. Tıpkı 2007’de McLaren’da bize olduğu gibi. Bu sefer Red Bull’un daha iyi olduğu apaçık belliydi.” diye konuştu.

  


Yorumlar

  1. Ferrari özellikle yağmurda pilotlarını hep diğerlerine göre alıyor. Kimse inisiyatif almıyor. Zaten almasınlar 🙂

  2. Aynen, Ferrar artık hep stratejide kaybeden konumunda. Ralf- Michael çekişmesinde olduğu gibi kötü aracı olsa bile ne yapıp yapıp kazanan bir takım değil. Bir daha da zor olur bana kalırsa

  3. strateji başka birşey takımı yönetmek başka birşey bunu birbirine karıştırmamak lazım!

    BRAWN doğru bir ekibe sahipti tecrübesiylede bileşince kusursuz işler çıkartı; ama bugün doğru bir ekibe sahip değil ve sürekli hata yapıyor hatta bu yüzden taraftardan eleştiriler alıyor.

    yarış anında bile fabrikada onlarca kişi strateji geliştirmek için çalışıyor yani bu bir ekip işi; doğru ekibin yaksa hata yapmak kolay

    FERRARİ ve domanicali nin ihtiyacı olan yalnızca iyibir ekip; başarılı olmak için takım patronun stratejist olması gerekmiyor..

  4. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Domanicali iyi diyelim ama Ross ve Todt gibi adamlardan sonra orada "iyi" değil..

  5. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Yani iyi de Alonso-Briatore ikilisi bizlere hakaret değil mi artık? Her yarış bi şeyler yaparlar artık oturup.. Hatta Briatore baktı Alonso olamıyor Webber için bile bir şeyler yapabilir!..

  6. yeni kurallar takımları düşünmemeye sevkediyor tabi füşünmedikçe bişeyler atrofiye uğruyor tabi böyle bir anda birden kafa çalıştırmak gerekince antrenmansız beyinler error veriyor saçma işler yapıyor 😀

  7. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    O son kısımla ilgili de beceriksizler.. Vitesi yanlış geçirdi gibi bi şey bile söylediler kıvırmak için.. 🙂 Schumacher öncesi Ferrari ve sonrası Ferrari arasında dağlar kadar fark var.

  8. abi domenicali nin suçu olduğunu düşünüyorum. bir ron dennis, bir brawn, bir briatore zekasına sahip olmadığını düşünüyorum stefano nun. brawn o kadar zeki hamleler yapardı ki, yağmur bulutlarını hissedip pilotu 1-2 tur önceden pite alıp yağmur lastiğiyle 10 kişinin önüne geçirebiliyordu. durumu okumak budur.

  9. benim gözlemlediğim kadarıyla FERRARİ'de hala yönetim sorunu var! bu sorun takımı bazen zirveye bazende dibe çekiyor sezona bakınca bir yarış muhteşem sonra ya pitte hata var yada stratejide istikrarsız bir yönetim var.

    mesela MCLAREN pitde çok zayıf ama istikrarlı bir şekilde zayıf! bu çözmek daha kolay ama FERRARİ nin durumu biraz garip son yarış stratejide yaptıkları hatanın bedeli ekonomik-itibar olarak çok ağır oldu.tahminimce 2-3 kişiyi gönderecekler aksi takdirde bu sorunlar yeni sezonda devam eder.

    domanicali nin başarılı olduğunu düşünüyorum çok zeki bir adam iyimser açık sözlü ama doğru kadroya sahip değil.

  10. Çok teşekkürler ilginiz için şimdi daha anlamlı oldu demek ki bilip bilmeden yorum yapmamak gerekiyormuş!!!

  11. İlgili cümle şu şekilde düzeltildi:

    "En iyi otomobile sahip olduğunuz zaman şampiyonluğu kaybetmek en kötüsüdür. Tıpkı 2007'de McLaren'da bize olduğu gibi."

  12. O cümlede bir hata var ya da çeviride orjinal metni görmek lazım yorum yapmadan önce.

  13. Tıpkı bizim 2007'de McLaren'a karşı yaptığımız gibi

    hala aklı McLaren'de, hala alt metinli mesajlar gönderiyor. o tarihte bir McMerc pilotu olan diaz bu yorumla kininden bir örnek daha gösteriyor. ferrari pilotu olarak ferrarinin tüm tarihini sahiplenmek hakkı olabilir. ama bu yorumundan diazın o sene f1'de olmadığı anlaşılır. malum bizim 2007 de yaptığımız gibi deyince ve 2007 de ferrari de yarışmadığı düşünülünce, insanın aklına o sene diazın f1 de olmadığı geliyor.

    yorumu ancak "tıpkı 2007'de McLaren'e karşı ferrarinin yaptığı gibi" olmalıydı. çünkü ferrari 2007'de yaptığını McLaren pilotu olan diaza karşı da yapmıştı.

    ya da 2007 yılını zihninden silmenin farklı bir yolunu izliyor.

  14. Jean Todt,Ross Brawn,Michael Schumayer..Bu üçlünün yarış stratejilerine her zaman imrenen bir mclarenciyim.Onlardan sonra gelen özelikle pit duvarı çok beceriksiz ama ….(istenen pilot yazılabilir ben boş bıraktım) is faster than you,can you confirm it konusunda başarılılar ..:)

  15. Yenilgiden sonra herkes birşeyler söylebilir, gerçek şu ki
    ferraride pit ekibinin stratejiden anladığı yok,şampiyonluk gittiği için söylemiyorum, todt gittiğinden beridir bir atraksiyon göremedim onlardan, bir konuya daha değineceğim,bu sezon ferrarinin yaptığı en akıllıca hareket ki takımın ve f kanalın bu kadar başarılı monte edilmesinde en büyük pay mc larenden aldığı mühendise ait olduğunu düşünüyorum(ismini hatılamıyorum,fry olabilir.)

  16. Dyer F1 dunyasinin son zamanlarda yetistirdigi en buyuk degerlerden biri, Ross Brawn`in yaninda yetisti, oyle 2 dk da harcanacak adam degil bence. Ayrica Montezemelo ve Dominicali dahil hic birinin kafasinin kopartilmasi gerektigini dusunmuyorum, tamam sampiyonlugu kaybettiler ama bu dunyanin sonu degil, bir cogumuz o an Alonso`nun pite cagirilmasi gerektigini dusunduk, cunku Webber Alonso`ya gore zaman kazaniyordu, lastikler bitecek diye (ki Bridgestone her zaman ki gibi lastikler uzun gitmez diye yanlis bilgi vermisti) biraz panik yapilmis olabilir ama koskoca Ferrari`nin tepesinde ki adamlarin kafasini kopartacak kadar buyutulecek bir mesele degil kanimca..

  17. belki şaşırabilirsiniz ama pit duvarında briatoreye görev verebilirler. gelirse hiç şaşırmam.

  18. Niki Lauda:''üç gün sonra spahetti yiyip,yenilgiyi unuturlar''bende nerede kaldı diyordum.:)))Bu hatanın bedeli çok ağır oldu ama o padakta kime sorsanız antremanlarda ve sıralamalardaki performansa rağmen renault un arkasında o kadar zaman kaybedileceğini bilemezdi,ferrari sakinleşmeli öfkeyle kalkıp zararla oturmamalı sonuçta yerleşik bir düzen var,cumartesi akşamından tutunda o pit stop a kadar herkes herşeyden memnundu…

  19. Birde unutmdan takıma değerli puanlar kazandırabilecek bir pilot çok acil lazım.

  20. The Guardian'da çıkan habere göre Ferrari'ye yakın bir kaynak Montezemolo'nun, Domenicali'nin takımda kalacağını ama verimsiz pit duvarının takımda kalamayacağını; önümüzdeki sezonda şimdi önemli pozisyonda bulunan bir kaç kişinin artık o görevlerde olamayacağını söylemiş.

  21. Evet bu sezonun en hızlısı açık olarak belliydi Redbull'du ama şampiyonluk bizim avucumuzdaydı ve kayıp gitti neden pit stratejisi yüzünden bunun sorumlusu kim ise cezalandırılmalı Dyer' sa o Dominicali ise o kişi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir