Webber: "Pilotlar Arasındaki Rekabet, Başarıyı Tetikledi"

yazar:

kategori:

İki sürücü arasında, Türkiye yarışından itibaren ipler gerildi ve hem pist üstünde hem de pist dışında mücadele üst seviyeye ulaştı.

Webber, zaman zaman açık bir şekilde Red Bull’u Vettel’i desteklemekle suçlamıştı.

Webber “Sonunda böylesine önemli bir şey varken bazen sınırları aşmamız normal. Ve bu eğlencenin bir parçası, spor bu ve bazen bunlar oluyor. Bu tür mikro mücadeleler her zamn oluyor. Ancak medya pazartesi ve salı günleri olanları daha büyük gösterebiliyor ve bunu kontrol edemiyoruz.”

“Ancak bu mücadele takımın daha da ileri gitmesini sağladı ve tüm her şeyin ilerlemesini tetikledi.”

“Ancak çok yakın mücadele nedeniyle bazı puanları kaybettik ancak yine de takım birlikte inanılmaz derecede çalıştı ve Sebastian’la birbirimize saygımız oldu. En önemlisi bu. Günün sonunda tüm mücadelelerin ardından elimizi sıkabildik.”

“Pistte sadece ikimiz yokuz, insanlar bunu anlamalılar çünkü zaman zaman farklı insanlar bizim ateşimizi körüklemeye çalıştılar ancak kendimiz kadar takımımızı da düşünmek zorundaydık.” dedi.

Webber ayrıca 2011 sezonunda destekleyici rolüne girme gibi bir planının olmadığını ve şampiyonluk mücadelesinde kararlı olduğunu söyledi.

Webber “Eğer gelecek sene Sebastian’ı takip etme planı yaparsam bu yanlış olur. Tabiki o bu sene şampiyonluğu haketti. Son yarışta 4 tarafa da gidebileceğini biliyorduk. Sebastian’ın tarafına gitti çünkü o haketti. Gelecek sene ilk yarıştan itibaren mücadele tekrar başlayacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazı şeyler söylenmesi gerektiği için söylenir.Webber de böyle yapıyor olsa gerek ki sergilediği tavırlar konuştuklarıyla uyuşmuyor.Suzuka da duble kutlamasına portresine gönderen ,Abu Dhabide çifte şampiyonluk kutlamasına katılmayan bu adam şimdi olduğu gibi ''Seb ile birbirimize saygımız oldu'' diyebiliyor.Webber her ne kadar gerçeği değil de konuşması gerekeni konuşsa da biz onun 2011 deki durumun tahmin edebiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir